Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?

Recommended Posts

• Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:O: kaj pride z biodieto

a vino ne kuha spljoh .prees

:vragec: če je to res, dobiš gratis po pošti Mateja, jst sn glih probala to učinkovito zdravo hranilo.kuj prekinem če ma take hude stranske učinke :wOOt:

*

drgač pa pr našem načinu kuhanja po abčutki, ne morš dvakrat podobnega žmaha jedi dobit, kr mamo fsaki dan drgačne abčutke pa zalogo v shrambi tui....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

:inocent: no a ni to fajn x;)x mamo skouzi no skouzi pestro inu nigdar nam ni dougicajt...fsikdar nam hitrou mine x;)x

*

ka se je meni zaj ene zlatorumene race zaluštalo,filane z jetrci inu kr¨uhom....pa enega glaža dobriga vina....

xcivx ka zarad ptičje gripe, jih zgleda nič kaj ne prodajajo morm eno raubšicnt x^x

je en kuhar razlagal, da jo je treba v lončenem piskri pečt inu na konci z mešanco dobriga žganja in meda premazat pa zapečt x:px

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Guest sstane
:inocent: no a ni to fajn x;)x mamo skouzi no skouzi pestro inu nigdar nam ni dougicajt...fsikdar nam hitrou mine x;)x

*

ka se je meni zaj ene zlatorumene race zaluštalo,filane z jetrci inu kr¨uhom....pa enega glaža dobriga vina....

xcivx ka zarad ptičje gripe, jih zgleda nič kaj ne prodajajo morm eno raubšicnt x^x

je en kuhar razlagal, da jo je treba v lončenem piskri pečt inu na konci z mešanco dobriga žganja in meda premazat pa zapečt x:px

Pa , ja, vse to lahko delaš, če si prebrala mojo knjigo, sol, zdravo, pa praviš, da tako že dva dneva imaš x;)x

w:Iw ganjena sem , da se mi je oko zarosilo, da si opazila moje amaterske poskuse....

x^x navkljub debelim kiharskim knjigam,inu trem vagam, ki so mi jih dobri ljudje darovali, še zmeraj kuham po abčutku....

torej čalapinke smo pripravili rahle inu tenke, nato smo se lotili nadeva...zaradi izpraznjenega hladilnika in različnih nočnih udarnikov je bilo premalo skute, zato smo na hitrico skuhali mlečni gris in dodali 2/3 skute, postragali zadnje ostanke kisle smetane, dodali vanilijev sladkor, po občutki nasuli sladkorja inu eno celo jajce in en beljak in z metlico premešali v gladko inu rahlo stoječo zmes....

preostali rumenjak smo zmešali z žlico sladkorja v prahu v prav tako gostljato zmes...

povijemo čalapinke namazane s skutino zmesjo in po vrhi na tenko namazali rumenjačkom...

pa v pečico na 200 za pol urce na koncu pojačali, da se je vse skupi lepo zlato svetlikalo....zelo je važno, da so jedci v nizkem štartu, kajti samo tako so rahle in slastne za použit....

*

Hvala Lia xsrcx za izčrpen postopek. :palec: x:px

Ampak ti mene hecaš :sori: , kakšni amaterski poskusi, tvoja kuhinja je vredna kakšnega najmanj vojvodskega dvora!

V smislu strožje diete :vragec: , si je danes Velikan zaželel mufkotov :o|o:

In ker je nedelja, sem iz svoje prižnice (beri kuhinje :o|o: ) ponovila staro, povsem obrabljeno lajtungo o tem, če misli spet mlatit stotko (v kg :vragec: :xx!: ).....bla bla bla :opica: , a sočasno sem ze iskala Michellin recept, pa naoljila modelčke.... x:Ix

"Ljudem, ki jih imaš rad, nikoli ne reci NE. Če že to storiš, naj izpade, kot da si jim rekel DA", je učil svojega sina sam don Vito Corleone :wOOt: x;)x

Skuhala odlično govejo župo kot se za nedeljo spodobi in v zamrzovalniku sem imela še eno rundo tortelinov polnjenih z dimljenim zelo zorjenim toskanskim ovčjim sirom, ki sem jih sama naredila.

Potem sem pa naredila baskovsko solato. Tako sem jo poimenovala, ker sem jo nedavno jedla v Barceloni v baskovski krčmi :2src: (če ne drugega, sem se v 14 letih življenja v Italiji naučila krasti z OČMI :wOOt: x;)x x:px x^x )

Odprli en lahek siciljanski vinček.

Ja, vem, prt je vedno zmečkan :xx!: . Ampak predal v kuhinji je tako ozek, da moram prt prepognit 10x :vio:

:2src: :palec: pri vsej obilici nasvetov, ki jih natrosiš, tudi opazimo ne zmečkanega prta...

:inocent: Vito Corleone praviš, ni se glih za hvalit z njim , sam ma pa pametne nasvete....

in kaj si vse vkomponirala v to baskovsko :inocent: :8): solatko

Lia xsrcx , na dolgo in široko sem onidan navezala otrobov :eek: v zvezi s sarmami, kako jih pa ti rolaš? :inocent:

Baskovska solata z bučnim oljem :eek: x:px x^x :

- glavi zimskega rdečega radiča z ostrim nožkom izrežem stržen, jo dvakrat prerežem in potem četrtine narežem na rezance :switz: xzobkox , operem

-izberem endivijo ali kristalko ali 'nakodrano' x:px zeleno solato in jo v enakem delu pomešam v skledi

- dodam malo naseckanih orehov, pest pinolov in poljubno, če marate, tudi pest rozin (v različici, ko bo bolezen mimo tudi komadiči popečenega piščanca)

- pikič segrejem x;)x dve žlici bučnega olja, da 'ubije' radič, solim in zabelim z balzamskim kisom

- v majhni teflonski ponvici stopim malo dobrega trdega in zorjenega kozjega sira + malo kamemberta (dopustno brija), ki ga z žlico porazdelim po zabeljeni solati

* če vam ostaja kakšen kruh, ga spremenite v kocke in popečete z malo masla v ponvi in dodate k solati preden jo dokrajčite s stopljenim sirom

-na solato potem zavrtite (poljubni obrati) mlinček s tribarvnim poprčkom x^x

:eek: pišuka..kje dobiš vse te sorte sira...a ni škoda camemberta za v solato xcivx

:eek: pa bučno olje greješ :eek: kot čistokrvni štajerki se mi srce kajla na dve polovici....ali neka...še kaj hujšga smo probal x^x

sarmice jst tud v rolce, kakor kak mini štrudlček, na robovih zeljnat list spodviham pa zrolam x;)x

*

:vio: a veš kako zmehčam trd radič, pa regrat z domačimi prašičjimi ocvirki( naj mi Pujsa oprostijo, ), z vročim krompirjem, pa eno piko domačga jabolčnega kisa, pa žličko čemaževega domačega shranka (čemaž, sol, oljček sončnični), pa tri pike bučnega čez x:px (ni zdravo, je pa dobro x:)x )

Oh, Lia xsrcx , ni škoda, gotova jed je na tak način vrhunska (živim pa v it, brie, camembert in še drugi plesnivci so med ta manj dragimi siri)

- Veš, olje dam v kozičko, prižgem ogenj in TAKOJ ugasnem, sicer bi scvrla solato :xx!: , sicer pa tole vaše krasno olje ljubosumno čuvam in ga uporabljam samo za zabelo solalate, ko vanjo dodam poget fižol x:px :palec:

Regrat z vročim krompirjem pa je na top10 vsako pomlad x^x

Moja nona je včasih solato hrustavko zabelila s pocvrtim špehcem (slanino), samo sem bila še premajhna, da bi cenila take dobrote :sori: xcivx

Ja, vem, prt je vedno zmečkan :xx!: . Ampak predal v kuhinji je tako ozek, da moram prt prepognit 10x :vio:

:wOOt: bi rekla naša vrla fina tetka, pa še tašča bi :wOOt: vsaj 2x x:Dx :vragec:

Drgač pa zgleda dobr :palec:

Jaz sem danes spajsala roastbif na moj odličen hiter x:px način in ogromno skledo solate sestavljeno iz radiča, kristalke, rukole, redkvic in še par malenkosti......

Predlagam pa Lia-Ruby kuharski krožek, mojo malenkost bi pa žrtvovala v vlogi *dvornega preizkuševalca*

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

redkvic
:eek: :eek: :eek: :eek: x:px x:px x:px
mojo malenkost bi pa žrtvovala v vlogi *dvornega preizkuševalca*

Kolikor vidim, tukajle zadnje case dominirajo predvsem zenske.

(ok, Stane tu pa tam kaj napise, samo tisto je EPP, program so pa recepture x8Dx )

Da malo uravnovesim zadevo, bom vsak cas zacel se jaz objavljati svoje cuvene mojstrovine. xcivx

Samo, da ne bos potem stisnila repa med noge :inocent: :vragec: x:Dx

Kar sem rekla x:)x , sem rekla. Saj vem da whiskasa ne uporabljaš, zato zveni kar dosti varna opcija.

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Čoby, znam ja tebe pušketina.... kvarnica..fejki skromna :vragec:

Če ne bi osebno sprobala tvoje specialitete.... Se moraš pridružiti krožku, da bomo kulinarično bogatejše;

*jaz bom prevzela primorsko-italijanske zadeve

*Lia kontinentalno-pregrešno/hedonistično dobre zadeve iz serije Razvajamosedosmrti.com

*Ti Čoby pa iz domačih in bivših domačih logov, otomanske in avstroogrske specialitete: najboljšedobroteizpečice.com (glej www.čobypekarnamišmaš)

Zakaj pa Astra ne piše nič več sem?

:O: :V:

Vslogijemoč.si

Se moraš pridružiti krožku, da bomo kulinarično bogatejše;

Vslogijemoč.si

:inocent: Jaz se ne znam obnašat v taki fini, eminentni družbi :sori: Pa ne vem če je moj fertuh taprave znamke :O:

čist sm v dvomih.press

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Mami je naredila jabolčni štrudl :yumy: ker smo vsi kao na dieti ane...sej veste, jabolka pa to x:Dx

Morm it probat, diši že celo stanovanje, mmm :vio:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Guest sstane
V smislu strožje diete :vragec: , si je danes Velikan zaželel mufkotov :o|o:

In ker je nedelja, sem iz svoje prižnice (beri kuhinje :o|o: ) ponovila staro, povsem obrabljeno lajtungo o tem, če misli spet mlatit stotko (v kg :vragec: :xx!: ).....bla bla bla :opica: , a sočasno sem ze iskala Michellin recept, pa naoljila modelčke.... x:Ix

"Ljudem, ki jih imaš rad, nikoli ne reci NE. Če že to storiš, naj izpade, kot da si jim rekel DA", je učil svojega sina sam don Vito Corleone :wOOt: x;)x

Skuhala odlično govejo župo kot se za nedeljo spodobi in v zamrzovalniku sem imela še eno rundo tortelinov polnjenih z dimljenim zelo zorjenim toskanskim ovčjim sirom, ki sem jih sama naredila.

Potem sem pa naredila baskovsko solato. Tako sem jo poimenovala, ker sem jo nedavno jedla v Barceloni v baskovski krčmi :2src: (če ne drugega, sem se v 14 letih življenja v Italiji naučila krasti z OČMI :wOOt: x;)x x:px x^x )

Odprli en lahek siciljanski vinček.

Bolj, kot gledam te tvoje krožnike, bolj se mi sline cedijo x:px

Sem kje spregledal tvoj odgovor na mojo ponudbo :8):

:wOOt: moje drage dvorne dame inu dvorni preizkuševalci inu preizkuševalke....

pravkar vrnila s slastnega preizkušanja , soseda spekla međimursko gibanico ....sicer sem rekla, da je prekmurska pa so me popravili....kakšen hedonizem.....okušanje raja x:px

x^x tist kar sem do zdaj jedla tud približno ni bilo podobno tej slastni dobroti....sem vklopila špijunske sonde, splela sosedi recepturo in izvlekla še zadnje drobne kuharske finte...sprobam recepturo pa vam potem javim xsrcx če mi slučajno punca ni kaj zamolčala x^x

*

pri nas smo pa danes itak zakon govejo juho z domačimi rezanci, (bez kocke inu ostale Ejaste nesnage), restan krompir, rdečo peso in zeljnato solato, svinjsko mrežno pečenko, vroče jagode s smetano....

za večerjo pa buhteljne z marelično marmeljad inu vročo čokolado

xrolleyesx polizal piskre...ostal sam trije osamljeni buhteljni....smo mel včeraj strogi post...nisme nč kuhal smo spet lezl po dvatisočakih...lančruzackpacket.press

*

Cosmička fertuh kr pr mer pust...važn da rada dobro ješ...tud brez fertuha gre...smo kuhal že v kopalkah x:Dx x:Dx

*

Kroko boš izpljunil recept za vampe x;)x x:px

*

Cosmička fertuh kr pr mer pust...važn da rada dobro ješ...tud brez fertuha gre...smo kuhal že v kopalkah x:Dx x:Dx

*

Kroko boš izpljunil recept za vampe x;)x x:px

Upam, da jih ne izpljune vame :xx!:

*A kwa zdej rabim še kopalke za kuhat? Do zdej sem jih samo za na bazen trogala. Grem v Namo vprašat, če imajo kake kopalke za kuhat, po možnosti z Božičkom v tem pred adventnim časom, zna bit aktualno inu sila uporabno v mojem primeru.

*Pa hitr sprobi overmuramuvingkejk recepturo in ne pozab, da moramo stestirat, predno uradno objavimo rezultate na LNF. Saj veš, uradno je le uradno!

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

že dolgo nisem nič v to temo pokukala...pa vidm,da je bla to strašna napaka...bejbe razturate ....užitek brat x:Xx

sam mislim, da vem zakaj sem tle bolj redek gost...pr men palijo sam recepti, ki se jih sčmari v pol ure...pa si ne upam tle slabe vesti delat....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...