Todika 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 ma vseen ka je notr.......js solato kakršno kol zmešam tik pred zdajci, pofrezam kolk mislim, ostalo pa diret v sekret, pa skledo takoj umit pr nas doma vem da se je zmeri vlačla tista solata pol k je ostala, pa je očim pol vse pojedu zvečer Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Solata je res relativen pojem. Recimo, kot Primorka, navajena na sklede sveže zelenjave, ko slišim ime solata že vidim čudovito zeleno solato, radič, motovilc, rukolco, salatino V Srbiji pod imenom solata doživljajo ajvar, pindjur, urnebes, pa kakšne paprike v kisli smetani, naribano zelenjavo v kisu... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 no za mene je solata vse kar se po čudnem naklučju znajde v tavlki skledi, pa da je kis in olčk zravn top lista solatnih sestavin: koruza, tuna, bučnce, radič, paradajz, feferon, kalčki, fižol, česen, kaka testenina..........pečene bučke...evo Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Solata je res relativen pojem. Recimo, kot Primorka, navajena na sklede sveže zelenjave, ko slišim ime solata že vidim čudovito zeleno solato, radič, motovilc, rukolco, salatino V Srbiji recimo pod imenom solata doživljajo ajvar, pindjur, urnebes, pa kakšne paprike v kisli smetani, naribano zelenjavo v kisu... Potem je tu še francoska in ruska solata, pa sadna...krompirjeva,pravzaprav je vse neka solata... Ruby, kaj pomeni insalata v italjanščini Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Solata Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 SolataKatera beseda je starejša, slovenska ali italjanska, kaj misliš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 22. november 2005 Prijavi Deli 22. november 2005 Solatka vse popapcamo in moja branjevka mi vedno naredi en mix različnih, mi je všeč če je malce pisano.Danes papcali palačinke iz polnozrnate pšenične moke pomešane z ajdovo moko, potem pa nadevano s špinačo in skuto, zalito s smetano in jajčkom+gratinirano. Solate se mi ni dal prat, ker sem imela že s špinačo ful dela Me pa čaka še kitajsko zelje za ponucat v hladilniku. Ima kdo kak dober recept? Govedina iz juhe.. oooooooo kok časa že tega nisem jedla. Moj gospod ne je mesa iz juhe, trdi da je to oprano meso. Samo zase se mi pa ne da delat. Nekajkrat naredila, pa potem tudi stran vrgla, ker nisem mogla pojesti. Nisem kak ljubitelj mesa 1kg govedine se mi pa upre....ker imam rada krepko juhico mora biti vsaj 1kg meska, če ne se mi ne zdi tok dobra... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 in kako spremeniš govedini okus.... ne morem spravit v promet mesa iz juhe :xx!: edina varianta, da je pogojno užitna, je tako, da nardim "Esihflajš" žali bog bi se reklo po slovensko, mesno solato: na tenko narežem, osolim, popram, dodam kuhan korenček prav tako na tenko narezan, obilo čebule, jabolčni kis in z veliko bučnega olja postavim na hladno...po dveh dneh je meso mehko in vsa zadeva dokaj pikantno užitna. če ješ takoj, je meso trdo in žilavo...skrivnost mi je zaupal pristojni mesar za naš okraj, da v olju pacajo meso stare govedi do tri tedne in potem prodajo , kot najboljši mladi šnicl Lia , kaj počnejo mesarji....no, o tem tule ne bi....Mislim pa, da mora biti meso po zakolu "uležano", se pravi, dva do tri dni mora ostati v hladilnici pri primerni temperaturi.To velja tudi za telečje meso. Pri nas je podoben problem: govejo juho(ne kostno!) bi papali vsi, govedino pa mož+pes . POLPETI IZ KUHANE GOVEDINE Vzameš meso iz juhe in ga na drobno zmelješ(multipraktik bo čisto OK).Na olju zlato zarumeniš drobno nasekljano čebulo. Namočiš tri kose belega kruha( ali polbelega) v vodo.V mleto meso streseš prepraženo čebulo, dobro ožet kruh,jajce, dodaš začimbe...sol poper, peteršilj( ali malo vegete) in narediš polpete.Preden polpete na hitro popečeš( saj so vse sestavine že kuhane), jih z zgornjo stranjo pomokaj...se pravi, pečeš jih najprej na nepomokani strani in šele nato na pomokani. Ruby 72: tudi midva s kvasom se dolgo nisva marala....ali sem potico tlačila nazaj v pekač....pa tudi strgala iz vse pečice....ali pa testo ni vzhajalo in je bil izdelek trd kot beton( komentar: Če bi pa ta kos potice vrgel v steno, bi nastala luknja...).Torej, prostor, kjer se igraš s kvasom mora bit topel in čim manj odpiranja vrat( prepiha ne mara Če uporabiš svež kvas, ga najprej zdrobi v skodelico, dodaj malo mlačnega mleka, ščepec sladkorja in dobro zmešaj..postavi na topel prostor( radiator ali pečica pri 50 stopinjah).Če je kvasova proba preredka, zamešaj malo moke.Počakaj, da vzhaja....in že vzhajan kvas dodaj testu.Bolj enostavno je uporabit suhi kvas, sama uporabljam samo dr. Oecterjevega....Zdi pa se mi, da si omenila, da imaš pekač kruha in tvoj problem s kvašenim testom je praktično rešen .Sestavine po receptu vržeš v posodo, nastaviš program za mesenje testa...in čez uro in pol te čaka fantastično testo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 hm....to sem vse probala...pa so me tamali prosili, naj jim prizanesem in naj raje pripravim sojine vegete pa ne uporabljam, odkar sem odbremzala iz rojstnega gnezda... bo treba psa nabavt, zdaj je žalovanje za pokojnim mimo pa nam ne bo treba več teh neužitnih kuhinjskih ostankov prekladat po kastrolah * kar se kvašenega testta tiče, pa popoloma podpiram Enjo..NIČ PREPIHA,tud slabe volje ne , ena sam preljuba posvečenost in častitljiv obred....najbolj da vse moteče faktorje izključiš.... 1.torej se pripraviš že dan prej, vse sestavine prineseš v očiščen in ogret prostor , ki se kliče kuhinja.... 2.zelo važno, da je testo primerne gostote, da ga dobro pregneteš in da ima svilnat otip 3. smrt v brdih je dodajanje olja, masti odkar to troje blazno resno zadeto jemljem....kr rata * kar se solate tiče prisegam na grško... murkakefirkisla smetana solpoper murko olupim, odstranim semenje, narežem na kocke, prelijem s kefirjem in dodam žlico kisle smetane...če je vrt živ dodam kake sveže koščke melise, pa tistega kak se že kliče, k zgleda k asparagus pišuka zdaj sem pa lačna postala Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 hm....to sem vse probala...pa so me tamali prosili, naj jim prizanesem in naj raje pripravim sojine vegete pa ne uporabljam, odkar sem odbremzala iz rojstnega gnezda... bo treba psa nabavt, zdaj je žalovanje za pokojnim mimo pa nam ne bo treba več teh neužitnih kuhinjskih ostankov prekladat po kastrolah * kar se kvašenega testta tiče, pa popoloma podpiram Enjo..NIČ PREPIHA,tud slabe volje ne , ena sam preljuba posvečenost in častitljiv obred....najbolj da vse moteče faktorje izključiš.... 1.torej se pripraviš že dan prej, vse sestavine prineseš v očiščen in ogret prostor , ki se kliče kuhinja.... 2.zelo važno, da je testo primerne gostote, da ga dobro pregneteš in da ima svilnat otip 3. smrt v brdih je dodajanje olja, masti odkar to troje blazno resno zadeto jemljem....kr rata * kar se solate tiče prisegam na grško... murkakefirkisla smetana solpoper murko olupim, odstranim semenje, narežem na kocke, prelijem s kefirjem in dodam žlico kisle smetane...če je vrt živ dodam kake sveže koščke melise, pa tistega kak se že kliče, k zgleda k asparagus pišuka zdaj sem pa lačna postala Lia , kako pa ste "delali" vaše otroke, da imajo radi sojine polpete?Kaj se potem sploh obremenjuješ?...sosedova muca naj poje meso...Čisto razumem tvoje otroke, meni meso tudi preveč smrdi po mesu, da o okusu sploh ne govorim :xx!: . P.S.:Kaj je to murka? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 kumara * heh, to sam takrat ko delam polpete iz govedine, jim zadiši soja...se jim zdi manjše zlo hrano pa okušajo sam takoal je vročaal mrzlaal je pa sladka saj veš kako je, lahko je mrzlo , ne sme bit vroče, vsekakor pa naj bo sladko in potem poližejo kastrole Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Lia, kako se naredijo sojini polpeti? Ja, to tut mene zanima. PLIIIIIIIIIIIIIS Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 2 dkg maščobe4 dkh prekajene slanine25 dkg grobo pretlačene soje1 dkg ostre paprike5dkg čebule4 dkg naribanega poljubnega sira2 jajcipeteršilj , sol, poperdrobtine krušneolje za peko na olju prepraži slanino na kocke narezano, dodaj čebulo, prepraži...dodaj pretlačeno sojo, sir , začimbe, jajci in toliko drobtin da se sestavine vežejo...na vročem olju hitro spečeš... za vegi varianto vzameš od oka sojinih, in vseh drugih kosmičev ki jih najdeš v kuhinji na polic,namočiš v mleko, posebej prepražiš,čebulo, daš na packarijo v skledo....zraven še kak jajc al pa dva,sirčka v naribani obliki, sezama v prahu, soliš, popopraš, dodaš mal začimb ( peteršilj...origano kar pač maraš) oblikuješ v polpetke in spečeš.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Sem tudi jaz čakala na recept ...samo vprašanje,soja je prej kuhana? Murka je kumara? ..množina murken, nemško gurken Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 kuhana in grobo pretlačena Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Baje se da narediti krasen panettone, pa pandoro Ravnokar sem spekla na brzaka eno brusnično rolado . Lakotnikov in sladkega potrebnih pri nas nikoli ne zmanjka pol svojega grešnega življenja dam za brusnično rolado Ruby 72...saj imaš v navodilih za kruhopek, na katerem programu imaš pripravo testa...potem samo poglej v prvo kuharico za sestavine, ki jih rabiš za panettone in basta!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. november 2005 Prijavi Deli 23. november 2005 Veš kaj Enja, pa se zmeniva za izmenjavo kuharskih dobrot:ti me povabiš na gorenjske krape s skuto in jaz pridemz brusnično rolado (brez smučarske palice) , ...ko se znebiš hudobnega petelina... :OO!: To bo pa dolgo trajalo...perutnina živi 7+ let... Imali smo strašnog pjetla...bio je pravi đavo..i u kiši, i u vjetru...uvjek je stajajo pravo... mu bomo peli,ko bo že ves ubogi ...s prihodom v hiši si je "kupil" doživljensko oskrbo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Danes smo pa jedli: *korenčkovo kremno juho* kitajske rezance (spet-zadnje čase nam kar preveč teknejo) * solato Še slikica rezancev: Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Izgleda super, kaj drugega pa ne upam vprašati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 dons smo mel nedelsko kosilo. mmmmm.... blu finu Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Izgleda super, kaj drugega pa ne upam vprašati Ti kar vprašaj.......... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 A mi lahko kdo tole razloži: Zdele kuham, no dušim zelje in na koncu še strem not česen, še mal pokuham in premešam... pol pa pogledam in česen je flurestenčno zelen :xx!: ... totalen strup zgleda...Zakaj je tko? a rdece zelje?anyway, nic hudga ni to, se spomnim, da se je ze kaj podobnega zgodilo... barvilo..... nic tacga, skratka..... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Ne navadno kislo zelje... Sej pol smo pojedli in je blo dober... sam tale česen je pa res čist mim zgledu... prov flurestenčno zelen :xx!:...to rata pol supr mocn afrodiziak... postar, kje si??? Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 pojma nimam, po moje to oksidira...sam mi ni jasno zakaj en česen takoj , drug pa sploh ne.... mi pa zdaj tolčemo po sfiženem pecivu..j****rolada, če mi testo rata se mi pa fila sfiži....maslena krema postala njen slab ponaredek...na uč nč lepo...je pa užitno Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 mi pa zdaj tolčemo po sfiženem pecivu..j****rolada, če mi testo rata se mi pa fila sfiži....maslena krema postala njen slab ponaredek...na uč nč lepo...je pa užitno Glavno, da je dobro Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.