Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane
lih nekaj takega ja :D ej stane soli mi zmanjkuje... ;) sem končno prepričal babico... ;) 1 down 5 to go... :D

Mic, kaj praviš :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

MENE PA ZINIMA, KAKO SE NAREDI RES DOBER TESTO ZA PIZZO?

Moka, voda, kvas - amen x:Dx x;)x

x:Ix :inocent: x:Dx ...JA KOK PA ČESA???? x:Ix x:Dx

pol kg moke, 2 dkg kvasa, sol pa vode kolikor pač gre raven. Ampak, najprej zamešaš kvas in ene tri žlice moke, pa cca 10 žlic mlačne vode in pustiš cca 1 uro, da vzhaja, potem dodaš še cca 1 dcl vode, pa mokco in zamešaš (z mešalnikom in nastavki za testo ali pa s kuhalnico) gladko testo. Vse to se dogaja v skledi. Nato pa potreseš malo moke po pultu, in z rokami fejst pregneteš testo. Če se ti lepi, dodajaš moko toliko časa, dokler ni testo voljno. Malček moraš paziti, da ne naredideš pretrdega, ker bodo težave, ker ne bo vzhajalo o.k.

Takoj ga lahko razvaljaš na debelino ene 6 mm, pustiš malo vzhajati na poprej namazanem pekaču, potem pa naložiš na testo, kar ti srce poželi.... o.k.? xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi bomo pa dons jedl polnjene paradižnike z ribjim nadevom in rižem. Mljack :rolleyes:  :hepko:

KAAAJJJJJJJJJJ

 

Kako pa to zgleda, mislim kako to nardiš al pa prpraviš x?x x?x

he he...

prepražič čebulček pa česenček (do čistega zlata), pa dodaš poljubne ribice brez kosti (npr.tunin, skušin ali osličev file), narezane na kockice in vse fejst prepražiš. Jasno - vse na olivcu. Potem dodaš meso vseh paradižnikov, ki si jih izdolbla s sokom vred, orng pest sesekljanega peteršilja, baziliko, timijan in rožmarin, na koncu pa kuhan riž (količina po okusu). Če ti paše, lohk daš namesto riža katerekoli kosmiče in pol žlice črnih drobtin. Napolniš izdolbene paradižnike, jih daš na pomaščen pekač, fejst potreseš z naribanim sirom (tudi parmezanom, ampak mora bit sveže nariban in ne pretrd, tako, da naredi kapico čez) in pol ure pečeš pri 180 C (že prej ogrej pečico).

Zraven paše zelena solatka z rukolo.....njam! x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dober tek vsem, ko boste jedli!!

 

Jz pa dons...hja kr nimam apetita, tud če berem vaše slastne recepte na forumu...

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

moja tipična reč za skuhat... ampak še zmer božansko x^x mi je uspelo :D more bit xsrcx (recept se da najdet na prejšnih straneh)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...