Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

Kaj bomo pa danes kuhali?

Pojma nimamo. :o|o:

Zaenkrat se ne razmisljamo o hrani... xrolleyesx

 

Stane?

Tezko je pisat recepte, sploh ce kuhas instinktivno in impulzivno...

Kaj jaz vem, kaj sem carala vedno?

Tam malo prckas, vohas, gledas barve, se ti zdi cesa premalo...

Zdaj pa povedati to, zaceti v zacetku, ki je ze, ko si na trgu kupil oz. lahko pa se prej, ko si posadil, oz. lahko pa se prej, ko si pripravil zemljo...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane

Vidiš, Marsa, v tem je problem, v instinktu, ki je pri večini zaradi agresivne propagande zakrnel.

Potem so pa na delu slučaji in si slučajno debela in bolna, ali pa slučajno zdrava in vitka x:Dx x^x :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja saj res, no, tako delujejo asociacije... zdajle mi Contesa ni dala ideje o lasagni, kot bi utegnil kdo pomisliti, pac pa sem se spomnila ob Contesi tule zdajle xideax - oho, Contesa, melancani...

Morda bi to asoc. dobila tudi ce bi videla Bobnarja tu. x;)x x:)x

Torej, morda mi zadishijo melancani (dopoldne mi ne disi nic takega, pijem sadje).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Res je, Stane - v tem se zelo strinjava.

Hvala in slava mu!  x:Xx  x;)x  x:)x

 

 

 

Lisička, hočeš obdržati prednost pred ostalo večino x:Dx x^x x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Pravkar sporočeno na moj forum :wOOt: :wOOt: :wOOt:

 

 

Salsa prav imaš, vse recepte, kjer piše za koliko oseb, je treba kar podvojiti, he he he.

Ampak brez zdrave soli se to ne da.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj:krompirjeva solata+ lignji po pariško, nekaj pa sem jih še potem v drobtine vrgla x^x . Posolila z morsko soljo x:Dx x:Dx

 

In cedila zvečer sline ob rakovih kleščah....ampak cena....jao...in nič kupila :C:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

In res, ko sem videla Bobnarja, sem vedela, ne glih da mi bo mahal, tako prodorna nisem, pac pa da bo komentirtal tole in me spomnil nase... x:)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Stročji fižol s kislo smetano x:px

 

Stročji fižol s česnovo omako x:px

Pa takšne fajne juhice...z vso možno zelenjavo in seveda fižolček zraven.

Ali pa mineštra kakšna....

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... zdajle mi  Contesa ni dala ideje o lasagni, kot bi utegnil kdo pomisliti, pac pa sem se spomnila ob Contesi tule zdajle  xideax  - oho, Contesa, melancani...

Morda bi to asoc. dobila tudi ce bi videla Bobnarja tu.  x;)x  x:)x ...

http://www.cleopatris.net/chat/images/smilies/85565.gif

In res, ko sem videla Bobnarja, sem vedela, ne glih da mi bo mahal, tako prodorna nisem, pac pa da bo komentirtal tole in me spomnil nase... x:)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Stročji fižol s kislo smetano x:px ...

x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px

Cist shizim, gate trga tole!"!!

 

... ko smo bili v Grciji in so ze kar vse pripravljali s tisto presneto rutico x;)x (glih vceraj smo jo omenili) sem si totalno zelela (in res me je to pricakalo potem doma) - strocji fizol s kislo smetano in s totalno dozo petersilja!!! x^x x8Dx x:px

 

Totalno njami, ne pomnim pa, kdaj sem nazadnje jedla, pa se prakitcno ne uporabljam smetane, ne sladke ne kisle.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

FIŽOLOV- MESNI GOLAŽ

 

Sestavine (za 5 oseb):

1 čebula

60 dag mesa (svinjina)

poljubna maščoba

lovor, sol, poper

2 stroka česna

1 - 2 krompirja

3 zreli paradižniki

1 žlička paprike

1 žlica moke

50 dag fižola (lahko stročjega ali luščenega)

 

Potek priprave:

Meso narežemo na male kose in ga skupaj s čebulo na mali količini maščobe spražimo. Dodamo strt česen in ostale začimbe ter meso pomokamo, dodamo še na male kocke narezan svež paradižnik, papriko in ko se zelenjava zmehča, zalijemo z vodo. Še preden omaka zavre, vanjo fino naribamo olupljen surov krompir. Prisipamo še fižol in kuhamo do mehkega. V kolikor uporabite suh fižol, ga že do polovice posebej skuhajte v slani vodi. Če je jed pretekoča, jo vsaj 10 minut pred koncem še zgostimo s podmetom iz moke. Po želji kisamo.

 

ENOLONČNICA IZ STROČJEGA FIŽOLA

 

Sestavine (za 5 oseb):

3 čebule

2 - 3 žlice maščobe

1 rumena paprika

1 rdeča paprika

2 do 3 stroki česna

50 dag stročjega fižola

2 paradižnika (ali paradižnikova mezga)

2 žlici moke

0/5-??? žličke mlete rdeče paprike

voda po potrebi

sol

timijan, kumina

1 žlica kisle smetane (po želji)

 

Potek priprave:

Čebulo na drobno narežemo in jo na maščobi rahlo spražimo. Dodamo drobno narezano rumeno in rdečo papriko ter česen in rahlo dušimo. Nato dodamo moko, jo rahlo spražimo, dodamo na večje kose narezan paradižnik, mleto rdečo papriko in zalijemo z vodo ali kostno juho. Prisipamo na 2 do 3 centimetre narezani stročji fižol, začinimo in kuhamo do mehkega. Preden postrežemo, dodamo kislo smetano. Zraven ponudimo žgance ali krompirjeve priloge

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

FIŽOLOVA JUHA

 

Sestavine (za 6 oseb):

50 dag suhega fižola

5 dag slanine

1 čebula

1 korenček

sol, poper

goveja juha ali voda

5 dag masla

1 dl kisle smetane

 

Potek priprave:

Fižol preberemo, operemo in ga čez noč namočimo. Naslednji dan ga v isti vodi pristavimo. Ko zavre, dodamo grobo sesekljano čebulo, korenje, začinimo in kuhamo do mehkega. Kuhanega odcedimo, tekočino prihranimo, ga pretlačimo, ponovno zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol, in po potrebi prilijemo še govejo juho. Posebej v ponvi spražimo na male kocke narezano slanino in jo sipamo k juhi brez maščobe. Preden postrežemo, juho izboljšamo z maslom in smetano.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

še en za Nympheo,

čeprav je meni (in hvala bogu tudi otrokom) najboljši

zabelen fižol

 

Fižolova solata z redkvijo

 

 

Sestavine:

200 g fižola

1 črna redkev

2 – 3 žlice bučnega olja

1 čebula

kis

sol

svež ali posušen šetraj

 

Priprava:

Fižol namočimo čez noč in naslednji dan skuhamo. Kuhan fižol odcedimo in ohladimo. Redkev grobo naribamo. Čebulo narežemo na obročke. Vse sestavine premešamo, prelijemo z oljem in kisom ter solimo. Premešamo in pustimo, da se vse dobro prepoji.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Ti ne verjamem x^x

x:Dx česa ne verjameš??? Za lignje?

 

Ali za morsko sol? x;)x

 

 

 

Za sol ti seveda verjamem, saj je vsa morska, le da je kamena stara kak milijon let, za lignje tudi, ne verjamem pa ti, da si nisi privoščila vsaj en par klešč x:Dx :palec: x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem šele zdej pripilotirala domov. Moj otroc laaaaaaaaačn! Bom na hitrico: Široke rezance z drobtinicami (mal naribanega sirčka, al pa kisle smetane)

pa zeleno solato (z malo kalčkov in koruze). Za posladek: ha, ha - Bounty chocholata x:Dx

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes imeli: regratovo solato - s krompirjem in jajci x^x , krompirjeve svaljke x:Dx in za ziher še vroč....vroč kruh s semenkami x:px

Pol pa se sprašujem.....tam nekaj o kilah :vragec: :vragec: Pomarača za sladico x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi pa spinacne spagete (jaz s pestom). x:px

Neverjetno, ze drugic v tem tednu spinaca... :)

Pa ogromna skleda endivje + radica...

Nisem prisla do melancan...

Da bi zato se usedla v avto pa na trg (ali bila odvisna od edinega npr. cisto uvelega tamle v zelenjavni, se mi ni dalo sploh ufuravat).. :) ...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes imeli: regratovo solato - s krompirjem in jajci x^x , krompirjeve svaljke x:Dx  in za ziher še vroč....vroč kruh s semenkami x:px  

Pol pa se sprašujem.....tam nekaj o kilah :vragec:  :vragec: Pomarača za sladico x:Dx

O Nataly regraaaaat žeeee??? :O: Kakšne skomine.Pri nas pa vse zasneženo,ga še nekaj časa ne bo. :sori: Fouš. x:px :yumy:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes si bom privoščil toplo kosilo, ker imam poln ..... konzerv, grem na hot-dog x:Dx x:Dx x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...