Skoči na vsebino

Kitara

Tjazy

Recommended Posts

moja akustična ma tut 2 plastični in 3 železne x:)x

Ne vem, če je to normalno !? :inocent: x:Dx

Bobnar,

ti kaj praviš ! x:o)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Deli na socialnih omrežjih

Živjo!

Kakšno metodo učenja priporočate za učenje akustične kitare. Sem popolen začetnik (no znam Moj očka ima konjička dva), zanima pa me kakšno kitaro naj si kupim, strune, itd...

xmusicx

Živjo!

Ti lahko proporočam literaturo?? naslov: Kitara akustična in električna,autor: Somerville, Louisa

Knjigico sem dobil v knjižnici si jo sk...... ( nobenemu pvedat) :vragec: v njej izveš vse o načinu in thnikah igranja, kakšno kitaro si nabaviš... Skratka vse od a do ž.

No dobro je pa imeti nekaj znanja o sami teoriji glasbe, tudi o tem nekaj piše. Upam da ti bo uspelo!!! in da bova lahko potem kdaj skupaj mučila strune

x;)x

Če si popoln samouk bi ti pirporočal vsaj nekaj prvih ur učenja s kakšnim ki igranje obvlada, bo napredek hitrejši pa še volje ti ne bo pobralo.

Uspešno!!!! w:Iw x:o)x xOOx :bomb: xmusicx xokkx xokx :listen: :nuke: :flowerface: :opica:

Nekoga moraš imeti rad,

pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...

Ivan Minatti (1924)

eh... itak nihče ne posluša... xrolleyesx

naj majo kak čejo

poslušamo, poslušamo, ampak kitara je mela take strune, ko so mi jo kupil ... zdej vem, da to očitno ni prou ... :ermm:

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

No jaz sem se znebil vseh strun pravkar, in ni mi jasno kater norc je dal 5 metrov dolgo spodno struno, da sem jo vrtel 10 minut.

xrolleyesx .................... xsmokex

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Začni s tisto kitaro ki ti je všeč.Nevem zakaj se vsi bolj ali manj ubadate nad bolečimi prsti,ampak nekak jih je treba utrdit.Zarad sile imam na akustični kitari prpete strune ki so namenjene električni.Vse je možno.

Drgač pa obstaja program na pc-ju, guitar pro.S tem se lahko naučiš marsikateri komad odšpilat

..ce bi se rad res oreng naucu, je najboljs da se gres ucit k Pavletu Kavcu... model res obvlada... :palec: ...ce se bos sam ucu, se bos hitr kaj narobe naucu, kar se bos kasneje zlo tezko "oducu"... vsekakor bo ucni proces velik daljsi....

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

strune za električno na akustični ti bojo zvili vrat, če ti ga že niso

Ee,brezskrbi da ga niso...vse je potekalo pod strokovnim nadzorstvom

kake anomalije tu srečaš, jaooo

kake pedre tu srečaš,jaooo

:lol:

clo take k bobne špilajo pa znajo kitaro naštimat pa še enter sandmana zašpilat hehe, Lojz x:o)x

..nek tazga sem dozivel na koncertu Billya Idola... model je cel koncert spilal bobne... pol tazadnje 3 komade se je pa se s kitaro prklopu... pizda in model je bil na kitari se vecji norc k na bobnih.. pa ze tam je bil :palec: :palec: :palec: .... prav Satriani fore... pa za glavo, pa z zobmi... u glavnem hudo! :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

hja, tist, ki se želi naučit kitare, naj se vpiše v glasbeno šolo. Ima časa do 24. leta starosti. Potem vpis ni več mogoč, če sem prav obveščen.

In zelo dobr je, če znaš še kaj teorije in harmonije, ker ti res ogromno olajša cel postopek učenja komadov na kitari.

In boleči prsti imajo tud lahko dva dodatna vzroka: ali imate že skrivljen vrat, da struna preveč odstopa od njega, in jo morate toliko bolj pritiskati, da pride od vratu. Ali pa imate strune vse uglašene oktavo previsoko x:Dx x:o)x :fool:

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

no sej če je pa človek str več kot 24 let in bi se pa vseen rd vpisu v glasbeno, je pa še ena šansa, vpisat se v interesno dejavnost-kitara, ena taka alternativa, 1h na teden, teorija in praksa skupi, men je v bistvu ta alternativa tud bol ušeč, ker v glasbeni se more igrat po nekem sistemu, se naučit določene komade (od beethovna, kke valčke tud,...) pr interesni pa kk komad k spada u kontekst tud sam zbereš k bi se ga rd nauču in zakapiru, ni tok strogo omejen, pa ni tok teorije, sam tista k jo rabš.

Glede kitare pa, se dobi tud taka akustična že za 20 000, 3 plastične strune in 3 kovinske, za začetk je to najbolš, pol k pa že mal bolš znaš si pa itak ubavš eno mal bolšo xDDx

pru let se učijo v glasbeni (pa tud v interesni) s knjigo mladi kitarist, taka rdeča, sej jih je več, sam ta taprva je rdeča, tm not so drgač une otroške pesmce bol, sam te nauči sistema premikanja prstov, note-men recimo note nikol niso ble ušeč, mam raj tablature, tega pa najdeš na netu polhn,sam en ti more povedat kako se to zaigra ja.... za akorde pa se mi zdi obstaja ena stran trzalica.com (pa verjetn še kera, jst sm se zdele sam to spomlna)

aja pa na tej strani trzalica.com tud najdeš neki teorije razložene sam se morš registrirat, da lohka vidš to datoteko in jo dol potegneš

Kar pogumno!

Najenostavneje je če greš nekam v šolo. Šol je dosti, morda rabiš le par začetnih individualnih ur. Če vtipkaš v Najdi.si kitara-šola, dobiš kar nekaj rezuiltatov. Starost absolutno ni pomembna - resda te na redni glasbeni šoli ne bodo vzeli, jih je pa ogromno zasebnih, ki učijo vsakega vse po vrsti.

Nisem sicer zasledila, če si se kakorkoli ukvarjal že kdaj z glasbo, ker je potem malo lažje? Oziroma kar precej lažje, ker veš kaj je dur in kaj mol in kaj nekako paše skupaj x^x Sama sem namreč tudi kitarski samouk, samo sem imela prej za sabo 7 let klavirja in močno pubertetniško željo po igranju, ter tabornike, ki so mi dobesedno narisali na papir strune in "krogce" kam prijeti kateri akord.

Potem je naneslo, da sem šla pred leti (kot krepko odrasla oseba) skupaj s sinom na skupinske ure kitare v Vodnikovo domačijo. Čeprav sem že marsikaj znala, mi je bilo zlata vredno, da sem se naučila pravilnega prijema kitare (veliko lažje igraš in prsti hitreje šibajo). Imela sem celo nastop na "stara leta" x:Dx

Pametno je, da si najdeš kako vredu knjigo za začetnike, ker je noter opisano kako kitraro primeš, brenkaš, kako se napelje in uglasi strune x:)x in podobno. Zelo primerne so knjižice Guitar express Vekoslava Andree-a To imajo na Vodnikovi (si iz LJ?) - Andree je učil tam kitaro, če jih nimajo celo v kakšni knjićžnici.- Pa saj imajo v muzikalijah gotovo še kako drugo primerno knjigo (Wolfova, Napoleonov trg..).

Če glasbene osnove poznaš in bi se rad naučil sam, si enostavno poglej z interneta progranček za akorde, na primer http://www.chordfind.com/

Za začetek si zastavi spremljanje pesmi/petja z akordi, ki jih enostavno v levi roki držiš, v desni pa brenkaš.

Najlažje ti bo naučiti se spremljati v A duru.! Ta je za začetnike najbolj simpl. V povezavi (kadenca) z A durom so pri eni pesmi ponavadi še D dur, E dur in E7. Poglej si jih na programčku na "pike" - narisano kako prijet.

Kako naviješ strune pa je težko po internetu razložit.. najprej jo na poseben način (!???!) zatakneš na kobilico, potem pa zatakneš na vrat kitare (najprej skozi luknjico in nato zatakneš tako, da ko struno navijaš, to zateguje) in naviješ. Nato uglasiš....

Sploh ni tako komplicirano, samo res bi ti moral nekdo uživo pokazat, pa bi takoj zaštekal...

http://www.prosoftlab.com

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

• 11 months later...
..ce bi se rad res oreng naucu, je najboljs da se gres ucit k Pavletu Kavcu... model res obvlada... :palec: ...ce se bos sam ucu, se bos hitr kaj narobe naucu, kar se bos kasneje zlo tezko "oducu"... vsekakor bo ucni proces velik daljsi....

Imaš izkušnje z njim? Daj povej čim več o njem in njegovem načinu učenja. Hvala ti.

Pa OS predal si sprazni. x;)x

ja lah si kupš kako knjigo za učenje. Al pa kej. Potem nanetu najdeš prijeme za akorde. Lah pa greš privat špilat. Jz igram kitaro in mi je ful ql x:Dx Sploh je fajn če znaš pol kake pesmi tko z akordi pa pol kje u družbi mal pojete pa to na kakih izletih.

Tlele maš eno ql stran s pemsimi z akordi in ostalimi stvarmi za kitaro:

kitara-akordi ipd.

*In my dreams I always see you sore above the sky, in my heart there always be a place for you for all my life, I'll keep a part of you with me,...and everywhere I am there you'll be,... (Peral Harbor) *

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...