Guest sstane 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 kaj pa to, da se nekaterim izloča preveč inzulina? glih berem knjiga od oh ste lahk odvisni.....Ko ti enkrat natreniraš slinavko z OH-ji na določeno proizvodnjo insulina z uživanjem pretežno sladkih in škrobnatih živil, postaneš odvisnik v tem smislu, da si, ko ti sladkor v krvi pade na določen nivo, ne moreš hitro potešiti silne lakote drugače, kot znova z zaužitjem OH-jev.Najbolj prikladna je seveda čokolada Zakaj sprašujej, se ti zdi, da pušiš čokoladu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 na, js čokolado jem zeeeeeelo poredko...100g mam za ene 3 mesce če že mam čokoladni napad si skuham grenek kakav sprašujem zato, ker sem opazla, da ko jem sam beljakovine in zelenjavo, da ni lakote in tudi ta knjiga zelo zanimivo to opisuje Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. marec 2006 Prijavi Deli 3. marec 2006 na, js čokolado jem zeeeeeelo poredko...100g mam za ene 3 mesce če že mam čokoladni napad si skuham grenek kakav sprašujem zato, ker sem opazla, da ko jem sam beljakovine in zelenjavo, da ni lakote in tudi ta knjiga zelo zanimivo to opisuje Če ti meso in solata odgovarjata, je to tudi najboljši način za zmanjšanje volumna želodca pri hujšanju, pa še sol paše zraven in si lahko hitro obnoviš tudi zalogo elektrolitov.Na Havajih hujšajo filmske zvezde točno na ta način. Sicer zdrave soli ne poznajo, toda te dobijo s kopanjem in šlukanjem morske vode dovolj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 4. marec 2006 Prijavi Deli 4. marec 2006 Že spet debatiramo o skrajnostih.... seveda večina ljudi ko nejkaj prebere ali izve, hoče iti do potankosti po "tistem".. Se strinjam s Stanetom, da je treba gledati na stvar malo širše- obenem tudi normalizirati količino hrane, ki jo poješ.... Jaz sem še vedno zelo zadovoljna! Želodec se m je skrčil, pa ne preveč - je bil prej nekoliko razširjen.: Sedaj je en mesec, dol sem šla 7 kg. U izi... Brez panike, sadje zjutraj mi zelo odgovarja. Celo takole je- kadar sem pojedla zjutraj kruh, pa naj je bil še tako polnozrnat, sem bila potem kmalu lačna in celi dan lačna (slinavka.... ) če pa pojem sadje, ni problema počakati do kosila z vmesnim jabolkom, recimo. Zjutraj si s paličnim mešalnikom zmečkam tardeči grape in ga pojem z žličko... Pa kavo z malo mleka (sladkorja v kavo ali čaj že davno ne dajem več, mi je dalal slabo v želodcu), še prej otisnjeni pomarančni sok ali cedevito... Za kosilo kombiniram sama- jedilnike prelistam le za idejo. Družina je enako, le da jim na mesni dan kaj dodam (rezanci, krompir)- pa so že začeli vedno manj "dodanega" Skuhaj raje več zelenjave, pravijo. Ravno danes smo jedli lasagno... jaz sem dala noter popečene jajčevce in sveže rezine paradajza, oni pa omako iz mesa in bešamel... Pa smo vsi jedli lasagno... Podobno je pri pizzi... Za večerjo ne morem nikoli enakega kot za kosilo. Raje pojem malo skute ali sadje... Zakaj je treba vedno gledat na stvari tako absolutno? Saj imamo svoje občutke, kako je bolje. Podobno smo se vedno kregali pri postih- predvsem z zdravniki- za koga je post dober in za koga ne... Saj tega ne moreš napisat črno na belem.... To mora enostavno vsak začutit sam, če ne, pa mora poiskat nasvet strokovnjaka za post, ki mu bo povedal, ali je zanj primeren ali ne. Ravno tako je tule... Diete niti slučajno ne jemljem kot diete. Sklenila sem, da si bom na teh osnovah uredila prehransko shemo tako, da se jo bom lahko držala vse življenje. Če se toliko bolje počutim in počasi hujšam- zakaj pa ne? Kombiniranje hrane mi absolutno koristi. Sigurno pa je bolje kot pravi Hay- vsak dan en škrobni, en beljakovinski in en alkalotrvorni obrok.... da ti telo vsak dan normalno deluje... Nazaj sem se v življenju zredila po dieti ( in po postih) že stokrat. Pa ne le 12 kg ! To je moja naloga, ki je še nisem opravila . Zato na tole prehranjevanje ne gledam kot na dieto, ki bi se je sedaj 100% držala in jo čez 90 dni prenehala (in se zredila nazaj), ampak kot na nov način prehrane (ne 100% kot piše v tej knjižici !!) in po izkušnjeh vem, da mi le to lahko obdrži nižjo težo. Prav nobena dieta ni takšna, da se - ko jo prenehaš- ne bi zredil nazaj, če začneš normalno jesti. Ljudje, ki smo predebeli, smo odvisniki. Kot alkoholiki ali drogeraši. S tem se je treba sprijaznit. Za celo življenje je treba spremenit prehrano, ne le za 90 dni. Ko sem že pri tem... Sem že v "zrelih" letih in ko gledam prijjateljice mojih let, kako se prehranjujejo... pa niso na nobeni dieti !!! mi je kar nerodno.... Za kosilo jedo zmerno, za večerjo pa (VEDNO !!!!) le kak jogurt ali sadje tja do 19h,, nekatere pa celo NIČ !!!! In seveda vzdržijujejo svojo (nizko) težo.... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 5. marec 2006 Prijavi Deli 5. marec 2006 Zato na tole prehranjevanje ne gledam kot na dieto, ki bi se je sedaj 100% držala in jo čez 90 dni prenehala (in se zredila nazaj), ampak kot na nov način prehrane (ne 100% kot piše v tej knjižici !!) in po izkušnjeh vem, da mi le to lahko obdrži nižjo težo. Prav nobena dieta ni takšna, da se - ko jo prenehaš- ne bi zredil nazaj, če začneš normalno jesti. Za celo življenje je treba spremenit prehrano, ne le za 90 dni. Daisy , kok mi je blo tole fino prebrat. Jasno da, če ješ tako, da se rediš, pa potem z dieto shujšaš in potem nazaj po starem, da se bo človek zredil nazaj. Super je tale tvoj prispevek in zate . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. marec 2006 Prijavi Deli 5. marec 2006 Je pa tudi nekaj drugega, če bi divje pujse imele vsega v izobilju celo leto, tako kot one farmske, bi se tudi ne zredile samo na zimo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 5. marec 2006 Prijavi Deli 5. marec 2006 Oja, Pujsa, ko bi ti samo vedela, kollikokrat sem že shujšala in se zredila nazaj Sceno obvladam U NULO - ampak kot rečeno- le prvi del...Drugi del pa , upam, da tudi enkrat sledi (normalna prehrana oziroma obržanje teže ).Problem je, da ko se človek enkrat preseli v drugo polovico svojega življenja, rabi bistveno manj hrane in če bi tako jedla kot jem sedaj (pred tole "dieto" pred kake 30 leti, bi bila suha kot trlica !!! In če pri tem nimaš o svoji osebnosti in podobi določenih stvari popucanih v duši, srcu, glavi ali kjerkoli že pač, itak nič ne pomaga.... Glede teorije in prakse o hujšanju res lahko napišem celo knjigo- o izkušnjah z raznimi dietami, posti itd...O tistem potem pa tudi- ampak samo po teoriji, v praksi pa seveda kaj NE SMEŠ početi, če želiš težo obdržat.... Glavno je, da se sploh ne sekiram več- že nekaj let- imam bistvenejše stvari za počet. Rešujem v sebi... Se mi zdi, da končno uspeva... Ni mi ravno vseeno- zaradi zdravja. tako da "ko bom velika", bom obvladala še tadrugi del scene.... Hecno pa mi je, ko mi znanci,, ki me srečajo bolj poredko, vedno pravijo, da nikoli ne vedo, v kakšnem "izdanju" me lahko pričakujejo. Sad me ima, sad me nema.... PS- Ja, Stane, na žalost imaš prav Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 5. marec 2006 Prijavi Deli 5. marec 2006 Je pa tudi nekaj drugega, če bi divje pujse imele vsega v izobilju celo leto, tako kot one farmske, bi se tudi ne zredile samo na zimo He he he, bo nekaj na tem tudi, ja, saj prejšnje generacije niso imele toliko težav s težo, zaradi čisto drugačnega načina življenja in prehrane. Rešujem v sebi...Hecno pa mi je, ko mi znanci,, ki me srečajo bolj poredko, vedno pravijo, da nikoli ne vedo, v kakšnem "izdanju" me lahko pričakujejo. Sad me ima, sad me nema.... [/color] Se mi zdi, da vse nekak od tam izhaja, ja . Jaz sem po naravi vitka, ampak priznam, da odkar delam v pisarni - se pravi bolj sedim, se zelo malo gibam - sprehodov ne štejem, da se poznajo kakšni gramčki kje, ki bi jih z veseljem premaknila kam drugam . Zdaj sem celo spoznala ono lakoto, ko ješ, samo nisi fizično lačen, ampak zapolnjuješ kakšne občutke. Ko ješ zato, da ješ, ne da se naješ, ali pa uživaš v okusih. Tako da potrjuje tvojo tezo, ja, da se to začne znotraj . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. marec 2006 Prijavi Deli 5. marec 2006 Ne se sekirat, neodvisnikov ni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lanchy263197 16. marec 2006 Prijavi Deli 16. marec 2006 vidm da je dost mal folka tle gor k so probal to dieto, uglavnem, jest bom tkole rekla...mela sm jo lansk let, pa sm obupala , letos sm pa še enkat probala pa morm rečt da sm bla ful bl uspešna kokr lan. eneparkrat umes sm se pregrešila in fuuuuuul se mi je zamau zdel k sm dobila kuj vse nazaj. čeprou sm se dva mesca držala čist sm kuj nazaj dobila, sam da sm se pregrešila. zdej proti koncu ful popuščam, tko da sm sama sebe s5 razočarala ta dieta je res sam za tiste, k se znajo kontrolirat pa k znajo rečt NE k vidjo npr. čokolado upam da boste drugi bol uspešni kokr jest, drgač pa probite, k res deluje, sam morš se je res držat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. marec 2006 Prijavi Deli 16. marec 2006 Združi obe dieti in uspeh bo popoln. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Primavera 16. marec 2006 Prijavi Deli 16. marec 2006 Jaz redno prakticiram ločevalno, se mi zdi, da je kar uspeh. Najbolj pomembno pa se mi zdi, da vključimo zraven še Montignaca, ker tisto o glikemičnem indeksu ni od muh, mislim, da gre za eno najboljših prehranskih načel, doma jih kar naprej sekiram z glikemičnim indeksom, pa smo zadnjič naredili test in sicer smo en dan jedli za kosilo navadne barila špagete iz bele moke z malo zelenjavneomake (home made) in zeleno solato. naslednji dan smo ob istem času skuhali za kosilo pirine makarone, polila sem jih s kaplico olivnega olja, zraven pa smo jedli kislo zelje z mleto kumino in malo olivnega olja. Pred tem (razlika v času 5 ur) smo vsi pojedli le skromen zajtrk z nekaj sadja. Dejansko si po živilih z belo moko takoj lačen, saj imajo visok indeks in takoj izgorijo. In v tem je keč Montignaca. Če ločuješ beljakovine in OH ter škrob, veliko piješ in paziš na glikemični indeks, uspeh ne more izostati , pa še nisi v nevarnosti, da dobiš sladkorno... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. marec 2006 Prijavi Deli 16. marec 2006 Če ločuješ beljakovine in OH ter škrob, veliko piješ in paziš na glikemični indeks, uspeh ne more izostati , pa še nisi v nevarnosti, da dobiš sladkorno...Po tvoje bi bili vsi Italijani diabetiki, pa jih je relativno malo. Zakaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 morje in zdrava sol Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 Sej niso italjani signifikantno manj izpostavljeni sladkorni... Je pa res Primavera, da ni tako eostavna definicija sladkorne, da bi jo kar dobil, če ješ Barilla makarone... Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 Kar komentirajo na forumih Mojtrener.com- ni za jemat preresno... Izgradnja telesa, mišic, z raznoraznimi proteinskimi itd... dodatki (kot sem brala tam), ki resnično škodujejo telesu, je poglavje zase, ki z zdravo prehrano nima prav nič skupnega. Torej ne morem verjeti njihovim razlagam o tej dieti...[/color] Prvič se oglašam na tem forumu v tej debati.Imam svoje mnenje glede raznih diet / več kot preveč izkušenj/ Najprej -Draga gospa dipl. dr. hujšanja in diet / te citiram / daisy ! Ne vem natančno kaj komentirajo na Mojtrener.com , ampak ne vem tudi kaj si ti dojela oziroma razumela iz teh /recimo/ fitnes diet. Če je to reklama za proteine, glutamin, creatin ...potem si zadevo dojela- nula/ nič/.Zgleda da si total antišportni tip .Ampak to je tvoj problem, kot tudi to , kakšne mišice si dobila/ tvoje besede/ z malo miganja... Pri vsej tvojem "doktoriranju " ne veš kaj so proteinski in...dodatki...Najprej se z njimi dodobra seznani / z snovmi, ki so v teh dodatkih/ potem pa komentiraj-"ki resnično škodujejo telesu" in z zdravo prehrano nimajo nič skupnega.Pri vseh teh dietah ne gre za dodatke /če nisi dojela/ ampak za gibanje, kvihtanje , miganje - malo več telovadbe, kot jo verjetno ti uporabljaš pri svojih neskončnih dietah.Lepo je napisal SEAL- najboljša dieta je še vedno gibanje vsaj 1 uro na dan in zdrava prehrana 3-5 x na dan- BRAVO SEAL! -Popravil bi ga edino na 5-6 x na dan. Drugače je pa to edina formula za pametno in zdravo hujšanje. Deljena dieta- veliko je neumnosti in ta je spet ena od njih.JEJ KAR HOČEŠ- SAMO POSKRBI, DA TO TUDI SKURIŠ.mAŠČOBE, BELJAKOVINE/ PROTEINI/ , OH - VSE REDI , ČE JE PREVEČ. Toliko na znanje,-če boš pojedla na dan 5 kg banan ali grozdja, se boš zredila ravno tako , kot če poješ 400-500 g masti. Gospa ljuba -to je osnova, vse ostalo je filozofija -bla , bla, bla- migat je treba - če ješ več, potem migaj VEČ! LEPO BODITE Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 da. zdravje je celostna zadeva. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 da. zdravje je celostna zadeva.Res je, če pa moraš zaradi tega letat kot nor, da se lahko potem bašeš s hrano, je enako početju starih kvaternic, ki vsak dan hodijo k spovedi samo zato, da lahko naslednji dan grešijo.Športati moraš iz veselja, ne zaradi požrešnosti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 Prvič se oglašam na tem forumu v tej debati.Imam svoje mnenje glede raznih diet / več kot preveč izkušenj/ Najprej -Draga gospa dipl. dr. hujšanja in diet / te citiram / daisy ! Ne vem natančno kaj komentirajo na Mojtrener.com , ampak ne vem tudi kaj si ti dojela oziroma razumela iz teh /recimo/ fitnes diet. Če je to reklama za proteine, glutamin, creatin ...potem si zadevo dojela- nula/ nič/.Zgleda da si total antišportni tip .Ampak to je tvoj problem, kot tudi to , kakšne mišice si dobila/ tvoje besede/ z malo miganja... Pri vsej tvojem "doktoriranju " ne veš kaj so proteinski in...dodatki...Najprej se z njimi dodobra seznani / z snovmi, ki so v teh dodatkih/ potem pa komentiraj-"ki resnično škodujejo telesu" in z zdravo prehrano nimajo nič skupnega.Pri vseh teh dietah ne gre za dodatke /če nisi dojela/ ampak za gibanje, kvihtanje , miganje - malo več telovadbe, kot jo verjetno ti uporabljaš pri svojih neskončnih dietah.Lepo je napisal SEAL- najboljša dieta je še vedno gibanje vsaj 1 uro na dan in zdrava prehrana 3-5 x na dan- BRAVO SEAL! -Popravil bi ga edino na 5-6 x na dan. Drugače je pa to edina formula za pametno in zdravo hujšanje. Deljena dieta- veliko je neumnosti in ta je spet ena od njih.JEJ KAR HOČEŠ- SAMO POSKRBI, DA TO TUDI SKURIŠ.mAŠČOBE, BELJAKOVINE/ PROTEINI/ , OH - VSE REDI , ČE JE PREVEČ. Toliko na znanje,-če boš pojedla na dan 5 kg banan ali grozdja, se boš zredila ravno tako , kot če poješ 400-500 g masti. Gospa ljuba -to je osnova, vse ostalo je filozofija -bla , bla, bla- migat je treba - če ješ več, potem migaj VEČ! LEPO BODITE Zepo, mogoče bi moral malce več komentarjev od Daisy prebrat da bi razumel njen post Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 Zepo COOL DOWN To, da je miganje bistvo se popolnoma strinjam.Se pa v življenju zgodi, da ne glede na to, v kakšni kondiciji si in koliko si ali nisi športni tip, ne moreš ali ne smeš migat. Kar se tiče beljakovinskih dodatkov so vsi ena packarija, poznam samo ene, ki jih dajejo recimo v Italiji tudi pacientom pred in po operaciji in so 99% čiste. Vse ostalo je krš. Sicer pa- Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 Stane! -hotel sem reči , da je point v tem- če hočeš biti vitek, suh, lep ali.... potem prilagodiš prehrano temu primerno, če pa zelo rad veliko ješ in bi rad bil vitek, suh.... potem moraš poskrbeti , da tvoj ubogi metabolizem pospešeno deluje, kajti drugača se konča na dietah, stradanju, depresijah / tudi z samotolažbo, -saj nimam kompleksov, glavno , da se jaz počutim dobro / vse to se pa da preprečit ali pa se lotiti rahle diete z primerno aktivnostjo. Z besedo dieta mislim na uravnoteženo prehrano , ne pa iskati nekakšne čudežne ideje, ki jih tržijo nekateri homo sapiensi in s tem mastno služijo. Človek je aparat, ki se prehranjuje z hrano različnih izvorov /vsekakor naenkrat/-, ne pa da si zmišljuje in ustvarja nevemkakšne nelogične in nenaravne jedilnike. Vsekakor imaš beljakovinske, ogljikohidratne ..programe prehranjevanja, vendar so namenske- sam sem jih uporabljal v mojem življenju večkrat , toda vedno so imele svoj namen. Izjave-nič maščobe, samo rastlinske....- to koristi vsekakor zdravju , nima pa nobene povezave z debelostjo.Nisem pa dejal , da te "čudežne diete in principi hujšanja " ne delujejo. Seveda delujejo, tako kot deluje če poješ samo 500 kcal na dan in veselo hujšaš. Samo produkt take diete- okostnjak z ostanki špeha/ ki se veselo bori do zadnjega za svoj obstoj, saj je zadnja baza tvojega preživetja/ brez mišičnega tkiva in seveda zrel za kakšno internistično pribežališče- in še tja prineseš na kosteh par gramov sala.. Point hujšanja naj bi bil zdravje, temu primeren pa naj bi bil tudi način življenja / prehrana in gibanje/. Kar se pa tiče daisy, sem prebral kar precej njenih sestavkov/ prispevkov/ . Reagiral sem pa zato , ker so mi razne diete, hujšanja , fitnesi , prehrambeni dodatki za rekreativce in športnike , načini hujšanja , posledice itd zelo dobro znane in ne maram ravno , če nekdo , ki nima pojma / to je očitno/ sodi o le teh stvareh tako prepričljivo. Kar ne veš vprašaj , ne sodi vseprek in ne določaj .če pač ne veš. Nešteto stvari je v življenju , ki bi jih rad spoznal in izkusil pa je pač moje življenje prekratko , zato se toraj učim od tistih , ki so se s temi stvarmi seznanili. Žaliti nisem mislil nikogar , le povedal sem svoje mnenje.-pa tudi tistih , ki se ukvarjajo z raznimi dietami ne obsojam, le pomagal bi rad, če slučajno zmorem/ znam/ lepo bodite Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 če pa zelo rad veliko ješ in bi rad bil vitek, suh....Zakaj pa zelo rad veliko ješ.... to je temeljno vprašanje, ne pa fizikalna razlaga kurjenja hrane. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 Zepo COOL DOWN To, da je miganje bistvo se popolnoma strinjam.Se pa v življenju zgodi, da ne glede na to, v kakšni kondiciji si in koliko si ali nisi športni tip, ne moreš ali ne smeš migat. Kar se tiče beljakovinskih dodatkov so vsi ena packarija, poznam samo ene, ki jih dajejo recimo v Italiji tudi pacientom pred in po operaciji in so 99% čiste. Vse ostalo je krš. Sicer pa- Še preden sem videl ta komentar, sem napisal prejšnjega. sorry!! torej- veš daisy , tudi sam sem trenutno /zadnje pol leta / v takem sranju, da je zaradi bolezni moja fizična aktivnost zelo omejena in tudi vprašljiva/ rizična/ . Pa je to miganje močnejše od teh napovedi, prepovedi ... in kar nekako poskušam vsaj malce fizike- v glavnem zelo pozitivno vpliva na mojo psiho , ki je ravno zaradi tega sranja od bolezni bolj proti stopnji pasjih tac.Nekako vsklajujem strah z možnostmi , upanje z besom...rinem naprej. Večinoma se da z voljo vsako sranje, vsak podn optimalizirat do te mere, da je še kaj možno od človeka.Le popolnoma vdati se človek ne sme.-čeprav je včasih težko / vsaj zame/ , če nekaj želiš - pa ne moreš. -zato razumem kaj si hotela reči. AMPAK jaz pravim -da se človek ne sme predati / povsem / usodi. Je pa pri omejenih zmožnostih gibanja problem teže / debelosti/ res zelo hud. Sicer je odvisno od metabolizma, ampak vseeno... Za beljakovinske dodatke bi pa dejal , da nisem dobro razumel / -99% čisti-??/ Ali imaš v mislih beljakovine v prahu ali kaj drugega . Ker kar se tiče beljakovin v prahu , so postopki proizvodnje različni, tudi % beljakovin je različen, pa izvor/ vrsta / beljakovin ....Je pa to kot pri ostalih produktih - dobre firme z tradicijo ne delajo ravno krš. Poznam kar nekaj teh dodatkov, ki so za nekatere ljudi nujno potrebni. Omenila si dajanje dodatkov pred operacijo- mislim , da gre bolj za glutamin/ ena od aminokislin, ki je najbolj prisotna v mišičnem tkivu/ , kot pa za beljakovine- čeprav je v beljakovinah navadno tudi prisoten glutamin.Na te dodatke glej kot na vitamine- v sadju in zelenjavi ali pa v tabletah!? Niso vsi dodatki škodljivi , proteini še najmanj. Druga stvar so pa steroidi in ostalo sranje od dopinga.To pa je res svinjsko škodljivo !!! Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 17. marec 2006 Prijavi Deli 17. marec 2006 mislila sem MAP, ki se tudi pri nas že dobi v trgovinah z zdravo hrano. Ima vseh 8 aminokislin v idealnem razmerju. Ni dodatnih snovi .. to so komprimete, ki jih telo izrabi do 99% in ni odpadnih presnovnih reči (dušikovih katabolitov..), kot pri ostalih packarijah. V Italiji ga res dajejo v bolnicah.. Pri nas pa dobiš nek proteinski tetrapak pred operacijo... nekaj podobnega a ne tako čista stvar. Jaz sem za dodatke k prehrani, nisem pa za to, da se filaš s tem namesto hrane. Ja, te sili na gibanjee to poznam . Pa sem prehitro začela migat po obsevanju komolca in sem si zlomila naluknjano kost... Potem pa človek postane maloprevidnejši. Veš, celo življenje sem bila v gibanju, direktno športni tip (igrala košarko za šolo, odbojko v SLO ligi, pa izrazni ples, pa cel kup aerobik, da o drsanju, smučanju in podobnem ne govorimo. Na morju kjer imam prikolo mi pravijo, da sem delfin, ker sem v vodi kot doma in ker sem raje notri kot zunaj... Še zadnje leto pred "serijo bolnic" sem hodila s svojimi 45 leti na aerobiko med mladiče (do 30 let) in jih marsikatero nesla v koš, čeprav nikoli nisem bila ravno suha.Ko pa se začneš valjati po bolnicah, pa gre kondicija hitro navzdol, če si "malo starejši". Spomnim se, kako mi je bilo hudo, ko sem prodala skoraj nove Nike za aerobiko pred par leti in sem vedela, da jih ne bom nikoli več rabila...Sedaj je tu joga, tai-chi, chi gong in podobne fore.. pa tibetanci (z nnjimi sem zlomila komolec ) in pa seveda plavanje... Jaz sen tazadnja, ki bi se vdala v usodo, verjemi... sicer bi bila že parkrat pokijna.. tudi migala bom še... ampak trenutno sem se sesula z biciklom in čakam na (še eno v moji pestri zbirki) operacijo... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 18. marec 2006 Prijavi Deli 18. marec 2006 Map so vsekakor zelo v redu / super/ , toda bistveno predragi. Je pa to le dopolnilna prehrana za bolnike -ne vsebuje vseh nujno potrebnih aminokislin.Tudi priporočilo pri uporabi -3-5 tab. na dan , je vsekakor smešno. Odrasel človek npr. jaz /107 kg / bi potreboval cca 40 tablet na dan / gramov/ + ostala beljakovinska prehrana.To je uporabno le . če imaš full denarja ali pa si težak bolnik,ki ne more / sme / jesti normalne hrane. Jaz upam , da bo vse v redu s tvojo operacijo in nasploh vso srečo. lepo bodite Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.