Skoči na vsebino

Čiščenje kristalov

bogglefreak20

Recommended Posts

glede ametista ....moj ni nič zbledel...cel mesec bil na soncu x:)x

glede soli....hm po moje je tisto mal larifari... :inocent: ....glede soli. (govorim o kuhinjski, jedilni soli)

Sol ima funkcijo čiščenja ..se pravi vleče nase nesnago "energetsko" upam da sem razumljiva.

Ko kristal očistiš ga moraš tudi napolnit....

xsrcx xsrcx

Za sol je vseeno -morska ali kamena ...zdaj- napolnit ....to je tko...kaj pa vem...seveda ga lahko dajemo na sonce ,al pa kar nekam v gozd, naravo, al kaj takega...

Drugače je pa po mojih izkušnjah bolj tko...zanimivo- ko kristal očistim, /navadno mentalno/ , ga potem še aktiviram- njegovo bazično energijo...pa spet dela, brez nekakšnega polnjenja...

pa tudi brez aktivacije , ali kakršnega koli polnenja...vseeno oddaja energijo ...in to precej močno...ne vem, morda tisti negativni ioni spucajo le avrično sluz, res ne vem, pa tudi ko ga čistim - gre v bistvu za transformacijo, ne za odvajanje škodljive energije, ..le za pretvorbo škodljive v nevtralno...in pol kaj- najbrž je vir energije / bazične/ v kristalu kar precejšen...tle sicer govorim o svojih občutenih izkušnjah ...

pa glih ne rabi biti glih kremen -včasih s kakšnega "lepega " kraja poberem nekaj kamnov/ danes sem bil recmo na kureščku -cervioca marije kraljice miru/ -pa je navaden apnenec , kar pomeni vsaj 80 % mineral kalcit , pa lepo , močno dela, vendar sem pogruntal, da / ker ga po vsaki uporabi očistim/ se po uporabah , njegova energetska intenzivnost manjša...pa ne me vprašat za razlago...tko da navadno take kamne kasneje, po 2-4 tednih nekako , vrnem na območje , kjer sem jih dobil..tele kamne navadno vzamem s krajev, kjer so cerkve al kaj podobnega, kjer pač začutim močno lepo energijo...

Ja, tle sem po eni strani napisal o kamnih kot o baterijah/ akumulator/ , ki se s časom praznijo, po drugi strani pa tile, ki jih imam doma kar delajo...saj razlaga je verjetno preprosta- silicij orenk vleče energije nase in moji kreistali / minerali/ so navadno precej skupaj .Ker jih imam pa precej, se verjetno navzamejo en od drugega/ sicer imam po klasifikaciji ločene/ ,tisti , ki jih pa prinesem , so pa nekje odstavljeni od drugih, tko, da najbrž nimajo kje/ razen v sobi -kakršnakoli energija je že/ dobiti tisto energijo, /bazično/ , da bi jo dajali dlje časa...No ja, kaj pa vem, s tem vprašanjem se nisem kaj dosti bavil, mene tudi ne zanima glih osredotočeno delovanje kristalov na organe, ampak jih uporabljam le za občutenje njihove energije oz meditacijo...moram pa preiznati, da so tele energije , ki jih dajejo precej različne, vsaj glede mojega občutenja...tko, da je nekaj na tem- v zdravastvene namene, sam jaz se pač s tem ne ukvarjam v tej smeri,...je pa tudi res ,da imam na razpolago precej mineralov - različnih in tudi večje število istih, tko da imam morda več možnosti, kot pa da bi jih imel npr. le 5,7,...pol je verjetno krog hitro zaključen, uporaba misli...no ja...zame je to nekako tko...pa pozdravljeni vsi skupaj.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni,

kamni so ok dokler so v naravnem okolju, ko prenesemo drugam nastanejo težave(!).

V okolji, kjer so nastali se čistijo po svojem izvirnem postopku, s časom. Ko jih prenesemo drugam se hitro onesnažijo. Nekaj z nami samimi nekaj z okolico.

Ker so vsi postopki čiščenja relativno počasni in delno uspešni je najhitrejši način za nihalom. Izkušeni delajo to z rokami ( brez nihala ), vendar nihalo je z začetek ok.

Odprl sem to temo temo pred vdorom, ampak je pobrisan in jo bom znova samo da, se malo umirim, ker sem zadnji mesec, dva preveč leteč.

LP

Branko G

Pozdravljeni,

kamni so ok dokler so v naravnem okolju, ko prenesemo drugam nastanejo težave(!).

V okolji, kjer so nastali se čistijo po svojem izvirnem postopku, s časom. Ko jih prenesemo drugam se hitro onesnažijo. Nekaj z nami samimi nekaj z okolico.

Ker so vsi postopki čiščenja relativno počasni in delno uspešni je najhitrejši način za nihalom. Izkušeni delajo to z rokami ( brez nihala ), vendar nihalo je z začetek ok.

Odprl sem to temo temo pred vdorom, ampak je pobrisan in jo bom znova samo da, se malo umirim, ker sem zadnji mesec, dva preveč leteč.

LP

xokx

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Moj kristalček, se zdej čisti po prav posebni metodi in nabira nove energije... bom poročal več o tem, če bom zapazil kak efekt v tej smeri...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Moj kristalček, se zdej čisti po prav posebni metodi in nabira nove energije... bom poročal več o tem, če bom zapazil kak efekt v tej smeri...

kako pa se čisti? :blink:

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

• 4 months later...
Kristale sicer dajemo na polno luno takrat, kadar jih želimo negativno polarizirati - takšne kristale potem uporabljamo za blažitev vročičnih stanj, umiritev živčkov itd. :wOOt: :wOOt: :wOOt:

Tekoča voda sicer pomaga, pri mentalnem čiščenju, ko si predstavljaš, da voda odnaša slabe energije.

Sicer pa - priporočam branje mojega prispevka v temi radiestezija (ene dva dni nazaj) - Iz prispevka se da razbrati, kakšne energije lahko nek mineral onesnažijo.

V vodi, kjer prevladujejo negativni ioni (slana voda ali voda, v kateri je raztopljena soda bikarbona) očistimo kamne, ki so "onesnaženi" s pozitivnimi ioni (ponavadi jih kasirajo, kadar jih polagamo na mesta energijskih blokad) in delno tiste kamne, ki so bili dlje časa izpostavljeni škodljivim elektromagnetnim sevanjem. Vsa ostala onesnaženja so "informacijska" (delno tudi škodljiva EM sevanja). Ta onesnaženja čistimo zgolj z mentalnimi postopki. Jaz imam pač svojega, folk pa uporablja tudi reiki in biorgonomijo.

Nastavljanje mineralov Luni nima nikakršne veze s čiščenjem. Tu gre za polarizacijo. Če daš nek mineral "na polno ali rastočo Luno", postane negativno polariziran. Tako "pripravimo" minerale, s katerimi želimo vplivati na čustva neke osebe - npr. če imaš recimo težave z izražanjem čustev, ti je lahko v pomoč luniran mineral.

lalala

Kremeni so v vodi res rahlo topni. A sol jih površinsko načne, šele če so več dni v močno koncentrirani slani vodi. Zjebe pa sol res plastovite minerale - zaje se med različne plasti minerala in ta poči.

Sonce kristal seveda pozitivno polarizira. Nekateri kristali pa na soncu celo izgubijo barvo (in najditelj ni pošten - nikoli je ne dobijo nazaj).

lalala

Ful je v folku zakoreninjeno prepričanje, da se kristali na polni luni napolnejo al kwa. Gre pa v bistvu za to, da v kristalu, ki je izpostavljen sevanju lune v fazi asti ali polne lune poraste negativna polarnost (ženski ali jin princip). Zato seveda niso vsi minerali primerni za to, da jih "nastavljamo" luni.

Torej Nino - ne, ne umažejo se. x:o)x x:o)x x:o)x

Uf ... sem se pretolkla skozi.

Zdaj pa vprašanje:

Ali je primerno ob polni luni postaviti ven kristale: labradorit, aventurin, rdeči jaspis, in ametist?

Edino za lunin kamen vem, da mu to paše.

Če sem prav razumela negativno polariziranje kamnov ob polni luni pomeni porast ženskega principa ... torej je uporabno če imam probleme z zatiranjem ženske v sebi? xDDx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Uf ... sem se pretolkla skozi.

Zdaj pa vprašanje:

Ali je primerno ob polni luni postaviti ven kristale:

- labradorit - ja

- aventurin avEnturina ne poznam, avAnturinu pa vlada element zrak. Torej odvisno, zakaj ga boš uporabila. Če te recimo muči suh kašelj, je izpostavljanje avAnturina Luni pred uporabo, genialna ideja.

rdeči jaspis, in ametist - spet odvisno, zakaj ju boš rabil. Če si boš delala iz jaspisa kak eliksir za prebavo, je izpostavljanje luni dobra ideja. Od namena uporabe je odvisno tudi pri ametistu.

Edino za lunin kamen vem, da mu to paše. Temu pa Luna res paše zmeri; tko kot men recimo sendvič x:o)x

Če sem prav razumela negativno polariziranje kamnov ob polni luni pomeni porast ženskega principa ... torej je uporabno če imam probleme z zatiranjem ženske v sebi? xDDx

Drži.

la

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

vau kakšna brzina ... a si kej pojedu x:Dx

Hec, hvala ti.

Še podvprašanjca glede postavitve na sij polne lune:

Tvoj avanturin je tud na LN napisan kot aventurin x:Dx

Sicer bi pa rada, da bi mi pomagal pri težavah s kožo (neurodermitis, ekcem) ... imam pa modrega, ne zelenega (če mi seveda niso prodali kaj drugega :o|o: )

jaspis ... rada bi, da bi pomagal očetu pri njegovih problemih s srcem in ožiljem (če bo seveda hotel) ... lahko pomaga tudi eliksir iz jaspisa?

Ametist, labradorit in mesečev kamen imam pa iz gole ljubezni in ne iz egoizma. x:Dx

kar se sendviča tiče ...dobr da vem ... če se kdaj srečava, bom imela enga v žepu. xDDx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Hec, hvala ti.

Sicer bi pa rada, da bi mi pomagal pri težavah s kožo (neurodermitis, ekcem) ... imam pa modrega, ne zelenega (če mi seveda niso prodali kaj drugega :o|o: )

jaspis ... rada bi, da bi pomagal očetu pri njegovih problemih s srcem in ožiljem (če bo seveda hotel) ... lahko pomaga tudi eliksir iz jaspisa?

Ametist, labradorit in mesečev kamen imam pa iz gole ljubezni in ne iz egoizma. x:Dx

kar se sendviča tiče ...dobr da vem ... če se kdaj srečava, bom imela enga v žepu. xDDx

Šit. Cel roman sem ti napisal odgovor, pa se je izgubil. Bom zvečer ali jutri; grem zdele neki delat.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Šit. Cel roman sem ti napisal odgovor, pa se je izgubil. Bom zvečer ali jutri; grem zdele neki delat.

x:Dx x:Dx

Hvala za trud. Mogoče moram pa po filingu narest. xcivx

Fajn delaj.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Hec, hvala ti.

Ime avEnturin uporabljajo ezoteriki in laiki. Gre za izpeljanko iz tujke (ital. ventura - slučajen, neenakomerne oblike). Glede imen pri nas velja, da je pravilna tista oblika imena, ki je bila za označbo nekega kamna v našem jeziku omenjena prvič. In ta kamen je Žiga Zois prvi imenoval avAnturin. To obliko imena uporabljamo tudi geologiji.

To bi bile gasilske vaje. Poiskati je treba vzrok. Na koži se odražajo posledice slabe samopodobe, živčnosti (tretja čakra), včasih kakšne stvari, povezane z družino (prva čakra), včasih pa tudi zatiskanje oči pred nekaterimi resnicami (šesta čakra, ki vpliva na tretjo).

Povej več o problemih. Lahko na OS. Nisem prepričan, da bo jaspis pravi ...

Hm. Mislil sem, da je nasprotje gole ljubezni - oblečena ljubezen; ti pa o egoizmu. Nč ne štekam ...

Sendviči iz žepa ponavadi niso dobri. Za sendvič je bistven kruh, oz štručka; pokati mora pod prsti. Kaj je notri, je manj pomembno. Sendviči iz žepa ponavadi pod prsti ne pokajo. Drgač pa - takšne sendviče majo npr. v francoski ekarni v pritličju Metalke (Lj), prepričan pa sem tudi, da so zaradi slabih štručk (prevelike in gumijaste) crknile hoddogarije, ki jih je bilo včasih ful, danes pa komaj kakšno najdeš.

la

Poiskati je treba vzrok. Na koži se odražajo posledice slabe samopodobe, živčnosti (tretja čakra), včasih kakšne stvari, povezane z družino (prva čakra), včasih pa tudi zatiskanje oči pred nekaterimi resnicami (šesta čakra, ki vpliva na tretjo).

Pri meni bi verjetno lahko iskala vzrok v vsem naštetem. Sem se že kar dobro pozdravila, pa spet zapadla v stare programe. :xx!: Tretja čakra je pri meni definitvno problem ... pri komunikaciji padem na celi črti.

kar se tiče samopodobe ... A imaš kakšno boljšo podobo zame?? x:Dx

Povej več o problemih. Lahko na OS. Nisem prepričan, da bo jaspis pravi ...

Uf ... lahko napišem cel roman.

Moj oče je alkoholik.Pil zadnjih 20 let, novembra pa bi skoraj umrl zaradi odpovedi srca - blazno povečano srce, mišica ni delovala. Jetra so bila močno uničena (baje so se zdaj čisto obnovila). mašijo se mu žile. včeraj so mu zaradi obrabljene kosti odrezali mezinec na nogi. Zdaj kake 6 mesecev več ne pije alkohola ... upam, da za vedno.To bi bilo na kratko ... niti nisem prepričana, če si on želi za pomoč kak kamen ali kaj podobnega (itak v nič ne verjame). rdeči jaspis imam doma in ko sem brala opis na LN sem videla, da lahko pomaga tudi pri težavah srca in ožilja in pomislila, da mu morda lahko pomaga.

Hm. Mislil sem, da je nasprotje gole ljubezni - oblečena ljubezen; ti pa o egoizmu. Nč ne štekam ...

Jest tud ne. :o|o:

Sendviči iz žepa ponavadi niso dobri. Za sendvič je bistven kruh, oz štručka; pokati mora pod prsti. Kaj je notri, je manj pomembno. Sendviči iz žepa ponavadi pod prsti ne pokajo. Drgač pa - takšne sendviče majo npr. v francoski ekarni v pritličju Metalke (Lj), prepričan pa sem tudi, da so zaradi slabih štručk (prevelike in gumijaste) crknile hoddogarije, ki jih je bilo včasih ful, danes pa komaj kakšno najdeš.

res je .... mmmmm pekarna v Metalki :yumy:

Hvala. xsrcx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Moj oče je alkoholik.Pil zadnjih 20 let, novembra pa bi skoraj umrl zaradi odpovedi srca - blazno povečano srce, mišica ni delovala. Jetra so bila močno uničena (baje so se zdaj čisto obnovila). mašijo se mu žile. včeraj so mu zaradi obrabljene kosti odrezali mezinec na nogi. Zdaj kake 6 mesecev več ne pije alkohola ... upam, da za vedno.To bi bilo na kratko ... niti nisem prepričana, če si on želi za pomoč kak kamen ali kaj podobnega (itak v nič ne verjame). rdeči jaspis imam doma in ko sem brala opis na LN sem videla, da lahko pomaga tudi pri težavah srca in ožilja in pomislila, da mu morda lahko pomaga.

Jest tud ne. :o|o:

res je .... mmmmm pekarna v Metalki :yumy:

Hvala. xsrcx

Velik rozin naj buta, pa kakšne čaje iz rmana in šentjanževke, notr pa lohka fukneš obsidian (ožilje) in hrizopraz.

Sam ne ga silt s kamni, če ne jebe. Naj proba s čaji.

la

- aventurin avEnturina ne poznam, avAnturinu pa vlada element zrak. Torej odvisno, zakaj ga boš uporabila. Če te recimo muči suh kašelj, je izpostavljanje avAnturina Luni pred uporabo, genialna ideja.

la

če ga pozabiš dat na luno..a ga lahka pol sprogramiram na tako polarizacijo xnckrivx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Velik rozin naj buta, pa kakšne čaje iz rmana in šentjanževke, notr pa lohka fukneš obsidian (ožilje) in hrizopraz.

Sam ne ga silt s kamni, če ne jebe. Naj proba s čaji.

la

Hvala nosko. xsrcx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

sodalit, roževec - kremen- ametist....vse lahko čistiš v solni raztopini. Da pa boš bolj sigurna pa jih v zakoplji v sol ali pa čisti z raztopino sode bikarbone - jedilna soda.

edino roževec se ne polni na soncu, ker ti barva kristala zbledi. ametistu menda tudi sonce ne paše ....mojemu kar paše x:)x

ČAv xsrcx

Hvala

imam en čaroben ametist, ki sem ga kupila v Tretjem očesu v Kranju pred dnevi, potem pa sem ga dala mami, da ga je položila na območje jeter zaradi bolečin v tem predelu, tko da ga bom zdej očistila,

sicer pa me ametisti na splošno prevzemajo x:px

čauči

One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller

(popravljeno)
sodalit, roževec - kremen- ametist....vse lahko čistiš v solni raztopini. Da pa boš bolj sigurna pa jih v zakoplji v sol ali pa čisti z raztopino sode bikarbone - jedilna soda.

edino roževec se ne polni na soncu, ker ti barva kristala zbledi. ametistu menda tudi sonce ne paše ....mojemu kar paše x:)x

ČAv xsrcx

aha okei.....ful ti hvala =D sam še nekaj me zanima....če bi ga zakopala v sol...kolk soli more to bit? da je kamen ves vsoli ali samo delček?pa če je to lahko navadna jedilna sol =P...pa pol kolk časa je lahko na soncu?

Popravljeno -> Pelcha

aha okei.....ful ti hvala =D sam še nekaj me zanima....če bi ga zakopala v sol...kolk soli more to bit? da je kamen ves vsoli ali samo delček?pa če je to lahko navadna jedilna sol =P...pa pol kolk časa je lahko na soncu?

Cel pokrit s soljo...

En dan ..pa bo cool , če ni oblačno...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Jaz ga čistim na teden dni v vodi s soljo, daš jo toliko, da je voda slana oz. da se vsa sol lepo raztopi. Pustiš od večera do jutra. Kamen postavljaj tudi na polno luno čez noč. Ni nujno, da je prav direktno na svetlobi polne lune, tudi če je oblačno, ravno tako doseže svoj namen. xsrcx

Zakopavanje v sol ni ravn briljantna ideja za čiščenje. Takšo čiščenje traja nekajkrat dlje, kot pa če damo kamen v slan vodo. Da se namreč negativni ioni sproščajo, je poleg soli potrebna voda ali vsaj vlaga. V sol zakopavamo kamne, ki bi lahko slani odi korodirali in plastovite kamne, kjer bi lahko zaradi uporabe slane vode prišlo do pokanja kamna med plastmi.

la

Kako je pa s kalcedonom, to je večplastni kamen, ne? Vsaj zgleda tak. Nosim ga vsak dan kot nakit. Je zelo lepo obdelan oz. gladek, ampak ima par manjših globljih razpokic , zato ga čistim samo v soli čez eno noč na cca. 4 dni. Verjetno ne bo dovolj, ne? :inocent:

Bi mu škodilo, če ga dam v slano vodo?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...