Skoči na vsebino

Čiščenje kristalov

bogglefreak20

Recommended Posts

to je premal....sploh če hočeš nevtralizirat negativno energijo..vspostavit bazno energijo kamna...za aurični sluz je pa samo nabijanje z negativnimi ioni(v raztopini soli oz sode bikarbone al pa z nihalom oz mentalno)

različnih kamnov se itak ne čisti skupaj, ker ima itak vsak svojo energijsko strukturo

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Deli na socialnih omrežjih

Hojla Klara -a se ne moreš odločit-si princeska ali žaba ?? x;)x :2src: x;)x

Lepo bodi

Matjaž

Aha- pod negativno si verjetno mislila- škodljivo, a ne ?

se še odločam x:o)x x:Dx :vio:

ja škodljivo sem mislila xyesx

There is

One Mind,

One Truth,

Vsak po svoje:

"...Čiščenje je obvezno opravilo pri negovanju kristalov. Vsaj enkrat mesečno jih moramo očistiti negativnih energij in vibracij, ki so se jih navzeli med uporabo. Obstaja več načinov čiščenja, vendar večina kristaloterapevtov zagovarja sledečega:

Kristal spiramo nekaj minut pod hladno tekočo vodo. Nato ga postavimo za 2-3 ure na sonce, da se zopet napolni z univerzalno energijo. Najbolje je kristale čistiti kadar je polna luna. Takrat jih že dopoldne operemo in nato prepustimo ves dan vplivu sonca, nato pa še vso noč vplivu polne lune.

Pozdravljen Tantra

Poglej -Tistale tekoča voda nima brez ustreznega stanja zavesti in vizualizacije prav nobenega vpliva na škodljive energije.To ti je lahko povsem jasno ... Drugo -tako sonce, kot tudi luna imata povsem različno polarizirane energije in tudi energija različnih mineralov je različne polarnosti. Če npr- na luno podajaš citrin- kaj bo potem nastalo z njegovo energijo- bazično- izrazit ogenj, torej pozitivna -aktivna energija.Vpliv Lune je povsem negativno polarizirana energija. Ali pa če na sonce vtakneš akvamarin, ki pomirja, ki je element vode- sonce mu pa da vsekakor pozitivno-aktivno energijo...Kaj si potem pametnega storil...Nič....Poleg tega je tale enkrat mesečno zelo dolga doba, sicer je odvisno od uporabe, ampak...Zdaj- spet- sonce in luna polnita z energijo - In najbolje cel dan na sonce, potem pa isti kristal cel dan na polno luno-in spet- kaj si dobil..? Malce pomisli- si pregret, preaktiven, kaj boš storil- a šel najprej v vodo, da se ohladiš in potem se spet malce sončil, da boš spet pregret...Ne vem kaj naj bi tale napotek pomenil- je pa povsem nelogičen, to ti lahko povem tudi iz izkušenj, da so te energije pač različnega značaja glede polarnosti / yin-yang/ , kar mislim, da dobro veš....Tale ahat -oni so trgovina, v njihovi prodajalni sem bil dostikrat in z vsem spoštovanje lahko rečem, da gre povsem za komercialno razlago na njenih spletnih straneh, ki nima kaj dosti zveze z kakšnim večjim poznavanjem zadeve..To lahko opaziš že tudi s tem, da mnogokrat prodajajo mineral / prodajalke/ , ki sploh ne ustreza mineralu pod čigar nazivom ga prodajajo- torej povsem drug mineral , kot pa tisto, kar bi ti želel in po katerem vprašaš.

Včasih so kristaloterapevti priporočali namakanje kristalov v slani vodi, vendar je ta teorija zastarela, saj kuhinjska sol nima popolnoma nobenega vpliva na kristalne energije in vibracije."

http://www.servocom.si/index.php?option=co...1&Itemid=53

Roževec NI za na sonce; na soncu zbledi.

Pa še kater drug tudi ne. )

Turnšek Marijan pa takole )

http://www.antikom.si/turnsek/programiranje_kristalov.htm

No ja-Turnšek-ja poznamo...morda je zanj kombinacija hematita in kamene strele- silicija idealna, čeprav bi hematit povsem ustrezal -ali pa kakšna oblika bakrovega minerala...Zdaj tisto čiščenje v zemljo itd..pa ne bom komentiral...

lepo bodi

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Malo sprehoda skozi topic (nekaj citatov iz vseh 14. strani tegale topica):

"Tekoča voda pomaga, pri čiščenju kristalov, ko se mentalno predstavlja, da voda odnaša, odplavlja slabe energije. Lahko se tudi predstavlja to vodo kot umazano, katera se pa bistri.

Kristali se čistijo tudi v desnosučni vodi v naravi.

V naravi se da kamne v vodo na mesto, kjer se le - ta vrtinči v desno.

Ali se vzame nihalo (npr. z ametistom) in ga daš nad kamen (itak da si v alfa stanju) rečeš negativna informacija se spremeni v nevtralno...dokler se nihalo ne ustavi... potem pa rečeš aktivacija bazne energije..dokler se nihalo ne ustavi.

Nihalo pa preventivno v soli hranim, nimam pojma kako se pa njega očisti."

Moja op.:

Nihalo se lahko očisti kot kamne pod tekočo vodo ...

No potem mi pa razložite zakaj je zakopavanje mineralov v zemljo tako mim... x:)x npr. hematita, pa malahita, ki ne prenesejo nobene slane vode...

xDDx :o|o:

Kdo pa je dejal, da je zakopavanje mineralov v zemljo mim ?? Jaz ne...V zemljo se zakopava ravno take minerale, ki nase intenzivno vlečejo avrično sluz z drugih, kot je hematit, pa razne bakrene plošče itd... Bi dejal , da zaradi tega, ker se tako lažje očistijo, glede na to, da so magneti za slabe-škodljive energije. Torej jih kar veliko -preveč akumulirajo. Ne vidim pa potrebe, da zakopavaš kameno strelo v zemljo, ker jo lahko dokaj enostavno in hitro očistiš na druge načina.

Pa sam osebno sem tako proti namakanju v slani vodi- potem se mi zdi že boljše zakopat mineral v vlažno sol.

Lepo bodi - xvrtcx -pa še rožico, da se boš bolje počutila x;)x

Matjaž

Moja spletna stran

Moji knjigi

Malo sprehoda skozi topic:

"Tekoča voda pomaga, pri čiščenju kristalov, ko se mentalno predstavlja, da voda odnaša, odplavlja slabe energije. Lahko se tudi predstavlja to vodo kot umazano, katera se pa bistri.

Kristali se čistijo tudi v desnosučni vodi v naravi.

V naravi se da kamne v vodo na mesto, kjer se le - ta vrtinči v desno.

Z vsem tem se pa strinjam- vendar le v tukaj zgoraj naštetih pogojih- samo spiranje- kot bi pral posodo- pa ne bo štimal.

Ali se vzame nihalo (npr. z ametistom) in ga daš nad kamen (itak da si v alfa stanju) rečeš negativna informacija se spremeni v nevtralno...dokler se nihalo ne ustavi... potem pa rečeš aktivacija bazne energije..dokler se nihalo ne ustavi.

Ja- tale itak -je pa večinoma zelo vprašljiv-pri večini. Pa ne uporabljaj besede negativno, ker pomeni v bistvu energijsko polarizacijsko komponento , bolje bi bilo škodljive...ali pa avrična sluz...

Nihalo pa preventivno v soli hranim, nimam pojma kako se pa njega očisti."

Tole pa prvič slišim- nihalo v soli ????-Jaz jih imam v usnjenih vrečkah, pa včasih kakšnega malce spucam z drugim nihalom ali pa harmoniziram z svetlobnim...

Nihalo se lahko očisti kot kamne pod tekočo vodo ...

Hoj Tantra -tamle si nekaj zbrisal, sem pri Strelki opazil citirano...-Ne jemljem ravno vsega zares, drugače se zelo rad hecam, sem precej dobrovoljno bitje, nisem tko resen, kot morda izpade...

Drugače pa tudi sam sebe rad kaj programiram- samo ne v glavo, tamle ni kaj dosti haska, ne zaleže -so še druge sfere, a ne , ki bolj pogojujejo naše delovanje...

Lepo bodi

Matjaž

Moja spletna stran

Moji knjigi

Lepo, da si skorigiral navedene citate "sprehoda" skozi topic (predhodno podanih v temule topicu) na 14. straneh.

Sam se vedno sprogramiram v možgane.)

Vse "Poti" vodijo v možgane, v glavo. Tudi "abdominalni" možgani.

Kot t.i. "srčne želje" v Srcu.

Hipofiza v glavi je še vedno "komandno - upravni" center mentalnega upravljanja s seboj.)

Raje sprogramiram sebe v glavo, kot pa kristale.

1.) "PROGRAMIRANJE KRISTALOV (Nosorog)

Priporočljivo je, da izbereš kristal dokaj pravilne oblike.

-Sedeš, se sprostiš, kristal vzameš v levo roko.

-Začutiš njegovo vibracijo, in se z njo uglasiš – se ji prepustiš, zavibriraš z njo.

-Mentalno povečaš kristal tako, da si ves v njemu in z njim vibriraš. Pozornost usmeriš v srčno čakro. Vdih iz središča zemlje, preko podplatov (hrv. tabani – lalala) v srce, izdih iz srca, preko temena v središče vesolja. Nato vdih iz središča vesolja, preko temena v srce, izdih iz srca, preko podplatov, v središče zemlje. Cikle tega dihanja ponavljaš. Pri tem ozavestiš, da iz središča zemlje vdihuješ transformacijsko moč zemeljskega ognja, iz vesolja pa univerzalno energijo ljubezni. Z vsakem vdihom naj v predelu tvojega srca raste krogla zlate energije. Tako dolgo, dokler ne napolni celega telesa, oziroma kristala (v prvi fazi si kristal povečal in si sedaj TI kristal). Ko je kristal poln energije, s povezanim dihanjem prenehaš. Ozavestiš, da si ustvaril steber energije; ti, oziroma kristal, si stična točka med transformacijsko energijo zemeljskega ognja (materije) in energijo univerzalne ljubezni iz kozmosa (duh). Ozavesti, da bo povezava tih dveh energij v kristalu obstajala vedno. Sedaj zadaj kristalu kakršnokoli nalogo; uresničitev bo podprta z grobimi in finimi energijami. Vpleti čustva. Čustveno se identificiraj z ukazom oziroma tistim, kar se bo zaradi programiranega kristala zgodilo. Ne dvomi v uspeh svojega dela. Kadar je kriza, vzemi kristal in se spomni , da na finoenergijski ravni dela zate."

2.) Nosorog;

OSNOVE ČIŠČENJA IN ENERGIJSKE AKTIVACIJE MINERALOV

Objava #137

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=476962

Lepo, da si skorigiral navedene citate "sprehoda" skozi topic (predhodno podanih v temule topicu) na 14. straneh.

Sam se vedno sprogramiram v možgane.)

Pa ti uspe??- glede na to kar si napisal spodaj -

Vse "Poti" vodijo v možgane, v glavo. Tudi "abdominalni" možgani.

Kot t.i. "srčne želje" v Srcu.

Hipofiza (Ajna) je še vedno "komandno - upravni" center mentalnega upravljanja s seboj.)

..ki pa je žal pogojen - možgani so le orodje...

Raje sprogramiram sebe v glavo, kot pa kristale:

"PROGRAMIRANJE KRISTALOV (Nosorog)

No ja, tudi jaz jih ne programiram, čeprav se mi tale Tadejeva receptura zdi kar v redu...ne vem- moje mnenje..

Lepo bodi

Matjaž

Moja spletna stran

Moji knjigi

Možgani so glavni, vse drugo je sekundarno, kar se mentalnega upravljanja s seboj tiče.

Vse drugo so kontaktne točke za aktiviranje možganskih centrov vključno s čakrami. )

Abdominalne možgane si omenjal v enem topiku sam,

srčne želje so pa ex tržni hit new age scene. )

Katere pa delujejo.

Sam sem osredotočen vedno na možgane direkt. Uspeva. )

„..ki pa je žal pogojen - možgani so le orodje...“

Tvoj pogled.

no jest osebno kristale čistim tako da dam vsakega posebej (ne vse naenkrat ) pod tekočo hladno vodo, če je zunaj sonce jih za kako uro ali dve postavim ven (razen tistih kristalov, ki zbedijo na soncu ) To naredim enkrat na mesec nujno drugac pa takrat ko se mi zdi da so vsrkali ze toliko te negativne energije da so potrebni čiščenja. Kadar je pa polna luna jih pa se cez noc ven postavm.

LP

no js sm dans bil na zbirateljskem sejmu collecta in en tam mi je reku da se njegovi kristali sami čistijo zarad dvignjene zavesti in da se to sam njegovi znajo sami čistit

komentarji?

no js sm dans bil na zbirateljskem sejmu collecta in en tam mi je reku da se njegovi kristali sami čistijo zarad dvignjene zavesti in da se to sam njegovi znajo sami čistit

komentarji?

mal dvomim v tole....

lani na altermedu je en par tud take kristale prodajal....

energija kamnov je bila čudna...

težko opišem kako...

neglede na to, da so bili res lepi primerki...

sem raje šla zapravit denar h viliju rakovcu :)

There is

One Mind,

One Truth,

Preber topic v celoti, začneš lahko tudi z zadnje strani.

POLARIZIRANJE (izpostavljanje Soncu, Luni) NI čiščenje.

Oz. samo delno za kamne, kateri spadajo pod element ogenj in so dani na Sonce.

Tudi spiranje pod vodo izpod pipe kamna ne očisti v celoti, ...

Čiščenje, programiranje, ... maš napisano že nekaj postov nazaj na 14., prejšnji strani.

LP

no jest osebno kristale čistim tako da dam vsakega posebej (ne vse naenkrat ) pod tekočo hladno vodo, če je zunaj sonce jih za kako uro ali dve postavim ven (razen tistih kristalov, ki zbedijo na soncu ) To naredim enkrat na mesec nujno drugac pa takrat ko se mi zdi da so vsrkali ze toliko te negativne energije da so potrebni čiščenja. Kadar je pa polna luna jih pa se cez noc ven postavm.

LP

mal dvomim v tole....

lani na altermedu je en par tud take kristale prodajal....

energija kamnov je bila čudna...

težko opišem kako...

neglede na to, da so bili res lepi primerki...

sem raje šla zapravit denar h viliju rakovcu :)

točno tako :D

tud js sm rajš šol viliju rakovcu

se mi je ful bolš zdel ko pa un tip

drgač pa strelka sej sm uprašu zakaj se sami čistijo pa je reku zarad dvignjene zavesti (vrjetn njegovo mislu, nimam pojma), sm uprašu če so sprogramirani tak da se sami čistijo pa je reku da niso, da je to pač zarad dvignjene zavesti, programirani pa niso

aja drgač pa zej sm spet mal bral tole temo in vsak drgač prav kaj je prav in kaj ni

če bi vodno strelo (ma gor tako ploščico iz srebra, da je lahka kot verižica) pod tekočo vodo ali v slani vodi čistu, zoisit z rubinom v soli in sodalit v soli pa pol na sonce dal za nekaj časa, a bi blo to vredu?

nihalo pa sm bral da bi naj v usnje dal, še kam drugam lahka? al pa da bi ga nekok čistu (drgač je pa nihalo mislim da iz obsidiana, mislim da je tak vili rakovc reku, sam je pa tak prozorno zelene/turkizne barve)

aja drgač pa zej sm spet mal bral tole temo in vsak drgač prav kaj je prav in kaj ni

če bi vodno strelo (ma gor tako ploščico iz srebra, da je lahka kot verižica) pod tekočo vodo ali v slani vodi čistu, zoisit z rubinom v soli in sodalit v soli pa pol na sonce dal za nekaj časa, a bi blo to vredu?

nihalo pa sm bral da bi naj v usnje dal, še kam drugam lahka? al pa da bi ga nekok čistu (drgač je pa nihalo mislim da iz obsidiana, mislim da je tak vili rakovc reku, sam je pa tak prozorno zelene/turkizne barve)

Sodalit je negativne polarizacija- voda-zrak -pomirja bolj kot ne- torej kvečjemu na luno...

Nihalo čistiš / če že hočeš/ z drugim nihalom- mentalno

Niahlo spravljaš v usnjene mošnjičke, lahko ga pa imaš npr-v leseni škatlici.

Zdaj - ne vem, če imaš ravno zoisit z rubinom, če je zelen -ok, če ima pa zeleno, pa rdeč rubin in še kaj črne rogovače notri- je kamnina aniolit.

Lepo bodi

Matjaž

Moja spletna stran

Moji knjigi

Kako pogosto pa naj bi se čistlo kristale?

Lahko povem svoj primer -če ga imam v roki tri do pet dni /trikrat- petkrat / po par ur -je po moje zihr potreben čiščenja.Če ga pa človek le gleda na polički- pa kadar se mu zljubi. Fajn je, da bi bili razporejeni -skupaj, glede pripadnosti elementom, ali pa vsaj glede polarnosti. Potem nekje obdržijo svojo bazično energijo vsaj v mejah normale....

lepo bodi

Matjaž

Moja spletna stran

Moji knjigi

Obema hvala za odgovor. x:)x Bi se spodoblo da bi jih očistila (jih že 4 leta nisem), tako da bom to storila takoj ko bom imela čas. Kako to storiti prav pa bom pobrskala po forumu ali kaki knjigi, od zadnjič sem že marsikaj pozabila.

• 1 month later...
Imam 3 nove kristali pa bi jih rad očistil. Dam lahko elbait,tyrkenit in apatit v vodo s soljo in potem na sonce?

Če imaš vrsto elbaita, ki ji pravimo watwrmwlon turmalin (večbarvna zadeva), ga v slano vodo rajši ne daj. Tyrkenit pa je ponarejen turkiz - pod tem menom namreč ponavadi prodajajo modro pobarvane hovlite ali magnezite. Apatitu slana voda ne bo škodila.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...