Skoči na vsebino

Ljubimci in ljubimke

sokrates

Recommended Posts

Mateja...ti ali ta oseba ima Lilit na 4.06 tehnice v 3.hiši uh...to pa marsikaj pove pri ženski, če je v hiši komunikacije....

Boris... hvala :palec: ... samo xrolleyesx ... če je v tehtnici, potem je v 4. hiši (ker imam 4. hišo od 21st. device do 27. st tehtnice) :inocent: .. o tem, kaj lilit pomeni, pa grem zdaj malo brskat po astroloških temah

Deli na socialnih omrežjih

Mateja...ti ali ta oseba ima Lilit na 4.06 tehnice v 3.hiši uh...to pa marsikaj pove pri ženski, če je v hiši komunikacije....

Boris... hvala :palec: ... samo xrolleyesx ... če je v tehtnici, potem je v 4. hiši (ker imam 4. hišo od 21st. device do 27. st tehtnice) :inocent: .. o tem, kaj lilit pomeni, pa grem zdaj malo brskat po astroloških temah

Pozdravljena Mateja, ne želi si imeti Lilith zelo ispostavljen, ker z njim ni lahko, kajti avtomatično ne pašeš v družbo in če nisi res močna oseba, te lahko pripelje v huda nihanja in ni nič prijetnega. Lilith je tisti del ženske, ki je enakovreden moškemu, kot Amazonke ali Ksena, a veš ženske ki so divje moške (čerpav se mi zdi, da v današnem času tudi moški niso divji, ampak Ok, to je le simbolika) in nimajo časa za družino in moža. To lahko prinese v življenje zmedo in nezakonske otroke, za katere skrbijo drugi in veliko žensk, ki so bile zaradi tebe prevarane...

Lilith je dober, ko si kot oseba močan, lahko te celo izpostavi in postaneš pevka ali filmska igralka, ki jo množica obožuje, a znotraj sebe si nesrečna in razdvojena.

Vsekakor ima tudi Lilith svoje dobre strani, vendar zato se je treba zavedati, kaj vse lahko prinese, če si preveč oseben. Lilith je tisto drugo Lune, tisto drugačno Luni, in Luna so čustva in tudi psiha, in Lilith lahko izkoristiš samo če nisi čustvena, če se odmakneš od sebe in ga izkoristiš za širše dobro.

Evoga, da ne bom škrta z znanjem pa ti povem kaj piše v knjigi za ta položaj ( Lilith v 4)

Zgodaj v otroštvu čustveno težka izkustva. Otrok se počuti oviran, omejen. In ko človek odraste mora preko teh izkušenj v otroštvu in to tako, da postane popolnoma neodvisen in se odraslo odloča.

To je kratek izpis iz knjige Delphine Jay: Interpretins Lilith.

xrolleyesx Vse dobro.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

živio!

jaz imam venero v levu,

mars v levu,

sonce v tehtnici,

ascendent v raku,

luno v ovnu.

kakšna ljubimka sem? x:Ix

Mislim, da si precej dominantna ženska, veliko daš na svoj izgled. Deluješ privlačno in se tudi sama potrudiš, da si opazna v družbi. Rada nastopaš, rada si vidna. Mogoče imaš tudi kak kreativni talent, predvsem za modo. Toda mislim, da v resnici nisi tako vročekrvna kot izgleda na prvi pogled, vsaj ne v spolnosti. ( Dispozitor Marsa je v tehtnici). Rada imaš zelo galantne in zanimive moške, ki so nekaj posebnega, mačo tipi, ki pa znajo zasebno biti zelo krotki in prijazni.

Seveda nisem imela dovolj podatko za natančno analizo, nisem upoštevala ne aspektov ne hiš, torej, je možno, da sem malo zgrešila.

:palec: Pohvaliti moram Free, ker tako hitro dojema. Zelo dobro je razložil.

xrolleyesx Vse dobro.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Mihela, najlepša ti hvala, da si se tako potrudila z odgovorom :palec: astrologijo šele spoznavam in sem še čisti začetnik... do lilita pa še sploh nisem prišla, ko je še toliko drugega prej... bo kar držal tisti kratek opis za moj položaj

vse dobro tudi tebi x:)x :palec:

Mateja imaš prav, ker prej sem vedel približne koordinate za Ljubljano, kot gledam je res v 4.hiši, sicer si pa sama že ugotovila...lep večer x;)x

Lilith - the dark moon (vir: www.astro.com)

In the beginning was the Great Goddess, and the Goddess was the Earth, and the Earth was the Goddess. The origins of the cult of the Great Goddess lie hidden in the dim twilight of prehistoric time. The Goddess ruled for hundreds of thousands of years. In the course of time, the Mother-Goddess was overthrown and driven under, and the triumph of the most patriarchal of archetypes - Jahwe, God the Father, Allah - was complete in the Judaic, Christian and Moslem worlds. It was only in the tamed form of Mary, Mother of God, that some aspects of the Mother Goddess were permitted to survive. Various Black Madonnas in ancient sanctuaries still bear witness to her.

The figure of Lilith represents one aspect of the Great Goddess. In ancient Babylon, she was worshipped as Lilitu, Ischtar or Lamaschtu. Jewish mythology already puts her into darker realms - an evil Demon of the night, a fitting mate for Satan, lying in wait for men, and killing children.

The Astronomical Lilith

The Moon travels along an elliptical path around the Earth. An ellipse has two focal points, and the other focal point, not occupied by the Earth has been called the Dark Moon, the Black Moon or Lilith. This is a slightly simplified definition, since, actually, the Moon and the Earth both move around their common centre of gravity, and the path of the Moon is not a neat ellipse, but a rather wobbly affair. One must distinguish between the mean orbit of the Moon, which is a slowly elongating ellipse, and the actual orbit, which vaccilates around the mean path, due to interference of various kinds. Just as there a "mean" and a "true" Lunar Node, so there is a "mean" and a "true" ellipse and a "mean" and a "true" Lilith. I write "true" in inverted commas, because the Moon's Node is only "true" about twice per month, when the Moon is actually on it, for the rest of the time, it is as "untrue" as the mean Node. In fact, when working with a point so close to the Earth, one should also take the great parallax into consideration, i.e. consider, from which point on the Earth one is actually looking at a point in the heavens. Astrology observes the planets geocentrically, as if from the Earth's centre, and not topocentrically, from the actual place of the observer.

The Dark Moon has also been defined as the aphelion of the Moon's orbit, or that point in the orbit farthest from the Earth. Both these points, the aphelion and the second focal point, lie on the long axis of the orbital ellipse, the line of apsides. Seen from the Earth, they lie in the same direction, and therefore occupy the same place in the Zodiac. The second focal point lies at a distance only about 36´000 km from the Earth, the aphelion at about 400´000 km. Apart from this, both definitions can be regarded as being equivalent. Because the orbit of the Moon continually shifts forward in space, the Dark Moon moves along the Zodiak at about 40° per year. A complete revolution takes 8 years and 10 months.

Lilith in the Chart

The glyph used for Lilith is a black Moon (see above), as opposed to that used for the real Moon. Lilith is included in the chart drawing Type 2.AC, some other drawing types, such as 2.AT show Lilith in the table of planetary positions.

Interpreting Lilith

"During my years of astrological practice, I have come to use the Dark Moon in all my chart analyses, as a complement to interpretating the Moon. It would never occur to me to neglect this influence. The Dark Moon describes our relationship to the absolute, to sacrifice as such, and shows how we let go. In transit, the Dark Moon indicates some form of castration or frustration, frequently in the areas of desire, a powerlessness of the psyche, or a general inhibition. On the other hand, it shows where we question ourselves, our lives, our jobs, and our beliefs. I feel this is important, since it gives us the opportunity to "let go" of something. The Dark Moon shows where we can let the Whole flow into our selves, without putting an "I" in the way, without putting up a wall in the form of ego. At the same time, it doesn't indicate passivity - on the contrary - it symbolizes the firm will to be open and trusting, to let the Greater World flow through one, relying entirely on the great laws of the universe, on that which we name God. To prepare us for this opening, the Dark Moon creates a necessary void."

(Joëlle de Gravelaine in "Lilith und das Loslassen", Astrologie Heute Nr. 23)

http://www.astro.com/im/in/blackmoon_e.jpg

Pozdravljena Mateja, ne želi si imeti Lilith zelo ispostavljen, ker ...

Interpretins Lilith.

xrolleyesx Vse dobro.

hm, ne bi trdil, ampak, pomoje meni lilith kar mocno tezi xrolleyesx

hkrati kakor navaja 2 recimo nasprotni dejstvi o delovanju lilith (zgoraj clanek) bi rekel, a se morda ukvarjam prav z srednjo potjo med podanima 'dejstvoma', mogoce vsaj malo, nekako x:Dx x:o)x ko'kot da moznost da spustimo - to let go something', kakor sem razumel.?

ali to pomeni, da je lilith tudi generacijska? : ''A complete revolution takes 8 years and 10 months.'' (zgoraj iz texta)

hkrati pa sem gledal oddajo o luni (discovery), ki je govorila o tem, da se luna (ceprav zelo zelo pocasi) nekako oddaljuje od zemlje.

ali to pomeni, da bo tudi vpliv lilith cez stoletja vedno manjsi?

x:Dx Kaj si dobro napisala o Amazonkah, Mihela! x;)x :palec: One ženske, ki se čutijo enakovredne moškim, ma ne enakovredne, močnejše, pa to sem jest!

x:)x :vragec:

Saj je jasno: Lilith je v konjunkciji z Venero v 8. hiši v Škorpijonu, obe v trigonu z Asc in luno v 1.hiši. Hm je pa tu še kvadrat Saturn Lilit..

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

x:Dx Kaj si dobro napisala o Amazonkah, Mihela! x;)x  :palec: One ženske, ki se čutijo enakovredne moškim, ma ne enakovredne, močnejše, pa to sem jest!

x:)x  :vragec:

Saj je jasno: Lilith je v konjunkciji z Venero v 8. hiši v Škorpijonu, obe v trigonu z Asc in luno v 1.hiši. Hm je pa tu še kvadrat Saturn Lilit.. 

xsrcx  xsrcx  xsrcx MucaMaca

Dej to izkoristi za tantro in dvig kundalinija. Sej ne da sme kakšen strokovnjak, vendar je ta kombinacija lahko razdiralna, če je ne izkoristiš na pravi način, ker če seksualna energija ni prav usmerjena, lahko z njo škodiš sebi in drugim. Zavedaj se, da imaš posebno moč in s tem tudi večjo odgovornost, da to moč optimalno izrabiš. Toda pazi se ljubosumja.

Tisti Saturen sam kaže, da se bremzaš, sama sebe v tem pogeldu in da si ne dovoliš biti vse to in da je tista moč nekako skregana tudi s tradicijo in posredno z družbo v kateri živiš, vendar v osnovi te bremza lasten strah.

xrolleyesx Vse dobro.

dnevni horoskop

xsrcx  xsrcx  xsrcx MucaMaca

:xx!: xrolleyesx :sori: :inocent: :o|o:

Le kaj pomenijo te šifre!?

Normalno, da je jasno

1 je v 2, pa 9 je v ena v9: 1 je v 5 in devet 9, poleg tega pa se tudi dnevna situacija ujema

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

xsrcx  xsrcx  xsrcx MucaMaca

Normalno, da je jasno

1 je v 2, pa 9 je v ena v9: 1 je v 5 in devet 9, poleg tega pa se tudi dnevna situacija ujema

Vojko

Vidiš vsak ima svoj jezik, jaz pa tebe ne razumem.

x:Dx x:Dx

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela.

dnevni horoskop

xsrcx  xsrcx  xsrcx MucaMaca

Normalno, da je jasno

Vojko

Vidiš vsak ima svoj jezik, jaz pa tebe ne razumem.

x:Dx x:Dx

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela.

Točno to Mihela

Mal za hec, mal zares! x:Dx

Zato pa menim, da imamo skupni jezik.

Pa natakar gostu našteje jedi, namesto, da bi rekel:

Aperitiv 843

Predjed 7a

Glavna jed 8

posladek 124

lp, Vojko x;)x

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Lepo prosim, da bi kdo izracunal iz teh podatkov Lilith:

01/11/1972, v Ts ob 14.50

Hvala vnaprej, zelim vam lepo nedeljo in dobro zupco z rezanci

x^x  x;)x  x:px

Živjo, x:)x

ravnokar brskam po eni knjigci glede tega, pa sem še zate izračunala...

Imaš lilit v škorpijonu (27°54`) v 8.hiši.

Za razlago piše pa takolu:

Oseba se stežka približa komurkoli s čistim srcem, odkrito in z zaupanjem. Vedno išče razloge in opravičila, kar predstavlja njen obrambni mehanizem, in noče razumeti, da je največja ovira v njej prav nezaupanje, ki rojeva sovražnike. V takšni osebi obstajata dve nasprotni sili. Zato ne ve, kaj vbistvu sploh hoče ali si želi. Oseba s takšno pozicijo ne bi smela manipulirati s partnerjem s pomočjo erotične moči, ker to vedno vodi v težke izkušnje.

Potem je pa podan še nasvet:

Zaupajte partnerju, kar sicer ni lahko, se pa splača! Lilit v 8. hiši prinaša čustvene izpade, ki skrajšujejo življenje. Posledica so rane, bolečine, materialne izgube, povezane s partnerjem.

Evo, ...bo najbrž še kdo komentiral tvoj lilit,...če je kaki aspekt še kje prisoten ipd x;)x

Drugače pa še nekaj mene zanima:

Imam lilit v levu, 5.hiša, ampak za komaj 0°45`,... se pravi niti za eno celo stopinjo (dobr no, za eno, če zaokrožim navzgor)!? A to igra kaj vloge?? A lahko rečem, da ga imam celega v levu, ali je tud še kaj prisoten vpliv lilita v raku??

Pa zanima me kako veš, če imaš poudarjen lilit?...oz. kako pogledaš aspekte? A povežeš s planetom...

Npr. imam pol Jupiter v levu v 8.hiši, 5. hišo imam prazno v znamenju bika, Jupiter kvadrat Uran in trigon Neptun.... a se gleda oz. poveže te podatke? x:Ix

x^x x;)x x:px

Živjo, x:)x

ravnokar brskam po eni knjigci glede tega, pa sem še zate izračunala...

Imaš lilit v škorpijonu (27°54`) v 8.hiši.

Za razlago piše pa takolu:

Lilit ima v tem znamenju najtemnejšo barvo. Oseba se zato stežka približa komurkoli s čistim srcem, odkrito in z zaupanjem.

Presneto, jaz delujem navzven tako odprta oseba, sicer pa po naravi absoluten volk samotar. Imam milijon napak, nisem pa zahrbtna in/ali hinavska. Prej nasprotno; moj (pre)dolgi jezik me tepe ze celo zivljenje! :xx!:

Vedno išče razloge in opravičila, kar predstavlja njen obrambni mehanizem, in noče razumeti, da je največja ovira v njej prav nezaupanje, ki rojeva sovražnike. V takšni osebi obstajata dve nasprotni sili. Zato ne ve, kaj vbistvu sploh hoče ali si želi. Oseba s takšno pozicijo ne bi smela manipulirati s partnerjem s pomočjo erotične moči, ker to vedno vodi v težke izkušnje.

Ojoj, tudi tole je na glavo postavljeno :eek: :eek: , prej mene partner z lahkoto zmanipulira, ce uspesno dovaja eroticno moc na moj mlin...

Potem je pa podan še nasvet:

Zaupajte partnerju, kar sicer ni lahko, se pa splača! Lilit v 8. hiši prinaša čustvene izpade, ki skrajšujejo življenje. Custveni izpadi pa so...ja so.Evo, ...bo najbrž še kdo komentiral tvoj lilit,...če je kaki aspekt še kje prisoten ipd x;)x

Najlepsa hvala za izracun, interpretacijo in tvoj cas Konj :palec: :palec:

xnckrivx  sorry ruby...

res ni bila kaka huda literatura  x;)x ... pa vsaj vem, da ji ni kaj dost za verjet  :o|o:

Hvala Konj se enkrat, :palec: :palec: :palec:

si se potrudila. To je veliko vredno!

Upam,da ti kmalu kdo z znanjem odgovori.

Ciao, ciao,

Ruby x^x

Zato pa menim, da imamo skupni jezik.

Pa natakar gostu našteje jedi, namesto, da bi rekel:

Aperitiv 843

Predjed 7a

Glavna jed 8

posladek 124

lp, Vojko  x;)x

Glej če bi stvari razlagala samo s pomeni tako, da bi vsi razumeli, potem ne bi tistim, ki jih astrologija zanimala povedala zakaj sklepam na tak način in ne drugačen. Kar je pa najboljša vaja za ljudi, ki se z astrologijo ukvarjajo.

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela.

P.S.

Toda razumem kaj si hotel povedati.

dnevni horoskop

x^x  x;)x  x:px

Pozdravljena Ruby.

glej razlaga Lilitha je težja, vsaj zame , n i mi vse še jasno, kaj govori in kaj pomeni, še vedno raziskujem, seveda imam knjige in gledam pri ljudeh, ki jih srečujem, vendar vsega o LIlithu še ne vemo. Ni najpomembnejši element v karti.

Toda pozicija v 8. hiši se mi v osnovi ne zdi tako slaba, saj kaže sorodnost narave, težko je, če je Lilith povezan s tistimi energijami, ki mu niso podobne z Luno ali Venero na primer, če je povezan z Marsom, in s tem, da je v škorpijonu, je povezan z Marsom, potem se mi to v osnovi ne zdi tako slabo. V sekualnem smislu nakazuje neko skrito strast in moč. Divjo naravo v tebi.

V knjigi piše tako:

Da bi se lahko razvijale je tem osebam potrebna samota. Se oddaljijo od drugih, da ohranijo zasebnost. Ko oseba s tem položajem postane neosebna oziroma se depersonalizira, bo Lilith tu dal notranje vodstvo za dvig zavesti. S tem nekako dobijo oblast nad svojim življenjem in se pomirijo. Dokler se oseba ne ukvarja z bogastvom duše, uma in duha, dokler se ukvrja s slabostmi telesa in z lastnimi hotenji ne more biti zadovolna.

Lilith je en resnično majhen delček nas.

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela.

dnevni horoskop

Glej če bi stvari razlagala samo s pomeni tako, da bi vsi razumeli, potem ne bi tistim, ki jih astrologija zanimala povedala zakaj sklepam na tak način in ne drugačen. Kar je pa najboljša vaja za ljudi, ki se z astrologijo ukvarjajo.

Mihela :palec: , z užitkom berem tvoje komentarje, četudi niso namenjeni meni. Zraven se učim in hvaležna sem ti, da si tu z nami! Res te je z užitkom brat!

strelka

Pozdravljena Ruby.

glej razlaga Lilitha je težja, vsaj zame , n i mi vse še jasno, kaj govori in kaj pomeni, še vedno raziskujem, seveda imam knjige in gledam pri ljudeh, ki jih srečujem, vendar vsega o LIlithu še ne vemo. Ni najpomembnejši element v karti.

Toda pozicija v 8. hiši se mi v osnovi ne zdi tako slaba, saj kaže sorodnost narave, težko je, če je Lilith povezan s tistimi energijami, ki mu niso podobne z Luno ali Venero na primer, če je povezan z Marsom, in s tem, da je v škorpijonu, je povezan z Marsom, potem se mi to v osnovi ne zdi tako slabo. V sekualnem smislu nakazuje neko skrito strast in moč. Divjo naravo v tebi.

V knjigi piše tako:

Da bi se lahko razvijale je tem osebam potrebna samota. Se oddaljijo od drugih, da ohranijo zasebnost. Ko oseba s tem položajem postane neosebna oziroma se depersonalizira, bo Lilith tu dal notranje vodstvo za dvig zavesti. S tem nekako dobijo oblast nad svojim življenjem in se pomirijo. Dokler se oseba ne ukvarja z bogastvom duše, uma in duha, dokler se ukvrja s slabostmi telesa in z lastnimi hotenji ne more biti zadovolna. 

Lilith je en resnično majhen delček nas.

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela.

Bozanska razlaga, hvala Mihela.

Sem izrezana podoba opisa. Ce se za hip dusevno zanemarim.... lahko zbolim, ker se resnicno ukvarjam samo se z fizicno niti ne lepoto temvec prefektnostjo. Neznosen patos. Nujno pa rabim svoj svet, kamor se lahko zatecem, kjer hranim duh in um, da bi kaj dala tudi drugim. Sem vecna enigma za vse ljudi okoli mene. Nehote, ampak tako je.

Hvala se enkrat,

Ruby

No, pa dajmo še tule kaj povedat, Mihela. Če ti je... x:)x

Sonce Vodnar 00°39`26 5

Luna Vodnar 16°35`00 5

Merkur Kozorog 07°52`21 4

Venera Ribi 17°37`09 7

Mars Kozorog 14°55`55 4

Jupiter Bik 21°13`32 9

Saturn Lev 14°27`14 11

Uran Skorpijon 11°30`07 3

Neptun Strelec 15°17`14 4

Pluton Tehtnica 14°11`09 2

I. hisa - Ascendent (ASC) Devica 16°31`55

II. hisa Tehtnica 09°59`21

III. hisa Skorpijon 09°04`21

IV. hisa - Imum Coeli (IC) Strelec 13°22`23

V. hisa Kozorog 18°52`26

VI. hisa Vodnar 20°18`04

VII. hisa - Descendent (DESC) Ribi 16°31`55

VIII. hisa Oven 09°59`21

IX. hisa Bik 09°04`21

X. hisa - Medium Coeli (MC) Dvojcka 13°22`23

XI. hisa Rak 18°52`26

XII. hisa Lev 20°18`04

Pozdravljena Bobnar,

zelo lepo, moram reči, tako Venera ljubezen je močna, kot tudi Mars, oba sta na višini in oba kotna hkrati pa sta še v sekstilu, res seperativnemu, toda sekstilu. To kaže neko harmonijo in skladnost med sprejemanjem in danjanje in sposobnost, da z žensko vzpostaviš harmonični odnos, torej da si dovolj ljubeč in nežen, kar kaže Venera, hkrati pa dovolj strasten, o čemer govori Mars. To govori o seksulni harmoniji med partnerjema.

Ljubezen in partnerica imata pomembno mesto v tvojem življenju, mislim. Hrepeniš po veliki ljubezni (Venera sekstil Jupiter), vendar so možne prevare in prevelika idealizacija (Venera kvadrat Neptun) Privlačijo te rahločutne in nežne ženske, zelo ljubeče, vendar tudi precej nestvarne in občutljive.

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela

dnevni horoskop

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...