Skoči na vsebino

V Benetke s Kompasom

teja

Recommended Posts

Teja,

S Kompasom imam namen potovati v Benetke z mojo hčero, vendar ne v pustnem času, ker bi rada, da doživiva najprej Benetke brez mask. Kaj te je pa motilo?

Sicer pa je v pustnem času baje noro in grozna gužva in ti morajo biti maske prioriteta ogleda.

Na kompasovi strani www.kompas.si, lahko kaj pohvališ ali grajaš.

Kdo pa je bil vodič? Meni je zelo pomembno kdo vodi, nekaj jih poznam, ki so the best in me vedno zanima kdo bo vodil, vendar mi ob prijavi na krajše izlete tega še ne znajo odgovoriti.

Predlagam, da jim kar poveš, da nisi bila zadovoljna, saj si plačala in želiš imeti najboljše.

Rika
Deli na socialnih omrežjih

Midva sva šla prek Kompasa s katamaranom v Benetke. Na tisti poslovalnici ki nama je najbližja so bili tako levi, da komaj da so nama karte znali prodati.. x:Dx x:Dx

Kar se Benetk tiče so me totalno razočarale, gužva taka da se komaj premikaš in kaj vidiš dlje od pol metra, razen tistih vlkih stavb, golobov tolk da mi je blo full žal da nimam marele zraven, pa smo jo vseen brez kakca odnesli, smrdeča voda, izdelki iz stekla so me prej mikali, pol pa se mi je zdelo vse brezveze, mah vsega naveličana..

Peljala sva se z gondolo pa vodnim taksijem..

Pač je treba doživet, enim so pa še vedno Benetke zakon. Zame, ki mi gre svinjarija na živce, mi bi blo vseen, če grem na en odpad pogledat, pa je zastonj, to je pač italijansko smetišče. Je bila pa pustolovščina, vendar ne za pusta. x:)x

Skratka imejte se cool, vendar ne pričakujte preveč, boljše it tko z rezervo, pa te mogoče še kaj prijetno preseneti. Meni so govoril kako je full dobro tam, pa sem bla razočarana, ker sem pričakovala res uau... nekaj.. xrolleyesx

Teja, kaj je tebe motilo najbolj? Baje ni bilo dosti mask?

Mushi

Mi smo sli lani v Benetke s kompasom.. in je bilo MEGA!!! Ker je bila vecina zato, da se ustavimo se v nekem nakupovalnem centru za 2 uri, smo se ustavili, kar nam ni bilo prevec vsec.. ampak ni bilo panike.. tudi to je bila zelo zabavna pustolovscina. Drugace je pa bilo res cudovito..

Letos pa sem videl po TV, da je bilo bolj klaverno... zaradi vremena baje..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

TUT JEST SM ŠEU s Kompasom...nič kaj posebnega... vse prehitro minilo...bil je karneval, gužva in iznajdljiva svoboda. Vodiči so bili mladi, morda študentje; našo skupino je imel en fant..Samo tradicijo pa ima le agencija Kompas v temu nekak

2 leti nazaj sem bila s kompasom - grozna organizacija, nikoli več!!!

Letos sem bila s planetom - študentska agencija. Organizacija v redu, vodič je obvladal zadevo in je ogromno vedel.

Je pa deževalo. Žal cel dan, ves čas... Ampak je bilo vseeno v redu. Jaz imam namreč rada Benetke in nimam nič proti gužvi, ki tam pač je. Se umaknem v stranske ulice in raziskujem. Tam je zelo malo ljudi in je zelo lepo... Večina je itak na markovem trgu in na poti od markovega trga do rialta. Meni osebno so Benetke super. Še dež mi ni pokvaril vzdušja :) Ampak naslednjič grem ko bo toplo in sončno (upam :) )

Live and let live! Life is beautiful!!!!

hja, očitno imamo vsi podobne izkušnje..

tudi mi smo šli v Benetke v času pusta... imeli smo vodičko..

pričakovali kup mask, videli smo jih žal le kakšnih 20 - morda

dve, tri tiste prave beneške..

..kaj se tiče vodenja pa tole..sploh ni bilo pustno obarvano..

vstavili smo se skoraj pri vsaki cerkvi ..ok ne rečem za

Doševo palačo, pa most vzdihljajev, trg SV:Marka, most Rialto..pa kakšna gondola...palača--- ampak naša vodička

je bila prav zasvojena s cerkvami...čeprav sem sama verna.

ampak od teh cerkev..kdo, kaj za koliko časa imel, obnovil, zasedel pa nisem nič odnesla..raje bi posedala na Markovem

trgu in uživala v pustu...

nenazadnje...ogled vreden tega denarja...vsekakor...

LP

:detelca: AYA

Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimi

sanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje.

Jaz bila pa z mojim dragim za pusta s Kompasom v Benetkah pred 3 leti. Šli smo s katamaranom, enkratno, nepozabno.

Zbrali smo se v Piranu, pa šli s katamaranom proti Benetkam, dobili smo krofe za dobrodošlico - kako pozorno. Imeli smo tri vodičke, same mlade deklice, predvidevam, da študentke, prijazne deklice, na poti tja so nam razložile v grobem zgodovino Benetk, pa glavne znamenitosti in potem smo prišli tja, si ogledali Benetke, kakor je kdo želel. Ali z njihovim vodstvom, lahko pa tudi vsak zase.

Midva sva šla sama, po svoje, si ogledala kar naju je zanimalo, videla ogromno mask, krasnih, res enkratno doživetje, si privoščila v lokalu vročo čokolado. Turistov je bilo ogromno, v času pusta v tako znamenitem kraju res ne moreš pričakovati diskretnosti, je bilo pa spet posebno doživetje, da so njihovi Vigili piskali in usmerjali pešce, ha ha ha, kolona pešcev.

Na koncu, pa še prav posebno doživetje. Morje je bilo razburkano in katamaran se je boril z valovi, na veliko veselje otrok. Ko se je to več kot 1 uro ponavljalo, je to zibanje zahtevalo svoj davek - prvi bruhalci :xx!: :eek: x:Dx . Jaz sovražim bruhanje, se raje par dni skupaj slabo počutim, kot da bi bruhala. POsadka je bila zaposlena z deljenjem vrečk za bruhanje x:Dx x:Dx x:Dx . No končna bilanca je bila samo 10 nebruhajočih bitij, od tega večina posadke (moj dragi je bil tudi med železnimi). Na koncu so uboge vodičke ko smo pristali pozdravile vsakega posebej in se zahvalile za družbo, mi pa vsi skozlani x:Dx x:Dx x:Dx . Ampak za vreme pač niso odgovorni oni in organizacija je bila sicer res odlična, tole bruhanje je pa tudi eden mojih posebnih spominov, nekaj posebnega in še danes se nasmejem ob spominu na tistega pusta x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Po Evropi še do sedaj nisem nikoli potoval z agencijo.......ker rad potujem z avtom, ker se rad potepam in si sam razporejam čas, ker v solo varianti boljše spoznaš kraje, ljudi......pa četudi mogoče izpustiš kakšno znamenitost.....V Benetkah sem bil lani mal pred prvomajskimi prazniki........potem pa nadaljeval s klatenjem po Toscani........Nič gužve, nič smradu, lepo, sončno vreme........bilo je prav pravljično......Očitno je pri obisku Benetk treba imeti srečo.......z vremenom.....in jih po možnosti obiskati v manj "turističnem" terminu x:)x

He-he....posebno doživetje pa je bilo parkiranje......ker sva imela namen v Benetkah preživeti le en dan sva poiskala parkirišče čim bližje centru.......in na enem parkirišču naju nek možak v uniformi usmeri in nama zakasira 10 eurov xrolleyesx ...za cel dan......Ko zahtevam potrdilo o plačilu......pravi, da ni potrebno, da on že ve.......In tako se odpraviva.......po enih 500 metrih pa mi moj pravniški del duše ni dal miru.....kaj če pride policija....kako bova dokazala, da sva plačala parkirnino......in se vrneva........ob parkirišču pa, glej ga zlomka, že stoji policijski avto in ena luštna policajka :2src: (nikjer še nisem videl toliko policajk kot v Italiji).....v obojestransko polomljeni angleščini se pogovorimo kako in kaj....in ugotovimo, da je možak bil slepar, ki se za kratek čas pojavi v uniformi, pobere nekaj deset eurov in splini :eek: ......Pa je bila zelo prijazna......ko sva ji povedala, da še isti dan potujeva naprej nama je dovolila pustiti avto tam in obvestila ostale policaje in varnostnike, da pustijo najin avto na miru :palec: .........In ko sva potem vprašala koliko pa dejansko stane celodnevno parkiranje..........20 eurov......hi-hi..... x;)x x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Thx......pujsika x:Xx .....Sem pa te dni ugotovil, da bo treba mal več časa preživeti.........brez PC-ja x;)x x:o)x Pa se tudi na kakšen izlet več odpraviti.......mogoče tudi še kdaj v Benetke x;)x

K. Čapek

Mick, pozdrav :palec:

Kje si ti x?x , saj so te ja tako lunatke pogrešale, saj boš videl, kako boš skritiziran z njihove strani, kar naj te......pa, kar sam se brani, ker si jih pustil na cedilu brez pozdrava......Mick, ti pa v Benetke ob takšnih nemogočih pogojih, ko ste bili mokri do kolen :sori: , no upam, da se nisi prehladil...lep dan :palec:

He-he....borism.....to pa ne....brez pozdrava pa že nisem odšel za teh par dni x;)x V Benetkah pa sem bil lani.....ob zelo lepem vremenu....... x^x Pozdrav tudi tebi...... x:)x

Lep pozdrav bigm x;)x .....Hi-hi....mogoče pa res......Pa namen ni bil tak......je pa fajn občutek, če te kdo mal pogreša......priznam x:Ix x:)x

x:o)x

K. Čapek

Kaj je mene motilo? Šli smo z ladjo v Bemetke in iz Benetk. Dogovorjeni smo bili ob 18.00 pred hotelom Gabrielle. In tam je bilo ljudi toliko da nisi niti pod razno našel vodiča. Oz. nekateri vodiči so krožili okoli in našli svoje ljud, naša nas ni iskala.

Gužva taka, da ne pišem, ker lahko gor napišem kaj se mi je zgodilo, pa boste mislil da opisujem kakšno grozljivko.

V glavnem organizacija ni bila dobro zastavljena. Dež , veter, mraz , da ni bilo mask, sploh ni pomembno.

saj smo iz tega potegnili življenjske izkušnje, vem da je prav tako, kot je bilo, ampak če plačaš za organiziran varen izlet, naj bi to bilo, ne pa da smo s hčerko skoraj v morje padle zaradi podivjane množice sploh nismo prišle na pravo ladjo, .... pa nismo bile edine.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

ja ,po moje je res fajno se prej prepričat kakšno bo vreme tisti dan, ker potem je res smotano lazit po lužah ... in premočen bit, pa prav nič ne videt, se sam skrivat pod marelo...eh...

sm si pa nekoč reku, da moram it vsaj enkrat na let tamle....hee..pa se res ne izide...

Teja, zivjo, zal mi je, da ste imeli tole...

Dobro, da si odprla tole temo - da se lahko nizajo izkusnje oz. konkretna mnenja.

Ja, v osnovi bi pricakoval seveda od organizacije neko solidno ponudbo - ne glede na letni cas in vse oz. naj bo to pac prilagojeno...

Da te ganjajo gledat samo kulturne spomenike v pustnem casu je dolgcas, pa neprimerno, morali bi v teh primerih biti paketi recimo A. B. C... itd. ipd. da sam izberes.

Ce gres v pustnem casu, jasno da hoces videti karneval in vse...

Skoda.

Ja, je pa pac taksno dobra izkusnja.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Se mi zdi, da je tezko razpravljat o tem, a je ta in ta agencija dobra ali ne. Vem, ko smo se menili za maturantski izlet, na koncu sli s Thallato in je blo the best.... Ampak smo se odlocali tudi med drugimi agencijami, za vsako smo slisali dobre in slabe izkusnje. Tako pac je. Na zalost. Najbrz pa je s kako drugo skupino izlet v Benetke s Kompasom uspel..... Zal mi je, da ti ni blo fajn. :sori: S Kompasom mam dobre x:)x in slabe xrolleyesx izkusnje.

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

V Benetkah sem bila že nekajkrat, vedno v lastni režiji. Ponavadi gremo 2-3 na leto. Peljemo prijatelje iz oddaljenih držav, ker je Slovenija tako blizu, da so 3 urice vožnje kot nič. Ali pa ko gremo na letališče. Na Benetke imam lepe spomine. Očarana vedno znova in znova.

Prijateljica je zelo dobra poznavalka Benetk in zgodovine in takrat je bil ogled malo bolj kakovosten in drugačen za razliko od prejšnjih obiskov, ko smo si ogledovali glavne turistične točke in pa mesta za zabavo x;)x

Edini minus so visoke cene. Najlepše so mi na pomlad in pozno poletje. Poleti je kar gneča...čeprav tudi takrat zna biti fino.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Guest sstane

Ja, Venetia, mesto davnih Solvenetov, prestolnica soli, vedno mi tam ta njihov smrad kar nekam prijetno diši.

V soncu ali dežju, pozimi ali poleti.

Ima pa eno grdo piko.

Pajek mi je nekoč odvlekel nepravilno parkiran avto, pa sem mislil, da so mi ga ukradli.

To se mi je pozneje pripetilo le še dvakrat, v Firencah in na Dunaju.

Zahvaljujoč Benetkam pa sem bil takoj vesel, ker sem vedel, da niso bili lopovi.

Tako, da ta beneška pika niti ni tako velika. x^x

.

Ima pa eno grdo piko.

Pajek mi je nekoč odvlekel nepravilno parkiran avto, pa sem mislil, da so mi ga ukradli.

Benetke imajo grdo piko, ker so ti odvlekli narobe parkiran avto x:Dx x:Dx x:Dx :inocent: ? Ja, res je, je bil vsaj na varnem.

Ja Benetke so nekaj posebnega, neprimerljivo s čimerkoli. Mi, ki smo šli tudi preko Kompasa smo imeli možnost iti z vodičkami po Benetkah in si torej z razlago ogledati znamenitosti, ali pa po svoje in priti ob določeni uri na katamaran.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Ziher so vodici zelo razlicni.. pri vseh agencijah.. eni boljsi eni slabsi. Mi smo pri Kompasu imeli super vodica.. nam je vsem razlozil kje se dobimo ob kateri uri.. in potem ce se slucajno ne dobimo ker je jasno guzva.. je tudi prej razlozil, na katero ladjo ali pa vlak je potrebno iti.. ki pa vsi vozijo v isto smer.. tko da je vseebno na kateri vlak gres.. in potem pred postajo bo cakal avtobus..

In tko je bilo! in se nihce ni izgubil in nihce zamudil.

Bolj kriza je bila ko smo bili za novo leto na Dunaj.. Ko se je pa sofer z avtobusom izgubil.. in ni nasel dogovorjenega mesta.. Samo vsake toliko casa, je poklical vodicko, da pride takoj.. in takoj je trejal dve uri. Fora je bila ko se je avtobus cez eno uro peljal po nasprotnem pasu mimo nas.. in ga opazimo in vodicka ga hitro poklice in on rece, da gre samo obrnit.. in cez pol ure poklice, da se je spet izgubil in da pride takoj.. Mislim.. prava komedija.. Potem pa je koncno prisel.. smo sli pa mi na Saher TORTO!!! In je nas cakal se eno uro! HA.. Pa celo pot smo ga zafrkavali, da mu bomo kljuce od avtobusa vzeli, ce se slucajno kje ustavimo!

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Mani pa niso (bile) vsec Benetke. :8): :o|o:

Ful golobov in smrdijo.

Tko kichasto in nacickano, bolj so mi vsec drugi placi po Italiji (ki mi je sicer zelo vsec).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...