Primavera 5. julij 2005 Prijavi Deli 5. julij 2005 jaz sem pa danes eno jabolko za zajtrk, skledico ričeta brez mesa z veliko zelenjave , zvečer pa še eno jogutrno kupo v Maxiju, z jagodnim sladoledom notri...Mljask. Jutri pa imam cel dan na sporedu sadje: na dve uri: marelice, češnje, jabolka, banane in breskve. In eno isostar tableto, da ne ostanem brez elektrolitov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 6. julij 2005 Prijavi Deli 6. julij 2005 Zdej sm si mal oddahnla, k sm vidla, kok bobnar poje....pol jst še nism kritičen primer.... Skos bi jedla...hehe. No, pa sej tok pa spet nism pojedla...en sendvič, pa en kit kat, pa raviole z zeleno solato, p a 6 munchmallows....za v kino... Dons bi pa vola... Po moje bom spet raviole...mam ful napade....včas mi cel tedn tuna paše, pa vse živo spacam...al špagete, al solato...neki že najdm.... Joj, jedla bi! Grem delat. Ne, nism noseča! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Pika pikica... Velik zelene solate s koščki paradižnika, bučke v omaki z naravnim! paradižnikom, pa mal peteršila gor... Za sladičko pa: koščki lubenice in vanilijev sladoled, pa seveda kokos! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Primavera 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Danes cel dan na sadju, jutri pa si bom naredila jurčke in lisičke, ki sem jih danes slučajno ugledala na pasjem sprehodu skozi gozd- z jajcem in peteršiljem, zraven pa še ribo na žaru in skledo zelene solate. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Danes cel dan na sadju, jutri pa si bom naredila jurčke in lisičke, ki sem jih danes slučajno ugledala na pasjem sprehodu skozi gozd- z jajcem in peteršiljem, zraven pa še ribo na žaru in skledo zelene solate.Si že Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AlenaU 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 piščančja bedra na žaru, paradižnik in kozarček belega vina - za večerjo bomo pa še vidli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
NATHY 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 Ima kdo kako idejo, kaj bi danes skuhala za kosilo?Pa naj bo nekaj manj kaloričnega ???!!Prosim za pomoč!!!!!!!!!!!!!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 zelenjavna juha ali pa varinte z rižem in zelenjavo niso ne vem kako kalorične(če ne dodajaš mlečnih stvari)..Jaz bom kar solato iz kumar, paradižnika in paprike, zraven pa pust riž... Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 paradižnik, kumare - salata, v pečici pečen krompir, bučke, paprika... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 Bom naredila: pečen krompir v pečici, blitva v omakci, kumare v solati, zelena solata v solati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 Včeri sm dragemu skuhala čili z mesom; je kar predel od zadovoljstva Kv bi pa dons Ma ena kitajsko kislo pekoča juhica (al pa dve) kar silita v zelodcek Sam, a bom te sreče? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 Js sem tudi delala blitvo v omaki , pravzaprav špinačo (njamiiii) pol pa stara mama pribije (je bla danes na kosilu), da lahko na takšen način pripraviš tudi na travniku zrastle koprive?? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AlenaU 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 kosilo: rižota z olivami in paradižnikom, zelena solata, kozarček belega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Js sem tudi delala blitvo v omaki , pravzaprav špinačo (njamiiii) pol pa stara mama pribije (je bla danes na kosilu), da lahko na takšen način pripraviš tudi na travniku zrastle koprive?? posluši ti staro mamo Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 14. oktober 2005 Prijavi Deli 14. oktober 2005 Sirovi štruklji Pred mnogimi leti sem mislil, da so najboljši štruklji taki, če testo naredim sam doma. Veliko ne kuham, ampak kaj dobrega rad pojem... ker so mi štruklji že prvič dobro uspeli s kupljenim testom, sem preverjal, kaj vpliva na to, da so zares dobri. Sestavine? Ne toliko, kot bi se zdelo. Katera skuta? Ni pomembno. Bistvo je vedno v drugih podrobnostih, kot trdijo v kuharskih knjigah ali stari nasveti kot na primer tale: zvit štrukelj zavijemov mokro krpo... Vzamem testo 350g (ali 500g za 4 osebe) najraje Žito ali Pečjak750g ali 1000g (za več testa) katerekoli skute3-6 jajc (koliko, se vidi šele sproti)maslo in bele drobtine 1. Skuto stresemo v skledo in dodajamo po 1 jajce na četrt kile skute, torej najmanj 3. Dodamo jih toliko, da je skuta dobro mazava in ne sme biti pusta.2. Pristavimo velik lonec z vodo.3. Na prtiček iz blaga razgrnemo prvo plast testa. Premažemo s umešano skuto. Bistveno je dvoje - da ni namazana prelepo in da se namaže vse, tudi robove in kotičke. Čez damo naslednjo plast. V kolikor imamo 350g testa, je to 2 krat 3 plasti manjših kosov, pri 500g pa je to 5 večjih kosov, ki se namažeta dva, ju zvijemo po dolgem, druge tri pa zvijemo počez, da sta štruklja sicer različno dolga, a enako debela. Pri malem paketu vedno zvijemo po dolgem, da dobimo dva kratka štruklja.4. Vsak štrukelj smo sproti zavili v bombažno krpo, ki ni dišala po mehčalcu itd. (Najboljše blago je od bombažnih plenice, hehe) Kupljeno testo je suho, torej nikakor zavijat v mokre cote! Štrukelj se ne zvija pretrdo, tudi v cunje ne. Ko je štrukelj prvič ovit, konce krpe preganemo navznoter in zvijamo naprej. Nikakor se ne prevezujejo s kakšnimi nitkami, ker potem v vodi ne more lepo nabrekniti! Saj imate rade take, lepo nabrekle štrukeljne?5. Na močnem ognju in v pokriti posodi se kuhajo natanko 16 minut, šteto od potopitve dalje. Predolgo kuhanje naredi štruklje trde!6. Med kuhanjem na maslu rahlo zarumenimo dobre drobtine. Količina masla je odvisna od vas... Včasih dam rad veliko masla in le malo drobtin. Drugič razmerje menjam.7. Štruklje potegnem iz vrele vode kar z roko, takrat so najboljši... primem za konce, štrlijo iz vode... lahko pa vzamemo dvoje vilic in jih zapičimo v konce krp.8. Kuhane štruklje je potrebno nemudoma odviti iz krp, to naredim kar na velikem krožniku. Nekateri imajo rajši štrukelj na krožniku v enem kosu, drugim pa razrežem na 3-4 cm široke kose na samem jedilnem krožniku. Ostane nam še pomazati z drobtinjami in imamo njami. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 15. oktober 2005 Prijavi Deli 15. oktober 2005 6. Med kuhanjem na maslu rahlo zarumenimo dobre drobtine. Količina masla je odvisna od vas... Včasih dam rad veliko masla in le malo drobtin. Drugič razmerje menjam.Kot vedno, odličen recept Piko.... Samo droben namig(ki sem ga podedovala od tašče..in ona od svoje tašče )Na olju prepražiš drobtine, do svetlo rjavega, odstaviš z ognja in dodaš košček masla(da preprečiš nadaljnje rjavenje ali žganje ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. oktober 2005 Prijavi Deli 15. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kot vedno, odličen recept Piko.... Samo droben namig(ki sem ga podedovala od tašče..in ona od svoje tašče )Na olju prepražiš drobtine, do svetlo rjavega, odstaviš z ognja in dodaš košček masla(da preprečiš nadaljnje rjavenje ali žganje )Vidiš, kakšen instinkt, včasih je bilo maslo surovo in tvoji taščici sta ga dodajali pod 65°C Če ju je povsod vodil takšen instink, bi morali biti vitki in zdravi, se motim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 15. oktober 2005 Prijavi Deli 15. oktober 2005 štajerska gibanica sa sirom, še štajerke na obisku priznale, da tak dobre še niso jedle taka njamsi haloška Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 15. oktober 2005 Prijavi Deli 15. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Vidiš, kakšen instinkt, včasih je bilo maslo surovo in tvoji taščici sta ga dodajali pod 65°C Če ju je povsod vodil takšen instink, bi morali biti vitki in zdravi, se motim Sstane:pratašče nisem poznala(hvala bogu )....tašča pa uporablja kupljeno maslo......je pa to dediščina pratašče, ki je vodila gostilno....in če berem njene recepte sedaj ali pa menije...se mi takoj dvigne holesterol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 15. oktober 2005 Prijavi Deli 15. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}> štajerska gibanica sa sirom, še štajerke na obisku priznale, da tak dobre še niso jedle taka njamsi haloška Ne poznam jedi....pa se mi vseeno cedijo sline Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. oktober 2005 Prijavi Deli 15. oktober 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sstane:pratašče nisem poznala(hvala bogu )....tašča pa uporablja kupljeno maslo......je pa to dediščina pratašče, ki je vodila gostilno....in če berem njene recepte sedaj ali pa menije...se mi takoj dvigne holesterol U, potem pa beži od njih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 16. oktober 2005 Prijavi Deli 16. oktober 2005 danes bo mami nardiwa nedeljsko kosilo i love my mami Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 Skuhala "presnjek":sveže zelje narežeš za prst debelo, dodaš tri olupljene krompirje, zaliješ z vodo in kuhaš....malo mlete kumine, sol in poper.Ko je juha kuhana, jo pretlačiš in če je preredka dodaš svetlo prežganje.To je vse! Sama sem proti koncu kuhanja dodala še kranjsko klobaso( mesojedci so me kritizirali, da zajci živijo od zelja in korenja..in nič ne delajo....torej klobasa je za "učinkovitejši proizvodni proces" ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 17. oktober 2005 Prijavi Deli 17. oktober 2005 Zelenjavno pico, z melancani... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 18. oktober 2005 Prijavi Deli 18. oktober 2005 Pogrešam babico ki je pekla takkkk dobri štruuudl..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.