Skoči na vsebino

Kaj bomo pa danes kuhali?


Recommended Posts

  • Komentarji 1,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest mačona
danes sem se lotila 1. delat tiramisu. nisem čisto po receptu delala, ker nisem dobila mascarponeja, ampak cimra in fant sta rekla, da je :yumy: xokx . potem bo že OK. sam se nikakor ne morem kosati z njima (oba Bika) - tako za primerjavo, kdo od nas najbolje kuha - jaz absolutno najslabše in najmanj domiselno :sori: . pač nisem glih dobra kuharca (niti gospodinja), sam česar se lotim kuhat, naredim s srcem in veseljem. x:)x
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glavno, da je dobro

 

:palec:

Hja morm prizanat, da sem rolado poskusil nekajkrat narest pa se mi je vsakič sfižila ali je bilo testo gumjaso (tako da če si ga vrgel na tla se ti je odbilo) ali je bila fila preredka (je vse vn steklo...) Tako, da te popolnoma razumem Kokica, jaz se zdaj roladam raje izognem.... xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:inocent: ne obupaj...men občasno rata, da je tak kot v kuharski knjigi :fiju:

 

sam res občasno x;)x :wacko:

 

*

kar se ponesrečene file tiče, je bil sam problem, da je bila šekasta, drgač je stala kompaktno in trdno x;)x

 

x:px polizan taler , vse smo zmazali...

 

Danes smo pa jedli:

 

*korenčkovo kremno juho

* kitajske rezance (spet-zadnje čase nam kar preveč teknejo):o|o:

* solato

 

Še slikica rezancev:

 

 

 

 

:inocent: lahko prosim kaj več napišeš o teh kitajskih rezancih....zgledajo ko moji široki jajčni rezanci z zelenjavo x:Ix

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ali je važno, "kaj"? Bolj je pomembno, "kako". Predvsem pa da je "hitro", če si lačen.

 

Npr. 20 dag naribanega korenja sem prepražil na močnem ognju, dodal pol kile mletega mesa, pristavil vodo za kuhanje riža, ko se je meso osušilo, sem stresel gor še veliki žlici sesekljanega česna, počakal da zadiši (to je bilo tudi edino čakanje) in zalil s pol litra paradižnikove mezge (ne maram mezg, ki so kiselkaste, npr. Valfrutta, ali pri pelatih v paradižnikovem soku tudi radi dodajajo kislino kot konservans) še 3 lističe lovorčka in namesto zdrave noravno sol. Omakca je brbotala samo kakšne 16 minut, potem sem odstavil in čakal, da se malo ohladi. Ko je bil skuhan riž, sem v omako zamešal še malo masla. Riž sem naložil na globoke krožnike v obliki kolobarja, tako da sem v luknjo na sredi našeflal omako. Tako, ni vse slabo, kar je hitro.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oh, naš Pikovec Vitamin A x:)x

 

nema ništa bez šargarepe x:px

 

*********************

Za vse roladoljubce, Ebor in ekipa,xsrcx

 

dovolite si tokrat malo soljenja znaja s strani vaše Ruby, izkušene roladarce x:Dx x^x

 

Prižgeš pečico in nastaviš termostat na 180.C (obvezno brez ventilatorja!!!!)

 

-4 rumenjake in 2 žlici sladkorja v prahu + 1 fialco vaniljeve arome (NUJNO, če ne, vsaj malo poribane limonine lupinice) pošteno obdelaš z mikserjem, da rumenjaki narastejo in se začnejo mehurčiti.

 

-Temeljito opereš mikserjeve metlice x:px in iz 4. beljakov in 2. žlic sladkornega prahu narediš trd sneg.

 

-Štiri žlice mehke moke + noževo konico pec. praška skozi sito seješ v rumenjake izmenično, ker z lopatko dodajaš sneg.

 

-Važno: maso moraš v bistvu 'obračati' in ne mešati in to čim bolj hitro.

 

- na nizek pekač (tisti v kompletu s pečico) poravnaš peki papir in nanj na hitro porazdeliš testo, ki mora biti zelo kompaktno, še bolj hitro z lopatko popraviš obliko v pravokotnik.

 

-flikneš v že ogreto pečico cirka 11 minut.

 

Važno: Med peko biskvita NIKOLI ne odpiraj peči.

 

Ko je rolada pečena, jo takoj, lahko s peki papirjem vred zavij.

Potem se pa ubadaj s kremami, premazi in podobnim.x:px

 

Javite o uspehih! x:)x Krasna slaščica v 25 minutah, vključeno pomivanje pribora. x;)x x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne navadno kislo zelje... Sej pol smo pojedli in je blo dober... sam tale česen je pa res čist mim zgledu... prov flurestenčno zelen :xx!:

 

Hojla.

Čist normalno je, da česen spremeni barvo. Kislina v zelju (kislo zelje) spremeni česnu barvo. Zgleda nagravžno, sam ni. Če te moti barva, ga drugič bolj debelo nareži, pa pol ven poberi, al pa, če uporabiš česen v prahu - se ne bo vidlo barve, če ne boš pretiraval s česnom. Tut mene je ob prvi uporabi česna v joti (iz zelja) streslo ob pogledu na superultrahudostrupenobarven česen.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec: hvala, lep blog

Hvala.......... :2src: x;)x

 

*****************************************************

 

Mi smo pa danes jedli pico.......domačo..........jo je moj možek naredil............ x^x x^x x^x x:px :yumy: :yumy: :yumy:

 

Kako naj bom potem tvigica migica-suha kot poperček......... xnckrivx xnckrivx xnckrivx

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moram pohvalit Astrino govejo juho, ki sem jo včeraj poskusila v sanjah, ful je bila dobra :palec:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mah, ki se mi te da kuhat za enga......kupu Stroganoff, pogrej in pojej, pa nek miks stročnic...več vrst fižola pa čičerika pa to, glih naredu salat, mmmmm, dober....... x:px

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem nedolgo nazaj napisal v tej temi, da bom zacel pisati tudi tukajle.

Da ne bo zenske prevlade.

 

No, danes bom zaupal neko cuveno skrivnost, jo ze dalj casa uporabljam.

Ko peces jajca, na ponvi, ponavadi ubijes (valjda je pravi izraz, ne vem) najprej prvo, pa jo vrzes na ponev, potem drugo, pa jo vrzes na ponev, pa potem se tretjo, ce si se odlocil, da bos spekel tri.

No, v tem je tezava...zaradi casovnega razmika med temi dejanji je potem prva bolj zapecena kot druga....

 

In resitev ? Najprej vse tri ubijes, jih das npr. v skodelico, in ko je vroca ponev, vse naenkrat zlijes vanjo.

 

 

x^x x^x x^x

 

 

 

mastermind.com

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem nedolgo nazaj napisal v tej temi, da bom zacel pisati tudi tukajle

svoje mojstrovine.

Da ne bo zenske prevlade.

 

No, danse bom zaupal neko cuveno skrivnost, jo ze dalj casa uporabljam.

Ko peces jajca, na ponvi, ponavadi ubijes (valjda je pravi izraz, ne vem) najprej prvo, pa jo vrzes na ponev, potem drugo, pa jo vrzes na ponev, pa potem se tretjo, ce si se odlocil, da bos spekel tri.

No, v tem je tezava...zaradi casovnega razmika med temi dejanji je potem prva bolj zapecena kot druga....

 

In resitev ? Najprej vse tri ubijes, jih das npr. v skodelico, in ko je vroca ponev, vse naenkrat zlijes vanjo.

x^x x^x x^x

mastermind.com

 

 

Mislim in tle ni kaj, da si za to pogruntavščino zaslužiš vsaj nobelovo nagrado, morda te bo pa benedikt XVI celo predlagal za svetnika.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...