Ruby72 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 QUOTE(Ruby72 @ 19. Nov 2005 ob 15:13) V stekleni vazici imam vedno pripravljeno mešanico 'ANTIPRDEC' Se ti sploh ne čudim Jasno, nikoli ne vem, če kakšen tebe mimo prinese :xx!: :xx!: *Stane, zadnjič ti tole pišem:pusti me že enkrat na miru. Najprej na grdo, s posmehovanjem, potem z štorkljavim prilizovanjem me nadleguješ že od kar obiskujem tale forum. Recepti in tudi slike, katere objavim, so plod mojega kulinaričnega ustvarjanja in niso v skladu s tvojimi priporočili o načinu pripravljanja hrane. In tudi če bi bili, ne želim, da si z mojimi objavami delaš reklame za blago, katerega tržiš. Poleg tega, da vsakega novega prišleka takoj napadeš s svojo reklamo, se tudi na raznih srečanjih lF-JA- partyih greš dedka mraza s svojo soljo, da te folk lažje tolerira, ko potem v vseh možnih temah nasilno reklamiraš izdelek, ki ga prodajaš. Nikar iz svojih komercialnih razlogov ne spreminjaj vseh teh naših rubrik v ceneni priročnik v stilu 'Kuhajmo z Vegeto' ali tiste neuporabne Drogine recepte, kjer se v vsakem stavku začimbe Maestro pojavijo vsaj sedemkrat. Mislim, da nihče izmed nas, ki sodelujemo v kuharskih temah ni kuhar profesionalec. Tudi vsi nismo ljubitelji kuhanja in peke. Nekateri samo radi odlično jemo (moj primer), ali pa se z veliko mero ljubezni potrudimo za naše najdražje (tudi moj primer). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 PALAČINKE Veš kaj Ruby, a zdej me pa še ti s pačalinkami rajcaš skor kot da bi prebrala moj post v lunini črni luknji, pms-am in včeri so mi malo pred pol polnočjo zadišale palačinke, skor sem umrla od vsega poželenja po palačinkah Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 Kam je izginil Liin post? A si se ustrašila, da začnem s fehtanjem tvoje domače jagodne marmelade primerjave radi? Veš kaj Ruby, a zdej me pa še ti s pačalinkami rajcaš skor kot da bi prebrala moj post v lunini črni luknji, pms-am in včeri so mi malo pred pol polnočjo zadišale palačinke, skor sem umrla od vsega poželenja po palačinkah Joj 5rca, glede na to da uporabljaš besede tipa....poželenje, palačinke, pms... ..da se ti ne zgodi kot tema dvema Palačinke po beograjsko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 QUOTE(Ruby72 @ 19. Nov 2005 ob 15:13)Ruby, nikoli nisem oporekal tvojemu smislu za kuhanje in pisanje, tvojim res lepim fotkam še manj, ne smeš mi pa zameriti, če ti povem, da so vetrovi posledica neusklajenosti kalorij in mineralov v hrani in posledično zaradi tega v nepravilni presnovi.Tvoje pripombe so pa zelo neokusne tudi za tiste, ki so si svoje mnenje o biodieti upali javno povedati na tem in mojem forumu.Ravno sedaj ti na POP TV predavajo o silnem porastu diabetesa tudi v Sloveniji, vzrok je pa točno v tem, kar pišem v knjigi.To, kar z.....e po svoji presoji dobra kuharica, ne more namreč popraviti z zdravili sto dohtarjev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanaja* 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 Po zelo dolgem času sem si spet naredila moje najljubše špagete, saj niso nič posebnega: pelati, tuna koruza, čebula, čili, še nekaj začimb, res mjami.Celo tamav, ki se vedno pritožuje, pa ne spet koruza, pa nič mesa, je zmazal vse in se celo nič pritoževal. Res pohvalno zame.Sam ga imam na sumu, da cel dan ni nič jedu, ker ni bilo naše matere doma. Citiraj "Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 Stane, da se ne bova javno prepirala:-obstajajo živila, ki povzročajo napenjanje, ne glede na minerale, ki jih (ne)vsebujejo ali njihovo kalorično vrednost Ne kritiziram tvoje bio diete, temveč način, na kakršen jo propagiraš!Če bi bil recimo zdravnik nutricionist, ki v svojem poklicu raziskuje delovanje človeškega telesa na področju presnove, ali kdorkoli strokovno podkovan na tem področju, vendar brez osebnih komercialnih interesov, torej nevtralni raziskovalec, bi na vso stvar gledala drugače. Ker pa si ti napisal knjigico v kateri sam utemeljuješ zakaj kupovati tvojo sol, pa je stvar seveda drugačna. Vsekakor pa komur tvoja dieta koristi- Si si sam dodelil vlogo kadije, ki toži in sodi sočasno.Malo neumestno za ta čas in prostor, v katerem živimo. Da nekaj resnično 'pomaga' pri določeni bolezni, pa so potrebni malo resnejši dokazi, testne skupine .ecc...in ne samo posamično javljanje nekaterih zadovoljnih strank na forumu! Nikoli zavajati ljudi! Moje mnenje je, da je moč in želja po ozdravitvi nekaterih bolnikov najučinkovitejše zdravilo za premagovanje samega vraga! Če pri tem določen čajček, zeliščna mažica, meditacija, pozitivne afirmacije ali zrna soli služijo kot pomagala, instrumenti oz. prevodniki za udejanjanje našega hotenja, potem je dosežen namen tega. Človeštvo v svoji definiciji in stvarnosti ne predvideva nektar za nesmrtnost. Lahko si pa naredimo za časa naše permanence v tem prostoru življenje kvalitetnejše.Ampak to je že druga zgodba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 Kam je izginil Liin post? zbrisala sem ga.... da se vanjga ne bi vtaknil kdo......... drgač pa kakor sem rekla , samo v pikici mineralne vode( beri deci ali dva zamenjam namesto mleka in ugotavljam, da so zaradi tega bolj rahle in penaste......) * dva kozarčka marmeladke jagodne sem pa skrila....zaloge, ki bi pri normalnih zdržala do pomladi, so pri nas norcih na minimumu... * Stane nas ima pa itak za sovražnike države številka ena: I. Kuharice Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 Namaz za palačinke mojega otroštva: velik lonček benkota.. par žlic mleka, ravno toliko, da je namaz tekoč, pa ne preveč..dobro premešaš.. če ne pašejo marmeladne palačinke. Nutella je pa včasih čisto preveč nasitna.. to je pa ravno nekaj vmes.. Druga, bolj poletna varianta pa samo poliješ malo limoninega soka, posuješ čez žličko sladkorja.. in so spet super Jaz delam maso za palačinke še vedno po receptu iz Kuharice uharice dodam pa še žlico olja, da jih potem lahko v teflonski ponvi pečem brez dodajanja le-tega. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. november 2005 Prijavi Deli 19. november 2005 Lia, dej no Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. november 2005 Prijavi Deli 20. november 2005 Tako je Kumina mora biti fino mleta, da slučajno ne pride pod zob V stekleni vazici imam vedno pripravljeno mešanico 'ANTIPRDEC' in sicer fino zmeljem 5 žličk kumine v zrnju, 1 žličko janeža in ščep posušene mete. hvala, bomo preizkusili. Čeprav očitno je tudi lovor deloval.. nič napenjanja, pa sem cel krožnik pojedla Sstane.. kaj, po tvoje, če soliš tako mineštrico po kuhanju, ne napenja al kako? Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. november 2005 Prijavi Deli 20. november 2005 hvala, bomo preizkusili. Čeprav očitno je tudi lovor deloval.. nič napenjanja, pa sem cel krožnik pojedla Sstane.. kaj, po tvoje, če soliš tako mineštrico po kuhanju, ne napenja al kako?Seveda ne, če pa že hoče, poližeš ščepec, ali popiješ kozarec slane vode.Najbrž pa je pri tebi poleg lorbeka delovala tudi sol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. november 2005 Prijavi Deli 20. november 2005 Najbrž evo, bom naredila test.. skuhala čist isto količino tele mineštrice, eno polovico solila vmes, eno pa na koncu. pa nič začimb dodajala.. Tko, za štos, da vidim.. Aja, kdo pa pride testirat? Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. november 2005 Prijavi Deli 20. november 2005 Najbrž evo, bom naredila test.. skuhala čist isto količino tele mineštrice, eno polovico solila vmes, eno pa na koncu. pa nič začimb dodajala.. Tko, za štos, da vidim..Aja, kdo pa pride testirat? Kuhaj liter, na katerega gre ravno ena epruvetka, pol litra soli takoj na začetku in kuhaj, drugo polovico pa posoli z drugo polovico soli po mojem.Da vidimo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Jst naredim palačinke iz kvašene moke-po občutku (tko piše na pakungi), 1 jajca (bi dala 2, pa mi dragi ne pusti; kao pretrde - bl k mu dopovedujem, da trdoto povzroča preveč moke, slabš je, zato zarad ljubega miru samo 1 jajce ), mleka po potrebi (vsekakor pa med 0,75 in 1L alpskega), 1 vanilin sladkor, šljukec rumčka in mal naribane limonine lupinice (al pa limonin sladkor), mal posolim (za ojačitev okusa) pa mal posladkam z rjavim sladkorjem (sam ne preveč, da se pol sladkor ne žge). Vse zmiksam, mal pustim (10min), pol pa dragi speče. Sicer za moj okus s preveč olja, so pa zato iz ljubezni Aja, peče se v plehnati (že čist črna, težka še zmeri) ponvici za palačinke. Baje so z maslom boljše - še nism preverla. Isto nardim za šmorn, sam več moke dam, pa obvezno rozine, predhodno v rumovo vodico namočene. Marmelade svakojake, najbolj gre v promet marelična s cimetom (domača proizvodnja), čeprou tut malinova (Belsad)ni švoh. Od čokoljadnih pa Nutella. Sam je ful nasitna pa überkalorična Pozabla antiprdec nasvet: ja kumina je zakon Jst jo obožujem, sam zarad dragija mora bit v prahu, pa čist mal, k jo drgač zavoha, pol je pa hudič V glavnem, jst sm za FUL KUMINE, FUL JANEŽA, pa LOVOR dam tut zmer zraven. pol odvisno kaj delam, včasih še kej majarona, v glavnem, tist kr mi v tistem trenutku zadiši, sam kumna, janež pa lovor - brez zega pr men ni nič. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Poskusi enkrat s samim beljakom dveh jajc, nič ne soli in speci na sezamovem olju, zdravo sol in malo limoninega soka pa vmešaj v marmelado.Če želiš bolj rumene, pa vzami koruzno moko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 PALAČINKE:- stara mama je namesto soli dala sladkor ......nenavadne palačinke, vendar dobre -mami jih peče enako kot Ruby...jasno, tudi te so dobre... - sama dam v maso samo ENO jajce in nekaj mleka nadomestim z radensko...tudi pivo ali jupi smo že tlačili zraven...samo, da so mehurčki Namažemo jih z nutello(mularija+mož), meni je ljubša brusnična marmelada ali zmleta orehova jedrca poparjena z mlekom .Palačinke narežemo v gov. juho...če ima kuharica veliko volje, naredim kanelone...obožujem pa tudi popečene v pečici(skuta+sladkor+jajce+smetana+pehtran)... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Namažemo jih z nutello(mularija+mož), meni je ljubša brusnična marmelada ali zmleta orehova jedrca poparjena z mlekom .Palačinke narežemo v gov. juho...če ima kuharica veliko volje, naredim kanelone...obožujem pa tudi popečene v pečici(skuta+sladkor+jajce+smetana+pehtran)... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Namažemo jih z nutello(mularija+mož), meni je ljubša brusnična marmelada ali zmleta orehova jedrca poparjena z mlekom .Palačinke narežemo v gov. juho...če ima kuharica veliko volje, naredim kanelone...obožujem pa tudi popečene v pečici(skuta+sladkor+jajce+smetana+pehtran)... Enja , kako lepo, da kaj pokukaš sem, čeprav družba ni vedno najboljša Pravzaprav je brusnična marmelada ena izmed tistih dobrot za angelce Za moj rd smo v Lj nekje jedli fantastičen pečen brie z brusnično omako- sem ga že dvakrat od takrat doma 'pod mus' morala reproducirat. V it pa brusnične marmelade ne poznajo, razen na južnem Tirolskem, seveda samo tisti, ki nosijo pumparce in gojzarje in ne znajo laško... Kanelone? Viš, dobra ideja! A narediš skutno/špinačne ali mesne? Malo težki so, ker jih na koncu paniraš, enkrat sem jih naredila gratinirane, v peči in smo bili bolj zadovoljni, ker v bistvu paniramo doma enkrat na dve leti (razen prekršek tale božanski brie) Pehtran pa malokdo pozna, še manj pa ga cenijo Moja nona je naredila tako pehtranovo potico, pa grm so imeli pred hišo... Nonoti moji.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Ruby72, seveda vestno prebiram tvoje recepte , komentiram pa takrat, ko je pač čas Nekako logično je, da brusnično marmelado poznamo bolj "hribovci", saj prave brusnice rastejo na planinskih posekah.Moja mama jo je uporabljala bolj kot zdravilo....pomagala naj bi pri zvišani telesni temperaturi.Vem pa tudi, da je bila marmelada obvezna priloga pri nedeljskem kosilu( v gorskih vaseh)...se pravi govedina iz juhe, pražen krompir in marmelada :xx!: Škoda je, da se pehtran bolj malo uporablja.Sama imam doma grmiček...torej pehtranova potica(moja je namazana s skuto, jajcem, sladkorjem in pehtranom), skutin štrudelj s pehtranom in gorenjski "krapi"...v te tri stvari ga potlačim . Kanelone naredim iz govedine, ki jo vzamem iz goveje juhe......in paniram....to pač familija konzumira .Če bi kuhala le zase, bi jih naredila takole:okrogla posoda v velikosti palačinke, nariban topljiv sir, parmezan, gorgonzola, kuhan brokoli.....in se igraš, plast palačink, potreseš brokoli in mešanico sira, pa zopet plast palačink....vse skupaj na hitro popečeš v pečici....in dober tek.No, tako kosilo bi pa jedla sama, familija bi tačas napadla hladilnik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 mmmmmmm js pa dons tok nesramno dobre štrukle nardila pa čez en tak prelivček iz slanine, česna, petršila, sira in kisle smetane.....pa ful solate z bučncami.......da bomo mel zdravo prostato pr hiš Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Ruby72, seveda vestno prebiram tvoje recepte , komentiram pa takrat, ko je pač čas Kanelone naredim iz govedine, ki jo vzamem iz goveje juhe......in paniram....to pač familija konzumira .Če bi kuhala le zase, bi jih naredila takole:okrogla posoda v velikosti palačinke, nariban topljiv sir, parmezan, gorgonzola, kuhan brokoli.....in se igraš, plast palačink, potreseš brokoli in mešanico sira, pa zopet plast palačink....vse skupaj na hitro popečeš v pečici....in dober tek.No, tako kosilo bi pa jedla sama, familija bi tačas napadla hladilnik in kako spremeniš govedini okus.... ne morem spravit v promet mesa iz juhe :xx!: edina varianta, da je pogojno užitna, je tako, da nardim "Esihflajš" žali bog bi se reklo po slovensko, mesno solato: na tenko narežem, osolim, popram, dodam kuhan korenček prav tako na tenko narezan, obilo čebule, jabolčni kis in z veliko bučnega olja postavim na hladno...po dveh dneh je meso mehko in vsa zadeva dokaj pikantno užitna. če ješ takoj, je meso trdo in žilavo...skrivnost mi je zaupal pristojni mesar za naš okraj, da v olju pacajo meso stare govedi do tri tedne in potem prodajo , kot najboljši mladi šnicl Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 a dva dni ti stoji to.....ja a nč ne smrdi pol esih js ne morm nobene solate jest č sam pol ure stoji k mi smrdi tok Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 star način konzerviranja je bil nasoljeno pa v olju, preverjeno Mogoče morš pa" esih "zamenjat? * na dopust na samotni otok sem vzela steklene kozarčke s tanko narezanim svežim mesom, nasoljenim, popopranim in dodan cel česen in lovor....praktično ako nimaš elektrike i frižidera in če ribič, tisti dan nima sreče,,,,vržeš na žar pa je.... *preverjeno ni smrdelo, ampak dišalo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 star način konzerviranja je bil nasoljeno pa v olju, preverjeno Mogoče morš pa" esih "zamenjat? * na dopust na samotni otok sem vzela steklene kozarčke s tanko narezanim svežim mesom, nasoljenim, popopranim in dodan cel česen in lovor....praktično ako nimaš elektrike i frižidera in če ribič, tisti dan nima sreče,,,,vržeš na žar pa je.... *preverjeno ni smrdelo, ampak dišalo ja sam tle ni jesiha zravn....to je čist kul...........sam tist recimo k solata stoji tam neki cajta za popizdit smrdi........ Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 in kako spremeniš govedini okus.... ne morem spravit v promet mesa iz juhe :xx!: Ojla Lia Pri nas sta dve kosmati kandidatki prepričani, da jima pravzaprav pripada Veš, kako ga včasih jaz? Hm, še izraza ne poznam slovenskega, tudi moj mesar v Kp ga ne , in noben Obalčan tudi ne, za del govedine, ki včasih kupim (capel de prete/ farjev klobuk). No, fino ga zmeljem iz in z vsemi pršutki in parmezančki in spremenim v maso za torteline (imam eno druščino, ki komaj čaka na povabilo in prisega, da so ti tortelini najboljši pod soncem, jaz pa jih širokogrudno dam še za domov.) Ko sem pred časom bolj jedla meso pa mi je bil še topel capel de prete z naribanim hrenom skupaj z japko in prepraženim kuhanim kropirjem na olivnem olju- ena boljših stvari.Pa mi kuhana govedina ne gre več ja sam tle ni jesiha zravn....to je čist kul...........sam tist recimo k solata stoji tam neki cajta za popizdit smrdi........ Saj ni zelene solate notri... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.