Skoči na vsebino

Kaligrafija

jezditi_vesolje

Recommended Posts

Zivjo!

Nekaj me zanima (morda ne spada tavno pod temo Astrologija, pa vendar): kaj si mislite o pisavi cloveka? Ali res izkazuje osebnost?

Sama imam vec tipov pisave. :eek: Slisis se smesno, vendar je res. Vcasih pisem majhno in lepo zaokrozeno, vcash se moje crke dvigajo proti "nebu", imajo zaobljene konce, povezane, vcasih pa pisem skoraj "tiskano". Pa skoraj nima veze, ali pisem pocasi ali hitro.

Se pravi, ce bi dala komu za pogledat mojo pisavo (ki se na to spozna), bi mu najbrz mogla navest vse moje pisave, ki jih uporabljam.

Kako pa je pri vas?

jahalka
Deli na socialnih omrežjih

Sam vedno pišem malo "tiskano", ko pišem počasi baje lepo in razločno, ko pa hitim......pa še sam ne znam prebrat :xx!: ....to sta edini moji pisavi x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Hja jst pisem od zlo lepo do necitljivo... hehe, odvisn komu, hm ja takim lepim puncam ki jih imam najraje najlepš, oziroma ne še lepš pišem ko rišem, kar potegnem črto takrat mi ratajo idealne linije najlepši se mi zid pisan f, lepo vum zam svush, blam, hehe, tko se ga napise, hitre linije pa to, to mi je ful vsec, sicer pa, odvisno od fonta kt pravi aakhut, ja, hm, vec al manj ariel...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

seveda pa ta nas opis ni koristen, najboljs da skeniramo mal pisavico, bojda da je to cela znanost, in velik bolj priznana kot astrologija pa to, hehe, da bi jim kokle brcnil, takih resnih stvari kot je branje z dlani, pa kavne usedline pa nihce ne omenja, hja, pred sto leti, so te meli za norga ce si rekel kaj cez newtna... :) zdaj ce reces kaj cez einsteina, no ja zdaj je vsaj jasno da cist prav le ni mel, hm ja, cez sto let, hehja, bom pa jaz se vedno ziv...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Tina - :palec:

(se dobro, da sem dala refresh, kajti sem ravno sla poiskat obe temi in se ravno spravljam postnit, ker sem se spomnila, da imamo tole, vedela pa sem, da ne s taksnim naslovom).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

O, noro! :palec: 1. link sem ze mal precekirala - superca.

Jaz tudi mesam male tiskane in pisane, tko da se ze prav cudim, ce gre za mojo pisavo :eek: Vcasih, ko vidim kako lepo crko, jo kar prenesem v svoj "inventar".

Recimo crko a zapisem lahko na 3 nacine: povezano s prejsno ali odsekano z repkom ali cisto zaokrozeno in ah, sploh se ne morem odlocit, katero uporabljat! Vedno sem stavke zacneenjala z veliki tiskanimi crkami, zdaj pa se mi dopadejo pisane x:Dx A to kaze na neodlocno osebo x:Ix :O: Hope not! Ja, pa mal so nagnjene v desno (sploh, ce so "visoke"), ce so majhne (drobne in lepo zaokrozene), potem nikamor ne "vlece". Zdaj sem tudi mali b zacela pisano pisat (in ne tiskano).

Rada mam pisave, ki imajo velike zavoje pri J-jih, K-jih in L-jih ... sem tud sama poskusla, pa sem ugotovila, da vec na obliko pisave mislim, kot na to, o cem pisem. xDDx

A vi tud kdaj "posnemate" kako pisavo oz. crko?

Ponavadi je tako, da so pisave z evlikimi zavoji tezko berljive, lepo pa zgledajo. x:Dx

Pa lahko noc vsem!

jahalka

Tud jaz imam več vrst pisav, ...čist odvisno od razpoloženja. Skorda ne razumem tistih, ki imajo vedno eno in isto pisavo..kako jim rata? A smo ostali tolk bolj kreativni v preizkušanju različnih pisav... ali pa smo toliko bolj podvrženi razpoloženju?? :o|o:

A so ostali pol tolk bolj stabilne osebnosti? Hja, zanimivo bi bilo iskati tukaj zveze z astrologijo,...npr. dvojčki, za katere je značilno, da imajo bolj ali manj dvojno osebnost, se pravi, da bolj menjajo barve... lahko, da se to odrazi tud v pisavi?! :unsure:

Ne vem, včasih se prav zabavam ko odkrivam, da se da kako črko še na kakšen drug način izpisat... Kdaj pa kdaj skušam tud kako črko iz kakšne tuje pisave posnemat,....samo to vse so samo "modne muhe", ki ne zdržijo dolgo.

Sem pa včasih tolk menjala pisavo, da sem imela v enem stavku celo tri različne pisave. To me je počasi motilo, ker so moji eseji v šoli izgledal vedno hujše kvačkanje x:Dx . Sem za foro začela pisat tud z levo roko. Sem kasneje ugotovila, da ni važno s katero roko pišeš, v kakšnem razpoloženju pišeš itd... vse tvoje pisave imajo nek skupen imenovalec, po katerem je tvoja pisava razpoznavna :P x;)x

Fajn ste razvili (samo skoda ker imamo spet v vec temah, zakaj ne upostevate tine :o|o:)... xrolleyesx

Jaz tudi 'kvackam'. xDDx

Vse skupaj nekako zgleda ful lepo, nekao zavijugano, a prebrati se pa nic ne da in potem tiskam, pa se to tako, da nekako vezem med sabo, da je tako en mix...

Imela sem tudi tole, razlicne pisave, zdaj pa se mi zdi, d aimam kar bolj ali manj enako, enotno, je pa res, da je s pisavo tako kot tudi sicer v lajfu...

ce se nekaj delam skromna, nekaj se nazaj drzim in to, preprosto nisem jaz, sem zakrcena in vse...

Tako je tudi s pisavo - ce hocem tekoce in lepo pisati, moram pac pretiravati, vijugati...

Menim, da imam nekako dramaticno pisavo, a ne prevec skrancljano.

Navzgor...

Ma, pejte se solit, pa to sva ze -tocno sem se zdajle spomnila- s Tamaro se pogovarjali - in smo torej ze fajn temo razvili, a ne... vi tule stepate... ne sljivite, skratka, da smo tamle nekaj rekli in zakaj mislite, da Tina poda link? Ker se ji da v iskalnik namesto koga drugega? ker tezi, dela red? ne, da obvesti, da tema ze obstaja...... eh...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tud jaz imam več vrst pisav, ...čist odvisno od razpoloženja. Skorda ne razumem tistih, ki imajo vedno eno in isto pisavo..kako jim rata? A smo ostali tolk bolj kreativni v preizkušanju različnih pisav... ali pa smo toliko bolj podvrženi razpoloženju??  :o|o:

A so ostali pol tolk bolj stabilne osebnosti? Hja, zanimivo bi bilo iskati tukaj zveze z astrologijo,...npr. dvojčki, za katere je značilno, da imajo bolj ali manj dvojno osebnost, se pravi, da bolj menjajo barve... lahko, da se to odrazi tud v pisavi?! :unsure:

Ne vem, včasih se prav zabavam ko odkrivam, da se da kako črko še na kakšen drug način izpisat... Kdaj pa kdaj skušam tud kako črko iz kakšne tuje pisave posnemat,....samo to vse so samo "modne muhe", ki ne zdržijo dolgo.

Sem pa včasih tolk menjala pisavo, da sem imela v enem stavku celo tri različne pisave. To me je počasi motilo, ker so moji eseji v šoli izgledal vedno hujše kvačkanje  x:Dx . Sem za foro začela pisat tud z levo roko. Sem kasneje ugotovila, da ni važno s katero roko pišeš, v kakšnem razpoloženju pišeš itd... vse tvoje pisave imajo nek skupen imenovalec, po katerem je tvoja pisava razpoznavna  :P  x;)x

Zanimivo!

jaz pa sem letos, polet- ups lani, poskusila (poskusala) oz se matrala x^x cel mesec pisati z levo.Ker sem imela poskodovano desno roko, tko da nisem mogla uporabljati prstov.

Rezultat: kot da bi pisala kaksna druga oseba, popolnoma druge oblike, naklon. vse cisto drugace. predvsem bolj artisticno!

pa sem zacela razmisljati o levi in desni polovici mozganov... se pravi ce uravnava desna polovica mozganov, levo stran telesa mi je nekak logicno. desna polovica mozganov je bolj- emocije, bolj yin. Tako da je bila tudi pisava bolj taka.

no, tko je bilo pri meni.

Ja, sej ne rečem, da je levoročna pisava čist identična desnoročni...

Pri pisanju z levo, v začetka malo težje pišeš in so tako tud črke čist drugačne, kot si rekla "artistične"... Ampak sej so bile tud tiste, ko si se v 1 razredu učila pisati z desno roko... Sčasoma ti začne tud z levo pisava laufat... Sicer ostane tisti naklon v levo stran (pa tud tega se da izničit)

Pisavi nista nikoli identični,... če jo primerjaš ima nek skupni imenovalec, v števcu je pa vedno druga cifra xDDx

Če bi hotela še najbolj pošteno primerjat levo in desno pisavo bi mogla tud z levo pisat tolk časa kot si z desno, ker se tud pisava sčasoma razvija in spreminja x;)x

Ja, sem zdaj prečekirala tiste zgornje linke,...pa vidim da je bilo že velik napisan...

Je pač tolk tem že odprtih, da traja predno vse prečekiraš in dobiš nek pregled... xrolleyesx x;)x

pisanje z levo mi gre zelo OK, je pa štos, da pišem v kontra smer (zrcalno)

kakšen dober štos v delovanju možganov x:Dx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Bobnar, sej to sem vse mislila! x:Dx x8Dx

Lepo- , krivo-, razigrano-, močno- in se kaj -pisje! x^x

Vse, kar spada v naravo pisave. Saj se jest tud trudim lepo pisat, pa kmaluizgubim potrpljenje, ker se vse nekam izrodi xrolleyesx zato raje pisem hitro in se vmes "nagibam" na vec strani.

Marsa, ne zameri nam, nepoucenim zacetnikom. x;)x S casoma bomo bolj in bolj obvladali forum.

Mejte se in velik soncka v vasih srcih!! xsrcx

jahalka

Mejte se in velik soncka v vasih srcih!!  
kako ji nebi odpustila ;) hehe pa zdej maš spet the finger ;) hehe marsa marsa ti ti ti tatica, pismu ej bolj porednega izraza ša nisem videl, to je tko kt policaji k so najboljš lopovi....

Glede na to kaj je kaligrafija, bi jo po moje predstavljal aspekt merkurja in venere.

Ali pa tud ne. ?? -ce sebe gledam: imam koinjukcijo venre in merk., pisem pa kot.... :wub: :xx!:

razen ce to povzroci kvadrat z uranom, da mi vse raztrese po papirju. x;)x

• 4 weeks later...

Nekje sem zasledila, da veliko pove naklon črk v pisavi. Stroga ravnost črk sporoča hladnega, rezerviranega človeka. Manjši naklon v desno prijaznega, prijateljskega,...in z velikostjo naklona v desno se povečuje tudi uslužnost. Skoraj ležeče črke v desno pričajo o hlapčevskem človeku. Nasprotno pa naklon v levo govori o nezaupljivem, malo egoističnem, egocentričnem človeku, ki dobro premisli, komu zaupa kakšno skrivnost.

Skozi srednjo šolo so bile moje črke rahlo nagnjene v desno, nekje okrog 19 leta pa so se počasi začele obračat v levo. V tem času sem se tudi spremenila. Slepa zaupljivost je počasi prešla v dvome in nezaupljivost.

Opazila sem tudi, da kadar sem slabe volje ali živčna, so vrhovi m-jev&n-jev ošpičeni, pa tudi a-ji bolj kvadratasti. Kadar pa sem dobre volje pa so lepo zaokroženi in zanke j-jev&g-jev segajo globoko v spodnjo vrstico.

Tolk o tem

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

:palec:

Kaj si nasla! :)

Jaz pisem v desno, a nekako pod majhnim kotom, 'ravno prav'. Kot ti Devica imam spice se bolj spicaste, ce sem naspicena. :D

Ce sem nervozna, so prekinjene, spreminja se, sicer lepo povezujem, zelo poudarjeni so recimo j-ji. ;D

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...