Skoči na vsebino

Čiščenje kristalov

bogglefreak20

Recommended Posts

Jaz ga čistim na teden dni v vodi s soljo, daš jo toliko, da je voda slana oz. da se vsa sol lepo raztopi. Pustiš od večera do jutra. Kamen postavljaj tudi na polno luno čez noč. Ni nujno, da je prav direktno na svetlobi polne lune, tudi če je oblačno, ravno tako doseže svoj namen. xsrcx

Luna ga polarizira negativno, zato ni vseeno ali na sonce ali luno- povsem nasprotujoča si polarnost. Potem tudi energija kristala deluje povsem drugače...

Je pa tko, marsikateri roževec je / kabošonsko obdelan/ -okrogel - razpokan, pač ima kje razpokice in taki niso primerni za čiščenje v solni raztopini, temveč v soli ali pa v raztopini sode bikarbone v vodi...al pa mentalno- seveda..

xegox :palec:

Kako je pa s kalcedonom, to je večplastni kamen, ne? Vsaj zgleda tak. Nosim ga vsak dan kot nakit. Je zelo lepo obdelan oz. gladek, ampak ima par manjših globljih razpokic , zato ga čistim samo v soli čez eno noč na cca. 4 dni. Verjetno ne bo dovolj, ne? :inocent:

Bi mu škodilo, če ga dam v slano vodo?

normalno, da bi mu škodilo, če ne prej- sčasoma...

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

Luna ga polarizira negativno, zato ni vseeno ali na sonce ali luno- povsem nasprotujoča si polarnost. Potem tudi energija kristala deluje povsem drugače...

Je pa tko, marsikateri roževec je / kabošonsko obdelan/ -okrogel - razpokan, pač ima kje razpokice in taki niso primerni za čiščenje v solni raztopini, temveč v soli ali pa v raztopini sode bikarbone v vodi...al pa mentalno- seveda..

normalno, da bi mu škodilo, če ne prej- sčasoma...

aha...potem pa ne bom tvegala....ga bom samo zakopala v sol =)

• 3 weeks later...

AMAZONIT - blažitelj

BARVA: svetlo moder, zelenkasto moder do turkizne

NAJDIŠČA: Kolorado ZDA, Madagaskar in Brazilija.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

Deluje proti bolečinam v področju solarnega pleksusa in varuje srce. Umirjeno deluje na živčni sistem in tako izniči krče in napenjanje na področju hrbta in vratu. Sproščujoče deluje na mišice v rokah, ramenih in vratu (s polaganjem ploščatih plošč). Posebne lastnosti so v blaženju bolečin pri močnih, kroničnih ali migrenskih glavobolih v celotnem področju lobanje. Te močne bolečine se ublažijo in pozdravijo s polaganjem plošče iz amazonita ali še boljše, če nosimo ogrlice iz amazonita. Ljudje, ki stremijo k nervozi, bi tudi naj nosili amazonit na telesu, ker naredi živčna vlakna bolj elastična in prožna. Vzroki za to so v pogostem kajenju, alkoholu, zgaranosti, preveliki odgovornosti, velikem duševnem naporu. Vse to izenači in kot tehtnica povrne v ravnotežje.

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Daje večjo vitalnost in življenjsko moč. Istočasno (če ga položimo pod vzglavnik) nudi bolj globok in sproščen spanec. Zelen amazonit daje miren in daljnoviden vsakdan.

ČAKRA:

Prodre skozi grleno in srčno čakro. Aktivira kreativne in umetnostne lastnosti v nas in nam pomaga, da jih boljše izrazimo. Daruje več tolerance in potrpljenja, osvobodi pred skopostjo, egoizmom in lakomnostjo.

KAKO DOBIM AMAZONIT IN KAKO GA NEGUJEM?

Je kamen, ki je že tisočletja cenjen kot nakit in zdravilni kamen. Dobimo ga kot surov kamen, za v roko, ogrlico, kroglo, piramido, in v različnih domišljijskih oblikah za ogrlice. Enkrat na teden ga je potrebno očistiti po tekočo, mlačno vodo. Čez noč pa ga položimo v suho skodelico z bobnastimi hematit kamni in še potem za eno uro na sonce.

Je to res?

http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.

AMAZONIT - blažitelj

Je to res?

V glavnem kar drži, nekaj malega pa je tudi naloženo (npr. da je znan že tisočletja, al nekaj takšnega, pa tudi pri glavobolih ni kaj prida). Iz katerega vira pa imaš tole?

Čistiš ga lahko v slani vodi ali vodi, v katero si tresnil malo sode bikarbone. Klele maš pa še opis iz moje Male enciklopedije zdravilnih kamnov

96. AMAZONIT

Triklinski K[AlSi3O8]

Pogoste primesi: Cu, Na, Pb

Trdota: 6–6,5

Gostota: 2,56–2,58 g/cm3

Element: voda-zrak

Amazonit je različek mikroklina, nizkotemperaturne oblike kalijevega glinenca. Nastaja lahko magmatsko, sedimentno in metamorfno, najdemo pa ga tako v kristalih, kot tudi v drobnozrnati masivni formi. Je neprosojen, steklenega sijaja, dobre razkolnosti in neravnega loma. Zeleno barvo, ki jo z žarjenjem povsem izgubi, nekateri pripisujejo vsebnosti svinca, povsem verjetno pa je, da mu jo dejansko dajo vključki neke organske snovi. Brusijo ga v kabošone, krogle, uporabljajo pa ga tudi za izdelavo kamej.

Izvor imena: Poimenovali so ga indijanci živeči ob reki Rio Negro, ki je levi pritok Amazonke; menili so, da kamen prihaja iz dežele žensk brez moških in so ga imenovali amazonit. Pod tem imenom je znan od 18. stoletja.

Nahajališča: Največja nahajališča amazonita so v Indiji, pogost pa je tudi v Braziliji, Koloradu (ZDA), Kanadi, Namibiji, Rusiji, Tanzaniji in na Madagaskarju.

Možnosti zamenjave: Zaradi karakterističnih belih lis na zeleni mineralni osnovi je zamenjava s kakšnim drugim mineralom, pri kabošonsko brušenih primerkih, malo verjetna. Te bele lise pa so včasih pri drobnozrnatem masivnem amazonitu slabo vidne. Takrat je možna zamenjava z jadeitom ali turkizom.

Ponaredki: Amazonit je relativno pogost, tako da mi ponaredki niso znani.

Tradicionalna uporaba: Tradicionalno izročilo pravi, da ima finoenergijski stik z življenjskimi sokovi mehkužcev, ki naj bi bili rastlinsko – živalski. S to energijo krepi »sončno stopnjo življenja Zemlje«. Starcem vrača mladostni žar, pomlajuje kožo in zdravi živčno izčrpanost.

Uporaba danes: Ugodno deluje na ledvica in ima sproščujoč učinek, tako da deluje proti krčem. Zaradi teh lastnosti je priporočljiv pri porodih. Uporabljamo ga zlasti kot ročni kamen in kot nakit. Harmonizira hipofizo in timus, kot tudi avtonomni živčni sistem. Ugodno deluje na srce, zlasti ob stresnih dogodkih, ko se srčna čakra zapre. Ima hladilni učinek, tako da lahko z njim, s polaganjem na prizadeto mesto, blažimo vročinska stanja, pa tudi kožna vnetja. Na finoenergijskih ravneh usklajuje racionalno mišljenje z intuicijo, krepi samostojnost in raztaplja miselne vzorce, ki v nas gradijo prepričanja, da smo žrtve usode.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

(popravljeno)

Hvala ti Nosorog!

Mislim da ga bom uporablajal

Aja še to! A ga je treba filati? če, kje? Na soncu ali pod lunino svetlobo?

L.P.

Iztok

Popravljeno -> iztok 132
http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.

Ponovno te sprašojem, iz katerega vira si tistole "prilepil"?

Hvala ti Nosorog!

Mislim da ga bom uporablajal

Aja še to! A ga je treba filati? če, kje? Na soncu ali pod lunino svetlobo?

L.P.

Iztok

Načeloma ima raje Luno kot sone, malo si o tem preberi v drugih temah (morda tudi v tejle), smo o tem že eliko pisali.

In za koliko in na vsake koliko časa ga je treba čistiti?

Iztok

Tudi glede tega mal poglej druge teme; odvisno od tega, kaj z njim počneš.

Zakaj naj bi tudi samo sol brez vode očistila kristal?

Iztok

Do neke mere jih očisti le, če e dovolj vlažna. Šele kombinacija vode in soli povzroči sproščanje negativnih ionov, ki kamen očistijo.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Hvala nosorog!

No pa ti bom odgovoril če bi že tako rad vedel - izvedel sem iz tega linka

http://www.antikom.si/turnsek/amazonit.htm

Iztok

Se mi je zdelo, da je napisano iz naših logov, podobnosti z opisom v moji Mali enciklopediji pa je toliko, da sem slutil, da jo je avtor pri pisanju uporabljal.

Ja, s urnškom se dobro poznava.

l brez a

O aja še to sem te pozabil vprašati... malo sem brskal po temah in na eni odkril kako se programira kamen.

No in to sem naredil. Prej je vedno ko sem ga vzel v roki začutil neprijeten pritisk v glavi zdaj pa nič več misliš, da ima to kaj zveze s tem? no kakorkoli to je tema o čisčenju kristalov... No in če Amazonitu paše Luna ane, ker si mi rekel, da naj ga filam na luni no to že, ampak kolk časa?

Že v naprej se zahvaljujem vsem, ki znajo in mi bodo odgovorili.

Iztok

• 2 months later...
Nastaja lahko magmatsko, sedimentno in metamorfno, ...

Je izključno pegmatitni mineral.

Izvor imena: Poimenovali so ga indijanci živeči ob reki Rio Negro, ki je levi pritok Amazonke; menili so, da kamen prihaja iz dežele žensk brez moških in so ga imenovali amazonit. Pod tem imenom je znan od 18. stoletja.

The name is taken from that of the Amazon River, from which certain green stones were formerly obtained, but it is doubtful whether green feldspar occurs in the Amazon area.

Je izključno pegmatitni mineral.

The name is taken from that of the Amazon River, from which certain green stones were formerly obtained, but it is doubtful whether green feldspar occurs in the Amazon area.

Mičo, ta hip ne vem iz glave, kateri so bili moji viri (pri nastanku mineralov sem veliko uporabljal Tućanovo Specialno mineralogijo, a ne trdim, da sem tole našel v njej) in imam veliko dela, tako da nimam časa preverjati. Sploh pa pri izvorih imen - ko se iskal gradivo za to, sem velikokrat naletel na različne navedbe različnih avtorjev. Potem se moraš pa za nekaj odločiti ...

lalala

• 4 months later...
Hvala

imam en čaroben ametist, ki sem ga kupila v Tretjem očesu v Kranju pred dnevi, potem pa sem ga dala mami, da ga je položila na območje jeter zaradi bolečin v tem predelu, tko da ga bom zdej očistila,

sicer pa me ametisti na splošno prevzemajo x:px

čauči

O a ti tud tm kupujš :) ja majo zlo dobr ane sam je dost drago tud xcivx jst sm tm kupila dost eteričnih olj pa kamnov k smo še živel u kranju.

OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

• 2 weeks later...
Jaz si mislim kupit kristal Lapis lazuli in kot sem jaz tukaj brala se čisti kristale ob polni ali prazni luni....

Zdaj me pa zanima,če je pomembo ali je odzunaj ali notri??

Kaj mogoče ima kdo ta kristal??

Prepričanje, da je moč na Luni čistiti kristale, sodi med traparije, ki se mi jih preprosto ne ljubi več komentirati. Malo pazliveje poglej tale kristalni forum in prepričan sem, da boš našla korektne nasvete glede čiščenja kamnov, saj sem o tem ževečkrat pisal.

• 3 weeks later...

Js mam pa en manjši problem. Sem ponosna lastnica Malahita, Aventurina in labradorita.

Zdej pa sem nekje zasledila da Aventurina naj ne bi čistili na soncu, ker zbledi. Kako je s tem?

Kaj pa ostala dva? Sicer piše pri Ahatu da se vsi čistijo enako samo men je to malce čudno, ker je vsak akmen drugačen.

Imam pa doma dva reiki kozarca a to tut kaj deluje? Če bi jih recimo ob čiščenju postavila vanj čez noč?

Hvala.

Js mam pa en manjši problem. Sem ponosna lastnica Malahita, Aventurina in labradorita.

Zdej pa sem nekje zasledila da Aventurina naj ne bi čistili na soncu, ker zbledi. Kako je s tem?

Kaj pa ostala dva? Sicer piše pri Ahatu da se vsi čistijo enako samo men je to malce čudno, ker je vsak akmen drugačen.

Imam pa doma dva reiki kozarca a to tut kaj deluje? Če bi jih recimo ob čiščenju postavila vanj čez noč?

Hvala.

AvEnturina ne poznam, če pa imaš v mislih avAnturin, ta na soncu ne zbledi (zbledijo nekateri drugi, npr. hrizopraz, rožnati remen, opal pa lahko celo poči). V slani vodi lahko čistiš kamne, ki niso plastoviti in ki so tako spolirani, da slana voda ne bi mogla v nobeno razpokico. V tem primeru bi kamen sčasoma počil. Zelo dobro lahko kamne očistiš tudi z glasbenimi vilicami, ali npr. v potoku, kjer je desnosučna voda.. Kozacev, o kateri govoriš, pa ne poznam.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...