Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?

Recommended Posts

• Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>...baje odganja bacile in preostalo nesnago. pa so v pravljicah to domišljijsko preoblikovali, češ da odganja vampirje....

zato je lia vedno tako zdrava in vesela, ker od nje veje vonj po česnu.... x:Dx

:eek:

malo morgen..zato ker je kupila od Freeja FHES x:Dx x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

..ti kr razmišljaj, k se boš zadost znucala pa izstrošila...vsaj veš kam se morš obrnt x:Dx :vragec:

...ponavadi potem ko pade diploma ob delu si glih ta pravi,zmorgan k ožeta cuna x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>..ti kr razmišljaj, k se boš zadost znucala pa izstrošila...vsaj veš kam se morš obrnt x:Dx  :vragec:

...ponavadi potem ko pade diploma ob delu si glih ta pravi,zmorgan k ožeta cuna x;)x

hehehe... u bistvu čakam na plačo x:Dx x:Dx x;)x x:o)x

spet se mi je na bolš poslabšal

x^x

goveja juha, restan krompir, repincl....

..kokosovi čupavci, pariške rože,ajdovi nabasanci, pa rumove kič kugle....hm, bomo odprli slaščičeraj x:px xcivx x;)x

danes nedeljsko kosilo. z juho, pa praženim krompirčkom, pa nekimi zrezki v gobovi omaki (tega ne jem).

pa zeljnato solato s fižolom, seveda x:px

grem pogledat če je že... zdej enkrat bi mogl bit x:Dx

spet se mi je na bolš poslabšal

juha,pečena hrustljava bela ribica, blitva in krompirček....

sladkigrehi iz včerajšnje zaloge x:o)x x8Dx

danes izredno neobicajno kosilo. mami sem osvobodila obicajnega nedeljskega kosila in naredila

dagne(klapacive) v omaki

1,5-2kg svezih dagenj

250ml suhega belega vina

2 lovorjeva lista

scep naribanega muskatnega orescka (jaz sem uporabila v prahu, ker zahtevanega nisem imela)

1 drobno sesekljana majhna cebula

50 g masla

1 tanko narezan koromacev gomolj

4 strti stroki cesna

2 žlici moke

1/2 žličke paste ali praška za kari (to sem izpustila, ampak bilo vseeno slastno)

150 ml smetane za stepanje

zmlet crni poper (kdor pac zeli)

sesekljan svez koper za okras

v veliko kozico damo vino, muskatni oresek, timijan, lovorova lista in cebulo ter zavremo. stresemo dagne, pokrijemo, kuhamo 4-5min dokler se dagne odprejo.

skoljke odcedimo, ce katera ostane zaprta jo zavrzemo. tekocino prihranimo.

v veliki svezi kozici segrejemo maslo, dodamo koromac in cesen, na sibki vrocini prazimo 5 min, da se zmehcata.

primesamo pasto ali prasek za kari in moko, prazimo 1 min. odstavimo, postopoma primesamo tekocino, v kateri so se kuhale skoljke. postavimo nazaj na plosco in med mesanjem kuhamo 2 min.

primesamo smetano, malo popra. v omako vlozimo skoljke in jih grejemo 2min. jed okrasimo s koprom in ponudimo vroco.

njami, njami xDDx

Pripravila sem omako iz ohrovta, rumene kolerabe, korenja,graha in bučk, posebej sem skuhala 1/2 ovsa in 1/2 neluščenega riža. Solata je bila sestavljena iz regrata, endivije, kitajskega zelja in krompirja.Za desert je moja mama sčarala ajdovo pecivo z orehi. mislim, da sem polna do torka :yumy:
fish is mute-fish knows everything-G.B.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...