Skoči na vsebino

8. april - Svetovni dan Romov

Marsa

Recommended Posts

• 1 year later...

Na Petau jih ni kaj dosti - še....razen za pusta Dornavski cigani x:Dx .....

Je bila zanimiva izjava enkrat: Ne boš ti mene jebal...jaz sem Mariborčanin x;)x ...(je izjavil rom enemu uradnemu organu x;)x )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Sramujemo?

Zakaj?

So manj ljudje, kot mi?

Ah, kriza je, ker tele stvari govorim iz teorije... da nimam nic proti Romom, geyem, lezbijkam, muslimanom, cefurjem... Nikol nisem imela kakega tesnega stika z njimi in pac nimam slabih izkusenj in lahko takole govorim... In mi gre na zivce, ker se sama zavedam, da je vse, kar pravim, samo teorija.

Po drugi strani pa vem, da bom tudi cez 20 let, ko bom imela kaj vec izkusenj, trdila enako. Zakaj? Ker ne verjamem v to, da so Romi umazani, pa da so cefurji nasilni, pa da so lezbijke kaj ja vem kaksne...

Ker verjamem samo v to, da so ljudje dobri in slabi. Vsi. Vsakega po malo...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

• 4 years later...
Sramujemo?

Zakaj?

So manj ljudje, kot mi?

Ah, kriza je, ker tele stvari govorim iz teorije... da nimam nic proti Romom, geyem, lezbijkam, muslimanom, cefurjem... Nikol nisem imela kakega tesnega stika z njimi in pac nimam slabih izkusenj in lahko takole govorim... In mi gre na zivce, ker se sama zavedam, da je vse, kar pravim, samo teorija.

Po drugi strani pa vem, da bom tudi cez 20 let, ko bom imela kaj vec izkusenj, trdila enako. Zakaj? Ker ne verjamem v to, da so Romi umazani, pa da so cefurji nasilni, pa da so lezbijke kaj ja vem kaksne...

Ker verjamem samo v to, da so ljudje dobri in slabi. Vsi. Vsakega po malo...

Aliana

Imam frenda prekmurca, ki je nasplošno zelo tolerantno bitje ampak če mu omeniš rome se mu zmeša...T "dobri sosedje" kradejo, grozijo z orožjem in so nevarni sebi in svoji okolici...potem pa nevem no...tako, da tisti, ki nimamo direkten stik z njimi smo lahko samo tiho. Ne rečem, da so kaj manj vredni kot mi, ampak bi se lahko tudi malo bolj potrudili in se socializirali oz prilagodili...vsaj v enih osnovah!

...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...