Skoči na vsebino

Zadnja večerja

Guest sstane

Recommended Posts

Ne vem, nisem bila povabljena! x:Dx Ampak zdrave soli sigurno niso imeli! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Deli na socialnih omrežjih

Res je, na Biblijo se nic ali pa recimo zelo malo spoznam, sem ze povedala, da sem hvalezna starsem, ker me nikoli niso topogledno v nic prisiljevali, sem pa sama hodila okoli v drugem razredu OŠ z zvezki in s knjigo Verouk, ki sem si jo izprosila pri prijateljici, ker me je to ZANIMALO. Mene osebno. In sem malo tole 'studirala' - in risala trikotnik z uchem. In s sijem in zarki.

Ze nekajkrat pa sem ugotavljala in vedno hotela povprasati verne o temle, pa mi je bilo skoraj nekako nerodno, ker ne vem sploh tega... x:Ix :8):

V pomembnih zivljenjskih situacijah, kot recimo nekaksnih zivljenjskih metaforicnih 'zadnjih vecerjah' v dolocenih obdobjih lajfa - je vedno nekako naneslo, da smo jedli ravno ribe.

Tako sem ze veckrat pomislila... oz. dobila asociacijo - 'zadnja vecerja' - in razmisljala - ali so tudi tedaj jedli ribe? :8): x:)x

Ziher so pa pili vino. 100% prepricana, da rdece. x;)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sstane

Tudi jaz je nisem imel od otroštva v rokah do pred tremi leti, ko mi je prišla slučajno v roke knjiga Biblijska hrana, ko sem iskal vzrok za svoj cuker, pozneje pa tudi potrditev moje biokode v zdravi soli.

Tam je zbrano vse, kar piše v Bibliji o prehrani z navedbo originalnega teksta.

Zelo zanimive stvari.

Recimo, v stari zavezi je povezava med bogom in Izraelom sol.

Pa Abrahamov zrezek, ki je na hitro popečena teletina in soljena na krožniku.

In seveda, zadnja večerja.

Kruh, vino tudi, le sol ni neposredno omenjena, toda iz vsega veje ravno ta kombinacija.

Kruh, sol in vino, ki se še danes ponavlja v pravoslavni dobrodošlici kruh in sol, pa v hostiji, ki je moka voda in sol, samo posušena, torej pod 65° C.

Čista biokoda.

Zato sem postavil vprašanje, če kdo iz kakršnih koli virov ve, kaj je bilo na mizi, kajti vegetarijanci in presnojedci se mnogo sklicujejo na to, da takrat na mizi ni bilo mesa, čeprav je priporočilo krščanstva ravno v tem, da naj človek uživa vse. Po drugi strani pa post prepoveduje ravno uživanje mesa.

Itd, zelo zanimiva ta zadnja večerja.

:vragec:

sstane....mash prou :palec:

zhe tko me enih par ne mara....pol bi jih blo pa she vech

she dobr, de nism polcaj...pol me nben neb maru :xx!:

666 zlobijeu.....tralalala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest sstane

Hvala, Špelca, res sem si na teh internetnih žargonih in slengih že čisto pokvaril jezik x:px x:Dx :palec:

Si se držala opozorila, kljub napaki :8): :sori: :inocent:

sstane, v zanikanem stavku je predmet v drugem sklonu, ne v cetrtem. Torej:

ODPIRANJA SPODNJEGA LINKA NE PRIPOROČAMO VSEM

hja slovenščina danes je svojo zadno večerjo jaz sem pred pol ure reku radiota namest radia....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...