enja 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Kokica: kitajski rezanci delujejo super Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 danes sem se lotila 1. delat tiramisu. nisem čisto po receptu delala, ker nisem dobila mascarponeja, ampak cimra in fant sta rekla, da je . potem bo že OK. sam se nikakor ne morem kosati z njima (oba Bika) - tako za primerjavo, kdo od nas najbolje kuha - jaz absolutno najslabše in najmanj domiselno . pač nisem glih dobra kuharca (niti gospodinja), sam česar se lotim kuhat, naredim s srcem in veseljem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Kokica: kitajski rezanci delujejo super Hvala.........so bili Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Glavno, da je dobro Hja morm prizanat, da sem rolado poskusil nekajkrat narest pa se mi je vsakič sfižila ali je bilo testo gumjaso (tako da če si ga vrgel na tla se ti je odbilo) ali je bila fila preredka (je vse vn steklo...) Tako, da te popolnoma razumem Kokica, jaz se zdaj roladam raje izognem.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 ne obupaj...men občasno rata, da je tak kot v kuharski knjigi sam res občasno *kar se ponesrečene file tiče, je bil sam problem, da je bila šekasta, drgač je stala kompaktno in trdno polizan taler , vse smo zmazali... Danes smo pa jedli: *korenčkovo kremno juho* kitajske rezance (spet-zadnje čase nam kar preveč teknejo) * solato Še slikica rezancev: lahko prosim kaj več napišeš o teh kitajskih rezancih....zgledajo ko moji široki jajčni rezanci z zelenjavo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Ali je važno, "kaj"? Bolj je pomembno, "kako". Predvsem pa da je "hitro", če si lačen. Npr. 20 dag naribanega korenja sem prepražil na močnem ognju, dodal pol kile mletega mesa, pristavil vodo za kuhanje riža, ko se je meso osušilo, sem stresel gor še veliki žlici sesekljanega česna, počakal da zadiši (to je bilo tudi edino čakanje) in zalil s pol litra paradižnikove mezge (ne maram mezg, ki so kiselkaste, npr. Valfrutta, ali pri pelatih v paradižnikovem soku tudi radi dodajajo kislino kot konservans) še 3 lističe lovorčka in namesto zdrave noravno sol. Omakca je brbotala samo kakšne 16 minut, potem sem odstavil in čakal, da se malo ohladi. Ko je bil skuhan riž, sem v omako zamešal še malo masla. Riž sem naložil na globoke krožnike v obliki kolobarja, tako da sem v luknjo na sredi našeflal omako. Tako, ni vse slabo, kar je hitro. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Rizek z jurčki.To mam rada Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Oh, naš Pikovec Vitamin A nema ništa bez šargarepe *********************Za vse roladoljubce, Ebor in ekipa, dovolite si tokrat malo soljenja znaja s strani vaše Ruby, izkušene roladarce Prižgeš pečico in nastaviš termostat na 180.C (obvezno brez ventilatorja!!!!) -4 rumenjake in 2 žlici sladkorja v prahu + 1 fialco vaniljeve arome (NUJNO, če ne, vsaj malo poribane limonine lupinice) pošteno obdelaš z mikserjem, da rumenjaki narastejo in se začnejo mehurčiti. -Temeljito opereš mikserjeve metlice in iz 4. beljakov in 2. žlic sladkornega prahu narediš trd sneg. -Štiri žlice mehke moke + noževo konico pec. praška skozi sito seješ v rumenjake izmenično, ker z lopatko dodajaš sneg. -Važno: maso moraš v bistvu 'obračati' in ne mešati in to čim bolj hitro. - na nizek pekač (tisti v kompletu s pečico) poravnaš peki papir in nanj na hitro porazdeliš testo, ki mora biti zelo kompaktno, še bolj hitro z lopatko popraviš obliko v pravokotnik. -flikneš v že ogreto pečico cirka 11 minut. Važno: Med peko biskvita NIKOLI ne odpiraj peči. Ko je rolada pečena, jo takoj, lahko s peki papirjem vred zavij.Potem se pa ubadaj s kremami, premazi in podobnim. Javite o uspehih! Krasna slaščica v 25 minutah, vključeno pomivanje pribora. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Ne navadno kislo zelje... Sej pol smo pojedli in je blo dober... sam tale česen je pa res čist mim zgledu... prov flurestenčno zelen :xx!: Hojla.Čist normalno je, da česen spremeni barvo. Kislina v zelju (kislo zelje) spremeni česnu barvo. Zgleda nagravžno, sam ni. Če te moti barva, ga drugič bolj debelo nareži, pa pol ven poberi, al pa, če uporabiš česen v prahu - se ne bo vidlo barve, če ne boš pretiraval s česnom. Tut mene je ob prvi uporabi česna v joti (iz zelja) streslo ob pogledu na superultrahudostrupenobarven česen. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 lahko prosim kaj več napišeš o teh kitajskih rezancih....zgledajo ko moji široki jajčni rezanci z zelenjavo Moj blogec poglej. Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 hvala, lep blog Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Smo kuhal ja... špinačko pa pire krompirček... Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 hvala, lep blogHvala.......... ***************************************************** Mi smo pa danes jedli pico.......domačo..........jo je moj možek naredil............ Kako naj bom potem tvigica migica-suha kot poperček......... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 ne morjo vsi dnar na kup grabit smisel življenja očitno Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 hahahaha......kaj boste dans kuhal, pa vonj dreka.......gre k ata na mamo..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Packi, čist ste zasvinjal temo.............. :xx!: Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 pusti se presenetit Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 a ti napišem recept za dobre vampe Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Moram pohvalit Astrino govejo juho, ki sem jo včeraj poskusila v sanjah, ful je bila dobra Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 včer nismo nč kuhal. dons pa tud ne vem če bomo. kšna župa bi sedla Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Mah, ki se mi te da kuhat za enga......kupu Stroganoff, pogrej in pojej, pa nek miks stročnic...več vrst fižola pa čičerika pa to, glih naredu salat, mmmmm, dober....... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Jst sem pa dopoldne s traktorjem zajca povozu, pol sem ga pa nmav s kirherjem oprav, pa u pisker vrgu. Vam povem, to je taprava roba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 s prenerjem si pa sneg stopil, da ti ni blo treba kidat Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Sem nedolgo nazaj napisal v tej temi, da bom zacel pisati tudi tukajle.Da ne bo zenske prevlade. No, danes bom zaupal neko cuveno skrivnost, jo ze dalj casa uporabljam.Ko peces jajca, na ponvi, ponavadi ubijes (valjda je pravi izraz, ne vem) najprej prvo, pa jo vrzes na ponev, potem drugo, pa jo vrzes na ponev, pa potem se tretjo, ce si se odlocil, da bos spekel tri.No, v tem je tezava...zaradi casovnega razmika med temi dejanji je potem prva bolj zapecena kot druga.... In resitev ? Najprej vse tri ubijes, jih das npr. v skodelico, in ko je vroca ponev, vse naenkrat zlijes vanjo. mastermind.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Sem nedolgo nazaj napisal v tej temi, da bom zacel pisati tudi tukajlesvoje mojstrovine.Da ne bo zenske prevlade. No, danse bom zaupal neko cuveno skrivnost, jo ze dalj casa uporabljam.Ko peces jajca, na ponvi, ponavadi ubijes (valjda je pravi izraz, ne vem) najprej prvo, pa jo vrzes na ponev, potem drugo, pa jo vrzes na ponev, pa potem se tretjo, ce si se odlocil, da bos spekel tri.No, v tem je tezava...zaradi casovnega razmika med temi dejanji je potem prva bolj zapecena kot druga.... In resitev ? Najprej vse tri ubijes, jih das npr. v skodelico, in ko je vroca ponev, vse naenkrat zlijes vanjo. mastermind.com Mislim in tle ni kaj, da si za to pogruntavščino zaslužiš vsaj nobelovo nagrado, morda te bo pa benedikt XVI celo predlagal za svetnika. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.