Mihela 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Če je v karti partnerja ASC v devici, moja 7 hiša večji del v devici, je potem lažje vzpostaviti dober odnos? Če ne drugega veš, da je ta pravi, tisti, ki te uči lekcije odnosov. V osnovi deluje tako ja, da je to dobra kombinacija. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 kaj če je v četrti composite hiši konjunkcija mars-venera v škorpijonu kje je tisti ki švica...aha!- poleg tega je v četrti hiši še venera kvadrat ASC, in mars kvadrat ASC- ASC je v levu tekmovalnost? joj sem zabluzila- venera kv. asc v četrti hiši... x:o)xPozdravljena Aira,če sta Mars in Venera kotna , pa še v aspektu z asc, potem je bistvo in glavna tema tega odnosa strast in spolnost. Ker je to v 4. hiši, gre lahko za zelo globoko strastno povezavo, kot bi bila ljubimca od vedno. Ker je 4. hiša pod obzorjem, bi rekla, da je lahko odnos dokaj skrit in da je strast izražena predvsem ko sta sama in je drugi ne opazijo tako močno. Ker je v škorpijonu, je po vsej verjetnosti ženska povsem v oblasti moškega in strasti. (ker je Mars tudi dispozitor Venere) Če bi naprimer bila Venra in Mars v 10. hiši, z istim aspektom, bi bila kot par zelo upadljiva, vsi bi vaju opazili, in bi bila kot na odru, vajino obnašanje bi bilo v tem smislu: "Glejte, midva sva najbolj seksi par...." Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Na kratko povedano - par, katerega kombin gledamo, deluje kot celota, pri čemer ga laže ocenjujejo drugi kot pa se sama dva. Primer: za sosede smo sposobni reči "Glej, kako sta tadva podjetna" ali "Kako škrta sta", čar pa je v tem, da morda nobeden od njiju ni kaj posebno podjeten ali škrt, skupna energija pa gre v tej smeri in se to opazi. Kombin je zato težko razlagati ljudem. Sam to zelo nerad počnem. Razlog sem že napisal tu nekje v neki temi. Če govoriš z zakoncema in jima govoriš o dobesedno neki TRETJI kvaliteti (torej ne o njemu posebej ne o njej), se spogledujeta, morda celo malo sprenevedata, zadeva je šla v takih primerih pogosto mimo. Kombin je astrološko vzeto seveda vabljiva zadeva, nekakšen izziv, njegova praktična uporabnost pa je preveč odvisna od ljudi, ki ti sedita nasproti. Le malo ljudi se zna pogledati iz nekega drugega zornega kota, pri kombinu pa brez tega ne gre. (Neprimerno raje zato uporabljam sinastrijo, ki mi je močnejša plat, tam se pa najdemo čisto jasno in oprijemljivo, brez bluzenja in sprenevedanja.) Živijo! (Pripis: Še moje zelo osebno mnenje, s katerim nikakor ne želim nikomur nič slabega: pustite kombin in kompozit pri miru, dokler vam v nekaj letih ukvarjanja z astrologijo temeljne zadeve ne bodo toliko v krvi, da vam bodo prešle v rutino. To seveda ne velja za Mihelo, ki ima to že vse za sabo in kombin brez najmanjšega dvoma obvlada neprimerno bolje kot jaz, pa še za koga tu, ampak za vse tiste, recimo, ki ste še na stopnji "kaj bi lahko pomenil ta kvadrat" oziroma "kaj mi bo delala retrogradna Venera". Milje daleč je to od razumevanja kompleksnosti kombina. Kar pomeni, da zidate hišo brez temeljev, a dimnik bo imela pa lep. Pa brez zamere. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 (Pripis: Še moje zelo osebno mnenje, s katerim nikakor ne želim nikomur nič slabega: pustite kombin in kompozit pri miru, dokler vam v nekaj letih ukvarjanja z astrologijo temeljne zadeve ne bodo toliko v krvi, da vam bodo prešle v rutino.Se strinjam. Ali pa si ga oglejte potem, ko ste že dobili jasnen občutek o odnosu med dvema. Samo za primer, ko razlagam nek odnos, napišem približno osem strani, o kombinu najpogosteje napišem maksimalno pol strani.Samo v razmislek. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Bern, pust nas, neizkušene, da se mal poigravamo, nooo Mene tudi zanima, kaj mi bo delala retro Venera v 5.hiši Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Neli 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Mene tudi zanima, kaj mi bo delala retro Venera v 5.hiši Mal bolj boš žurirala.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Bern, pust nas, neizkušene, da se mal poigravamo, nooo Mene tudi zanima, kaj mi bo delala retro Venera v 5.hiši Oona in vsi ostali, ki ste se našli v mojem zapisu! Kar vesel bi bil, če me ne bi razumeli napak. Ne govorim o izkušenosti, saj smo vsi na neki stopnji naizkušeni - tudi še v starosti. Moje prednosti tu ni veliko. Kvečjemu drugačen zorni kot. Gre za nekaj drugega. Če se igramo, potem tudi spoznavamo in se učimo - naravni zakon. Malo pa me včasih bega občutek, da si nekateri tu želijo dospeti do določenih spoznanj in znanja o astrologiji, po drugi strani pa vidim, da se tega vztrajno lotevajo z napačnih strani. Potem ne vem, ali gre za sprenevedanje, resen anmen ali le tipkanje o astrologiji namesto v vrtnicah, plenicah in parfumih. Res pa je, da niti slučajno nisem študiral, kdo bi se tu rad astrologijo šel zares in kdo bi se samo igral. Tako da je možno, da je na koga letelo kaj takega, kar mu ravno ne prija. V tem primeru se opravičujem. A zakaj mislim tako? Nekaj fasciklov imam horoskopov ljudi, ki so se v določenem trenutku znašli pred križiščem, kjer ni bilo kam. Prišli so vprašat in smo orali ledino, iskali, praskali, švicali, ugotavljali. Brez kake hlinjene skromnosti upam reči, da sem prenekatero osebnost "seštrikal skupaj". Trdo delo včasih. In zato se mi zdi - tvegam vaše nestrinjanje ali pa obsodbo; tak pač sem - popolna potrata imeti astrologijo, cel spekter odličnih in uporabnih informacij dobesedno pri roki, a se s tem samo igrati. Narava ničesar ne oprošča. Zato je čisto mogoče, da bo spoznanje, da ste imeli z astrologijo nekaj let stika, a vam to v primeru krize nič ne pomaga, ker od tega niste nič odnesli, prilično boleče. Pa naj mi bo oproščeno, če sem si drznil. Seveda se poigravajte, koliko se hočete. Pa še pomagal vam bo pri tem, če bom lahko. Kar v bistvu že nekaj časa tudi počnem. Ampak na svoj način. Lep pozdrav vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 thx Mihela.vse dobro tudi tebi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Ja, Bern, deloma se strinjam z napisanim. Če se gremo astrologijo, se moramo tudi kaj naučiti iz nje. Tale forum je po moje namenjen izmenjavi mnenj o vplivih določenih planetov na nas in naše počutje...ampak, kako naj vemo, kako drugi doživljajo to, če si tega ne povemo. Ti nas pa malo "kregaš", ker sem napisala besedo poigravati se. Več ljudi več ve !!! Kaže, da je polna luna vplivala nate in si siten... :xx!: zdaj mi pa kot dober poznavalec astrologije in narave povej, kaj mi bo naredila tista Venera, ko bo šla retro. Jaz lahko povem le to, da me obletavajo sami neresni in vezani Lep pozdrav vsem Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aqua 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 o, mojega vprasanja pa se še nihče ni lotil - ali bi Mihela, ali pa kdo drug, ki se spozna na te zadeve, povedal kaj? sem ga še enkrat prekopirala: venera v škorpijonu v 3. hišimars v levu v 11. hišikaj pomeni, da tvorita kvadrat, pa še neke druge aspekte (venera je še v sekstilu z ascendentom v devici,mars pa v sekstilu z saturnom in jupitrom v tehtnici)?? Kolk je kvadrat kej težek aspekt? Luna sekstil Venera 05°39`27 Venera kvadrat Mars 00°49`08 Venera sekstil Ascendent 03°49`56 Venera inkonjunkcija MC 01°39`43 Mars sekstil Jupiter 01°24`17 Mars sekstil Saturn 03°56`23 Mars trikotnik Neptun 06°34`20 Mars sekstil MC 02°28`51 aja, pa 5. (v kozorogu) in 8. (v ovnu) hiši sta prazni. Hvala za odgovor. l.p. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jupitra 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Mihela, če lahko postavim eno čisto praktično vprašanje: Vidim, da si govorila o kombin (davisonovi) karti. Ali si na osnovi izkušenj ugotovila, da le-ta kaže boljšo sliko ustaljene zveze kot pa kompozit karta (na osnovi midpointov med planeti obeh v paru)? Moram priznati, da sem sicer brala, da eni astrologi preferirajo eno, drugi stavijo na drugo (verjetno na podlagi izkušenj) ...vedar kakšnih res trdnih stališč za/proti nekako nisem zasledila. Katero ti uporabljaš in zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Mihela, če lahko postavim eno čisto praktično vprašanje: Vidim, da si govorila o kombin (davisonovi) karti. Ali si na osnovi izkušenj ugotovila, da le-ta kaže boljšo sliko ustaljene zveze kot pa kompozit karta (na osnovi midpointov med planeti obeh v paru)? Moram priznati, da sem sicer brala, da eni astrologi preferirajo eno, drugi stavijo na drugo (verjetno na podlagi izkušenj) ...vedar kakšnih res trdnih stališč za/proti nekako nisem zasledila. Katero ti uporabljaš in zakaj?Uporabljam kombin, ker lahko naredim več z njim, lahko gledam tranzite nanj, ga progresiram, delam povratke, predvsem iz tega vidika. Pri kompozitu sem zelo omejena, ker gre samo za midpointe, in ni živa karta. Toda da ti priznam zelo velikokrat je kompozit zelo sličen kombinu in mi sporoča podobno zgodbo, mislim, da se še ni zgodilo, da bi govorila vsak po svoje totalno nasprotno. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Veš kaj Jupitra bom izkoristila tukaj in te nekaj vprašala.V neki drugi temi sem brala tvoje razlage aspekta med Venero in Plutona. Rekla si, da konjunkcija ne deluje tako težko kot drugi negativni aspekti. Mi lahko razložiš kaj misliš? Maš kak tak primer? Že v naprej se zahvaljujem. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 ...Kaže, da je polna luna vplivala nate in si siten... ... Tok me pa že dolg nobena ni nasmejala... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jupitra 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Veš kaj Jupitra bom izkoristila tukaj in te nekaj vprašala.V neki drugi temi sem brala tvoje razlage aspekta med Venero in Plutona. Rekla si, da konjunkcija ne deluje tako težko kot drugi negativni aspekti. Mi lahko razložiš kaj misliš? Maš kak tak primer? Že v naprej se zahvaljujem. Vse dobro, MihelaMihela, žal se ne spomnim, da bi bila v kaki temi omenjala to temo: VE-PLU...sem precej nova na tem forumu in še nisem kaj dosti sodelovala.Moram priznati, da nimam nekih osebnih izkušenj s tem aspektom, sama ga v natalni karti nimam.Imam pa conj. NE-VE, za katero pa je rečeno, da navadno ni tako problematična, kot kvadrat (Taylorjeva ga ima, če se ne motim, in vsi vemo, koliko neuspešnih porok je dala skoz). Seveda pa verjetno vpliva tudi, kateri planeti so še vmešani, če sploh kateri (pri meni tvori Saturn eksaktni sextil na Neptuna, ki zadeve precej bolj postavi na trdna tla bi rekla). Glede kombin vs. kompozit...a ni možno gledati tranzitov tudi na kompozit, oz. ga tudi progresirati? V literaturi, ki jo imam, so te metode opisane, in iz čisto osebnih izkušenj lahko rečem, da delujejo (tako progresije kot tranziti).Se pa popolnoma strinjam, skoraj vedno so iste teme nakazane v obeh kartah, in če gledaš obe, si lahko skoraj siguren, da so pa to tiste teme, ki so dejansko najpomembnejše. Lep pozdrav,Jupitra Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Veš kaj Jupitra bom izkoristila tukaj in te nekaj vprašala.V neki drugi temi sem brala tvoje razlage aspekta med Venero in Plutona. Rekla si, da konjunkcija ne deluje tako težko kot drugi negativni aspekti. Mi lahko razložiš kaj misliš? Maš kak tak primer? Že v naprej se zahvaljujem. Vse dobro, MihelaMihela, žal se ne spomnim, da bi bila v kaki temi omenjala to temo: VE-PLU...sem precej nova na tem forumu in še nisem kaj dosti sodelovala.Moram priznati, da nimam nekih osebnih izkušenj s tem aspektom, sama ga v natalni karti nimam.Imam pa conj. NE-VE, za katero pa je rečeno, da navadno ni tako problematična, kot kvadrat (Taylorjeva ga ima, če se ne motim, in vsi vemo, koliko neuspešnih porok je dala skoz). Seveda pa verjetno vpliva tudi, kateri planeti so še vmešani, če sploh kateri (pri meni tvori Saturn eksaktni sextil na Neptuna, ki zadeve precej bolj postavi na trdna tla bi rekla). Glede kombin vs. kompozit...a ni možno gledati tranzitov tudi na kompozit, oz. ga tudi progresirati? V literaturi, ki jo imam, so te metode opisane, in iz čisto osebnih izkušenj lahko rečem, da delujejo (tako progresije kot tranziti).Se pa popolnoma strinjam, skoraj vedno so iste teme nakazane v obeh kartah, in če gledaš obe, si lahko skoraj siguren, da so pa to tiste teme, ki so dejansko najpomembnejše. Lep pozdrav,Jupitra Ja pri kompozitu ni najbolj pametno se iti tranzite in progresije, ker gre za umetno karto, ki nikoli ni res obstajala. A veš, gre samo za središčno karto dveh kart in to na tak način, da se vzame vsak planet in vsako pozicijo in se izračuna središčno pozicijo, podobno kot pri središčnih točkah.Kompozit pa ti da nek trenutek in prostor, ki je realen trenutek in pozicije v tistem momentu so ralne pozicije planetov na nebu. V tem je bistvena razlika. Tako ena kot druga tehnika je v redu, toda progresirati se kompozita res ne da, sej nimaš kam pogledati, kaj se je s temi planeti dogajalo naprej, če veš, da so njihove pozicije umetno narejene, glede na pozicijo planetov iz dveh kart , ki resnično prikazujejo pozicije planetov na nebu ob določenem času na določenem mestu. Ne gre, ni logično. Sej veš kako se gleda progresije.Tranzite bi se dalo geldati, vendar ne vem koliko je smiselno, ker je to umetna karta. Zgleda da sem te zamenajla z nekom. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Če se smem, Jupitra, kar takole vmešati, me zanima, pa kaj pa bi ti rada od progresiranega kombina? En razlog verjetno je ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jupitra 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Če se smem, Jupitra, kar takole vmešati, me zanima, pa kaj pa bi ti rada od progresiranega kombina? En razlog verjetno je ...Pozdravljen Bern, seveda se lahko vmešaš, še izredno vesela sem, če lahko podebatiram zadeve! Kolikor poznam progresije, nakazujejo močnejše povdarjanje določenih tem v življenju, npr. ob menjavi znaka hitrejših planetov (počasnejši se tako ali tako ne premikajo kaj dosti po simboliki leto za dan), menjava znaka progresiranih kotov, ali pa predvsem aspekti progresirane lune na natalne planete (tudi ostali hitrejši planeti ob eksaktnih aspektih, predvsem konjunkcijah).Če torej to apliciram na kompozit: kompozit postane samostojna karta dveh, ki živita skupaj in njuna zveza se seveda razvija, tako kot se razvijamo mi vsi. Če se torej v nekem času določen planet s progresijo premakne v drugi znak, se lahko torej le-ta začne izražati malo bolj na način, ki ga odraža ta znak. Progresirana luna bi potemtakem prav tako s potovanjem skozi hiše in aspekti s planeti v kompozitu osvetljevala teme te hiše oziroma planetov.Kot sem že rekla, sama s progresiranjem kombinov (davisonove karte) nimam nobenih izkušenj, tudi tale zadeva s progresiranim kompozitom je bolj rezultat teorije (knjig) kot pa nekega daljšega bolj praktičnega pročevanja, bolj sem delala na lastnem primeru oziroma ljudeh, ki jih dovolj dobro poznam, da lahko opazim morebitne vplive. Opazila pa sem, da je tudi Mihela, ki zgleda ima malo več izkušenj s to metodo, omenja progresirani kombin, mogoče bi lahko ona kaj več dodala. Kot sem že omenila, jaz bi prevsem gledala zadeve, ki sem jih zgoraj navedla (še vedno pa bi daleč največ povdarka dala natalnim kartam obeh in sinastriji). Izredno vesela bi bila, če bi ti povedal svoje izkušnje v zvezi s tem, ker sem mnenja, da se veljavnost uporabe določenih metod lahko najbolje preveri ravno skozi prakso, ki je pa meni še veliko manjka. Vem pa tudi, da si v tem astrologi niso enotni....ali sploh progresirati kompozite ali ne, pač glede na to, da jo to vseeno umetna tvorba. Pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Stvar je verjetno res zanimiva. Nemara celo deluje. Po teoriji bi vsekakor morala. Samo, par vprašanj pa vseeno obstaja. Najprej astrološka klasika: ali upoštevati kompozit ali kombin? Ta dilema še ni rešena, nekateri astrologi uporabljajo enega, drugi drugega - podobno kot pri sistemih hiš. Prvi je totalno računalniška in umetna tvorba, drugi je vsaj približno logičen. Oba prijema pa sta precej nova in zato tudi popularna. Naslednje: zakon dveh se začne s poroko. Če vemo natančen čas (kar navadno - vsaj za nekaj minut gor ali dol - ni tako velik problem, se s to zvezo lahko ukvarjamo na ta način. S tranziti, progresijami in še čim. Težava je seveda pri zakonih, ki to niso, tam verjetno brez kompozita/kombina ne gre. Še najbolj uporaben način pa se mi (osebno) še vedno zdi obdelava sinastrije. Spet zaradi praktičnega razloga (kot pri meni vedno). Ko se pogovarjaš z dvema, poveš o vsakemu nekaj pa kako gledata en drugega in kaj drug drugemu prinašata v zvezo itd. Izgleda, da teram svojo, ampak verjetno se bom moral lotiti tudi kombinov, morda celo najdem kaj bolj uporabnega. Samo toliko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jupitra 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Hvala, Bern, za pošten odgovor!Tole, da praksa njveč pokaže, se pa popolnoma strinjam, tebi je očitno ne manjka , pa še kozorog si po soncu, če se ne motim, brez otipljivih rezultatov verjetno ne boš kar tako sprejel nobene metode, še posebno ne tako novih kot sta kombin in še posebej kompozit (mislim, da je ta še veliko mlajša). Jaz se močno povdarjen štirikratni strelec (z močnim Uranom), včasih kar MORAM poskusiti še kaj novega . V primerjavi z natalno in nekaterimi drugimi vrstami astrologij, ki so stare tisočletja, bo pri novejših metodah verjetno treba še veliko časa, da se bi izkazalo v praksi, kaj drži in kaj ne....do takrat bomo pač poskusili, pogledali, kaj drži, vendar se v bazi bolj držali preiskušenih zadev. Lep pozdrav za sedaj! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 V primerjavi z natalno in nekaterimi drugimi vrstami astrologij, ki so stare tisočletja, bo pri novejših metodah verjetno treba še veliko časa, da se bi izkazalo v praksi, kaj drži in kaj ne....do takrat bomo pač poskusili, pogledali, kaj drži, vendar se v bazi bolj držali preiskušenih zadev. Lep pozdrav za sedaj! Se strinjam. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Kombin ali kompozit Astrologi različno uporabljajo obe tehniki. Zase lahko rečem, da mi je bolj pri srcu kombin in da sem se v teh nekaj letih kar precej osredotočala na tak izračun skupne karte. Zdi se mi, da kar točno pokaže odnos med dvema, pa naj gre za kakršenkoli vrsto odnosa. Včasih pa si naredim tudi kompozit, ki tudi pove nekaj o odnosu, vendar ga ne uporabljam iz tega razloga, ker se ga ne da progresirati. Pri kombinu pa lahko progresirate, delate sončne povratke.... Kombin gledam tako, da ASC predstavlja predvsem starejšega v tem odnosu, DESC pa mlajšega. Potrebno je gledati vladarje in njihove signifikatorje. Če vladar ASC in DESC nista v posebno dobrem odnosu, tudi odnos ni dober ali pa je vsaj težaven. Pomebna je tudi luna. In tako dalje... Lep vikend vsem skupaj ! Oona Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 ta je pa lepa :xx!: - kaksna skupna karta sonce, asc in venera in saturn v biku :xx!: pa v 12 hisi :xx!:pa se luna v 12 hisi :xx!:kwa je sploh dobrga na tej skupni karti?? ce gledam banalnoampak ocitno si nisem tole brezveze manifestirou, in zgleda da rabm kr velik zemlje, ki je sicer v chartu skor nimam. le da je tu precej prisotna 12 hisa. Composite Horoscope midpoint method PLANETARY POSITIONS planet sign degree house Sun Taurus 07°20'37 12Moon Aries 22°33'03 12Mercury Scorpio 07°01'52 06Venus Taurus 16°50'03 01Mars Libra 00°58'00 05Jupiter Scorpio 18°21'30 07Saturn Taurus 18°07'08 01Uranus Libra 08°45'14 05Neptune Sagittarius 00°46'51 07Pluto Virgo 26°56'32 05True Node Aquarius 28°16'09 10 HOUSE POSITIONS (Placidus) Ascendant Taurus 11°27'54 2nd House Gemini 17°17'00 3rd House Cancer 20°45'41 Imum Coeli Leo 20°47'41 5th House Virgo 19°29'54 6th House Libra 15°57'40 Descendant Scorpio 11°27'54 8th House Sagittarius 17°17'00 9th House Capricorn 20°45'41 Medium Coeli Aquarius 20°47'41 11th House Pisces 19°29'54 12th House Aries 15°57'40 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jupitra 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Kombin ali kompozit Astrologi različno uporabljajo obe tehniki. Zase lahko rečem, da mi je bolj pri srcu kombin in da sem se v teh nekaj letih kar precej osredotočala na tak izračun skupne karte. Zdi se mi, da kar točno pokaže odnos med dvema, pa naj gre za kakršenkoli vrsto odnosa. Včasih pa si naredim tudi kompozit, ki tudi pove nekaj o odnosu, vendar ga ne uporabljam iz tega razloga, ker se ga ne da progresirati. Pri kombinu pa lahko progresirate, delate sončne povratke.... Kombin gledam tako, da ASC predstavlja predvsem starejšega v tem odnosu, DESC pa mlajšega. Potrebno je gledati vladarje in njihove signifikatorje. Če vladar ASC in DESC nista v posebno dobrem odnosu, tudi odnos ni dober ali pa je vsaj težaven. Pomebna je tudi luna. In tako dalje... Lep vikend vsem skupaj ! Oona Moram reči, da sama na kompozit (ali pa kombin, saj oba odražata odnos kot samostojno tvorbo) gledam drugače. Prva hiša mi pomeni, kako se par predstavlja navzven, kako ga ljudje doživljajo kot skupno tvorbo (npr. asc = kozorog: resno, strukturirano; ASC = strelec: razigrano, zabavno, itd.) in tako naprej vse hiše...2. hiša: kakšen odnos imata do skupnih vrednosti in vrednot ...da ne grem naprej). Pomembna je recimo 4. hiša: dom, temelji odnosa in njen vladar...npr. vladar le-te v 10 bi lahko pomenil, da imata skupne cilje, ki jih se jih bosta trudila skupaj ustvariti.Pomembna je tudi 7. hiša, vendar bolj v tem, kaj je pravzaprav glavni motiv njunega osnosa: vladar v 5. : zabava, ustvarjalnost, otroci; vladar v 11: v zvezi iščeta predvsem prijateljstvo; vladar v 10: skozi zvezo želita doseči skupne cilje, v 4. : močna motivacija bo, da si ustvarita skupen dom ....Nikakor pa se mi ne zdi, da bi v tej karti lahko gledal enega ali drugega ločeno, to se vidi v sinastriji.No, vsaj tako sem se jaz naučila gledati te karte (R. Hand, Townley, Newille).Velik povdarek pa bi dala predvsem aspektom v tej karti. Glede razlike kombin-kompozit...v glavnem oba kažeta iste teme: npr. imam pred sabo karto enega para:kompozit kaže opzicijo marsa in plutona, kombin kaže njuno konjunkcijo; ascedent in descedent sta zamenjana, vendar ostaja polarizacja na tej osi po temi vseeno enaka, sonce je v obeh na MC, luna v obeh v 5. hiši, tudi inkonjunkcija SO-LU ostaja še vedno v obeh.... Jaz se nekako nagibam k temu, da bi pogledala v obeh kartah skupne teme, te so verjetno tiste pomembne.Če uporabim tvojo analogijo na tem konkretnem primeru, bi torej starejšega v tem odnosu predstavljal Pluton (ško), mlajšega pa Venera (bik), vendar ne tvorita nobenega aspekta med sabo...bi to torej pomenilo, da živita eden mimo drugega? Glede progresij se še pa nisem pustila čisto prepričati za ali proti ...če pogledamo na astro.com, vidimo, da imajo med možnimi izbirami tudi progresirani kompozit..... Verjetno je malo odvisno tudi od šol: ene propagirajo eno, druge pa drugo metodo. OOna, mišljeno je samo kot dodatek k tvojemu odgovoru, ne kot nasprotovanje, če tebi kombin daje boljše rezultate, potem sigurno to nekaj pomeni. Ali mi lahko predlagaš kako literaturo s področja kombinov (če se da, angleško, z nemščino bi verjetno ne šlo preveč gladko). Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Literature na temo kombinov ali kompozitov sem zasledila bolj malo ali nič. Moji napotki so predvsem šola moje prve učiteljice astrologije in znanje, ki sem ga pobrala po poti. Tudi E. Kurent nam je bolj priporočila kombin. Meni je pač bolj všeč kombin, se pa strinjam, da je tudi v kompozitu nekaj. Sem brala, da se večina ameriških in evropskih astrologov usmerja h kompozitu. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.