Amis 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 .-...... snedvič....za drugo bom prepozna..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 A rezance kaniš tudi sam narediti? Ni šans. Enih stvari se pač ne lotim in se jih nikoli ne bom. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 no pa bom mela govejo župco z ribano kašo... doma narjeno... hehehe Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 skutine štruklje Spadajo med moj najljubši futr, ampak spet gre za zadevo, ki se je nikoli ne bom lotil sam. Tako se moram zadovoljiti s pečjakovimi. Sam če se spomnim, kakšne je delala moja pokojna stara mama, pa seveda ni primerjave ... lalala.com Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 27. oktober 2005 Prijavi Deli 27. oktober 2005 jaz bom pa danes sam par brusketk nardila...sam še ne vem točno kako...sm iz Italije prnesla originalno olje tartufo bianco...mislim da tale olček + česn + paški sir = vsaj upam, da bo...ah ja..bo bo...jaz vedno pol dobro načaram Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. oktober 2005 Prijavi Deli 29. oktober 2005 Spadajo med moj najljubši futr, ampak spet gre za zadevo, ki se je nikoli ne bom lotil sam. Tako se moram zadovoljiti s pečjakovimi. Sam če se spomnim, kakšne je delala moja pokojna stara mama, pa seveda ni primerjave ...lalala.com To je že od sile..... Sarme,pa zelje nasploh, pa skutni štruklji.... Pečjakovi so za en klinc, po žlikrofi tudi :xx!: Nič, pridi enkrat do morja, pa te bo dočakala ena zvrhana skleda slastnih in rahlih skutnih štrukljev Hvala bojni sekiri z roditeljico in moji nenasitni želji po slovenskih dobrotah, sem se naučila delati res odlične štruklje. Še nasvet vsem, ki imate občasno ali vedno kakšne težave z vlečenim testom:- za ves štrudleraj, štrukleraj in vse ostalo, za kar je treba ščarati testo, ki se vleče ,nabavite knjigo novejše izdaje sestre Vendeline (vsesplošno uporabna knjiga, zaželjeno kuharsko predznanje, v izogib paniki, ki jo povzroči beseda'medtem' ) Recepti kot se šika, pojasnjene vse fore in cake, rezultati pa zagotovljeni! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Spadajo med moj najljubši futr, ampak spet gre za zadevo, ki se je nikoli ne bom lotil sam. Tako se moram zadovoljiti s pečjakovimi. Sam če se spomnim, kakšne je delala moja pokojna stara mama, pa seveda ni primerjave ...lalala.commorda si upaš probat tele "štruklje": 50 dag skute (nepasirane)2 jajci20 dag pšeničnega zdroba (ali moke, ali kombinacija obojega)1 žlička soli zmešaš, se odločiš ali bodo štruklji sladki ali slani, in dodaš: slana verzija: sesekljana zelišča sladka verzija: rozine (namočene v rum), limonina lupina ipd. zmešaš, na plastični foliji oblikuješ v klobaso (oz. dve), ki jo zaviješ kot bonbon (povezovanje s cvirnom ni potrebno)in kuhaš v slanem kropu cca. 30 minut.. razrežeš in zabeliš z na maslu popraženimi drobtinicami. Sladko verzijo pred serviranjem posuješ še s sladkorjem, cimetom ipd. *Niso lih nonini, so pa prou fajn štruklji ! Recept je iz http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?...D=3635&offset=0, kjer je ocenjen s 4,9. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Grem na brzino kosiw narest...piščanc pa rdeča pesa...lačnaaaaaaaaaaa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 morda si upaš probat tele "štruklje": 50 dag skute (nepasirane)2 jajci20 dag pšeničnega zdroba (ali moke, ali kombinacija obojega)1 žlička soli zmešaš, se odločiš ali bodo štruklji sladki ali slani, in dodaš: slana verzija: sesekljana zelišča sladka verzija: rozine (namočene v rum), limonina lupina ipd. zmešaš, na plastični foliji oblikuješ v klobaso (oz. dve), ki jo zaviješ kot bonbon (povezovanje s cvirnom ni potrebno)in kuhaš v slanem kropu cca. 30 minut.. razrežeš in zabeliš z na maslu popraženimi drobtinicami. Sladko verzijo pred serviranjem posuješ še s sladkorjem, cimetom ipd.*Niso lih nonini, so pa prou fajn štruklji ! Recept je iz http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?...D=3635&offset=0, kjer je ocenjen s 4,9. Ni vidt težko. Ob prvi priliki probam. Prvi korak pa seveda bo, da "odkrijem", kakšna je pasirana in kakšna nepasirana skuta. pojmanimam.com Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 izi, nosorog...ta normalno skuto spasiraš, pa spasirana rata! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Diana Tudi sama ne maram pri peki jajc... Nedavno sem našla enostaven in baje dober recept :Mandljeve rezine. Če bo uspelo napišem. Najraje pa pečem razne pite (breskova in višnjeva) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 izi, nosorog...ta normalno skuto spasiraš, pa spasirana rata! Tvoja pomoč je res neprecenljiva. In kaj za hudiča je to pasiranje? Zvedavi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 nekaj v velikega tiščiš skozi majhne luknjice Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 30. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 30. oktober 2005 Mi smo pa dons segedin gulaž njamiiiii Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Tvoja pomoč je res neprecenljiva. In kaj za hudiča je to pasiranje? Zvedavi Nosorog ja, da zmiksaš, ne? Jebemo, če pa tega ne veš, nosorog, te pa tud en klinc gleda! :xx!: Ti, a se dobiva na wc-ju? mmmmmmm.fotr je govejo župco skuhu z zdrobovimi žličniki...čez 15 minut grem papat....zdej pa pod tuš, se ne spodob, da b tako fajn večerjo prešvicana jedla. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Pasirati ni miksati! Pasirati je pogovorni izraz, knjižno -pretlačiti, na primer skozi sito Sicer pa nepasirano skuto prodajajo. Najboljša na svetu je mariborska (zelena pakunga) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Jah, pr ns doma temu miksanje rečemo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Jah, pr ns doma temu miksanje rečemo... Super, človek nikoli ne ve, kaj vse se skriva za pojmom miksanje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Super, človek nikoli ne ve, kaj vse se skriva za pojmom miksanje... V Radeškem kvartopirskem žargonu je miksanje mešanje kart. ja, da zmiksaš, ne? Jebemo, če pa tega ne veš, nosorog, te pa tud en klinc gleda! :xx!: Mam enga prjatla, k velja za daltonista, pa mi je enkrat reku, da barve sicer vid, sam ne ve, kako jim je ime. Pr men je isto pr kuhanju. Kar velik stvari znam skuhati (čaka me clo tekmovanje o delanju musake), sam me kuharsko izrazoslovje zjebe. Tako npr. pojma nimam, kwa je to buillon, legir, cukete, nism zihr, če vem, kwa je ragu, ne wem, zakwa eni paradajzu rečejo pelati itd, itd Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Ni važno, le da veš, da je zdrava sol bela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 30. oktober 2005 Prijavi Deli 30. oktober 2005 Jst se skromno javim za pokuševalko musak...kdo me vzame? Cukete so mensezdi bučkepelati so paradajzi v omaki...mislm, da olupleni, pa celi...taki pocasti, k bi jih ožmelragu...hmmmmmmm... neki mesnga...taka omaka Čakte zdele, k me bo Ruby pršla nazjat, kva bedarije pišm. Hočm musako! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Nosorog... pa ti si že zrel za ožent Pih. To sm mislu že precej let nazaj. Pa sem celo na lastno poroko zamudil. Ni čudn, d je šlo pol prke hudič. [quote name='Pika Pikica' post='561449' date='31. Oct 2005 ob 00:21']Jst se skromno javim za pokuševalko musak...kdo me vzame? Hočm musako! Počak, da bo natjecanje. Lohka pridš v komisijo. A maraš gobe? Jst jih v musako pogosto dodam. In si zdj štelam v komisijo folk, ki ma rad gobe. lalala.com Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Mah ja, no, jih kr porajtam...sam ne maramtok unih posušenih. Ampak za musako vse potrpim! Kdaj bo, kdaj bo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Jaz pa kruh peče zdele, polmozrnat Danes nudimo še pečenice, zelje in krompir Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Ampak za musako vse potrpim! Kdaj bo, kdaj bo? Bi že mogel bit konc poletja, pa si zarad selitve in zaključnih del pr novem brlogu (k še niso čist končana) noben vikend nisem vzel časa. Ne vem še - zment se je treba.Drgač je pa tovrstnih zadev pr nas kar veliko. V začetku poletja mamo splavarjenje in takrat se folk žge, kdo bo skuhal boljši golaž. Nazadnje, po proglasitvi zmagovalca (letos je bil tretji tip, s katerim se bova žgala v musaki, prvi pa njegov foter) fuknejo ves skuhani golaž skupaj in je zastonj za ves folk, k pride. lalala Danes nudimo še pečenice ... Ja, tale vrsta klobas iz trupel prašičev je kr qo. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.