Skoči na vsebino

Čiščenje kristalov

bogglefreak20

Recommended Posts

• 2 weeks later...

ok... po predolgem branju, listanju, gledanju v forumu oz. buljenju v moj monitor :eek: , nisem našla nič o čiščenju kamene strle (hmm, priznam, da sem lahko spregledala) A se ta mogočni kristal ne čisti? Nekako se mora, ne? Jaz mojega postavim pod tekočo, mrzlo vodo in potem ga dam na sonček (se mi zdi, da mu paše x:Ix ).

In še eno vprašanje... Nekje na netu sem prebrala, damoramo novo dobljeni kristal, zakopati za nekaj časa v zemljo, ga nato oprati ter nastaviti soncku oz. luni odvisno od kamna oz. kristala. Tako se baje očisti tuje energ. (od prodajalca, darovalca, modela, ki ga je izkopal, na kratko od vseh, ki so ga šlatal). A kdo kaj ve o tem?

Thanx

xsrcx nasmeh soncu!

Nasmeh soncu!
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>ok... po predolgem branju, listanju, gledanju v forumu oz. buljenju v moj monitor  :eek:  , nisem našla nič o čiščenju kamene strle (hmm, priznam, da sem lahko spregledala) A se ta mogočni kristal ne čisti? Nekako se mora, ne? Jaz mojega postavim pod tekočo, mrzlo vodo in potem ga dam na sonček (se mi zdi, da mu paše  x:Ix ).

In še eno vprašanje... Nekje na netu sem prebrala, damoramo novo dobljeni kristal, zakopati za nekaj časa v zemljo, ga nato oprati ter nastaviti soncku oz. luni odvisno od kamna oz. kristala. Tako se baje očisti tuje energ. (od prodajalca, darovalca, modela, ki ga je izkopal, na kratko od vseh, ki so ga šlatal). A kdo kaj ve o tem?

Thanx

xsrcx  nasmeh soncu!

Pozdravljena med nami, Diana. :)

Tisto čiščenje z vodo in soncem je kar v redu. Še bolje je, če ga med splakovanjem držiš v roki in si živo predstavljaš, da voda splakuje vse slabe energije iz njega. Lahko si zamisliš, da z njega teče umazana voda, ki pa se bistri. Bo zadeva bolj učinkovita in hitrejša. Delaj po občutku. Ko se ti bo zdelo, da je kristal čist, je čist.

Obstajajo pa še drugi načini čiščenja (z nihalom, mentalno). Postopek je v bistvu enak pri vseh kristalih. Malce še pobrskaj, ni nujno, da piše prav za kameno strelo.

Zakopavanje v zemljo pa se, kolikor vem, uporablja bolj za tiste kristale, ki ne marajo preveč vode, ali pa za izjemno energijsko onesnažene kamne.

<{POST_SNAPBACK}>mal humorja (upam da vam je všeč) v tole temo....

a ob prazni luni jih pa umažemo?

Ful je v folku zakoreninjeno prepričanje, da se kristali na polni luni napolnejo al kwa. Gre pa v bistvu za to, da v kristalu, ki je izpostavljen sevanju lune v fazi asti ali polne lune poraste negativna polarnost (ženski ali jin princip). Zato seveda niso vsi minerali primerni za to, da jih "nastavljamo" luni.

Torej Nino - ne, ne umažejo se. x:o)x x:o)x x:o)x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

:vragec:

ej rogonos x:)x

mam jst eno idejco klele

a neb blo fletno, che bi ti tkole zbrau skupi svoje poste o kristalchkih...pa tko recimo v enmu PDF formatu dau to gor x:)x x;)x

666 zlomkou....ma nepojmljivo dobre ideje....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

ej rogonos x:)x

mam jst eno idejco klele

a neb blo fletno, che bi ti tkole zbrau skupi svoje poste o kristalchkih...pa tko recimo v enmu PDF formatu dau to gor x:)x  x;)x

666 zlomkou....ma nepojmljivo dobre ideje....tralala

Sj za take "zbrane" stvari je v bistvu Magazin. Bom raj ke še kj prpopu, kaj čš brskat po stari šari. Je pa res problem ta, da ne pazimo, kam kej pišemo in kakšnih stvari, za katere veš, da so nekje že napisane, sploh več ne najdeš (al pa ful težko). Ampak - tud za neumnosti more bit plac. x:o)x x:o)x x:o)x

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

• 2 weeks later...

<{POST_SNAPBACK}>Ful je v folku zakoreninjeno prepričanje, da se kristali na polni luni napolnejo al kwa. Gre pa v bistvu za to, da v kristalu, ki je izpostavljen sevanju lune v fazi asti ali polne lune poraste negativna polarnost (ženski ali jin princip). Zato seveda niso vsi minerali primerni za to, da jih "nastavljamo" luni.

a pa j to za rubin dobr?

Men je moja prijateljica podarila za rojstni dan dva kristala, en je bil sprogramiran na ljubezen (ametist), en pa za odganjanje slabe energije. In vedno ko se bliža polna luna ima moj tip ene čudne izpade in dvome glede veze, ki že sama po seb ni nekaj normalnega. Dam kamen filat pa je takoj vse v redu. Včasih pozabim, ap ga kr na soncu, pa vseen deluje. Včasih, ko si ful želim, da bi šle stvari na bolje, ga sam primem v roke in se v tistem trenutku, sej ne morem verjet, vse spremeni na boljš. Npr. takoj telefonski klic, kak si moja mačky :) Sej ne morem verjet, sam deluje x:Dx :palec:

Ni bil sprogramiran direkt na fanta, ampak za ljubezen na splošno, sam zgleda je tu neki med nama, kar se ob polnjenju okrepi, dvomi pa izginejo. Vse skup zgleda kto da bi bil on začaran, sam ni (rpedenj sem dobila kristal, mi je rekla, kolegica astrologinja, da je ful vame zaljubljen, sam da gre pa res za neprimerno vezo...), upam,d a ne no, to že pol ni več dobr... Ker enkrat je blo že 100% da bova šla narazen, vse sem že obvestila o tem, in pol kr naenkrat čisti preobrat... itak noben drug ni dvomil v to, sam js. Sem že dobila poslovilno kartico in vse, x:Dx sam sem takoj vedela, nekje res globok v seb, da še ni konc, ker človek, k enga nima več rad se mal drugač obnaša. Poleg kristalčkov po moejm pomaga tud to, da precej dobr vem kaj mroem naredit, da ga ovijem okol prsta. x;)x

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>Ful je v folku zakoreninjeno prepričanje, da se kristali na polni luni napolnejo al kwa. Gre pa v bistvu za to, da v kristalu, ki je izpostavljen sevanju lune v fazi asti ali polne lune poraste negativna polarnost (ženski ali jin princip). Zato seveda niso vsi minerali primerni za to, da jih "nastavljamo" luni.

a pa j to za rubin dobr?

Rubin je ognjeni kamen in ga običajno na Luno ne dajemo - poleg subjektivnih, tud objektivni razlogi, Luna je namreč delč in visok k svina. lalala

<{POST_SNAPBACK}>in kaj moraš naredit? :irs: x:px

ni boljšega, kot en fajn preobrat x:Dx :palec: ah, saj sama veš: tudi on ima dvome ker je zveza "neprimerna" kot praviš...in posledično takšni izpadi, ko se vse nabere. don't worry, saj maš vse adute x;)x :palec: (ametist in to :inocent: ...)

x:Dx Sem ti rekla,da deluja. Včeraj zvečer ni blo nobene take teme več, kot ponavadi. Drugač pa deluje tud x:Dx če si daš gor mal globlji dekolte, pol sam kima.... x:Dx Eh, moški... (sam ne nobenmu povedat x;)x x:px )

• 4 months later...
<{POST_SNAPBACK}>Ko sem včeraj kupovala nov kamenček sem seveda vprašala tudi glede čiščenje in sicer na energijski plošči. To naj bi bilo tudi OK. Kaj pa menite ostali poznavalci?

Na kakšni energijski plošči? :irs:

<{POST_SNAPBACK}>Gre za čistilno ploščo, ki se jo npr. uporablja tudi za čiščenje bio piramide.

???

Kje se jo pa da videti?

Kaj pa je to bio piramida, oziroma kakšne piramide prodajajo pod tem imenom? :irs:

(popravljeno)

Te piramide dela Iztok Tomc, trenutno njegova spletna stran ne dela. Sem pa našla nekaj na to temo.

http://slike.cangura.com/upload/3234/izis-...io-piramida.jpg

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...&hl=biopiramida

Zdaj zraven dobiš tudi čistilno ploščo za piramido, ki jo lahko uporabljaš za karkoli. Se pa piramido čisti na plošči ali na soncu.

Popravljeno -> anča

<{POST_SNAPBACK}>Te piramide dela Iztok Tomc, trenutno njegova spletna stran ne dela. Sem pa našla nekaj na to temo.

http://slike.cangura.com/upload/3234/izis-...io-piramida.jpg

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...&hl=biopiramida

Zdaj zraven dobiš tudi čistilno ploščo za piramido, ki jo lahko uporabljaš za karkoli. Se pa piramido čisti na plošči ali na soncu.

Te piramide poznam, prav tako Tomca. Nisem vedel, da jih prodaja pod imenom bio piramida. Res ne vem zakaj. Moj odnos do tega, kaj je živo in kaj mrtvo je sicer dolga zgodba (o tem sem govoril v "Mali enciklopediji zdravilnih kamnov"), ampak res ne vem, čemu uporaba predpone bio, saj ni sama po sebi piramida nič kaj dosti drugačna od piramid iz drugih materialov. Čistilne plošče pa res še nisem videl. Se bom enkrat mal ustavil na njegovem štantu.

lalala

Imam eno vprašanje...glede malahita.

kako se ga čisti. Z nihalom...tega ne znam.

sama sicer kristale čistim z vodo, tako curek vode ali potok, potem pa si predstavlajm kako gredo slabe energija proč, polni pa jih "čista" energija.

zanima pa me malahit. lahko naredim enako ali ne. ker se bojim da bo kamen potemnel :inocent:

Enkrat sem imela ta kamen pa sem ga čistila tako v slano vodo...pa je kamen tako čuden ratal. ni se več svetil ..postal moten. zaradi soli? ..lahko uporabim sodo?

je pa res kamen je postal umazan že na osebi, ki ga je nosila. (ni imel sijaja?)

Kako se čisti ta kristal, če nimaš nihala? (ga ne znaš uporabljat x:Ix x:)x )

GA zakoplješ v zemljo, mogoče v kremenčev pesek. Kako ga čistiš?

nosorog..pomagaj :vio: ali katerikoli stručko :palec:

Hvala že vnaprej

Pozdravček xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Mene pa zanima čiščenje hematita. Povsod zasledim, da se z njim čisti druge kamne, kaj pa sam hematit :ermm:. Voda in sol pa malo sončka ali kako?

hematit čisti zemlja. Sama ga kar čez noč zakopljem v lonček k roži x:)x , pa je.

to ga očisti..potem pa ga moraš napolniti (prebrala mislim da na tem forumu)...to bo pa drug povedal (tega ne delam) :8):

Pozdravček xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...