Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

jaz sem pa danes eno jabolko za zajtrk, skledico ričeta brez mesa z veliko zelenjave , zvečer pa še eno jogutrno kupo v Maxiju, z jagodnim sladoledom notri...Mljask. Jutri pa imam cel dan na sporedu sadje: na dve uri: marelice, češnje, jabolka, banane in breskve. In eno isostar tableto, da ne ostanem brez elektrolitov.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Zdej sm si mal oddahnla, k sm vidla, kok bobnar poje....pol jst še nism kritičen primer....

 

Skos bi jedla...hehe.

 

No, pa sej tok pa spet nism pojedla...en sendvič, pa en kit kat, pa raviole z zeleno solato, p a 6 munchmallows....za v kino...

 

Dons bi pa vola... :lol:

 

Po moje bom spet raviole...mam ful napade....včas mi cel tedn tuna paše, pa vse živo spacam...al špagete, al solato...neki že najdm....

 

Joj, jedla bi! :lol:

 

Grem delat. xrolleyesx

 

Ne, nism noseča! :vragec: x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pika pikica... xDDx xokx

 

Velik zelene solate s koščki paradižnika, bučke v omaki z naravnim! paradižnikom, pa mal peteršila gor...

 

xDDx Za sladičko pa: koščki lubenice in vanilijev sladoled, pa seveda kokos!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes cel dan na sadju, jutri pa si bom naredila jurčke in lisičke, ki sem jih danes slučajno ugledala na pasjem sprehodu skozi gozd- z jajcem in peteršiljem, zraven pa še ribo na žaru in skledo zelene solate.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Danes cel dan na sadju, jutri pa si bom naredila jurčke in lisičke, ki sem jih danes slučajno ugledala na pasjem sprehodu skozi gozd- z jajcem in peteršiljem, zraven pa še ribo na žaru in skledo zelene solate.

Si že x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zelenjavna juha ali pa varinte z rižem in zelenjavo niso ne vem kako kalorične(če ne dodajaš mlečnih stvari)..Jaz bom kar solato iz kumar, paradižnika in paprike, zraven pa pust riž... x:)x
fish is mute-fish knows everything-G.B.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeri sm dragemu skuhala čili z mesom; je kar predel od zadovoljstva x^x x^x x^x

 

Kv bi pa dons :switz: Ma ena kitajsko kislo pekoča juhica (al pa dve) kar silita v zelodcek xDDx x:o)x

 

Sam, a bom te sreče? xbendx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Js sem tudi delala blitvo v omaki x^x , pravzaprav špinačo (njamiiii) pol pa stara mama pribije (je bla danes na kosilu), da lahko na takšen način pripraviš tudi na travniku zrastle koprive?? :O:

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

 

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Js sem tudi delala blitvo v omaki  x^x , pravzaprav špinačo (njamiiii) pol pa stara mama pribije (je bla danes na kosilu), da lahko na takšen način pripraviš tudi na travniku zrastle koprive??  :O:

 

 

 

xyesx xyesx xyesx posluši ti staro mamo

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...

Sirovi štruklji

 

Pred mnogimi leti sem mislil, da so najboljši štruklji taki, če testo naredim sam doma. Veliko ne kuham, ampak kaj dobrega rad pojem... ker so mi štruklji že prvič dobro uspeli s kupljenim testom, sem preverjal, kaj vpliva na to, da so zares dobri. Sestavine? Ne toliko, kot bi se zdelo. Katera skuta? Ni pomembno. Bistvo je vedno v drugih podrobnostih, kot trdijo v kuharskih knjigah ali stari nasveti kot na primer tale: zvit štrukelj zavijemov mokro krpo...

 

Vzamem testo 350g (ali 500g za 4 osebe) najraje Žito ali Pečjak

750g ali 1000g (za več testa) katerekoli skute

3-6 jajc (koliko, se vidi šele sproti)

maslo in bele drobtine

 

1. Skuto stresemo v skledo in dodajamo po 1 jajce na četrt kile skute, torej najmanj 3. Dodamo jih toliko, da je skuta dobro mazava in ne sme biti pusta.

2. Pristavimo velik lonec z vodo.

3. Na prtiček iz blaga razgrnemo prvo plast testa. Premažemo s umešano skuto. Bistveno je dvoje - da ni namazana prelepo in da se namaže vse, tudi robove in kotičke. Čez damo naslednjo plast. V kolikor imamo 350g testa, je to 2 krat 3 plasti manjših kosov, pri 500g pa je to 5 večjih kosov, ki se namažeta dva, ju zvijemo po dolgem, druge tri pa zvijemo počez, da sta štruklja sicer različno dolga, a enako debela. Pri malem paketu vedno zvijemo po dolgem, da dobimo dva kratka štruklja.

4. Vsak štrukelj smo sproti zavili v bombažno krpo, ki ni dišala po mehčalcu itd. (Najboljše blago je od bombažnih plenice, hehe) Kupljeno testo je suho, torej nikakor zavijat v mokre cote! Štrukelj se ne zvija pretrdo, tudi v cunje ne. Ko je štrukelj prvič ovit, konce krpe preganemo navznoter in zvijamo naprej. Nikakor se ne prevezujejo s kakšnimi nitkami, ker potem v vodi ne more lepo nabrekniti! Saj imate rade take, lepo nabrekle štrukeljne?

5. Na močnem ognju in v pokriti posodi se kuhajo natanko 16 minut, šteto od potopitve dalje. Predolgo kuhanje naredi štruklje trde!

6. Med kuhanjem na maslu rahlo zarumenimo dobre drobtine. Količina masla je odvisna od vas... Včasih dam rad veliko masla in le malo drobtin. Drugič razmerje menjam.

7. Štruklje potegnem iz vrele vode kar z roko, takrat so najboljši... primem za konce, štrlijo iz vode... lahko pa vzamemo dvoje vilic in jih zapičimo v konce krp.

8. Kuhane štruklje je potrebno nemudoma odviti iz krp, to naredim kar na velikem krožniku. Nekateri imajo rajši štrukelj na krožniku v enem kosu, drugim pa razrežem na 3-4 cm široke kose na samem jedilnem krožniku. Ostane nam še pomazati z drobtinjami in imamo njami.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

6. Med kuhanjem na maslu rahlo zarumenimo dobre drobtine. Količina masla je odvisna od vas... Včasih dam rad veliko masla in le malo drobtin. Drugič razmerje menjam.

Kot vedno, odličen recept Piko....

 

Samo droben namig(ki sem ga podedovala od tašče..in ona od svoje tašče xDDx )

Na olju prepražiš drobtine, do svetlo rjavega, odstaviš z ognja in dodaš košček masla(da preprečiš nadaljnje rjavenje ali žganje xDDx )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Kot vedno, odličen recept Piko....

 

Samo droben namig(ki sem ga podedovala od tašče..in ona od svoje tašče xDDx )

Na olju prepražiš drobtine, do svetlo rjavega, odstaviš z ognja in dodaš košček masla(da preprečiš nadaljnje rjavenje ali žganje xDDx )

Vidiš, kakšen instinkt, včasih je bilo maslo surovo in tvoji taščici sta ga dodajali pod 65°C x;)x

Če ju je povsod vodil takšen instink, bi morali biti vitki in zdravi, se motim :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:px štajerska gibanica sa sirom, še štajerke na obisku priznale, da tak dobre še niso jedle x:Dx x;)x taka njamsi haloška x:)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Vidiš, kakšen instinkt, včasih je bilo maslo surovo in tvoji taščici sta ga dodajali pod 65°C x;)x

Če ju je povsod vodil takšen instink, bi morali biti vitki in zdravi, se motim :8):

Sstane:pratašče nisem poznala(hvala bogu :vragec: )....tašča pa uporablja kupljeno maslo......je pa to dediščina pratašče, ki je vodila gostilno....in če berem njene recepte sedaj ali pa menije...se mi takoj dvigne holesterol x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Sstane:pratašče nisem poznala(hvala bogu :vragec: )....tašča pa uporablja kupljeno maslo......je pa to dediščina pratašče, ki je vodila gostilno....in če berem njene recepte sedaj ali pa menije...se mi takoj dvigne holesterol x:Dx

U, potem pa beži od njih x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Skuhala "presnjek":sveže zelje narežeš za prst debelo, dodaš tri olupljene krompirje, zaliješ z vodo in kuhaš....malo mlete kumine, sol in poper.Ko je juha kuhana, jo pretlačiš in če je preredka dodaš svetlo prežganje.To je vse!

 

Sama sem proti koncu kuhanja dodala še kranjsko klobaso( mesojedci so me kritizirali, da zajci živijo od zelja in korenja..in nič ne delajo....torej klobasa je za "učinkovitejši proizvodni proces" x^x )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...