Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane
Grem na kolegovega Abrahama, ne vem, če ne bomo samo vegetirali, uživali tekoče grozdje x:Dx x^x x:px
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kakarkoli kuham, mi ni pomembno, koliko začimb bom stresel v jed, v kolikor ne gre za česen. Pomembno mi je samo eno - ves čas moram biti z mislimi zraven, pri kuhi. Ostati zraven loncev...

Tule je recept za eno tako šolo "biti vseskozi zraven":

Zberem na tričetrt prazne škatle različnih testenin, najmanj 4 vrste. ponavadi se različno dolgo kuhajo in zato nujno potrebuješ timer. V sili sem si že pomagal tudi s štoparico. Torej vse testenine natehtaš, da dobiš pravo težo, razvrstiš po času kuhanja, potem pa jih stresaš eno za drugo v vodo, ko je njihov čas, torej še toliko in toliko minut do 0.

Med tem imaš le toliko časa, da pripraviš zelo preprosto omako: na olivnem olju zadišiš drobno sesekljan česen (nikdar ga ne maram treti), zaliješ s paradižnikovo mezgo in potreseš z origanom. Bistvo je namreč ravno v preprostosti omake.

----

Vaja dela vajenca, kuha pa kuharja! x:Dx

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zadišiš drobno sesekljan česen (nikdar ga ne maram treti), zaliješ s paradižnikovo mezgo in potreseš z origanom. Bistvo je namreč ravno v preprostosti omake.

česen :xx!: nikoli ga ne uporabljam- vedno čebulo za omako.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zadišiš drobno sesekljan česen (nikdar ga ne maram treti), zaliješ s paradižnikovo mezgo in potreseš z origanom. Bistvo je namreč ravno v preprostosti omake.

česen :xx!: nikoli ga ne uporabljam- vedno čebulo za omako.

Veš, če delam bolonjsko omako za testenine, bog ne daj notri česna! x^x

Ampak kadar pa delam omako recimo za makaronflajš , no, potem obvezno! x:Dx

Imam še varianto, (pazi na vrstni red besed) ko k česnu ne dodam paradižnika. Samo česen na olju... Ali pa na vrtu natrgam nekaj svežih lističev žajbelja in ga sesekljam skupaj s česnom. x;)x

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Samo česen na olju...

jaz prisegam na olivno olje :inocent: zdi se mi najbolj zdravo- pravijo da je mediteranska (italijanska) prehrana ena najbolj zdravih v Evropi - ravno zaradi olivnega olja in zelenjave.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Samo česen na olju...

jaz prisegam na olivno olje :inocent: zdi se mi najbolj zdravo- pravijo da je mediteranska (italijanska) prehrana ena najbolj zdravih v Evropi - ravno zaradi olivnega olja in zelenjave.

Včeraj sem palačinke pekel na sončničnem olju, carski praženec pa na maslu. (Eni so hoteli palate, drugi pa šmorn pač.) Olivno olje ne uporabljam v te namene... x:Dx

Sem že misil, da so mi prsti olivno ob tipkanju prvega posta preskočili. A je vse v redu. x;)x

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne nori, naša stran Jadrana je mnogo bolj bolana od italijanske.

Ali lahko kje poveš malo več o tem ali imaš kakšen link do takih informacij?

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne nori, naša stran Jadrana je mnogo bolj bolana od italijanske.

Nisem razumel, kaj si mislil s tem. :eek:

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Stane, materiala je zares dovolj. Zdi se mi, da vem, kaj si mi hotel povedati ...

Ampak tam nisem našel nič, ko sem iskal s ključem olivno ali mediteran! Zdravo je tam povezano samo z besedo sol. Ja pa tudi to mi je kapnilo, zakaj torte niso zdrave. Vse namreč solim, samo testa za torte pa ne! x:Dx

Ne zares, si lahko prosim malo manj skrivnosten in bolj konkreten?

LpP

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Najbolj na kratko ti lahko povem le to, da imaš lahko še tako dobra in zdrava živila, če jih "zaserješ" z jedilno jodirano soljo, postanejo nezdrava. Italijani imajo ves čas na policah poleg jodiranih tudi razne naravne soli, mi pa ne. Niti Hrvati in Črnogorci tudi ne. Švabi pa še manj, da o Američanih sploh ne govorim :vragec:

Tako, da samo na Mediteran se ni za zanašati x;)x

Pa tudi olivno olje samo po sebi še ni zdravo, če ga pregreješ, je slabše od svinjske masti :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...