Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

dej no izpit lahk počaka x:Dx

 

 

 

žur pa ne x:Dx  x:Dx

NE! Morm met mal poletnih pocitnic...da gremo s prjatlcam mal na obalo zurat xDDx

Zdaj k smo ledig.. :inocent: :inocent: :onfire: :onfire: :onfire:

 

 

 

 

Forum o prehrani :palec: :palec: x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da ne bo Marsa huda :huh: :fiju: ...k sva zasla...

 

Da se mal vn izvlecem, grem kopirat kaksn recept x:o)x

 

CREME BRULEE

(recept Joel-a Robuchon-a, enega najbolj slavnih francoskih kuharskih mojstrov)

 

Sestavine za 8 oseb:

7 rumenjakov

3 stroke vanilije

150 g sladkorja

2 dl mleka

7 dl smetane (sladke, tekoce)

posip (cassonade - droben rjavi sladkor, zelo dobro sega nadomesti z vanilij sladkorjem)

 

Vanilij stroke po dolgem prerezemo, izpraskamo semena in jih damo v skledo. Dodamo rumenjake, zmesamo z metlico (rocno), dodamo sladkor in mesamo tako dolgo, da mesanica postane svetlejsa, vendar ne penasta. Dodamo mleko, dobro premesamo. Dodamo se smetano. Mesanico precedimo skozi zelo fino cedilo, da izlocimo vecje delce vanilije. Pustimo stati 1 uro.

 

Porazdelimo v 8 posodic za creme brulee - pomembno je, da kreme ni vec kot 1.5 cm v visino. Posodice damo v pecico, ogreto na 70°C za 25-30 min. Krema mora postati cvrsta, vendar se tresoca. Ohladimo v hladilniku.

 

Povrsino na tanko posipamo s posipom in karameliziramo v pecici na grill-u (prej segrejte grill, vendar pustite vratca pecice odprta, da se pecica ne segreje - tudi med karameliziranjem) cca 20 sekund. Ko se posip pricne topiti, vzamite posodice iz pecice.

 

Servirajte v posodicah, v katerih ste kremo pripravli. Servirate lahko takoj, ko vzamete iz pecice (pazite, da si ne opecete ustnic s karameliziranim sladkorjem!!!) ali pa predhodno se ohladite v hladilniku. (Za moj okus je creme brulee najboljsa, kadar je spodaj hladna in zgoraj topla - njami! )

 

 

 

:palec: x:Dx :palec: x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx Zakaj mas ti fiksno idejo, da bom jst na kakrsnem zuru kej kuhala/pekla x:Dx

 

Sama se ne upam sploh narest creme brulee-ja...lahko sam cakam, kdaj bom sla naslednic v francijo na tapravga x:px :8):

 

NE BOM KUHALA, MEMORIRAJ! xDDx x:Dx x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, sej nikoli nimam zelja, da bi jedla gobe...

drugace pa nimam alergij, razn govedina...kar mi je pa itak vseen :)

 

Sam pa disi, k si mama dela kaksne rizote z lisickam x:px xDDx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...