Natasha 15. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 15. julij 2004 Zelenjavna juhica - taka fajn gosta, pa not mal mleka (da prijeten mlečen okus) pa mal kisle smetane...... Pa bučke ocvrte; testo - jajca, moka, sol, voda in ovseni kosmiči (dajo prav prijeten okus) Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 15. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 15. julij 2004 Za poletne dni priporočam: ...kumare narezane, lahko tut naribane...jaz mam najraje kolobar pol pa na pol.....nato malo nasekljanega česna,... topel, kuhan krombir narezan na kocke,... malo limoninega soka, ...jogurt, ..žlico kisle smetane,... poper,.. sol.. zraven pa pohano cvetačo...lahko pa tudi kaj drugega lp Hej.... to je moja stara mama delala, ko sem bila majhna..... Rekla jim je "Prleške kumare" ful dobro in osvežujoče V eni skledi, pol smo pa vsi z žlico zajemali.... kot v Kekcu DOBER TEK Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 Sem pogruntal nekaj, za jurja lahko dobiš e žakel, včerajšnega kruha.... hej v povprečju je pri nši hiši kruh star vsaj kake tri dni, ko je v tisti škatljici, torej deda kupi kruh za zajce, cel žakelj, in jas jasno včeraj nisem nič kuhal, babica se je sam kremžila k tud ona ni no seveda ona je ampak nihče ni nič jedel, js pa sem ugriznil po enkrat na več kot 30 vrst kruha .... hehe mljas mljas zdaj pa se suši na pink ponk mizi haha, kaki prizor in kake vonjave celo podstrešje diši po svežem kruhu... tko da danes bom jedu.. nevem kaj okusnega... ampak ne bo skuhano... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 16. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 16. julij 2004 Pri nas bo pa danes ratalo FILANIH PAPRIH za ene tri do štiri dni...... Bojda nam bodo pri ušesih ven gledale I LOVE filane paprike dober tek! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. julij 2004 Prijavi Deli 16. julij 2004 A ma kdo idejo, kaj je se kej dobrega za dat v filane paprike, ce ne maras mesa? kot nadomestek pac.. Kako pa naredis kremno juho iz buck? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 A ma kdo idejo, kaj je se kej dobrega za dat v filane paprike, ce ne maras mesa? kot nadomestek pac..Michelle, jaz jih delam s sirom. Samo moraš še malo počakati na tiste dolge rdeče makedonske paprike. Recept: Paprike lepo opereš in pregledaš, da katera ni ranjena.Previdno takoj pod vrhom izdolbeš luknjo, recimo da gre palec notri in z nožičkom previdno odstraniš seme. Pazi na obliko paprike, odprtina mora biti obrnjena navzgor, paprika pa lepo leži. Za nadev pripraviš skuto, pa malo kisle smetane, pa jaz recimo naberem vse možne ostanke trdih sirov, ki jih naribaš. Vse to zmešas v maso, soliš, popraš, dodaš malo drobmo narezanega drobnjaka ( če imaš) in (z muko) napolniš paprike, pa ne preveč, recimo eno čajno žličko v vsako Pekač namažeš z olivnim oljem, poravnaš paprike in flikneš v že ogreto pečico 3/4 ure Za klasične filane paprike (tiste rumene, ki stojijo pokončno), pa lahko uporabiš namesto mesa zelenjavo in rižek. Melancane po siciljanskoNa kocke zrežeš melancane in jih ocvreš (in daš na papir, da se popivna olje).Kocke zamešaš v paradižnikovo omako, v vse to pa dodaš siciljanski mix:isto količino črnih oliv, kaper in filetov slanih ribic zmiksaš in tak pate dodaš na koncu omaki z melancanami, ki mora biti gosta in na koncu kuhanja bo temno vilolčaste barve. Več pateja daš, bolj bo pikantna.Čeprav je kar nekaj dela s tem receptom :o|o: , ga velja poskusiti , ker so melancane po siciljansko -božanska zadeva. Ponudimo jih lahko kot prilogo k mesu, kot omako za pašto, zamešamo notri riž, polnimo paprike (v tem primeri gre notri surov riž x!x ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 Kako pa naredis kremno juho iz buck? Jaz jo delam tako:(za dva) Na kocke ali koleščke zrežem 2 cuketi(bučki) Popražim ju na olivnem olju, da dobita malo barvice ,zalijem z dvema krožnikoma vode in dodam dva srednja na kockice ali lističe narezana krompirja. Solim, popram.Kuham max 20 min. Odstavim iz ognja. S paličnim mešalcem župco spremenim v kremo. Dodam dve žlici kisle smetane ali pa v servirni krožnik dodam žlico parmezana (dbest je oboje skupaj )Zraven pašejo popečene kruhove kocke. Hm, danes za večerjo jo bom nardila, sem med pisanjem dobila sline Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 FINO.pr men pa skor vsak dan posebi kuhat, za dva Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 Se mi pač da, ni vsak dan tako(na srečo)! Da ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 Ne to Ni vsak dan :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 Oh, Contesa Moja mami je tudi tri menuje kuhala. Za naju, ki sva paštarci, za očeta zbirčneža, ki je zgolj kar je nekoč kuhala nona-njegova mama in za brata, ki še zdaj je samo župo z rezanci, pomfri, solato, pizzo, njoke in baje pohan osličev file. :xx!: Določene sladkarije in konec. Ma mislim... :o|o: , samo ob nedeljah je zneslo, da smo imeli (včasih)skupni menu:juho z rezanci, telečjo pečenko in dolge krompirjeve svaljke, solato, za naju z mamo še jurčki v omaki in za posladek POHORSKA OMLETA z borovnicami! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 Hi, hi, pohorska omleta, kraljica nobel slovenskih slaščic Fini dišeči biskvitek, ki je blago prepognjen, v odprtini pa stepena sladka smetana izdatno potresena z osladkanimi borovnicami Pohorsko omleto bi še angelci jedli Kar topi se v ustih, biskvit je tako rahel, pa smetana z borovnicami...njami ...saj ni toliko dela s pripravo.... Njami, smetana, njami, borovnice, njamiiiiiiiiiiiii pohorska specialiteta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 Bobnar, tebe je pamet ze srecala...samo je sla naprej.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 Malo sem se pohecala Po pravici povem, jaz koprnim po sladkih zadevah Ampak je res pozno. Kaj košček, celo omleto bi sedaj pobasala. :o|o: Kile? Ničemur se ni treba odreči, le čas in jasno količine je treba upoštevati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. julij 2004 Prijavi Deli 24. julij 2004 Dobra ideja za večerjo, zjutraj se mi ne da jest Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. julij 2004 Prijavi Deli 24. julij 2004 Kdo pravi, tibetanski menihi jedo enkrat na dan in to veš kdaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. julij 2004 Prijavi Deli 24. julij 2004 Namiguješ na kaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. julij 2004 Prijavi Deli 24. julij 2004 ... zjutraj se mi ne da jest ... meni tudi ne...Ce pa ze, pa nic sladkega... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 24. julij 2004 Prijavi Deli 24. julij 2004 Kuham bobiče (tipična istrska zelenjavna mineštra z mlado. še mlečno koruzo) za glavno jed+posladek pa bo šmorček z rozinami Uf, snoči sem hotela nagajati malo Contesi, da bi se ji cedile sline po pohorski omleti.... , vendar imam že od snoči JAZ jezik do tal za eno slastno pohorjačo :o|o: :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 24. julij 2004 Prijavi Deli 24. julij 2004 A nismo rekli, da bomo ponoči zaprli prehranjevalne teme , Dober tek, lep dan, B. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 24. julij 2004 Prijavi Deli 24. julij 2004 Dobra ideja za večerjo, zjutraj se mi ne da jest men tud ne; skor vedno preskočm..počakam,da mi začne sploh krulit Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 26. julij 2004 Prijavi Deli 26. julij 2004 I now present you with... krema vseh krem, brez kreme današnja dieta.... no jabolka že znate pripravit... (vzameš umiješ poješ, odvržeš sredico... vsaj v večini primerov) hruške itak, marelice podobno.... potem pa večerja... 5 kosov francoske štruce... narezanih na 1-1,5 cm debeline, da se jih pečt v pekač, 1 paradižnik narezan na pet rezin, Ssol, na paradižnik, 5 rezin sira, in ena paprika ravno tako na pet rezin, vse to se začini z mediteransko mešanico, ki leti na papriko in paradižnik, ter ssoljo ki gre na spodnjo stran paradižnika..., torej kruhki so pečeni daš gor eno črtico majoneze, paradižniktako da gre posoljena stran direta na majonezo... malo razmažeš, pol daš čez sirček, in na vrh da lažje pol primeš še papriko, mnjamnjam... pol pa vse to daš na en pladenj in večerja je pripravljena, zraven sem pil še fanto 50 50 z vodo, ampak ta del odsvetujem, božansko vse ostalo, aaaa ... ahja ime jim je božanski poljubčki... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 26. julij 2004 Prijavi Deli 26. julij 2004 Pozna večerja Nino! sem rabu kalorije... saj veš, kako je to, cel dan sam na sadju.. Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. julij 2004 Prijavi Deli 26. julij 2004 To je bila večerja v dvoje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 26. julij 2004 Prijavi Deli 26. julij 2004 (razn če čez dan požreš kilo kruha kot kroko )Pravkar sem pa pojedel se skoraj pol lonca polente. A se eno zlicko zate ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.