Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

Primorki pa je slabo zaradi imena ' makaronflajš' :O: :o|o: xrolleyesx

 

xrolleyesx Saj enim žabarjem je tudi. Ko sva pred leti zaživela skupaj, kot mlad nadobuden par, sva si prisegla, da kuhava vse razen makaronflajša in golaža. Po 10+letih, še nisva prelomila te zaobljube.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

jp...se strinjam s tabo...čisto kulinarično nasilje! xcivx

 

:sori:

No, saj je priprava verjetno tudi taka, da upravičeno zasluži kakšno drugo ime xrolleyesx x8Dx x:Dx

 

Na nemškogovorečih področjih in v kontinentalni deželi Kranjski imaš vedno občutek, da ko kuhajo pašto, v bistvu kuhajo lepilo za zidne tapete! :wOOt: :sick: :sniky: xnckrivx

 

xg:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ohrid, cesen, makaronflajs pa vampi.

Zakon. (bi moralo biti zapisano tudi v ustavi RS )

:palec: x8Dx

P.S. Pa zdrava sol, jasno x:Dx

 

Kroki ju ar my kind of man. :palec: Sicer bi jaz česen imela na rezervi, že zaradi vampirjev, če drugo ne. Vampi so tudi na naši črni listi.

Sem pa zadnjič dobila en prekrasen šopek z ohridom x;)x ... eni me pa res **ne marajo** :vragec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eh, ko ste spet zabrljali pojme xrolleyesx

Ohrid=biseri :2src:

 

Ampak vidva sta bolj s kmetov doma, pa je lapsus skoraj upravičen :vio:

 

Še dobro, da imam laško državljanstvo....:fiju:

 

Če bi slučajno kdaj udejanjili Krokijev predlog.... :sniky: :wacko:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Izvolijo: Evo enega, še poletnega x^x

Pisana pasta

In še slikca (Stane, no way, solim med kuhanjem x:px )

:palec:

Žal sem imel veliko premalo oliv, niti ene več od nič, korenja pa veliko, veliko več, kot ga omenjaš. Ampak recept je odličen, sem ga prebral. Korenje je bolj za volumen, ampak je vseeno pomemben dodatek. Tako sem korenje dal na cedilo in ga na hitro skuhal pod pritiskom pare. Zabelil v solato z olivčkom in limoninim sokom ter ga potem dokončno uničil. Tako je bilo in nič drugače.

 

Lepo noč vsem nočkom.

 

Korenje sem solil šele v solati. (Skoraj sem prebral solim med bruhanjem...)

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bil bratec tle, pa sem špagete naredila... Zdaj pa kofi s cimetom kuham, ker drugače bom zaspala sred predavanja...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

brokolijeva juha in tacos

 

Tacos ala jst :flowers::

 

Prepražimo:

- 1 srednje veliko, nalistano čebulo

- 1 papriko

- 1 korenček

- česen, zelišča (peteršilj, bazilika…), sol, poper

- 1 (ali dva) chili (biti mora vsaj malo spajsi, obvezno)

 

Dodamo:

- konzerva rdečega fižola

- konzerva pelatov (lahko manj)

- nekaj koruze

 

Kuhamo nekaj minut, da se sestavine prepojijo in zadeva postane primerno gosta. Včasih na koncu dodam odcejeno malo konzervo tune in/ali žlico kisle smetane.

 

Na vsako tortiljo (kupljeno) damo žilco (ali dve) nadeva, posujemo s sirom in damo za par minut v pečico, da se tortilje pogrejejo in sir stopi.

 

Še list solate in rezino paradižnika, tortilje prepognemo in jemo. Zraven paše pivo. :yumy:

 

*S temi sestavinami napolnimo cca. 9 tortilj = nahranimo tri hude jedce (kakršna sva midva xDDx)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst bi že neki pripravljenega, toplega...kak "love food" po možnosti xrolleyesx pa da mi ga kdo v postlco prinese x:Ix

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem imela krompirjev golaž...ful dobra stvar...ga Matijaev fotro tko naredi, da kar ne morem nehat jest x:px

 

danes se mi zdi dan za tortilje, tople kuhke, toaste..

Kosi kruga popečeni v pečki, s česnom, sir...jaz dam še tartufovo olje...paradižnik...in yesssssss večerja je pripravljena

 

Mogoče en predlog za danes, za kosilo:

(navadno se je kot predjed, ampak je lahko tudi samostojna jed)

 

Skuhaš polento in jo polovico preliješ v pekač, naj se malo strdi.

Potem na pekač (torej na polento) naložiš plast šunke in naribanega sira.

Ponoviš plast polente.

Pečka 5-10min da se malo zapeče...pripravljenoooooooo!!!!

 

x^x

 

Plasti lahko ponoviš...po okusu pač...

tudi samos sirom je dobro...(jaz si sicer šunki ne odpovem, ampak vseeno)

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

 

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

 

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

 

afriški pregovor

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

brokolijeva juha in tacos

 

Tacos ala jst :flowers::

 

Prepražimo:

- 1 srednje veliko, nalistano čebulo

- 1 papriko

- 1 korenček

- česen, zelišča (peteršilj, bazilika…), sol, poper

- 1 (ali dva) chili (biti mora vsaj malo spajsi, obvezno)

 

Dodamo:

- konzerva rdečega fižola

- konzerva pelatov (lahko manj)

- nekaj koruze

 

Kuhamo nekaj minut, da se sestavine prepojijo in zadeva postane primerno gosta. Včasih na koncu dodam odcejeno malo konzervo tune in/ali žlico kisle smetane.

 

Na vsako tortiljo (kupljeno) damo žilco (ali dve) nadeva, posujemo s sirom in damo za par minut v pečico, da se tortilje pogrejejo in sir stopi.

 

Še list solate in rezino paradižnika, tortilje prepognemo in jemo. Zraven paše pivo. :yumy:

 

*S temi sestavinami napolnimo cca. 9 tortilj = nahranimo tri hude jedce (kakršna sva midva xDDx)

 

Ful dober recept!

:palec:

 

Bom sprobala in poročala xDDx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Njam postrvi, po možnosti soške x:px

 

Pa pačilanke tudi x:px

Lia xsrcx , kako jih narediš? Ali jih zložiš kot torto v model ali vsako posebej zaviješ?

Rubi eno vprašanje imam... a si ti slučajno kaj razmišljala da bi odprla blogec recimo naslov - Sprehajoči petelinček in njegove dobrote, al pa kej podobnega x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čau Selenka xsrcx :palec: ,

 

ja...sej sem že nekaj Marsi obljubila, moram preštudirat kako je s temi blogci xrolleyesx

Včasih imam čas, drugič spet zginem za nekaj dni ali cel teden.

Nekaj bo treba.

A veš, ravno včeraj sem si nekaj SVOJIH receptov, ki sem jih napisala na lf- natiskala in zalepila v svoj zvezek receptov :inocent: :eek: x:Dx x:px

 

x:px Dober tale moj zvezek, v najmanj štirih jezikih recepti, polepljen z vsemi mogočimi pildki, recept pač zapišeš, ko imaš priliko. Recept za en specialno in božanski golaž sem napisala enkrat na morju kar na kupon za popust pri moškemu frizerju v Berlinu medtem, ko sem vlekla na ušesa sestavine pa postopek... x;)x x:Dx :fiju:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Njam postrvi, po možnosti soške x:px

 

Pa za zraven garantirano pačilanke tudi x:px

Lia xsrcx , kako jih narediš? Rozince? Ali jih zložiš kot torto v model ali vsako posebej zaviješ?

S čim jih potem garantiraš? :inocent:

 

w:Iw ganjena sem , da se mi je oko zarosilo, da si opazila moje amaterske poskuse....

 

x^x navkljub debelim kiharskim knjigam,inu trem vagam, ki so mi jih dobri ljudje darovali, še zmeraj kuham po abčutku....

 

torej čalapinke smo pripravili rahle inu tenke, nato smo se lotili nadeva...zaradi izpraznjenega hladilnika in različnih nočnih udarnikov je bilo premalo skute, zato smo na hitrico skuhali mlečni gris in dodali 2/3 skute, postragali zadnje ostanke kisle smetane, dodali vanilijev sladkor, po občutki nasuli sladkorja inu eno celo jajce in en beljak in z metlico premešali v gladko inu rahlo stoječo zmes....

 

preostali rumenjak smo zmešali z žlico sladkorja v prahu v prav tako gostljato zmes...

 

povijemo čalapinke namazane s skutino zmesjo in po vrhi na tenko namazali rumenjačkom...

 

pa v pečico na 200 za pol urce na koncu pojačali, da se je vse skupi lepo zlato svetlikalo....zelo je važno, da so jedci v nizkem štartu, kajti samo tako so rahle in slastne za použit....

 

 

*

 

zaradi kašljajočih osebkov smo za večerjo pripravili karamelno mleko z žajbljem in vroče kruhke z naslednjim nadevom:

 

šampinjoni, nariban sirček, na drobno narezan kuhan pršutek, lonček kisle smetane, posuli z začimbno mešanico za pizze( origano, bazilika,....) , posolili inu poprali....vtaknili za par minut na največjo jakost v pečico , toliko da kruhec porumeni in da se obloga prijetno raztopi, zatali in prepoji z božanskimi okusi x:px

 

 

xrolleyesx skratka danes smo si dali veliko opraviti z razno raznimi ribežžni, posodami, kozicami.....če bi nam Astra prišla pomivat posodo, bi imeli prav mačkasto počutje zdajle x:Dx x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

.....če bi nam Astra prišla pomivat posodo, bi imeli prav mačkasto počutje zdajle x:Dx x;)x
xcivx x:px x:Dx

 

*jaz pa takele čalapinke s smetano polijem, pa v maso še limonino lupinco nastrgam, pa mal cimeta dam... sam, neki ni zanimanja zanje zadnje čase :o|o: ... čuden pojav, da pri nas sladko ne pali xnckrivx

 

jaz sem si dons za kosilo eno solatko iz rdečega radiča, naribanega zelja in kuhanega krompirja privošla (več moj telešček še ni zmogel)... od hektolitrov čaja me je najbrž zapustilo vse veselje do hrane... prav poln kufer imam čaja :xx!: (itak sploh nisem kakšna blazna fanica, nimam pojma, od kje tamali tole navdušenje - skoz ene čajčke pije)... pasal bi mi ajdove žgance pa segedin jest :yumy: ... sam daša ne mara nič od tega, zame se mi pa ne da pacat :sori: (zavoljopiskrov ~ bejžmoastragre.press x;)x x:Dx )

 

 

vinonekuhadonsspljoh s.p. x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
xcivx x:px x:Dx

 

*jaz pa takele čalapinke s smetano polijem, pa v maso še limonino lupinco nastrgam, pa mal cimeta dam... sam, neki ni zanimanja zanje zadnje čase :o|o: ... čuden pojav, da pri nas sladko ne pali xnckrivx

 

jaz sem si dons za kosilo eno solatko iz rdečega radiča, naribanega zelja in kuhanega krompirja privošla (več moj telešček še ni zmogel)... od hektolitrov čaja me je najbrž zapustilo vse veselje do hrane... prav poln kufer imam čaja :xx!: (itak sploh nisem kakšna blazna fanica, nimam pojma, od kje tamali tole navdušenje - skoz ene čajčke pije)... pasal bi mi ajdove žgance pa segedin jest :yumy: ... sam daša ne mara nič od tega, zame se mi pa ne da pacat :sori: (zavoljopiskrov ~ bejžmoastragre.press x;)x x:Dx )

vinonekuhadonsspljoh s.p. x:Dx

Vse to pride z biodieto x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...