Skoči na vsebino

Čiščenje kristalov

bogglefreak20

Recommended Posts

• 1 month later...
Moja kolegica, pa ma mal drugačno metodo čiščenja svojih kristalov. Čisti jih vedno ob polni luni, tako da da kristale v kakršno koli prozorno posodo(ponavad je to kr kozarc),notr da še sol in en kovinski predmet (ponavad da kr žlico). Ta kovinski predmet čist nevem zakaj služ, ker sm nažalost pozabla, vem pa da je use skupi v nekakšni povezavi. Pol da pa ta kozarc, na okensko polico, da lahko luna nanjo sije celo noč!

Jaz kristale enostavno obsevam z orgonskim sevalnikom ... se očistijo...

lp

CB

www.orgon.si

lep pozdrav,

Boštjan

www.orgon.si

Deli na socialnih omrežjih

Jaz kristale enostavno obsevam z orgonskim sevalnikom ... se očistijo...

lp

CB

www.orgon.si

Se strinjam. Očistijo se mrtve orgonske energije(avrična sluz). Očistijo se tudi, če jih damo med aktivirane glasbene vilice.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

xDDx Nosorog, zanima me kako se čisti mesečev kamen. Brala sem da mu prija lunina mesečina. Kaj pa sonce? Ga lahko dajem ven tudi ob mlaju ali samo ob polni luni? Ali ga lahko čistim pod tekočo vodo in kako pogosto? Kako pa lahko očistim ametist? Hvala vnaprej!

xDDx Nosorog, zanima me kako se čisti mesečev kamen. Brala sem da mu prija lunina mesečina. Kaj pa sonce? Ga lahko dajem ven tudi ob mlaju ali samo ob polni luni? Ali ga lahko čistim pod tekočo vodo in kako pogosto? Kako pa lahko očistim ametist? Hvala vnaprej!

Oba lahko očistiš v slani vodi.

Sonce ima do neke mere funkcijo čiščenja kamnov, saj počasi odstrani mrtvo orgonsko energijo, ki je v kamnu, hkrati pa kamen pozitivno polarizira.

Mesec s čiščenjem nima veze, vendar vpliva na negativno polarizacijo kamnov. Zato jih izpostavljamo mesecu, kadar želimo okrepiti njihovo negativno polarizacijo. Ker je mesečev kamen že sam po sebi negativno polariziran, mu seveda mesec paŠE.

LALALA

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Marsikdo svetuje čiščenje kristalov v soli. Nekako 9 delov soli in 1 del vode, če se prav spomnim.

Ali je taka sol potem uporabna večkrat? In če je, kolikokrat?

Pa še to - koliko časa se pa morajo takole "marinirat"? x;)x

uporabi dash.

Enostavno -vsakega zakoplješ v sol -v vsak kozarček po enega in jih pusti recimo čez noč- pol jih pa spereš in to je to.

Je več načinov, morda te to moti, ko govorimo o kakšnih drugih. -

je tudi mentalno, pa na bakreni plošči , pa z nihalom, pa pri hematitu, pa eni v zemljo, pa pol na sonce....

Tisto zgoraj je najbolj enostavno- v vsak kozarec sol, in notri zakoplješ posamezni kamen...pa je.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Nobenemu izmed teh kamnov ne škodi sol? Kaj pa voda? Pa potem na sonce ali luno? Čemu potem koristijo?

Ne , nobenemu od teh ne škodi sol. Pa voda prav tako ne...na sonce jih ne rabiš dajat, mislim , da bodo imeli brez njega dovolj energije ..luna pa na kamne vpliva tako, da se "nafilajo " z negativno energijo, kar ne pomeni nič slabega , sam delujejo bolj umirjeno ... pomirjajoče, vsaj jaz bi tako opisal... pa o tem je nekje velik napisal nosorog, zdaj ne vem v kateri temi, če ne glih v tej- nekje nazaj.

Pa sploh ne vem , zakaj na sonce pa luno/ govorim- po moje/ , saj vsak mineral- kristal ima svojo bazično energijo in ne vem čemu bi tako vplivali nanj.

Tebe naj bi zanimalo delovanje kristalov nate, to ti bo pa gotovo nosorog opisal za une štiri, da ne hodim v tuj zelnik, pa še to kar vem, sem izvedel od njega. torej...

aja- -voda, če si mislila eliksir , ti bo nosko prav tako razložil...

Moja spletna stran

Moji knjigi

J o čiščenju je bilo tukaj kar precej povedanega ...lahko povem za peridot- olivin. Imam ogrlico.....no kristali res niso ne vem kakšen oh in sploh kavlitete ampk meni so kar OK. Pa sem jo čistila v raztopini soli....hja kamenčki nekateri so malce popokali ...na pol...ni ravno krize ampak ...kljub temu se mi jih zdi škoda.

Kalcedon ....a ta se tudi čisti v soli, mislim v raztopini soli.... :inocent:

Drugače pa si poslužujem po ta novem kar to kar je zepo napisal...zakopljem v sol. Nikomur nič ne škodi....samo tisto sol potem vržem proč :palec:

Eliksirji ...ti se dalajo tako, da v vodo sobne temeprature..potopiš očičen kristal...ga namakaš sama kar celo noč ..pa zjutraj potem na tešče spiješ. (tako sama delam)

Čist tako mal na kratko o zgoraj omenjenih kristalih, peridot, lapis lazuli, žad, kalcedon

LAhko si pogledaš tale link ...Kristali

Pa lapis lazuli....tale članek...da bo mal drugač x:Dx

Kristalni Kotiček Lapis Lazuli

V času tega izjemnega prehoda, bi vam rada predstavila kamen Lapis Lazuli, ki je še posebno povezan z Egiptom in modrostjo tistega časa.

Lapis lazuli je kamnina iz lazurita z belimi kalcitnimi in zlato rumenimi piritnimi vključki. Prav ta značilna barva simbolizira nočno nebo posuto z zvezdami (boginja Nut). Lazuritu dajo to bleščečo modro barvo atomi žvepla in čim več ga je v njem, tem bolj je Lapis cenjen. Pogosto ga lahko zamenjate z azuritom ali s sodalitom, a najlažje ga boste prepoznali, ko ga boste pogledali pri svetlobi ter opazili v njem zlate lise in pikice. V arabščini pomeni beseda azul nebo oz. modrino, lapis pa je latinska beseda za kamen.

Zaradi svoje modre barve je bil vedno tesno povezan z religijo, magijo in obredi saj so menili, da seva s sveto močjo. V Mezopotamiji, starem Egiptu in predkolumbovski Ameriki je simboliziral zvezdno noč in je bil kamen vladarjev in magov. Velja za amulet zoper uroke in močno odpira tretje oko. Amuletno moč so mu pripisovali tudi v Indiji, kjer so ploščice Lapisa vgradili v zlate obročke in jih nosili kot zaščito pred zunanjimi energijskimi vplivi. Lapisove amulete so nosili tudi v Makedoniji, tam so bile nosečnice prepričane, da jih varuje pred splavom. V srednjem veku so v Evropi iz Lapis Lazulija pridobivali barvilo ultramarin, ki je bilo tisti čas precej uporabljano med slikarji.

Prvo omembo zdravilnih učinkov Lapis Lazulija najdemo na papirusu Ebers, iz obdobja okoli 1600 p.n.št., kjer zasledimo podatek, da so Egipčani z mešanico Lapisa, mleka in blata iz Nila zdravili bolezni oči. Uporabljali so ga tudi proti glavobolom in nevralgijam.

Še danes velja, da Lapis močno čisti vse nižje energije in odpira tretje oko ter vzpostavlja povezavo z duhovnim, saj aktivira duhovno in osebno moč v vas. Nošenje Lapisa zelo učinkovito zmanjšuje stres in vnaša globok mir. Če uporabljate Lapis med meditacijo, na tretjem očesu, ki je zanj najboljši položaj, priporočam še, da imate pri sebi kristal Roževca – na srčnem centru, Rodokrozit na pleksusu in Dimni kvarc nekje na korenski čakri – ali pri nogah, saj ostali kamni zmehčajo delovanje in vpliv Lapisa. Lapisov vpliv zelo močno deluje pri razreševanju emocij, ki pridejo pri tem na površje in vam dajejo podporo pri sprejemanju le teh. Pomaga vam sprejeti kontrolo nad svojim življenjem, pomaga pri samoizražanju, soočanju z resnico in vam pomaga sprejeti lekcije ob tem. Pomaga raztapljati potlačeno jezo, ki posledično povzroča težave z grlom ali s komunikacijo, hkrati pa vnaša jasnost, iskrenost in sočutje. Zelo dobro okrepi sposobnost energijskega dela na daljavo.

Učinkovito aktivira žlezo ščitnico in odlično znižuje previsok krvni pritisk (polaganje na grleno čakro, nošenje ogrlic iz Lapisa, tudi pitje eliksirjev). Eliksir iz Lapisa blaži tudi vročico in zdravi krvne bolezni. Zelo učinkovito pomaga pri izgubi sluha, prečiščuje kri, pomaga pri vrtoglavici, nespečnosti, pri glavobolih in migrenah, depresiji, čisti organe, živčni in dihalni sistem ter jača imunski sistem.

Lapis Lazuli vas poveže tudi z energijo nadangela Zadkiela in boginje Izide, še posebno v tem času prehoda, ko je ta energija starodavne modrosti Egipta tako prisotna.

Zelo učinkovit je za programiranje, ko želite priklicati v življenje duhovno ljubezen. Kombinirate ga lahko tako z zlatom, kot s srebrom.

Iz srca

Vir:Mychi.si

tukaj še malo odrugih kristalih...

Zad ..Jadeit

Eliksir zdravi ledvice, pa ledvične kamne.

Lapis lazuli, .

Pa velja za varovalni kamen, varuje pred nesrečami.

Lapis lazuli, zdravi pljuča, dihala....pomirja.znižije visok krvni pritisk, aktivira žlezo ščitnico...

Peridot ..olivin...raztruplja organizem, krepi jetra ---eliksir

Kalcedon je zelo učinkovit pri zdravljenju astme, če imamo težave z dihali.

Elisir blaži vnetja pa niža krvni pritisk. Uporablja se pri sladkorni bolezni ( ko že ni tako hudo) ....ker nekoliko stimulira izločanje inzulina.

Pa sploh ne vem , zakaj na sonce pa luno/ govorim- po moje/ , saj vsak mineral- kristal ima svojo bazično energijo in ne vem čemu bi tako vplivali nanj.

Tebe naj bi zanimalo delovanje kristalov nate, to ti bo pa gotovo nosorog opisal za une štiri, da ne hodim v tuj zelnik, pa še to kar vem, sem izvedel od njega. torej...

aja- -voda, če si mislila eliksir , ti bo nosko prav tako razložil...

Ne vidim, da sprašuje po eliksirjih in o delovanju kristalov; po mojem, le o čiščenju. Glede tega je pa vse potrebno že povedano ravno v tej temi (vključno z Luno, kdaj v sol, kdaj ne ...).

Ja, res nisem spraševala po eleksirjih, sem pa prebrala vse poste v tej temi, pa morem rečt, da na koncu še vedno nisem vedela kako in kaj. V glavnem vse kamenčke (vsakega posebej) sem zakopala čez noč v sol, potem pa zjutraj splaknila iz vodo, tako kot je rekel zepo.

Ker vodna raztopina bi verjetno kalcedonu škodovala. V glavnem bom tako delala enkrat na teden pa bo.

Hvala za pomoč! Lep sončen dan!

Ja, res nisem spraševala po eleksirjih, sem pa prebrala vse poste v tej temi, pa morem rečt, da na koncu še vedno nisem vedela kako in kaj.

V svoji knjigi "Mala enciklopedija zdravilnih kamnov" sem o eliksirjih napisal tole:

ELIKSIRJI

Voda se zelo dobro odziva na nihanja mineralov oziroma na njihove vibracije. Če damo mineral v vodo, se bo ta po določenem času energizirala s kvaliteto vibracije uporabljenega mineralala. Kako dolgo naj bo mineral v vodi, je odvisno od temperature vode. Voda s temperaturo 37 oC je najbolj dovzetna za sprejem vibracij, pa tudi kristalna struktura v topli vodi intenzivneje vibrira, tako da je v tem primeru čas za pripravo energizirane vode, ki jo imenujemo eliksir, približno 30 minut. Po drugi strani pa je voda najgostejša pri temperaturi 4 oC. Voda takšne temperature prevzame vibracijo minerala dosti počasneje, pa tudi kristalna mreža v tako hladni vodi niha s slabo intenziteto. Priprava takšnega eliksirja traja vsaj 24 ur, vendar pa voda te temperature zadrži vibracije minerala zelo dolgo tudi po tem, ko smo mineral iz vode že odstranili. Vse to pa velja le tedaj, ko govorimo o elektromagnetnih in frekvenčnih energijskih komponentah mineralov.

Nekoliko drugače namreč je, kadar si pripravimo eliksir iz programiranega minerala – minerala, v katerega je vtisnjena neka informacija. Ustrezne raziskave so namreč pokazale, da prevzame voda informacijo nase trenutno. Da pa bo eliksir vseboval tudi ustrezne elektromagnetne in frekvenčne karakteristike minerala iz katerega smo ga pripravili, pa je seveda še vedno treba upoštevati dane napotke, v zvezi z odvisnostjo temperature vode od dolžine priprave eliksirja.

Uporaba univerzalnih eliksirjev iz kamene strele je v današnjem času, ko smo vsakodnevno izpostavljeni različnim stresom, pomembna zaradi dejstva, da je človeško telo sestavljeno v veliki meri iz vode; nove celice nastajajo v t.i. celični tekočini, katere kvaliteta oziroma energijska struktura je izredno pomembna za njihov nastanek in življenje. Obstaja povsem resna teorija, da so otočki neenergizirane celične tekočine, ki jih povzročajo nekatera ekstremna čustvena stanja, npr. zaskrbljenost in pobitost, pravšnje okolje za nastanek tumorjev. Po drugi strani se celična tekočina praktično trenutno energizira ob čustvih sreče in veselja. Temperatura 37 oC, pri kateri je voda najbolj dovzetna za sprejem energijskih vibracij, je namreč približno enaka temperaturi človeškega telesa, zato je naše fizično zdravje zelo odvisno od čustvene naravnanosti, saj nam ta neposredno kreira fizično realnost našega telesa. Na ta način lahko vidimo, kako resnična je misel, da je v življenju pomembno ljubiti in se čim več smejati. Zdravljenje s smehom je v zadnjih letih začela pri nekaterih boleznih preizkušati tudi uradna medicina in rezultati so seveda presenetljivo dobri.

Eliksirji so torej neprecenljivi zato, ker energizirajo telesne tekočine do neke mere neodvisno od čustvenih stanj, na katera delujejo s svojo vibracijo v precejšnji meri transfomacijsko. Eliksirji, o katerih govorijo stara izročila, namreč simbolizirajo stanje spremenjene zavesti. Na Kitajskem so za pripravo eliksirjev tradicionalno uporabljali kombinacijo kristalov in kovin, pri nas pa zdravilnost nekaterih eliksirjev okrepimo z uporabo zdravilnih zelišč. Prednost te kombinacije je v tem, da minerali delovanje zdravilnih zelišč na fizični ravni nadgradijo s transformacijskimi učinki na finejših energijskih ravneh:

• univerzalni napitek za odpiranje čaker, ki so ga uporabljali na nekaterih delih Kitajske, so pripravljali iz vode, v katero so za več ur položili kos srebra, zlata, bakra in kremenov kristal;

• zelo univerzalno zdravilen je eliksir, ki ga pripravimo tako, da v mlačen, nesladkan rmanov čaj (achillea millefolium) za dobro uro položimo kristal ametista;

• napitek, ki pomaga pri različnih obolenjih ledvic, pripravimo iz mlačnega nesladkanega čaja iz zlate rozge (solidago virga aurea) in večjega kosa nefrita;

• že sam nesladkan čaj iz njivske preslice (equisetum arvense) zaradi silicijeve kisline, ki jo preslica vsebuje, pomaga pri protinu; zdravilnost čaja bo mnogo večja, če vanj za dobro uro položimo večji kalcedon;

• univerzalni napitek očiščenja sestoji iz nesladkanega čaja iz lakote (galium) in bezgovih listov (sambucus nigra), v katerega smo za eno uro položili večji kristal akvamarina.

lalala (to pa ni citat iz knjige x:Dx )

• 3 months later...
Imam prstan z luninim kamnom in dva obeska, eden s krizokolom, eden z akvamarinom. KAKO POGOSTO JIH MORAM ČISTITI, ČE JIH NOSIM VSAK DAN? Nekje sem prebrala, da jih moram vsakodnevno čistiti, ker se hitro naberejo negativnih energij. To pomeni, da bi jih morala vsako noč postaviti v vodo s soljo? Kaj pa mentalno čiščenje in programiranje. Potem imam tudi ametist, ki je večji in ga imam v spalnici. Enkrat sem ga dala čez noč v vodo in sol pa je malo popokal in se mi zdi tudi malo stopil. Koliko časa je treba imet tak kamen v rokah, da pomaga? xsrcx

Imam prstan z luninim kamnom in dva obeska, eden s krizokolom, eden z akvamarinom. KAKO POGOSTO JIH MORAM ČISTITI, ČE JIH NOSIM VSAK DAN? Nekje sem prebrala, da jih moram vsakodnevno čistiti, ker se hitro naberejo negativnih energij. To pomeni, da bi jih morala vsako noč postaviti v vodo s soljo? Kaj pa mentalno čiščenje in programiranje. Potem imam tudi ametist, ki je večji in ga imam v spalnici. Enkrat sem ga dala čez noč v vodo in sol pa je malo popokal in se mi zdi tudi malo stopil. Koliko časa je treba imet tak kamen v rokah, da pomaga? xsrcx

Verjetno misliš- hrizokola . No ja, kakorkoli že, verjetnoju ne rabiš čistiti vsak dan, vsaj akvamarin ne, hrizokolo pa morda le,drugače pa na par dni, mislim......hrizokola je bakrov mineral in kot tak tudi veže nase škodljive energije..sicer je zate to v redu, sam kamen jih pa akumulira in posledično čez čas tudi odaja. Vsekakor lahko mentalno ščistiš in programiraš kamne, če to obvladaš..če pa ne , jih pa dajaj lepo v sol, ne potrebuješ slanovodne raztopine , ..aja-tisto sol pol zavrzi.Najbolje je ,da daš tko mal soli v kozarček, pa kamen gor, pa pol posipaš sol, da kamen prekrije,pa pustiš čez noč.Zjutraj jih pa splahneš in to je to...pa ni glih pametno, da jih pucaš skupaj..vsaj ametist ne gre z ostalima dvema, ker je element ogenj, hrizokola je voda-zemlja, akvamarin pa voda...tele energije se pol navzamejo ena druge pa zvodenijo v svoji lastni...

Ametist se ne more kar topiti v vodi, pa tudi razpokal ????vprašanje je kaj ti imaš ..kot ametist...lahko , da je kakšno čudo od ponaredka ,čeprav glih amtiste naj ne bi preveč ponarejali, niso glih toliko dragi, no ja...kdo ve..

Glede kamna v rokah- kako misliš pomagal- a z delovanjem ???pol je bolje , če ga nosiš kot pa da ga držiš v roki...jaz držim v roki kamen le, če grem z njim skupaj v meditacijo, al pa kar tko, da ga mal občutim...

NO, fajn bodi, če lahko, pa poslikaj ametist , pa ga napopaj tle gor, da vidimo, če je sploh ametist.

Ma ja, tiste kamne pa pucaj na ene 3 dni, pa bo...sicer je pa zlo odvisno, kje hodiš z njimi...kakšno sranje je okol tebe itd....

Moja spletna stran

Moji knjigi

Verjetno misliš- hrizokola . No ja, kakorkoli že, verjetnoju ne rabiš čistiti vsak dan, vsaj akvamarin ne, hrizokolo pa morda le,drugače pa na par dni, mislim......hrizokola je bakrov mineral in kot tak tudi veže nase škodljive energije..sicer je zate to v redu, sam kamen jih pa akumulira in posledično čez čas tudi odaja. Vsekakor lahko mentalno ščistiš in programiraš kamne, če to obvladaš..če pa ne , jih pa dajaj lepo v sol, ne potrebuješ slanovodne raztopine , ..aja-tisto sol pol zavrzi.Najbolje je ,da daš tko mal soli v kozarček, pa kamen gor, pa pol posipaš sol, da kamen prekrije,pa pustiš čez noč.Zjutraj jih pa splahneš in to je to...pa ni glih pametno, da jih pucaš skupaj..vsaj ametist ne gre z ostalima dvema, ker je element ogenj, hrizokola je voda-zemlja, akvamarin pa voda...tele energije se pol navzamejo ena druge pa zvodenijo v svoji lastni...

Ametist se ne more kar topiti v vodi, pa tudi razpokal ????vprašanje je kaj ti imaš ..kot ametist...lahko , da je kakšno čudo od ponaredka ,čeprav glih amtiste naj ne bi preveč ponarejali, niso glih toliko dragi, no ja...kdo ve..

Glede kamna v rokah- kako misliš pomagal- a z delovanjem ???pol je bolje , če ga nosiš kot pa da ga držiš v roki...jaz držim v roki kamen le, če grem z njim skupaj v meditacijo, al pa kar tko, da ga mal občutim...

NO, fajn bodi, če lahko, pa poslikaj ametist , pa ga napopaj tle gor, da vidimo, če je sploh ametist.

Ma ja, tiste kamne pa pucaj na ene 3 dni, pa bo...sicer je pa zlo odvisno, kje hodiš z njimi...kakšno sranje je okol tebe itd....

Hvala ti. Ametist je lahko na soncu? Ostala dva pa lahko postavljam samo na polno luno, ne? Akvamarin in hrizokolo nisem uporabljala že nekaj let, zato bi jih rada dobro očistila. Bo dovolj čez eno noč v soli?

Zasledila sem, da navadna kuhinjska sol ne pomaga, kaj pa naravna groba sol iz Sečoveljskih solin?

Saiya, po moje ni bistvene razlike - če uporavljaš sol za čičenje (avrične sluzi). ja, in eno noč je cool.

čao, čao.

http://waltm.net/mermaid.gif

glede ametista ....moj ni nič zbledel...cel mesec bil na soncu x:)x

glede soli....hm po moje je tisto mal larifari... :inocent: ....glede soli. (govorim o kuhinjski, jedilni soli)

Sol ima funkcijo čiščenja ..se pravi vleče nase nesnago "energetsko" upam da sem razumljiva.

Ko kristal očistiš ga moraš tudi napolnit....

xsrcx xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...