kokica 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Za kremno česnovo juho potrebuješ:* dve glavi česna* dve žlici olivnega olja* porovo steblo, narezano na rezine* dva večja krompirja* liter zelenjavne juhe (jaz jo shranim in zamrznem, kadar kuham kakšno zelenjavo)* tri žlice kisle smetaneNa olju popražim por in nato česen, toliko, da zadiši....potem dodam še na kockice narezan krompirček, na hitro premešam in zalijem z zelenjavno juhico......ter skuham.Potem zmiksam s paličnim mešalnikom, da dobim kremno juho in na koncu dodam še na rezinice narezan česen (da je v juhi nekaj koškov česna), ga pustim, da se malo pokuha (postane mehek), na koncu še solim popram in pred serviranjem vanjo vmešam še kislo smetano...... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 mmmmm kokica sem si ze sprintala Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 mmmmm kokica sem si ze sprintala Pa dober tek ti želim....... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 14. november 2005 Prijavi Deli 14. november 2005 Nč novmo kuhal...z mami greva na eno svinjsko dobro pico! Morsko! Pa česn bo gor! Pridm popihat nazaj! A se gre kdo lupčkat z mano? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Malca: 3 banane + domač polnozrnat kruhek Kovečerja: Radič s toplim krompirjem, jajčkom in koruzo. Za posladek pa bananin marmorni kolač Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Takole, jaz predlagam, da v smislu nadaljuj stavek nardimo en naključni recept za kosilo. Kot osnova vsakega slovenskega kosila bom jaz nalupil krompir in ga dal kuhat....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Sladko rdeče zelje sem vidla danes kuhano v loncu in prav dobro je mmm Zraven pa pašta - ker se mi ne da 1 uro krompirja kuhat Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bluee 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Zajtrk: polnozrnati keksi, jogurt, jabolkoKosilo: goveja juha s fritati, mini ocvt kos piščanca, zavitek bake rolls-ov, sladoled.Danes še 1/2 litra vode, kakšna kavica, pa kak tablet za pozdravt prehlad. Drgač pa....se mi peče neki...a ma kdo kak dobr recept za neki pač s polnozrnato moko. Je ravn doma, pa jo je treba porabt Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Takole, jaz predlagam, da v smislu nadaljuj stavek nardimo en naključni recept za kosilo. Kot osnova vsakega slovenskega kosila bom jaz nalupil krompir in ga dal kuhat.............jaz bom očistila in narezala na drobno korenček, kolerabo, cvetačo, por, paradižnik,česen in vse lepo prepražila, zalila z vodo in skuhala zelenjavno juhico.....Na koncu še solila in poprala.......... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 ......jaz bom očistila in narezala na drobno korenček, kolerabo, cvetačo, por, paradižnik,česen in vse lepo prepražila, zalila z vodo in skuhala zelenjavno juhico.....Na koncu še solila in poprala.......... Jaz sem pa prinesel svež radič (un tardeč, k ma fulll železa) in ga bom med kuhanjem krompirja natrebil.....Pa eno repo sem našel na vrtu a jo lahko nasekam na koščke in vržem v tvojo juho?P.S.: a si dodala svežo baziliko v juho??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 zelje, krompirjev pire, mesnate pečenice in žemljček po receptu starih mam Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 ...a ma kdo kak dobr recept za neki pač s polnozrnato moko. Je ravn doma, pa jo je treba porabt Poglej Pod "KAJ BOMO PA DONS JEDLI" - na strani 47 je moj recept za odličen kruh iz polnozrnate moke x!x Hej Ebor, a si ga že spekel Ravno zate sem ta recept takrat objavila na LNF Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 15. november 2005 Prijavi Deli 15. november 2005 Jaz sem pa prinesel svež radič (un tardeč, k ma fulll železa) in ga bom med kuhanjem krompirja natrebil.....Pa eno repo sem našel na vrtu a jo lahko nasekam na koščke in vržem v tvojo juho?P.S.: a si dodala svežo baziliko v juho???Nekam slabo nama gre tale kuha..... Ja, bazilika je tudi notri, eto, pa še tvoja repa.... Jaz bom še pa malo ocvirkov zagrela in jih vrgla na tvoj radič s krompirjem....Koga brigajo kalorije (mene že malo) Kaj bo pa glavna jed? Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Nekam slabo nama gre tale kuha..... Ja, bazilika je tudi notri, eto, pa še tvoja repa.... Jaz bom še pa malo ocvirkov zagrela in jih vrgla na tvoj radič s krompirjem....Koga brigajo kalorije (mene že malo) Kaj bo pa glavna jed? Ti mal majarona sem še vrgu mimgrede v tvojo juhico, sej nisi jezna če kej vržem zraven mimogrede....Za glavno sem mislil pire krompir in puranov zrezek v smetanovi omaki... a se boš ti na sladico vrgla? Poglej Pod "KAJ BOMO PA DONS JEDLI" - na strani 47 je moj recept za odličen kruh iz polnozrnate moke x!x Hej Ebor, a si ga že spekel Ravno zate sem ta recept takrat objavila na LNF Ma nisem imel nič časa te dni.... bom za novoletne praznike, ko bo več časa... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Poglej Pod "KAJ BOMO PA DONS JEDLI" - na strani 47 je moj recept za odličen kruh iz polnozrnate moke x!x Hej Ebor, a si ga že spekel Ravno zate sem ta recept takrat objavila na LNF ahja, na tej, prejšnji in naslednji žal ni recepta za kruh Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 ... a se boš ti na sladico vrgla?...OK. Sladica je moja........No, da vidim......AHA; naredila bom tisto iz mešanega sadja.....Je taka bolj na IZI...... Tako, najprej podušim jagode, borovnice, hruške, ananas....in še kaj se bo našlo....dodam balzamičen kis in sladkor.....pustim, da malo povre in odstavim s štedilnika. V drugo posodo dodam maslo in ostro moko s pecilnim ter vmesim, da nastanejo drobtine,dodam še ščepec soli, en pinjenec ali jogurt (bom videla kaj imam v hladilniku), sladkor in vse skupaj bom zgnetila v testo. Ekola, vzela bom tale pekač in vanj stresla podušeno sadje (mmmm, kakšna dobra sadna omakca je nastala zraven), iz testa pa bom oblikovala majhne kroglice in jih dodala k sadju....Pečica je že segreta, zdaj imaš pa ti še ene pol urce časa za puranje zrezke.... Da slišim, kako jih narediš....... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 OK. ....dodam balzamičen kis in sladkor... Ok, balzamičen kis. Zmer me je zanimal, kje vse se lahko uporablja (ne tko splošno: sladice, juhe in omake - mogoče kej extra izstopa tko kt npr. pr jabolčni čežani je zmer muss cimet). Lahko kdo priporoči kak res fajn balzamičen kis (rdeč/bel), kaka konkretna blagovna znamka, kje se ga lahk kupi (po možnosti v LJ), kako se giblje cen? Če mogoče kdo ve? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 ahja, na tej, prejšnji in naslednji žal ni recepta za kruh http://www.lunin.net/forum/index.php?s=&sh...ndpost&p=529091 Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 OK. Sladica je moja........No, da vidim......AHA; naredila bom tisto iz mešanega sadja.....Je taka bolj na IZI...... Tako, najprej podušim jagode, borovnice, hruške, ananas....in še kaj se bo našlo....dodam balzamičen kis in sladkor.....pustim, da malo povre in odstavim s štedilnika. V drugo posodo dodam maslo in ostro moko s pecilnim ter vmesim, da nastanejo drobtine,dodam še ščepec soli, en pinjenec ali jogurt (bom videla kaj imam v hladilniku), sladkor in vse skupaj bom zgnetila v testo. Ekola, vzela bom tale pekač in vanj stresla podušeno sadje (mmmm, kakšna dobra sadna omakca je nastala zraven), iz testa pa bom oblikovala majhne kroglice in jih dodala k sadju....Pečica je že segreta, zdaj imaš pa ti še ene pol urce časa za puranje zrezke.... Da slišim, kako jih narediš.......MMMMljaski (tole je za sladico, si že oblizujem prste.. a boma pol tud pojedla kar sma skuhala???) Ja zrezki bodo hitr mal olja segrejem gor vržem naseklane čebule, pa mal česna , potem pa kar gor na to vržem puranje zreke na tenko narezane pa korenček na drobne kocke, vse skupaj mal popečem ko so zrezki primerno zapečeni z obeh strani dam kislo smetano med tem, ko se le ta razpusti narežem še svež petršilj to posujem po zrekih in omaki ter dušim še 5 min.... asi fertik s sladico... kdo bo pripravil mizo...dej ti pa jaz še solato (radič malo kuhanega krompirja pa balzamični kis pa par žlic jabolčnega), evo.... pa smo... a je mizaaaa pripravljenaaaaaa? Ti kaj pa vino ??? Chardonay bo uredu (letnik 2003)? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Ok, balzamičen kis. Zmer me je zanimal, kje vse se lahko uporablja (ne tko splošno: sladice, juhe in omake - mogoče kej extra izstopa tko kt npr. pr jabolčni čežani je zmer muss cimet). Lahko kdo priporoči kak res fajn balzamičen kis (rdeč/bel), kaka konkretna blagovna znamka, kje se ga lahk kupi (po možnosti v LJ), kako se giblje cen? Če mogoče kdo ve? Aceto Balsamico di Modena.. ta je edin taprav...... pa črn mora bit... cena 500 sit za cerka 0,7 l trgovin ne bom našteval, ker bi to bla reklama, kajne..Drgač pa jaz ne morem jest solato, če ni Balzamičnega kisa gor.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 ahja, na tej, prejšnji in naslednji žal ni recepta za kruh Sem videla, da ti je že coccinele odgovorila, ti pa jaz vseeno še enkrat povem, da je pod KAJ BOMO PA DONS JEDLI, 47. stran, 3. post, tvoj je pa 5. post - govoriš nekaj o lepinjah! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 http://www.lunin.net/forum/index.php?s=&sh...ndpost&p=529091 Jebela cesta, kok sm jst površna? Jst sm gledala v tej rubriki, ne pa v uni, tapravi . Sta ful podobna topica, jst pa površna, kolkr sm, na hitro preletim in evo, dizaster Cocci, ful hvala!! Če ne b blo tebe, bi jst še zmer eno uro naprej živela Aceto Balsamico di Modena.. ta je edin taprav...... pa črn mora bit... cena 500 sit za cerka 0,7 l trgovin ne bom našteval, ker bi to bla reklama, kajne..Drgač pa jaz ne morem jest solato, če ni Balzamičnega kisa gor.... Ful hvala, Ebor. Emily, hvala Sm si že nekaj ogledovala tale Modeno, k si ga predlagal, pa mi je bla cena sumljiva (kao, prepoceni, ne more bit ok - ceprou mi je bla flaska ful vsec.) Bom pogledala v lokalni sosedovi stacuni, pa porocala, kako se mi okus dopade. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Ti kaj pa vino ??? Chardonay bo uredu (letnik 2003)? Evo, miza je tudi pripravljena.....Zdaj pa lahko, glede na to, da sva toliko vsega pripravila povabiva še najine LN prijatelje na tole slastno kosilce....... Dober tek! Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 "zdej sem skuhal, tune kislo smetano sir, pa kruhek in jabolko za žejo pa voda no pa še par zaačimbic Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.