Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

evo kaj sm dones jedu, ko sm ustal so bli ovseni kosmiči z 2dcl alpskega mleka 1,6 MM in dve žlici kakava x:)x

 

potem kosilo: makaroni s paradižnikovo omako in tuno x:)x

 

večerja: 250g puste skute + banana

 

x:)x

honor and respect
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>x:o)x  x;)x  x:Dx

 

 

Uh, jaz si pa prav zelim enga tazga "normalnega" recepta za prekmursko gibanico, kjer lih ne porabis 2 kile masla  x:o)x  :o|o:

 

ma sej ni treba, js zmeri zmešam mal olja pa tople vode pa s tem pol pokapam plasti testa, je glih tak dobra, nekej pa more bit, k je suha ful drgač, ni za jest

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>x:o)x  x;)x  x:Dx

 

 

 

Uh, jaz si pa prav zelim enga tazga "normalnega" recepta za prekmursko gibanico, kjer lih ne porabis 2 kile masla  x:o)x  :o|o:

Sama pa testa nikoli ne vlažim.....

Michelle poskusi takole:

Kupiš vlečeno testo.V posode si pripraviš nadeve:

-mlete orehe(uporabila sem že tudi lešnike) preliješ z vrelim mlekom

-mleti mak prav tako preliješ z vrelim mlekom

-naribaš jabolka, dodaš cimet

-skuta(lahko tudi z manj maščobe), vanjo zamešam jajce

vsem sestavinam dodaj sladkor(ali pa tudi ne) po okusu.

Potem se začneš igrati...plast testa, plast nadeva....Ker so vsi nadevi že sami po sebi sočni, testo enostavno položim na pladenj , ga ne vlažim ali mastim.Ker žal ne moreš speči samo košček ali dva gibanice...speci pač pladenj, ga razreži in vsak košček posebej zamrzni...

Dober tek( in se priporočam za košček xDDx )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>ma sej ni treba, js zmeri zmešam mal olja pa tople vode pa s tem pol pokapam plasti testa, je glih tak dobra, nekej pa more bit, k je suha ful drgač, ni za jest

 

Aha :palec: x^x No vidis, to je tud ideja..s toplo vodo.

Po pravici povedano, se je se nikoli nisem sama lotila. Imam samo en recpet, ki sem si ga prepisovala ob gledanju oddaje, pa mi je cisto prevec mascobe. :o|o:

Hvala :palec:

 

 

Dober tek( in se priporočam za košček xDDx )

xyesx :yumy: :yumy:

A ti sladkas vsako zmes? Men so te stvari ( kupljene) ponavadi presladke.

Ko se bom lotila, bom itak cel pladenj, verjemi, da bo v nasi familiji hitro sla x:o)x Ne vem iz kje si, ampak ce si kje blizu, te z veseljem povabim na koscek ali 2 x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst bom pa čopnila pečen, mlad krompir s česnom in kumino, zraven pa veeeeeliko skledo domače zelene solate. Sladice nič, sm bl švorc x:o)x

Mam pa lepe kopalke zato :vio:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo en receptič za eno enostavno in ludo pastico, na brzaka narejena in fullll dobra: x:px x^x

 

Rubyina pisana pasta x:o)x (testenina :xx!: )

 

V hladilniku najdeš x:px :vragec: x:Dx :

 

1 koren in pest črnih oliv, ki jih izkoščičiš, koren naribaš na velike luknje in oboje pocvreš v težki ponvi na žlici olivnega olja. Posuješ s ščepcem rjavega cukra in pustiš za zakaramelira, slednjič zaliješ z pljuskom belega vina, pokuhaš, da vinček izpari.

Slednjič dodaš na kose narezano gorgonzolo ali kakšen drug plesniv sir (brie, kambozola...), dodaš malo vode iz lonca, kjer kuhaš pasto. Premešaš in ko se sir stopi, ugasneš. Omako popopraš s sveže mletim poprom.

 

 

Medtem v osoljenem kropu skuhaš kakšno res dobro jajčno pasto, ki mora biti kratkega formata (ne rezance), npr svedrčke, polžke, školjkice (barilla ima super- rumena pakunga)

 

 

Za vse skupaj porabiš 15 min :palec: . Zraven se prileže kakšna sveža solata in obvezno glaž žlahtnega, belega, suhega, a svežega vinčka iz Goriških Brd x:px x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes je bila pa kar tedenska klasika (včasih tudi po 3x ali več na teden - študentsko življenje) x:Dx x:)x špageti s tuno ( 1 paradižnik, 1 mala tuna, 2 žlici koruze... pa začimbe) :yumy:
Live and let live! Life is beautiful!!!!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V tem trenutku kuhajo se rezanci, pol pa še en dodatek, mleta jajčka, ter mal popopram s tartufi in wola, rezanci ala tartufon ! x:Dx x:px x;)x
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>V tem trenutku kuhajo se rezanci, pol pa še en dodatek, mleta jajčka, ter mal popopram s tartufi in wola, rezanci ala tartufon ! x:Dx  x:px  x;)x

 

Pa kaj Santos, ti imaš pa danes kuharski večer ali kako? Tako pozno ti ješ?

Kakorkoli, želim ti dober tek....... xDDx

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Pa kaj Santos, ti imaš pa danes kuharski večer ali kako? Tako pozno ti ješ?

Kakorkoli, želim ti dober tek....... xDDx

x:Dx Sem prišel pozno iz treninga...zdaj pa sledi poslastica ! x;)x

Morem jest, če ne telo ne zdrži vsakodneve treninge...in pol še zboliš, kot se mi je zgodilo ne dolgo od tega...! :o|o: x:Dx

 

Thanks. xsrcx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx Sem prišel pozno iz treninga...zdaj pa sledi poslastica ! x;)x

Morem jest, če ne telo ne zdrži vsakodneve treninge...in pol še zboliš, kot se mi je zgodilo ne dolgo od tega...! :o|o:  x:Dx

 

Thanks. xsrcx

Prav imaš, ti se kar lepo napapcaj...... x;)x xDDx

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>pol pa verjetno treba tut pazit kaj poješ?..kolkrat na dan pa potem?...in seveda naj tekne!

Nima teh skrbi oz. moje telo skuri vse kar je odveč ali obratno, kar je dobro absorbila... xDDx x;)x

 

Dugače pa pazim oz. že sam organizem zbira hrano, tako, ko je kakovostna in predvsem zdrava ! x;)x x^x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Danes sem dokončal eno arhitekturo ob ribniku s pergolo in kaminom. Spekel sem mlad krompir v žerjavici x:px
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...