Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

Skuhala "presnjek":sveže zelje narežeš za prst debelo, dodaš tri olupljene krompirje, zaliješ z vodo in kuhaš....malo mlete kumine, sol in poper.Ko je juha kuhana, jo pretlačiš in če je preredka dodaš svetlo prežganje.To je vse!

 

Sama sem proti koncu kuhanja dodala še kranjsko klobaso( mesojedci so me kritizirali, da zajci živijo od zelja in korenja..in nič ne delajo....torej klobasa je za "učinkovitejši proizvodni proces" x^x )

 

Mmmm :yumy: kok je men tole dobr x^x . kr sline so se mi pocedile x:Dx x:Dx x:Dx

Evo, pa mam idejo za kuharjenje xDDx

 

xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

puranovi zrezki po dunajsko (zdej še lohk, k bojda še niso gripozni) x:Dx

ta rdeč radič, pa krompirček in fižolček v solati, pa velik česna in seveda bučno olje x^x

 

dobr lauf (tek)

 

Vse lepo

Nataša

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

žgance s sojinim mlekom :inocent: ne vem kaj se mi dogaja zadnje čase, same čudne stvari jem x:o)x

 

me pa menda čaka neka fancy večerja... :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Porova rižota v rdečem.

 

»35 dag Tolminca.« Starejša gospa odreže kos sira. »To bo pa 30dag«. Ni se zmotila le ona, tudi sam sem se. Tehtnica potegne komaj 28 dag. V trgovinici za študente in upokojence velikokrat sliši, če odreže preveč. »Še kaj?« »Samo še pol hrenovke.« Njen šokiran pogled pove vse.

 

Sesekljano polovičko rdeče čebule, polovičko rdeče paprike v majhnih kockicah (ker ne bom uporabil korenja, sem vzel podolgovato, predvsem pa trdo, da se kasneje ne bo razlezla med rižem) tri manjše pore in tisto polovico hrenovke, tudi zdesetkano v zares majhnih kockicah (hrenovko sem po dolgem razrezal na osem trakov, preden sem jo začel rezati počez) za pet minut dušim v pokriti posodi na čisto malo olja. Rdečega navdiha je še premalo, zato dodam ˝ dl paradižnikovega soka. (Danes sta paprika in paradižnik le začimbi). Riž stresem na mešanico in počakam, da popivna vso vlago do suhega. Zmerno solim s strunjansko soljo in zalijem s prvo tretjino vode. In tako naprej. Zadnje čase pač tlačim povsod baziliko, dodam jo na polovici. (Ker ne kuham na veliko, imam doma bolj malo vrst začimb.) Pet minut pred koncem preverim, koliko če je treba še dosoliti. Ko slišim »A parmezana pa nimaš?«, takoj naribam po jedi na krožniku Tolminca in ga rahlo vmešam med riž.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Spet kuhaš Piko :palec:

 

Končno odrekel vesoljnemu opisovanju korenove solate xrolleyesx :vragec: x;)x

 

Tolminc je dober, resnično dober, en redkih dobrih slo sirov. (morda še Nanoški, kranjska gavda , kakšen kozji )

Samo ne ga dat v hladilnik. Pusti na sobni temperaturi in si ga po kakšni uri privošči. :palec:

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rubyčka, tole o sirih x:)x , mi pa čisto Italjanska ocena zveni :palec: . No saj se tudi ne spomnim, da bi tam kakega alla naša Gauda, Maxi special, al pa kar skoraj vsi ostali (razen tistih ki jih ti omenjaš) jedla. Mislim da so mi rekli, da so premalo zreli, če me spomin ne vara. Se tudi meni v bistvu zdijo precej podobni, pa običajno jih še zelo zelo težko odrežeš sploh, se kar vlečejo ko poc.
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Janica xsrcx , smo med tvojo 'odsotnostjo zaradi dopusta' eno 'sirsko temo' odprli, pošpegaj malo :palec:

 

Cosmica Čobanica in Enja, z mojim minimalnim sodelovanjem (teženjem x:px x;)x ) sta naredili celo raziskavo o čudežnem izginotju Maxi desertnega sira :O: , ki je bil najboljši od skromne ekipe.

 

Poc,poc, pa riž tudi :O: :o|o: :sori: xrolleyesx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem si samo pogrela bučno mineštrico, še zadnja porcija iz zamrzovalnika.. bo treba spet se spravit en dan mal zelenjave nakupit in nekaj takegale sprčkat.. je tko fajn, skuham v največjem loncu, pol pa nalijem v posodice za ravno eno porcijo in dam zmrznit.. in pol, ko se mi ne da kuhat al pa nimam časa, sam pogrejem in posolim...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dons pa včeri pa predvčreajšnjim na dieti :o|o: prepečenec za zajtrk, prepečenec za kosilo, prepečenec za večerjo, če sem pridna pa kako konzervo tune pa jogurt in jabko :palec:

Joke seveda x;)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni je čisto vseeno, če bo danes spet toplo. Mi bomo jedli ajdove žgance in kislo zelje. Tako! x:Dx
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Goveja juhica* se cmari. Par krompirjev, ki so se kuhali zraven, sem že spizdil ven in jih požrl v zeleni solati.

 

 

*Legenda: Juha, skuhana iz dela trupla krave

 

 

lalala

 

P.S. - Vsaj enaq dobra plat zgodbe o ptičji gripi; pozabili smo na bolezen norih krav.

 

lalalaNo2

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

P.S. - Vsaj enaq dobra plat zgodbe o ptičji gripi; pozabili smo na bolezen norih krav.

 

lalalaNo2

 

 

x:px fajn...jst bom dans biftek z zelenim poprčkom....

 

xrolleyesx perje mi itak nkol ni prav sedl x:)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Goveja juhica* se cmari. Par krompirjev, ki so se kuhali zraven, sem že spizdil ven in jih požrl v zeleni solati.

 

Od kar se je preselil, je gospodija kot se šika postal. Kakšna reč se mu od začetka, zaradi pomanjkanja izkušenj še malo zalomi (sarmski kupus) x:px ,

 

sicer pa že od 10 obeduje....pa bolj prisoten na forumu :palec:

 

A rezance kaniš tudi sam narediti? x:px :inocent: x:o)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

viš! rezance morm pr stari mami naročt, da nam jih nardi. mi je tatankih zmankal.

 

drugač pa upam, da bo dons sam kšna juhca za kosilo. mi ne paše kej preveč, k sem bla tud u službi že na malci in sm juhco jedla.

spet se mi je na bolš poslabšal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

viš! rezance morm pr stari mami naročt, da nam jih nardi. mi je tatankih zmankal.

 

Blagor vsem, ki imate še pridne none, ki vam take dobrote delajo :C: :C:

Moja nona Polda je za v juho naredila tudi dinarčke :eek: x^x x:px , sva jih v bistvu z eno odžagano in zbrušeno cevjo x:Dx z nonotom kar sama naobročkala :vio: x:)x

 

In ker vsaka prava Slovenka obvlada kuho goveje župe in izdelavo rezancev x^x , sem onega dne naredila lepo zalogo slednjih. :palec:

Ker (še ) ne živim v palači, sem jih skrbno poravnala na prtu za take stvari in dala sušit kar na - posteljo :inocent:

 

Čez nekaj časa stopim v spalnico in :O: vidim, kako ubrano spi na mojih rezancih- MAČKA :O: :wOOt: :sniky: :bomb: :mad2:

 

Ampak, da me ne bodo zastonj obtoževali, da sem izrezana Bree iz Disperate Housevives :vragec: , nisem trenila z očesom :vragec: . Rezance sem povsem mirno vrgla v smeti, prt pa dala v koš za umazano perilo.

Nato sem Mačko na kvarno izvabila izpod postelje, jo zaprla v nosilko(za h veterinarju) pozabila nanjo (in oglušela medtem) 12 ur.

 

Slednjič sem naredila novo rundo rezancev x^x :madpro:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nudlčki x:px meni jih tudi mama, naredi. Včasih pa tudi sama zakurblam Nudl'delavnco. 1x sem taščo razveselila s paketom home made by me in me je obtožila, da sem jih kupila v trgovini :xx!: da so preveč enakomerno narezani, taki čist trgovinski.

:xx!: :xx!: ni pomagal, da me je vsaj 5 ljudi videlo ko sem jih delala, ona je gonila svoje....ko jih je poskusila je pa rekla, da no ja...trgovinski mogoče res nimajo takega okusa :vragec: ..... od takrat naprej jih zanjo NIKOLI ne delam.

 

Drgač pa še gruntam, kaj danes v lonec dat :inocent:

 

*Bree :ermm: mogoč si se zmotila in si mislila Eddie x:px

 

* Dobra tale z mačkom :fiju: mogoče se je pa res kaj naučil iz tega hišnega pripora lalalala

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A dej no...Eddie je edina prava baba tm :vragec:

 

* Od kakvog li materijala sagradi sebe?

To ne zna niko od neimara.

Medju rudama gvozdenim njega nema,

A ima ga medju Brozovima.

 

A Brozovoga nigde nema.

 

I hiljadugodisnje drvo trosno je.

I trosna je ziva stena

I nema ga ptica nad Andima

Nema ga kornjaca, ni hridina,

A Broz ga ima.

I nema ga nigde na znanim mestima

A Broz ga u ocima ima.

 

Ni gvozdje, ni drvo, ni stena, ni ptica

Ni kornjaca, ni hridina,

Od takvog kova ne sazda sina

 

*Ima još.press

 

 

Hmmmm kaj bomo že dons jedli??

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...