pokowc 22. februar 2004 Prijavi Deli 22. februar 2004 kako naj bi proslavljali vstop v Eu? . Evropa . Evropa pomeni "večer". Kakšno vlogo ima v tem svetu, kaj se od nje pričakuje, od kje izvira? Nova Evropa se rojeva - upanje je veliko. Visoka kultura kretske duhovnosti je trajala do približno 1450.leta pr.n.š., ko je potres na morskem dnu uničil to kulturo. Da bi si lahko na ta vprašanja odgovorili, se moramo ozreti na mitologijo Grkov. Grška mitologija nam jasno razkriva lastnosti ljubke Evrope, hčerke kralja Agenorja iz Tira, mesta v Feniciji. Po pripovedovanju je Evropa živela na ozemlju med Mezopotanijo in Egiptom. Ko se je nekoč lepa Evropa igrala s svojimi prijateljicami na obali, se je v podobi bleščeče belega bika pojavil Zevs, najvišji bog in gospodar Olimpa. Legel je k nogam Evrope in ona je bila edina, ki je imela pogum, da je bika okrasila s cvetjem. Tako je med njima raslo obojestransko zaupanje. Potem se je Evropa povzpela na bikov hrbet in bik jo je ponesel čez veliko morje do Krete. Mit pravi, da je Zevs Evropo ugrabil. Na Kreti je razodel, kdo v resnici je; zdaj se je pojavil v podobi orla in vzel Evropo za ženo. Iz te zveze so se rodili trije sinovi. Eden od njih je bil Minos, ki se je bojeval za oblast nad Kreto. Takrat mu je Pozejdon, bog morja, podaril krasnega bika. Mar se ni tudi Zevs prikazal v podobi bika?(interneta) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. februar 2004 Prijavi Deli 22. februar 2004 Pokovc, se mi zdi, da te bodo prej zbrisali, preden boš dobil odgovor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 22. februar 2004 Prijavi Deli 22. februar 2004 Proslavljali? ........... Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 22. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 22. februar 2004 jA , Tako so začeli danes prvi stavek na Tv dnevniku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 22. februar 2004 Prijavi Deli 22. februar 2004 Upajmo na najboljše, pripravljeni bodimo na najslabše! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. februar 2004 Prijavi Deli 22. februar 2004 To bo vsekakor zgodovinska slika. Bolj ko se bo proslavljalo slabše bo za Slovence ob morebitnem neuspehu v članstvu. Mediji si bodo te slike in posnetke pridržale kot zgodovinsko gradivo in čez 20 let bodo na TV predvajali butce ki skačejo od veselja. Isto kot sedaj kažejo zmago partizanov po II. svetovni vojni, okrašene tanke ipd. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 A nismo imeli ze te teme - v vec strani morda celo? Oj, Lucifer - a res al kaj?Kaj pa pocnes oz. kako to, da si tak preprican? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 SAm vstop v EU še ne bo tako šokanten. Bolj se bomo praskali, ko bomo prešli na €. V Italiji in Avstriji so šle cene cca za 30 % gor. Prepričan pa sem, da druge izbire ni bilo. Prof. Mencinger je rekel: "Ne sprašujmo se, kaj bomo z vstopom v EU dobili, ampak raje, kaj bomo izgubili, če ne gremo". Od slabega smo izbrali manj slabo, kar je. če prav premislimo, dobro. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 Menda, nam bo še kdaj žal, kot Avstrijcem, ki hočejo ven, ker vedo, da so šli iz konja na magarca....PAMETNI so edino Švicarji, sicer čas bo pokazal svoje, privaditi so bo itak treba .....kdor ni noter, sili noter, kdo je pa noter pa sili ven, nikoli nam ne bo odgovarjalo, no vsaj večini ne Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 Meni bo pa tako kot zdaj.Znajti se je pac treba.Bojevnik SE znajde. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 pa charovnik tut(prosto po kastanjedi) loleki pa ostanejo lolekiboleki 666 zlobijeu.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 Upam da samo na bolje. Čeprav je veliko skepse med folkom, govorice o ogroženosti 40.000 delovnih mest itd., vseeno slabše nam ne more bit'. Slabo nam je bilo takrat prve dve leti samostojnosti, ko smo izgubili YU trg. Ko se bo uvedel euro kot valuta, se bo najbrž res veliko stvari podražilo čez noč tudi do 30%, ampak potem oblast ne bo smela kar tako dvigovati cen. Zdaj ko je tolar si lahko špogajo ko jim zagrozi prazen budžet. Pa tudi podjetja ne bodo smela kar tako dvigovati cen v evrih. Hehe kaj šele banke za svoje usluge, obresti itd... Obvezna bo uvedba cenovne konkurence. To kar imamo v Sloveniji ni popolna konkurenca ampak oligopol. Vse firme imajo enake cene. V EU je to nezaželeno ali celo prepovedano, ne vem, vem da naše podjetje že resno razmišlja o tožbi na evropsko sodišče zaradi razmer na slo. trgu. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AirSim 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 Jst mislim da bojo nekateri slovenci kr dobr pocutl v EU; - eni bojo cist srecni ko bojo mel spet en kup razlogov za jamranje in pritozevanje in sinfanje in dobro slovensko fovsijo (prisotni izvzeti - seveda )- eni bojo pa celi srecni lavfal okol po evropi in bojo mel velik zanimivga za povedat-.... Vsekakor bo kr neki sprememb, kar bo se zelo zanimivo in prijetno. Citiraj Vsak zakaj ima svoj zato. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 Tudi jaz se ne bojim vstopa v EU. V naši državi je res toliko neurejenih reči (oderuške obresti pri DURS-ih..., pa hranilnice brez zavarovanja, ki ljudem poberejo prihranke, potem pa grejo v stečaj in nikome ništa...). Mislim, da se take stvari v EU ne dogajajo. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 Ne vem, kaj naj bi proslavljali... Meni osebno je že čisto vseeno, ker itak nimam moči, da karkoli spremenim. Proslavljala pa vsekakor ne bom. Itak da ne. Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Daleč od proslavljanja, glede na moj job.Nekako se bom že znašel.Sicer pa se i zdi, da z EU ne bo nič boljše.Člani v nekem klubu alias zadnjo smetalo. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Jutri grem v Evropo. Na kafe. Imam mejo čisto blizu.Kam bom pa potem hodil na cafe :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Na Balkan? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 ves kaj pa mene yanima, kako bodo tole prikazovali na tv.?.koliko bo javnega vzdušja... Živi bili, pa vidjeli! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Lahko tebi, ko ti meja blizu ostane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Lahko tebi, ko ti meja blizu ostane Hja, vidiš...ko smo bili v Yugi, sem bila severnjakinja; zdaj v Sloveniji sem južnjakinja; ko pa bomo v Evropi, bom vzhodnjakinja! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 Hudič, ja, kakorkoli se obrneš, rit je vedno zadaj :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AirSim 24. februar 2004 Prijavi Deli 24. februar 2004 ko smo bili v Yugi, sem bila severnjakinja; zdaj v Sloveniji sem južnjakinja; ko pa bomo v Evropi, bom vzhodnjakinja! Citiraj Vsak zakaj ima svoj zato. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 25. februar 2004 Prijavi Deli 25. februar 2004 SAm vstop v EU še ne bo tako šokanten. Bolj se bomo praskali, ko bomo prešli na €. V Italiji in Avstriji so šle cene cca za 30 % gor. Preteklost je slab indikator prihodnosti. Zreti v prihodnost na podlagi izkušnje v preteklosti pomeni vleči napake in slabosti v prihodnost. Ljudje se morajo združevati! LP Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 25. februar 2004 Prijavi Deli 25. februar 2004 Nimbus, ne bi se povsem strinjal s teboj. Nedvomno drži, da ne smemo živeti v preteklosti, ampak v sedanjem trenutku. Iz dogodkov v preteklosti pa lahko sklepamo, kako se bodo odvijali dogodki v podobnih okoliščinah v prihodnosti. Pri lastnih ravnanjih pa moramo preseči preteklost. Iz napak v preteklosti se moramo česa naučiti in se jim v prihodnje izogniti. Ves šolski sistem, vsa znanost, temelji na preteklosti. Pretekle dosežke znanosti samo nadgrajujemo, ali pa ugotovimo, da so šli v napačno smer in to smer korigiramo. Zelo nespametno bi bilo zavreči preteklost, saj iz nje lahko črpamo veliko koristnega za prihodnost. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.