Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Kaj bomo pa danes kuhali?Pojma nimamo. :o|o: Zaenkrat se ne razmisljamo o hrani... Stane?Tezko je pisat recepte, sploh ce kuhas instinktivno in impulzivno...Kaj jaz vem, kaj sem carala vedno?Tam malo prckas, vohas, gledas barve, se ti zdi cesa premalo...Zdaj pa povedati to, zaceti v zacetku, ki je ze, ko si na trgu kupil oz. lahko pa se prej, ko si posadil, oz. lahko pa se prej, ko si pripravil zemljo... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Vidiš, Marsa, v tem je problem, v instinktu, ki je pri večini zaradi agresivne propagande zakrnel.Potem so pa na delu slučaji in si slučajno debela in bolna, ali pa slučajno zdrava in vitka :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Res je, Stane - v tem se zelo strinjava.Hvala in slava mu! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Aja saj res, no, tako delujejo asociacije... zdajle mi Contesa ni dala ideje o lasagni, kot bi utegnil kdo pomisliti, pac pa sem se spomnila ob Contesi tule zdajle - oho, Contesa, melancani...Morda bi to asoc. dobila tudi ce bi videla Bobnarja tu. Torej, morda mi zadishijo melancani (dopoldne mi ne disi nic takega, pijem sadje). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Res je, Stane - v tem se zelo strinjava.Hvala in slava mu! Lisička, hočeš obdržati prednost pred ostalo večino Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Pravkar sporočeno na moj forum Salsa prav imaš, vse recepte, kjer piše za koliko oseb, je treba kar podvojiti, he he he.Ampak brez zdrave soli se to ne da. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Včeraj:krompirjeva solata+ lignji po pariško, nekaj pa sem jih še potem v drobtine vrgla . Posolila z morsko soljo In cedila zvečer sline ob rakovih kleščah....ampak cena....jao...in nič kupila Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Ti ne verjamem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Lep pozdrav vsem skupaj! Ali mi lahko kdo izmed vas posreduje dober recept brez mesa, za jed s stročjim fižolom(kot glavna jed)Najlepša hvala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Ti ne verjamem česa ne verjameš??? Za lignje? Ali za morsko sol? Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 In res, ko sem videla Bobnarja, sem vedela, ne glih da mi bo mahal, tako prodorna nisem, pac pa da bo komentirtal tole in me spomnil nase... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Stročji fižol s kislo smetano Stročji fižol s česnovo omako Pa takšne fajne juhice...z vso možno zelenjavo in seveda fižolček zraven. Ali pa mineštra kakšna.... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 ... zdajle mi Contesa ni dala ideje o lasagni, kot bi utegnil kdo pomisliti, pac pa sem se spomnila ob Contesi tule zdajle - oho, Contesa, melancani...Morda bi to asoc. dobila tudi ce bi videla Bobnarja tu. ...http://www.cleopatris.net/chat/images/smilies/85565.gif In res, ko sem videla Bobnarja, sem vedela, ne glih da mi bo mahal, tako prodorna nisem, pac pa da bo komentirtal tole in me spomnil nase... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Stročji fižol s kislo smetano ... Cist shizim, gate trga tole!"!! ... ko smo bili v Grciji in so ze kar vse pripravljali s tisto presneto rutico (glih vceraj smo jo omenili) sem si totalno zelela (in res me je to pricakalo potem doma) - strocji fizol s kislo smetano in s totalno dozo petersilja!!! Totalno njami, ne pomnim pa, kdaj sem nazadnje jedla, pa se prakitcno ne uporabljam smetane, ne sladke ne kisle. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klavdija 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 FIŽOLOV- MESNI GOLAŽ Sestavine (za 5 oseb):1 čebula60 dag mesa (svinjina)poljubna maščobalovor, sol, poper2 stroka česna1 - 2 krompirja3 zreli paradižniki1 žlička paprike1 žlica moke50 dag fižola (lahko stročjega ali luščenega) Potek priprave:Meso narežemo na male kose in ga skupaj s čebulo na mali količini maščobe spražimo. Dodamo strt česen in ostale začimbe ter meso pomokamo, dodamo še na male kocke narezan svež paradižnik, papriko in ko se zelenjava zmehča, zalijemo z vodo. Še preden omaka zavre, vanjo fino naribamo olupljen surov krompir. Prisipamo še fižol in kuhamo do mehkega. V kolikor uporabite suh fižol, ga že do polovice posebej skuhajte v slani vodi. Če je jed pretekoča, jo vsaj 10 minut pred koncem še zgostimo s podmetom iz moke. Po želji kisamo. ENOLONČNICA IZ STROČJEGA FIŽOLA Sestavine (za 5 oseb):3 čebule2 - 3 žlice maščobe 1 rumena paprika1 rdeča paprika2 do 3 stroki česna50 dag stročjega fižola2 paradižnika (ali paradižnikova mezga)2 žlici moke0/5-??? žličke mlete rdeče paprikevoda po potrebisoltimijan, kumina1 žlica kisle smetane (po želji) Potek priprave:Čebulo na drobno narežemo in jo na maščobi rahlo spražimo. Dodamo drobno narezano rumeno in rdečo papriko ter česen in rahlo dušimo. Nato dodamo moko, jo rahlo spražimo, dodamo na večje kose narezan paradižnik, mleto rdečo papriko in zalijemo z vodo ali kostno juho. Prisipamo na 2 do 3 centimetre narezani stročji fižol, začinimo in kuhamo do mehkega. Preden postrežemo, dodamo kislo smetano. Zraven ponudimo žgance ali krompirjeve priloge Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klavdija 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 FIŽOLOVA JUHA Sestavine (za 6 oseb):50 dag suhega fižola5 dag slanine1 čebula1 korenčeksol, popergoveja juha ali voda5 dag masla 1 dl kisle smetane Potek priprave:Fižol preberemo, operemo in ga čez noč namočimo. Naslednji dan ga v isti vodi pristavimo. Ko zavre, dodamo grobo sesekljano čebulo, korenje, začinimo in kuhamo do mehkega. Kuhanega odcedimo, tekočino prihranimo, ga pretlačimo, ponovno zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol, in po potrebi prilijemo še govejo juho. Posebej v ponvi spražimo na male kocke narezano slanino in jo sipamo k juhi brez maščobe. Preden postrežemo, juho izboljšamo z maslom in smetano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Vedno znova me navdusite, punce (in fantje, seveda )! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klavdija 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 še en za Nympheo,čeprav je meni (in hvala bogu tudi otrokom) najboljši zabelen fižol Fižolova solata z redkvijo Sestavine:200 g fižola 1 črna redkev2 – 3 žlice bučnega olja1 čebulakissolsvež ali posušen šetraj Priprava:Fižol namočimo čez noč in naslednji dan skuhamo. Kuhan fižol odcedimo in ohladimo. Redkev grobo naribamo. Čebulo narežemo na obročke. Vse sestavine premešamo, prelijemo z oljem in kisom ter solimo. Premešamo in pustimo, da se vse dobro prepoji. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Ti ne verjamem česa ne verjameš??? Za lignje? Ali za morsko sol? Za sol ti seveda verjamem, saj je vsa morska, le da je kamena stara kak milijon let, za lignje tudi, ne verjamem pa ti, da si nisi privoščila vsaj en par klešč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Klavdija Pa res nisem Kar sicer ne pomeni da ne bom Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 18. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2004 Sem šele zdej pripilotirala domov. Moj otroc laaaaaaaaačn! Bom na hitrico: Široke rezance z drobtinicami (mal naribanega sirčka, al pa kisle smetane)pa zeleno solato (z malo kalčkov in koruze). Za posladek: ha, ha - Bounty chocholata Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Danes imeli: regratovo solato - s krompirjem in jajci , krompirjeve svaljke in za ziher še vroč....vroč kruh s semenkami Pol pa se sprašujem.....tam nekaj o kilah Pomarača za sladico Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Mi pa spinacne spagete (jaz s pestom). Neverjetno, ze drugic v tem tednu spinaca... Pa ogromna skleda endivje + radica...Nisem prisla do melancan...Da bi zato se usedla v avto pa na trg (ali bila odvisna od edinega npr. cisto uvelega tamle v zelenjavni, se mi ni dalo sploh ufuravat).. ... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyM 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Danes imeli: regratovo solato - s krompirjem in jajci , krompirjeve svaljke in za ziher še vroč....vroč kruh s semenkami Pol pa se sprašujem.....tam nekaj o kilah Pomarača za sladico O Nataly regraaaaat žeeee??? Kakšne skomine.Pri nas pa vse zasneženo,ga še nekaj časa ne bo. Fouš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Danes si bom privoščil toplo kosilo, ker imam poln ..... konzerv, grem na hot-dog Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.