Marsa 23. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2004 ... prav lepo bo, če bo meni kdo pomagal ...Zelo lepo in v vesoljnem smislu prakticno razmisljanje je tole, Nord. Zadnjic se mi je ful zahvaljevala prodajalka, da mi je bilo kar nerodno, ces, ker sem mirno pocakala, ko si je stranka zmisljevala in vse...... Pa sem rekla, ok, pac, ne bom imela slabe vesti, ko bom jaz takole ovirala ta 'promet'... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. februar 2004 Prijavi Deli 23. februar 2004 SPLOŠNA FORMULA PRIPRAVE HRANE ZA DIABETIKE Vsak obrok mora biti pripravljen tako, da je v njem na 100kcal energije tudi 100gr vode, 10mg C-vitamina in 1gr zdrave soli.V termično obdelano hrano se C-vitamin in zdrava sol dodajata vedno pod 65°C! Splošna formula velja za popolnoma presen obrok, kot tudi za popolnoma termično obdelanega.Pri popolnoma presnem obroku, ki bi bil sestavljen tako, da vsebuje vse elemente že v živilih, ni potrebno dodajati soli in C- vitamina, pri termično obdelani pa proporcionalno vse do maksimuma.Za C- vitamin kot dodatek se uporabljajo začimbe.Pri intenzivnem nadomeščanju iztrošenih elektrolitov pri bolezenskih stanjih, vključno z debelostjo in podhranjenostjo, se kot dodatek uporablja zdrava sol, za normalno prehrano pa dobra naravna sol, tudi nad 65°C, če v obroku ni več kot polovica termično obdelanih živil. S konkretnimi vprašanji se lahko obrnete na forum http://www.salesalute.com/forum/forum_main.asp kjer boste dobili tudi konkretne odgovore. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.