Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kaj narediti z odvečnimi beljaki? Včeraj so romali - v puding!

Pristaviš 3/4 litra mleka (posoda naj bo 2 litra, ker bo masa narasla), vanj vržeš 10 dag črne čokolade, dva pudinga zmešaš s 3 žlicami sladkorja (polovična doza), dodaš mlekca, razmešaš in zvliješ v vroče a še ne zavreto mleko. Z ostankom mleka (od 1L) poplakneš ostanke pudinga v lončku... Mešaš do vretja in še 3 minute, medtem pripraviš mikser, iz 3-4 beljakov narediš sneg, dodaš še 1-2 žlici sladkorja, na koncu vedno vmešam še limonin sok, nato pa trd sneg s šibo hitro in dobro zamešaš v odstavljen puding. V skodele naložiš kar z zajemalko.

 

No, recept je posledica prejšnega, ko sem na nedeljo ugotovil, da imamo samo 1 puding:

9 dl mleka + 10 dag jedilne čokolade

1 vrečka čoko pudinga (za 1/2 litra) in 3 žlice sladkorja razmešaš z mlekom

dobljeni masi dodaš 4 rumenjake, razmešaš,

končno maso vliješ v vroče, a ne vrelo mleko, kuhaš 3 minute

tekoč puding naliješ v skodelice in zraven močno moliš, da se bo tudi strdil strdil. Jaz sem, in zato se tudi puding je strdil v fino kremo. Pol so mi pa tisti beljaki ostal...

 

Osnovni pudingov recept pa je tak:

2 čoko pudinga, 6 žlic sladkorja, 2 žlici kakava, 2 rumenjaka, 1L mleka

na koncu vmešam sneg dveh beljakov.

Dodatki so lahko sledeči:

- med kuhanjem kokosova moka, stresena v mleko, mleti orehi, rozine;

- pred vlivanjem pudinga čokoladni piškoti, narezane banane, žlička medu.

 

Skratka, iz pudinga se da naresti pravo (kalorično) bombo!

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Krompirjeva solata,ocvrta piščančja bedrca,melonina solata z sladoledom! x:px

:eek: hm to pa mislim da tud babica dol kuha... :xx!:

 

hehe js pa naum nič kuhal bom živel od češenj... sam še pol gajbe je počas mrbit bom pol kaj kruha...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi smo v nedeljo testiral ta zdravo sol x:)x

Smo nardil zelenjavno juhico, velik zelenjavce pa rizek in pol, ko se je ze vse lepo pokuhal in majckeno ohladil smo dal se Stanetovo sol. Po dolgem casu je bla juhca brez zelenjavne kocke, pa se noben ni pritozil, da kaj manjka x;)x

Lp, L.

Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Mi smo v nedeljo testiral ta zdravo sol  x:)x

Smo nardil zelenjavno juhico, velik zelenjavce pa rizek in pol, ko se je ze vse lepo pokuhal in majckeno ohladil smo dal se Stanetovo sol. Po dolgem casu je bla juhca brez zelenjavne kocke, pa se noben ni pritozil, da kaj manjka  x;)x

Lp, L.

x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes spet čist palim .. :D voda se že greje, pol pa notr torteline s štirimi siri, pol pa to v eno posodico čez še peti sir, petršilj in paradižnikogvo omako, vse to v pečico naj se mal opeče, pol pa spet vn vsak tortelin posebej ščepec soli čez :D mal začimbic sem pozabil omenit se da že na začetku, čez se nariba še mal parmezana in njam njam njam x:px
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx Jaz pa danes full dobro zelenjavno juhico,kjer je noter ogromno zelenjave, zdajle jem jabolko(za malico),potem imam pa še vitalis kosmiče in jogurt za zvečer! x:px

No sej, tko bi mogla jst jest, da bi me blo mal manj :vragec: :palec:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Toliko sem bluzila v temi o potepanjih o Grčiji, da komaj čakam naslednji obisk, ki bo dobil na mizo:

TAPENADE IZ OLIV (recept je sicer provansalski, ampak v Grčiji dobiš zelo podobno) ;)

 

2 šalici oliv (splahneš z vodo, osušiš)

2 čajni žlici kaper

10 filejev (5 ribic) inčunov - za 5 minut daš v melko, da potegne ven slanost in osušiš

ščepec timijana

1 velika žlica dobre gorčice

česen - po okusu

poper, sol - po okusu

 

v veliki posodi vse zmiksaš in po potrebi dodaš malo olivnega olja, da se lepše maže!

 

Njami na popečenih kruhkih ali uporabiš kot dodatek k pečenim ribam!

 

tek!

@

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...