Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Bil v trgovini. Že dva dni me nekaj me praska in srbi po .r.. pa sem premišljeval, česa mi manjka. Nič da bi vedel. Česa pa že dlje časa nisem jedel? Kranjske klobase! Vzamem polovico kamniške. Pa sem se spomnil, da se malo namastim še s pečeno slanino. Njam. Doma se kuha tista polovička klobasice. Iščem hren, da ga zmešam z gorčico. Manjka! Nič ni manjkalo, ko sem v veliko žlico gorčice vmešal 5 kapljic tabaska! Če sem na začetku pojedel preveč slanine, je bil kriv dober jelenov kruh! Kdo pa je že videl raven kruh? Aja, ne maram kruha, odrezanega krivo. Samo lepo naravnost. Pa komu mar za včerajšnje marnje.
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kupla Modeno - dober je :palec:

 

Sm ga kr srknila en šljukec. Zanimiv okus :palec:

 

Všeč x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kupla Modeno - dober je :palec:

 

Sm ga kr srknila en šljukec. Zanimiv okus :palec:

 

Všeč x^x

 

Jap, jaz sem se prvič srečal s tem kisom, ko sem bil na obisku v okolici Modene in so kot predjejd oziroma nek starter ponudili trd sir (kot ene vrste parmezana je bil) nalomnjen na koščke in prelit sez balzamičnim kisom (kot neke vrste njihovo specialiteto), ti povem fulll dobro... poskusi....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ebor, danes bova pa na dieti? x:Dx x:Dx x:Dx

 

x:o)x

Ti najbolje, da res... tisto včeraj je bilo tako obilno.... se mi zdi, da sva nekoliko pretiravala.. jaz sem se zvečer na športu komaj vlekel po igrišču.....

Mogoče kak kozarec postane vode iz pipe....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x^x Dans pa sem skuhal Gobovo juhco ter dodal mal sladke smetane x:px

za glavno pa rezance z bučkami, korenčkom, artičoki, olivami, cvetačo, kapre. pred tem pa prepražil čebulo v olivnem olju ! :yumy: x:px

Ob tem pa sva spila še po dva kozarčka črnega vina ! x;)x :palec:

To bo treba ponovit...! :wub:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A ni janež proti napenjanju... sam to jest nebi dal...

V glavnem se da kako baziliko, majaron in lovor....

Kličem kuharce, pa se kuhar oglasi x:o)x

Sem dala lovor in rožmarin. Kupila uno mešanico za 'dolenjsko mineštro'.. en kup stročnic in žitaric, mi je ful zadišalo.. Sam ko se pol cel dan tk napihnjeno počutim :sori: Upam, da bo delovalo...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nič se nism pohvalila, se bom danes. Včeraj sem prvič kuhala pasulj in...skuhala...mmmm x^x hudo dobrega :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x^x kumina... x;)x

xokx

Tako je x^x

 

Kumina mora biti fino mleta, da slučajno ne pride pod zob :sick:

V stekleni vazici imam vedno pripravljeno mešanico 'ANTIPRDEC' x;)x in sicer fino zmeljem 5 žličk kumine v zrnju, 1 žličko janeža in ščep posušene mete.

x^x

 

*

 

Danes sem skupaj spravila na hitro kosilo ker:

1. sem v komi :cry:

2. ne da se mi nič , ker: beri prvi točko

 

Jedli smo piščančje zrezke obložene s sirom in vsak veliko skledo mix kristalka+motovilc in rdeč zimski radič z vročim krompirjem. Za posladek pa čalapinke.

 

Brez pritožb xDDx :o|o: :sniky:

*********************************************************

 

PALAČINKE

 

Ker smo zadnjič ugotavljali, da (nekateri )don Corleonovi vzgojni pristopi niso tako mimo, kot bi bilo pričakovati od možakarja njegovega kalibra :eek: , lahko še kakšnega vsaj iz lastne prakse omenimo :eek: :wOOt:

 

Rečeno je bilo, da osebam, katere imaš rad, nikar ne reci ne, oz. naj NE deluje kot DA :eek: x;)x

Drugi vzgojni princip pa je, da se svojim dragim za lastno in družinsko dobrobit, mir, harmonijo, pozitivno dinamiko in porazdelitev dela- :eek: OBČASNO brez slabe vesti lahko malo LAŽE x^x

 

Tako vsi naši prijatelji in znanci in seveda dotični- vedo, da Velikan peče najboljše palačinke na svetu :inocent: .Za delo je treba kronično motivirati, pa je javna pohvala in posledična čast ter odobravaje povsem učinkovito sredstvo za dosego cilja.

 

Resnica je, da Velikan naredi povsem povprečne in precej nemarne palačinke :o|o:

Ampak, ker se jih loti kadarkoli na željo(predvsem lastno) in predvsem VSE ZA SEBOJ pospravi x;)x te palačinke pridobijo na vrednosti. Sem premalo Škorpija, pa ljudem ne kvarim veselje x^x x;)x In stvar funkcionira.

 

Ker sem včeraj skuhala joto, sem nameravala zraven napeči palačink, pa sem naredila maso in potem je zmanjkalo časa za peko...je masa počakala v hladiniku in sem jih naredila danes.

 

Ker VSI obvladate peko palačink, vam dobrohotno zaupam kako jih sama pripavljam, pa vi meni zaupajte svoje palačinkopekovske skrivnosti.

 

Prvo pravilo za palačinke: ne šparaj jajc! Večkrat sem že kje jedla obupne palačinke, medtem ko se je nesojeni pek hvalil, da iz enega jajca naredi 26-28 palačink :eek: xzzzx

Za 9 palačink, ki jih vidite na sliki sem dala 3 velika jajca, približno četrt kile moke mehke moke (v navalu skrbi za lastno zdravje smo pred leti probali palačinke s polnozrnato moko- bile zanič :xx!: )

Ščep soli in tokrat eno vanilijevo aromico v epruveti in en vanilijev sladkor (drugače zadnji dve zadevi izpustim, ker kakšno palačinko spremenim v rezance za v župo x;)x ).

Porabim eno pol litersko pakungo posnetega mleka. Vse skupaj pošteno z metlico zžvrkljam. Če je masa pregosta, jo malo razredčim z vodo ali gazirano vodo.

VAŽNO: masa mora počivati v hladilniku vsaj pol ure, lahko pa tudi čez noč, no problem.

Palačinke se peče v veliki ponvi, po možnosti težki železni in sicer, preden začnemo palačinke peči preverimo, da masa ni pregosta. Palačinke morajo biti tanke. Ko so enkrat pečene, jih je treba TAKOJ namazati in zaviti.

 

Ali veste katera je nesporno in še vedno najboljša marmelada za palačinke?

Podravkina marelična :eek: x^x Četudi jo je malo povozil čas, preveč sladkorja pa malo sadja...nekaj žlic razpustim z žlico vode v kozički...tanko namažem samo eno polovico palačinke in preden zavijem, potresem z nasekljanimi orehovimi jedrci.

 

:switz:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...