Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

pol pa nisem edina z gruaznimi asociacijami.. mene pa full preganjajo take stvari.. al pa da bi jst na kaki pojstli spala, ne svoji, ti razni apartmaji pa to, hotelske sobe.. me kr mrazi kaj vse.. pa kolk mrtvih, pa kolk takih z izpuščaji, pa ne vem kakih vse, + izločki in tko, kar je še najbolj verjetno.. tko da mam najrajš šotor, pa blazino našo in spalno vrečo in pojstlo MOJO doma... :OO!: xnckrivx neka fobija ubitačna,...
Mushi
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>pol pa nisem edina z gruaznimi asociacijami.. mene pa full preganjajo take stvari.. al pa da bi jst na kaki pojstli spala, ne svoji, ti razni apartmaji pa to, hotelske sobe.. me kr mrazi kaj vse.. pa kolk mrtvih, pa kolk takih z izpuščaji, pa ne vem kakih vse, + izločki in tko, kar je še najbolj verjetno.. tko da mam najrajš šotor, pa blazino našo in spalno vrečo in pojstlo MOJO doma...  :OO!:  xnckrivx neka fobija ubitačna,...

enako x:Dx x:Dx me živ boh ne sprav v hotel za dopust :O: al pa javni sekreti :sick: grem u gošo rajš če je že mus x:Dx pa u restavraciji jest :xx!: sam to študiram kk so to spravl skup, mi mine da b še gdaj kej pojedla x:Dx komplikator svetski u glavnem x:Ix

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Evo, mlad, neolupljen, na suho pečen krompirček v pečici nad 225°C pomešaš s slano solato berivko in dodaš na črno bučnega olja, kisa pa nič x:px

En škaf x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ravnokar naredil in se počasi odpravljam za mizo.

Rezanci s paradižnikovo omako, malo gobic in narezani kosi parmezana :yumy: x:Dx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a to zdejle vi to manđate a kaj?? hmmm tud mene lakota daje....mmm neke bi mmmmmmm le kaj?

Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..

vse najboljše v času obledi....

še vedno si želim sanjariti

saj ženska sem ki več in bolj želi.......

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem pa danes kupila šparglje. Ker pa jih vedno pripravljam ne eno in isti način, me zanima, če ima kdo kakšen dober recept za pripravo le-teh? :eek:

Hvala za vašo pomočko!!!! x:Xx

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Špargljeva rižota:šparglje prerežeš na pol..spodnji del, ki je trši daš kuhat malo prej, zgornjega pa kasneje.Odcediš, vode ne zavržeš. Prepražiš malo čebule, dodaš riž, narezane šparglje, paradižnik,lahko tudi papriko, začimbe, zaliješ z vodo, v kateri si kuhala šparglje...in dober tek!

Špargljeva juha:na maslu prepraži pšenični zdrob( čisto malo, ne sme porjavet), dodaj narezane šparglje in na kocke narezan krompir, zalij z vodo, ko je stvar kuhana....jo lahko zmiksaš in dodaš jušne kroglice..in jasno sol xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ehja,veš koliko svinjarije pojemo, pa sploh ne vemo! x;)x

V restavraciji(gostilni, hotelu) naročimo gobovo juho in kalamarsko ploščo za dva (polnjeni kalamari in navadni kalamari pečeni na žaru, ocvrti kalamari, pomfri, krompir v oblicah+blitva..zraven posodica s tatarsko omako in druga, kjer je česen+olje).Gobova juha se skuha enkrat na teden in potem po porcijah zamrzne.Kalamari pridejo zamrznjeni in neočiščeni v "hišo dobrot".Ko je čas, se v vroči vodi odmrznejo, očistijo(ven se potegne drobovina in prozorna kost..iz lovk pa "usta")...jasno, da se očiščeni kalamari ne splakujejo x^x .Del, ki je namenjen polnjenim kalamaron se napolni...in vse skupaj zopet zapakira in zmrzne(brez termične obdelave).Pomfri se speče zjutraj, prav tako skuha krompir....zvečer, ko mi dobimo porcijo na mizo, pa se pomfri samo na hitro "dopeče", krompir v oblicah pa potisne v mikrovalovno pečico...tatarska omaka in česnova omaka...no, kar je ostalo od naših predhodnikov ......

Izjemno rada imam školjke ali škampe ali jastoge.....pa nekoč berem recept za pripravo jastoga.Piše:"Svežega, najbolje živega(jasno, da je živ tudi svež) potopimo v posodo s kropom :eek: , da ohrani barvo...HALOOOO"Živo žival bom kuhala?........Povprašam kolegico biologinjo.....pa pravi...no, za svoj "boljši občutek, mu lahko prej odsekaš glavo, vendar ima njegovo telo toliko živčnih ganglijev, da je res najbolje, da kar živega potopiš v zelo vroč krop xrolleyesx .In kako ubijemo ribo? Zadušimo jo... xrolleyesx

VEM, zakaj zdravnica, ki dela na min. za zdravstvo, ne kupuje kruha

VEM, zakaj kolegica, ki je sanitarna inšpektorica, ne kupuje na tržnici

VSE to želim vedet in SAMA precenit, kaj bom jedla in kaj ne

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe, moje zdravo, lahko, poletno kosilo... x:o)x

 

sveze jagode (kao sladke, pa kaj se :o|o: ), makovka in topfen creme banana..

Ma danes se mi pa res ne da kuhat...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Špargljeva rižota:šparglje prerežeš na pol..spodnji del, ki je trši daš kuhat malo prej, zgornjega pa kasneje.Odcediš, vode ne zavržeš. Prepražiš malo čebule, dodaš riž, narezane šparglje, paradižnik,lahko tudi papriko, začimbe, zaliješ z vodo, v kateri si kuhala šparglje...in dober tek!

Špargljeva juha:na maslu prepraži pšenični zdrob( čisto malo, ne sme porjavet), dodaj narezane šparglje in na kocke narezan krompir, zalij z vodo, ko je stvar kuhana....jo lahko zmiksaš in dodaš jušne kroglice..in jasno sol xDDx

 

Najlepša hvala za recept. xDDx

 

Danes smo sicer šli kar ven jest in sem pojedla en velik solatni krožnik (paradižnik, zelena solata, bučke, mozzarela, puranje meso) z omakco curry-a in mi je full pasalo....MLJASK x:Dx

 

Jutri bom pa probala tole špargljevo rižotko..... xDDx Poročam,kako je bilo.... x;)x

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Joj enja!!! :yumy: :yumy:

Ta recept si bom pa kar sprintala, neki vegi cisto zame :yumy: :yumy: Upam, da bom znala.

 

Jutri se ne bom carala, ker sem danes ze naredila sojine zrezke za jutri..

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

gobova juha z jurčki, šmorn, breskov kompot......

 

komentarji pri mizi :xx!:

 

sem se nalezla kuharskega virusa in ob 19h zakurblala pečico, čokoladni čupavci s kokosom, marmorni kolač, jabolčna pita, orehova potica x:px

 

komentarji pri mizi x:px

 

 

špargljeva juha mali drugače:

 

Šparglje (1kg)narežeš na koleščke, prepražiš na maslu, pomokaš da vpije maslo, doliješ vode, zavreš do mehkega, odstaviš, posoliš s soljo, dodaš žlico kisle smetane in zmiksaš. x:px

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes sem si naredila full dobro kosilo :yumy: x:)x

 

špageti barilla , svež na koščke narezan paradižnik sem skuhala na popraženi čebuli, da se je omehčal in spustil sok, dodala začimbe(bazilika,sol,nekaj origana)

in še eno veliko konzervo tune(olje sm odlila oz. stisnila stran xDDx )

 

super omaka :palec: xDDx in se lepo napapala x^x potem pa šla na šmarno x:)x

party girl :)
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

lazanja mesna.čist domača s testom vred......njammmmmmm x;)x x:px

Vse kar dobro je izgubi se v večnosti..

vse najboljše v času obledi....

še vedno si želim sanjariti

saj ženska sem ki več in bolj želi.......

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...