Skoči na vsebino

Kitara

Tjazy

Recommended Posts

Tjazy, kitare ni! To je samo iluzija!  xDDx  xDDx  xDDx

Ma dej MIR! Seveda je kitara.. x:px x:px

xbendx Poglej!

A je kdo na dolenjsekm, ki igra kitaro.. to bi bilo zelo fajn.

Jess... kje pa se dobi ta program? Imas ta program mogoce? Kako si se ti naucila?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Deli na socialnih omrežjih

K I T A R A ;) kako ste lahko to temo meli tukaj, celo uro in pol ne da bi meni povedali ..... badboyi ;) hehe, :palec:

točno tko ja guitar pro je odlična zadeva, sicer pa maš cel kup akordov gor po netu, in tega, sicer pa kaj, zagrabiš in brenkaš, ;) to je bistven del ... torej najprej moreš met kitaro... ;) got that? okey, potem moreš met, čas, pol pa začneš, zdej čist na začetku, nevem meni vem da mi je par mesecev vzelo da sem zakapiral da je najbolj easy igrat s akordi..., tko da je fajn dobit te da se jih dobit na internetu, najboljši pa je program guitar pro, ki ga naložiš z kazajem al pa emulo al pa kerokoli tako rečjo za downloadat, lahko ga tudi kupiš.... ampak jaz te nisem nagovarjal k temu...., tam maš res lepo pokazane stvari, več al manj lahko vtipkaš v googl "learn guitar" ;) in dobiš vse mogoče stvari ki ti lahko koristijo, ponavadi, pol pa ni druge kot to počet čimvečkrat, dokler paše....

Tjazy, kitare ni! To je samo iluzija!    

Hja mrbit je res vseskupaj sam glasba.. ;) vsekakor je to svinjsko dobra iluzija ki ma nekaj kil in mi počiva v naročju se odziva na moj dotik in tko naprej.. ;) hehe, ajd, želim ti veliko prijetnega muziciranja...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

...kakšno kitaro ubost, da nauš nekega vesla privlekel domov... x:Dx

:palec:

Kot me na snemanje!!!

K je Aldo rekel - samo da ne boste s tistimi svojimi tamburicami uletele! x:o)x x:Dx x:Dx x:Dx

Ko smo bile ful ponosne, ko smo imele neka polakusticna jajca, a la Beatli varianta... On pa tako prezirljivo...

Sam ... pol ko smo pa stratocastre v roke dobile, je pa kar samo vse spilalo! x:px x:px x:o)x x;)x

Drugace prav 'veslo' pa se je imenoval bas, ki mi ga je podaril Nino (de Gleria) - Jazz bas, brez preck... Potem kasneje imenovan 'veslo'..., xDDx

So mi ga spljackali, kot tudi se en Echo ali kaj ze bas... Ful dober.. :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tjaži, bejži najprej k DOBREMU majstoru, da te nauči sploh pravilno držat kitaro, pol se pa jajčkaj z nekimi kvazi šolami na netu

Pred tem se posvetuj s strokovnjakom, kakšno kitaro ubost, da nauš nekega vesla privlekel domov...  

Tko ja samoučenuštvo je za folk s preveč časa in ovna v horoskopu.... ;) če bi rad kaj obvladal je to definitivno prava pot, tud če nebi rad obvladal je ta lažja....

Hehe MArsa ;) ka je to, mmm jst sem že rezerviral, Stratocaster, samo še vprašanje časa, k se mal pocenijo tele elektro zadeve, pa da dolar še mal pade, da bom dobil za isto ceno še kak ojačevalc zraven, ;) hehe,

..ko boš kitaro nasedel na kolena misli,da imaš žensko telo na sebi in boš kr sam od sebe začel brenkati  

pokowc pokowc, nič ga ne spremeni....

;) hm ja, Saj počas bomo lahko res še kakšen bend ustanovili, ko mal internetna tehnologija napreduje tkole v desetih letih, ko maribor ne bo več tako daleč, oziroma lahko en igra na enmu koncu drugi na drugmu, zvok pa mmm pravi, ... to bi blo nekaj ja, če bi podatke prenašali s prilbližno svetlobno hitrostjo, in kakšne fendrce bodo šele tarkat delali, čeprav ma zdele glih 50letnico... stratocaster ;).... nič ne tjazy Uživej!

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Sicer pa jst bom itak kar sledil domišliji in kupil fenderco, sploh ni debate, to hočem met in pol bom stisnu zobe in igral na tisto če mi ne bo všeč... ;) sicer pa kje smo že ahja, sem se upraskal v levo roko, s strnuo, taka tri centimetre dolga praska, dokaj globoka, sakramenske jeklene strune, ;) s konicami se ni za zezat....

Nino x:Dx x:Dx - jaz sem na tak bas ze igrala, konjski, da sem morala v usnjenih rokavicah igrat, sploh nisem cutila prstnih konic..

Potem pa je zgledalo kot zdaj image in to, usnjene rokavice, ces, kaj se pa zdaj afnam...

jaz pa razbolene in ranjene tele svoje nezne ribje rocicke... :D (*hecam se, rok sploh nimam ribjih, skorpijonske + zemeljske).

Ja, ja, kwa se je vse blo, ti pa kar prec fender ali kaj! xcivx :2src: :eek: x;)x

Mi smo imele tak frsterker, ki je bil prej skatla z eksplozivom ali cem... x:Dx x:o)x x:px xDDx :palec:

Noro, ce se spomnim... x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hehe ne ne najprej sem mel unikat ;) koncertna kitara neki hudi zagrebčan 1969, hehe, tista je bla par tisoč mark takrat ja... ;) tko da fender bo čist isti cenovni razred, zdaj pa mam eno jamahco, če prav uredim na računalnik vse kot je treba (ojačevalec mam tko al tko za en drek..) pride ven kar lep zvok..., ampak fenderca je tko, moreš met, ni druge, če more met slovenc avto, pol morem jst met fendrco... in nič druzga, sicer pa ja bass je svinjsko hud za prste.... ne sicer pa me strune same ne bolijo več x:px, sem se pa slučajno popraskal gor na vrhu ko sem uglaševal... ehja, kot bi me kaka divja mačka vpraskala, pa najprej ni blo nič, sam lepo belo, pol pa mrzu zrak suhe roke, čez nek časa, pa tko lepo kri ;) zdej že prav šponsko zgleda... ;)

• 1 year later...

Živjo!

Kakšno metodo učenja priporočate za učenje akustične kitare. Sem popolen začetnik (no znam Moj očka ima konjička dva), zanima pa me kakšno kitaro naj si kupim, strune, itd...

xmusicx

Sem takšen, ker sem živ.

js tut obvladam mučenje strun x:Dx :inocent:

x:Dx :palec:

Jaz imam prijatla, kjeri se je sam naučil igrat razne inštrumente, najprej bas kitaro, nato je šaltal na akustično. :palec:

Mene me je tud prevzela kitara, glede nato, da je men eden najboljših inštrumentov ! x:)x

Enkrat sem šel v Big Band pa sem zagledal eno tako simpel črno kitarco, mislim, da je stala okol 30čukov :inocent: v glavnem si jo bom kupil...in začel počasi trenirat. x^x x:o)x

Tako da, ne obremenjuj se preveč s katero ali kakšno...enostavno si kupiš eno in začneš počasi trenirat, ker verjami, da bo minilo ur in ur, preden boš karkoli znal z njo ! x;)x

Kitara ti je kot ženska...se moreš z njo obadat in to najmanj šest ur na dan, če hočeš kar koli dosežt ! x;)x :palec:

Jaz pa si bom najprej kupil afriške bobne...tam želim začet, kar se tiče inštrumentov ! x^x

Drugače, ko sem že omenjal moj naj inštrument...je Harfa :2src: x:Ix xsrcx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

x:Dx :palec:

Mene me je tud prevzela kitara, glede nato, da je men eden najboljših inštrumentov ! x:)x

men je tut kitara :2src: :wub: ampak res nimam pojma ... za 18. roj dan sem težila, da mi jo kupijo .... pol se je pa nism nikol naučila :o|o: k tut ne vem s kerga konca naj se sploh lotim .... maticml, dobr da si odpru to temo :palec:

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

men je tut kitara :2src: :wub: ampak res nimam pojma ... za 18. roj dan sem težila, da mi jo kupijo .... pol se je pa nism nikol naučila :o|o: k tut ne vem s kerga konca naj se sploh lotim .... maticml, dobr da si odpru to temo :palec:

Če se oziram na mojega prijatla, kjeri je samouk (kar imava nekaj skupnega, da sva se oba nekaj naučila sama, on inštrument, jaz pa borilne veščine), mi je pravil, kar sem tud sam opazil; je treba trenirat prstke, ker rokovat kitaro ni lahko !

Sam kaj tip dela s kitaro, ko ga opazujem :2src: kaj šele ko ga poslušam, tip je genij, pa še sam dela svoje komade, sploh noče igrat od tujih glasbenikov pač ne kopira ! :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

k tut ne vem s kerga konca naj se sploh lotim

Poizkusi jo dati v naročje z strunami obrnjenimi navzven x8Dx

Sicer pa sem se spomnil, da imamo neko kitaro doma staro 10 let vsaj in sem jo našel v kleti nekje prašno (kot da bi bil stari rocker, ki po 20 letih najde kitaro) in sem opazil da ima 3 strune železne nato 2 plastični in spet eno železno tako da ima obupen zvok. Uglasiti te stvari tudi ne znam, tako da zgleda rabim samo še strune nove.

Torej katere strune naj si kupim?

Sem takšen, ker sem živ.

Za začetek plastične po mojih izkušnjah.. Sem si nabrala žuljev in notranjih krvavitev po prstih od kovinskih strun :o|o: x:o)x

Isto, našla enkrat v eni omari kitaro in se odločla, da se bom naučila.. Sam po 14 dneh kovinskih strun in bolečih prstov sem mal obupala...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Torej katere strune naj si kupim?

Zanimivo to, da je imela dve strune plastične in ostale železne...mal glupa kombinacija ! x:Dx :palec:

V glavnem, če hočeš, da ti je lažje igrat...poskusi dat plastične strune na akustično kitaro, huda scena-preverjeno ! :palec:

Ker z železnimi te bodo prstki še kr boleli, če boš igral brez metuljčka al kako se mu že reče ! x8Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...