Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

x:o)x skutine štruklje :yumy:

 

Spadajo med moj najljubši futr, ampak spet gre za zadevo, ki se je nikoli ne bom lotil sam. Tako se moram zadovoljiti s pečjakovimi. Sam če se spomnim, kakšne je delala moja pokojna stara mama, pa seveda ni primerjave ...

 

 

lalala.com

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz bom pa danes sam par brusketk nardila...sam še ne vem točno kako...

sm iz Italije prnesla originalno olje tartufo bianco...mislim da tale olček + česn + paški sir = :yumy:

 

vsaj upam, da bo...ah ja..bo bo...

jaz vedno pol dobro načaram

x^x

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

 

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

 

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

 

afriški pregovor

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Spadajo med moj najljubši futr, ampak spet gre za zadevo, ki se je nikoli ne bom lotil sam. Tako se moram zadovoljiti s pečjakovimi. Sam če se spomnim, kakšne je delala moja pokojna stara mama, pa seveda ni primerjave ...

lalala.com

 

 

To je že od sile..... :inocent: :vragec:

Sarme,pa zelje nasploh, pa skutni štruklji.... x:px

Pečjakovi so za en klinc, po žlikrofi tudi :xx!:

 

Nič, pridi enkrat do morja, pa te bo dočakala ena zvrhana skleda slastnih in rahlih skutnih štrukljev

 

xrolleyesx Hvala bojni sekiri z roditeljico in moji nenasitni želji po slovenskih dobrotah, sem se naučila delati res odlične štruklje. :vragec: x^x

 

Še nasvet vsem, ki imate občasno ali vedno kakšne težave z vlečenim testom:

- za ves štrudleraj, štrukleraj in vse ostalo, za kar je treba ščarati testo, ki se vleče :vragec: ,

nabavite knjigo novejše izdaje sestre Vendeline (vsesplošno uporabna knjiga, zaželjeno kuharsko predznanje, v izogib paniki, ki jo povzroči beseda'medtem' x:px ) :palec:

 

Recepti kot se šika, pojasnjene vse fore in cake, rezultati pa zagotovljeni! x^x x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Spadajo med moj najljubši futr, ampak spet gre za zadevo, ki se je nikoli ne bom lotil sam. Tako se moram zadovoljiti s pečjakovimi. Sam če se spomnim, kakšne je delala moja pokojna stara mama, pa seveda ni primerjave ...

lalala.com

morda si upaš probat tele "štruklje":

 

50 dag skute (nepasirane)

2 jajci

20 dag pšeničnega zdroba (ali moke, ali kombinacija obojega)

1 žlička soli

 

zmešaš,

se odločiš ali bodo štruklji sladki ali slani, in dodaš:

 

:yumy: slana verzija: sesekljana zelišča

:yumy: sladka verzija: rozine (namočene v rum), limonina lupina ipd.

 

zmešaš,

na plastični foliji oblikuješ v klobaso (oz. dve),

ki jo zaviješ kot bonbon (povezovanje s cvirnom ni potrebno)

in kuhaš v slanem kropu cca. 30 minut..

 

razrežeš in zabeliš z na maslu popraženimi drobtinicami. Sladko verzijo pred serviranjem posuješ še s sladkorjem, cimetom ipd.

 

 

*Niso lih nonini, so pa prou fajn štruklji x^x! Recept je iz http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?...D=3635&offset=0, kjer je ocenjen s 4,9.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

morda si upaš probat tele "štruklje":

 

50 dag skute (nepasirane)

2 jajci

20 dag pšeničnega zdroba (ali moke, ali kombinacija obojega)

1 žlička soli

 

zmešaš,

se odločiš ali bodo štruklji sladki ali slani, in dodaš:

 

:yumy: slana verzija: sesekljana zelišča

:yumy: sladka verzija: rozine (namočene v rum), limonina lupina ipd.

 

zmešaš,

na plastični foliji oblikuješ v klobaso (oz. dve),

ki jo zaviješ kot bonbon (povezovanje s cvirnom ni potrebno)

in kuhaš v slanem kropu cca. 30 minut..

 

razrežeš in zabeliš z na maslu popraženimi drobtinicami. Sladko verzijo pred serviranjem posuješ še s sladkorjem, cimetom ipd.

*Niso lih nonini, so pa prou fajn štruklji x^x! Recept je iz http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?...D=3635&offset=0, kjer je ocenjen s 4,9.

 

Ni vidt težko. Ob prvi priliki probam. Prvi korak pa seveda bo, da "odkrijem", kakšna je pasirana in kakšna nepasirana skuta.

 

pojmanimam.com

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Diana :palec: :hepko: Tudi sama ne maram pri peki jajc...

 

Nedavno sem našla enostaven in baje dober recept :Mandljeve rezine. Če bo uspelo napišem. Najraje pa pečem razne pite (breskova in višnjeva) xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tvoja pomoč je res neprecenljiva. In kaj za hudiča je to pasiranje?

 

Zvedavi Nosorog

 

xsmx

ja, da zmiksaš, ne? Jebemo, če pa tega ne veš, nosorog, te pa tud en klinc gleda! :xx!: x:Dx x;)x

 

Ti, a se dobiva na wc-ju? :inocent: x:Dx :lol:

 

mmmmmmm.fotr je govejo župco skuhu z zdrobovimi žličniki...čez 15 minut grem papat....zdej pa pod tuš, se ne spodob, da b tako fajn večerjo prešvicana jedla. x:Dx x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xcivx Super, človek nikoli ne ve, kaj vse se skriva za pojmom miksanje... :inocent: x;)x x:Dx

 

V Radeškem kvartopirskem žargonu je miksanje mešanje kart.

x^x

 

xsmx

ja, da zmiksaš, ne? Jebemo, če pa tega ne veš, nosorog, te pa tud en klinc gleda! :xx!: x:Dx x;)x

 

Mam enga prjatla, k velja za daltonista, pa mi je enkrat reku, da barve sicer vid, sam ne ve, kako jim je ime.

 

Pr men je isto pr kuhanju. Kar velik stvari znam skuhati (čaka me clo tekmovanje o delanju musake), sam me kuharsko izrazoslovje zjebe. Tako npr. pojma nimam, kwa je to buillon, legir, cukete, nism zihr, če vem, kwa je ragu, ne wem, zakwa eni paradajzu rečejo pelati itd, itd

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst se skromno javim za pokuševalko musak...kdo me vzame? x:px x:px x:px

 

Cukete so mensezdi bučke

pelati so paradajzi v omaki...mislm, da olupleni, pa celi...taki pocasti, k bi jih ožmel

ragu...hmmmmmmm... neki mesnga...taka omaka :lol:

 

Čakte zdele, k me bo Ruby pršla nazjat, kva bedarije pišm. :inocent: x:Dx

 

Hočm musako! :yumy:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nosorog... pa ti si že zrel za ožent x;)x

 

Pih. To sm mislu že precej let nazaj. Pa sem celo na lastno poroko zamudil. Ni čudn, d je šlo pol prke hudič. :vragec:

 

[quote name='Pika Pikica' post='561449' date='31. Oct 2005 ob 00:21']

Jst se skromno javim za pokuševalko musak...kdo me vzame? x:px x:px x:px

 

Hočm musako! :yumy:

Počak, da bo natjecanje. Lohka pridš v komisijo. A maraš gobe? Jst jih v musako pogosto dodam. In si zdj štelam v komisijo folk, ki ma rad gobe.

 

lalala.com

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ampak za musako vse potrpim! x;)x x:Dx

 

Kdaj bo, kdaj bo? x:px x:px x:px

 

Bi že mogel bit konc poletja, pa si zarad selitve in zaključnih del pr novem brlogu (k še niso čist končana) noben vikend nisem vzel časa. Ne vem še - zment se je treba.

Drgač je pa tovrstnih zadev pr nas kar veliko. V začetku poletja mamo splavarjenje in takrat se folk žge, kdo bo skuhal boljši golaž. Nazadnje, po proglasitvi zmagovalca (letos je bil tretji tip, s katerim se bova žgala v musaki, prvi pa njegov foter) fuknejo ves skuhani golaž skupaj in je zastonj za ves folk, k pride.

 

lalala

 

Danes nudimo še

pečenice ... :vio:

 

Ja, tale vrsta klobas iz trupel prašičev je kr qo.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...