Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

x:Dx ma vseen ka je notr.......js solato kakršno kol zmešam tik pred zdajci, pofrezam kolk mislim, ostalo pa diret v sekret, pa skledo takoj umit :switz:

 

pr nas doma vem da se je zmeri vlačla tista solata pol k je ostala, pa je očim pol vse pojedu zvečer :sick:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Solata je res relativen pojem.

 

Recimo, kot Primorka, navajena na sklede sveže zelenjave, ko slišim ime solata že vidim čudovito zeleno solato, radič, motovilc, rukolco, salatino x:px x^x x^x

 

V Srbiji pod imenom solata doživljajo ajvar, pindjur, urnebes, pa kakšne paprike v kisli smetani, naribano zelenjavo v kisu... :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no za mene je solata vse kar se po čudnem naklučju znajde v tavlki skledi, pa da je kis in olčk zravn x:Dx top lista solatnih sestavin: x:px koruza, tuna, bučnce, radič, paradajz, feferon, kalčki, fižol, česen, kaka testenina..........pečene bučke...evo x^x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Solata je res relativen pojem.

 

Recimo, kot Primorka, navajena na sklede sveže zelenjave, ko slišim ime solata že vidim čudovito zeleno solato, radič, motovilc, rukolco, salatino x:px x^x x^x

 

V Srbiji recimo pod imenom solata doživljajo ajvar, pindjur, urnebes, pa kakšne paprike v kisli smetani, naribano zelenjavo v kisu... :eek:

 

Potem je tu še francoska in ruska solata, pa sadna...krompirjeva,

pravzaprav je vse neka solata... x:Dx x;)x x:o)x x:Dx

Ruby, kaj pomeni insalata v italjanščini :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Solatka :2src: vse popapcamo in moja branjevka mi vedno naredi en mix različnih, mi je všeč če je malce pisano.

Danes papcali palačinke iz polnozrnate pšenične moke pomešane z ajdovo moko, potem pa nadevano s špinačo in skuto, zalito s smetano in jajčkom+gratinirano. Solate se mi ni dal prat, ker sem imela že s špinačo ful dela :inocent:

 

Me pa čaka še kitajsko zelje za ponucat v hladilniku. Ima kdo kak dober recept?

 

Govedina iz juhe.. oooooooo kok časa že tega nisem jedla. Moj gospod ne je mesa iz juhe, trdi da je to oprano meso. Samo zase se mi pa ne da delat. Nekajkrat naredila, pa potem tudi stran vrgla, ker nisem mogla pojesti. Nisem kak ljubitelj mesa 1kg govedine se mi pa upre....ker imam rada krepko juhico mora biti vsaj 1kg meska, če ne se mi ne zdi tok dobra...

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: :palec: in kako spremeniš govedini okus.... x^x

 

xcivx ne morem spravit v promet mesa iz juhe :xx!: edina varianta, da je pogojno užitna, je tako, da nardim "Esihflajš" žali bog bi se reklo po slovensko, mesno solato:

 

na tenko narežem, osolim, popram, dodam kuhan korenček prav tako na tenko narezan, obilo čebule, jabolčni kis in z veliko bučnega olja postavim na hladno...po dveh dneh je meso mehko in vsa zadeva dokaj pikantno užitna.

 

:vragec: če ješ takoj, je meso trdo in žilavo...skrivnost mi je zaupal pristojni mesar za naš okraj, da v olju pacajo meso stare govedi do tri tedne in potem prodajo , kot najboljši mladi šnicl :vio:

Lia x:Dx , kaj počnejo mesarji....no, o tem tule ne bi....Mislim pa, da mora biti meso po zakolu "uležano", se pravi, dva do tri dni mora ostati v hladilnici pri primerni temperaturi.To velja tudi za telečje meso.

 

Pri nas je podoben problem: govejo juho(ne kostno!) bi papali vsi, govedino pa mož+pes x^x .

 

POLPETI IZ KUHANE GOVEDINE

 

Vzameš meso iz juhe in ga na drobno zmelješ(multipraktik bo čisto OK).Na olju zlato zarumeniš drobno nasekljano čebulo. Namočiš tri kose belega kruha( ali polbelega) v vodo.V mleto meso streseš prepraženo čebulo, dobro ožet kruh,jajce, dodaš začimbe...sol poper, peteršilj( ali malo vegete) in narediš polpete.Preden polpete na hitro popečeš( saj so vse sestavine že kuhane), jih z zgornjo stranjo pomokaj...se pravi, pečeš jih najprej na nepomokani strani in šele nato na pomokani.

 

Ruby 72: tudi midva s kvasom se dolgo nisva marala....ali sem potico tlačila nazaj v pekač....pa tudi strgala iz vse pečice....ali pa testo ni vzhajalo in je bil izdelek trd kot beton( komentar: Če bi pa ta kos potice vrgel v steno, bi nastala luknja...).

Torej, prostor, kjer se igraš s kvasom mora bit topel in čim manj odpiranja vrat( prepiha ne mara x:Dx Če uporabiš svež kvas, ga najprej zdrobi v skodelico, dodaj malo mlačnega mleka, ščepec sladkorja in dobro zmešaj..postavi na topel prostor( radiator ali pečica pri 50 stopinjah).Če je kvasova proba preredka, zamešaj malo moke.Počakaj, da vzhaja....in že vzhajan kvas dodaj testu.Bolj enostavno je uporabit suhi kvas, sama uporabljam samo dr. Oecterjevega....Zdi pa se mi, da si omenila, da imaš pekač kruha in tvoj problem s kvašenim testom je praktično rešen :palec: .Sestavine po receptu vržeš v posodo, nastaviš program za mesenje testa...in čez uro in pol te čaka fantastično testo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: hm....to sem vse probala...pa so me tamali prosili, naj jim prizanesem in naj raje pripravim sojine x;)x

 

:o|o: vegete pa ne uporabljam, odkar sem odbremzala iz rojstnega gnezda...

 

 

:V: bo treba psa nabavt, zdaj je žalovanje za pokojnim mimo :palec: pa nam ne bo treba več teh neužitnih kuhinjskih ostankov prekladat po kastrolah x^x

 

*

 

:vio: kar se kvašenega testta tiče, pa popoloma podpiram Enjo..NIČ PREPIHA,tud slabe volje ne , ena sam preljuba posvečenost in častitljiv obred....najbolj da vse moteče faktorje izključiš....

 

1.torej se pripraviš že dan prej, vse sestavine prineseš v očiščen in ogret prostor , ki se kliče kuhinja....

 

2.zelo važno, da je testo primerne gostote, da ga dobro pregneteš in da ima svilnat otip

 

3. smrt v brdih je dodajanje olja, masti

 

 

odkar to troje blazno resno zadeto jemljem....kr rata xsrcx

 

*

 

kar se solate tiče prisegam na grško...

 

murka

kefir

kisla smetana

sol

poper

 

murko olupim, odstranim semenje, narežem na kocke, prelijem s kefirjem in dodam žlico kisle smetane...če je vrt živ dodam kake sveže koščke melise, pa tistega kak se že kliče, k zgleda k asparagus x:Dx xrolleyesx

 

pišuka zdaj sem pa lačna postala xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: hm....to sem vse probala...pa so me tamali prosili, naj jim prizanesem in naj raje pripravim sojine x;)x

 

:o|o: vegete pa ne uporabljam, odkar sem odbremzala iz rojstnega gnezda...

:V: bo treba psa nabavt, zdaj je žalovanje za pokojnim mimo :palec: pa nam ne bo treba več teh neužitnih kuhinjskih ostankov prekladat po kastrolah x^x

 

*

 

:vio: kar se kvašenega testta tiče, pa popoloma podpiram Enjo..NIČ PREPIHA,tud slabe volje ne , ena sam preljuba posvečenost in častitljiv obred....najbolj da vse moteče faktorje izključiš....

 

1.torej se pripraviš že dan prej, vse sestavine prineseš v očiščen in ogret prostor , ki se kliče kuhinja....

 

2.zelo važno, da je testo primerne gostote, da ga dobro pregneteš in da ima svilnat otip

 

3. smrt v brdih je dodajanje olja, masti

odkar to troje blazno resno zadeto jemljem....kr rata xsrcx

 

*

 

kar se solate tiče prisegam na grško...

 

murka

kefir

kisla smetana

sol

poper

 

murko olupim, odstranim semenje, narežem na kocke, prelijem s kefirjem in dodam žlico kisle smetane...če je vrt živ dodam kake sveže koščke melise, pa tistega kak se že kliče, k zgleda k asparagus x:Dx xrolleyesx

 

pišuka zdaj sem pa lačna postala xcivx

Lia :palec: , kako pa ste "delali" vaše otroke, da imajo radi sojine polpete?Kaj se potem sploh obremenjuješ?...sosedova muca naj poje meso...Čisto razumem tvoje otroke, meni meso tudi preveč smrdi po mesu, da o okusu sploh ne govorim :xx!: .

 

 

P.S.:Kaj je to murka?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx kumara

 

*

 

heh, to sam takrat ko delam polpete iz govedine, jim zadiši soja...se jim zdi manjše zlo x:o)x

 

hrano pa okušajo sam tako

al je vroča

al mrzla

al je pa sladka x^x

 

x^x saj veš kako je, lahko je mrzlo , ne sme bit vroče, vsekakor pa naj bo sladko in potem poližejo kastrole x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lia, kako se naredijo sojini polpeti?

 

Ja, to tut mene zanima. PLIIIIIIIIIIIIIS :hepko: xzobkox

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek:

 

2 dkg maščobe

4 dkh prekajene slanine

25 dkg grobo pretlačene soje

1 dkg ostre paprike

5dkg čebule

4 dkg naribanega poljubnega sira

2 jajci

peteršilj , sol, poper

drobtine krušne

olje za peko

 

 

na olju prepraži slanino na kocke narezano, dodaj čebulo, prepraži...dodaj pretlačeno sojo, sir , začimbe, jajci in toliko drobtin da se sestavine vežejo...na vročem olju hitro spečeš...

 

 

za vegi varianto

 

vzameš od oka sojinih, in vseh drugih kosmičev ki jih najdeš v kuhinji na polic,namočiš v mleko, posebej prepražiš,čebulo, daš na packarijo v skledo....zraven še kak jajc al pa dva,sirčka v naribani obliki, sezama v prahu, soliš, popopraš, dodaš mal začimb ( peteršilj...origano kar pač maraš) oblikuješ v polpetke in spečeš....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Baje se da narediti krasen panettone, pa pandoro xsrcx

 

Ravnokar sem spekla na brzaka eno brusnično rolado . :eek:

Lakotnikov in sladkega potrebnih pri nas nikoli ne zmanjka :vragec: :o|o: x:Dx

 

x:px x:px pol svojega grešnega življenja dam za brusnično rolado :palec:

 

Ruby 72...saj imaš v navodilih za kruhopek, na katerem programu imaš pripravo testa...potem samo poglej v prvo kuharico za sestavine, ki jih rabiš za panettone x:px in basta!!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Veš kaj Enja, pa se zmeniva za izmenjavo kuharskih dobrot:

ti me povabiš na gorenjske krape s skuto x:px in jaz pridem

z brusnično rolado (brez smučarske palice) x:px ,

 

...ko se znebiš hudobnega petelina... :sori: :OO!:

 

To bo pa dolgo trajalo...perutnina živi 7+ let...

 

Imali smo strašnog pjetla...

bio je pravi đavo..

i u kiši, i u vjetru...

uvjek je stajajo pravo...

 

mu bomo peli,ko bo že ves ubogi x:Dx ...s prihodom v hiši si je "kupil" doživljensko oskrbo x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A mi lahko kdo tole razloži: Zdele kuham, no dušim zelje in na koncu še strem not česen, še mal pokuham in premešam... pol pa pogledam in česen je flurestenčno zelen :xx!: ... totalen strup zgleda...Zakaj je tko? :o|o:

a rdece zelje?

anyway, nic hudga ni to, se spomnim, da se je ze kaj podobnega zgodilo... barvilo..... nic tacga, skratka.....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne navadno kislo zelje... Sej pol smo pojedli in je blo dober... sam tale česen je pa res čist mim zgledu... prov flurestenčno zelen :xx!:

...to rata pol supr mocn afrodiziak... postar, kje si??? x;)x x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:o|o: pojma nimam, po moje to oksidira...sam mi ni jasno zakaj en česen takoj , drug pa sploh ne....

 

 

x:px mi pa zdaj tolčemo po sfiženem pecivu..j****rolada, če mi testo rata se mi pa fila sfiži....maslena krema postala njen slab ponaredek...na uč nč lepo...je pa užitno x:px

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:px mi pa zdaj tolčemo po sfiženem pecivu..j****rolada, če mi testo rata se mi pa fila sfiži....maslena krema postala njen slab ponaredek...na uč nč lepo...je pa užitno x:px

Glavno, da je dobro

 

:palec:

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...