Skoči na vsebino

Varanje

marjo

Recommended Posts

pikakonc. x:Dx

ja sej. to so tvoja stališča in to jih poveš partnerju in on jih sprejme al pa ne. to je v bistvu področje dogovora oz. etike. etika nima niti absolutnega niti aksiomatskega temelja, da bi jo dokazovali. ker ljudje povečini enako čutimo ob določenih situacijah, tj. se držimo kislo, ko smo prevarani, se dogovorimo, da si tega medsebojno ne počnemo. kao, golden rule, ki ga pozna vsaka religija tega sveta. v smislu ne počni drugemu tega, kar ne želiš, da je tebi storjeno.

zdej, hotu sem pa povedat, da če pa aktivno sodiš ljudi, potem je pa svet sestavljen iz samih prasic in prascev. x:Dx that's ego speaking. x:px

ker v totalu se ljudje baje itak nonstop krešejo. tega sicer ne vem, mi je pa tko reku en frend. js sem sicer mislu bolj, da jih zanimajo tut (oziroma predvsem) druge stvari. vendar človek vedno sklepa po sebi in to je njegova največja omejitev. homo mensura x:)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,1k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

. samo pomisli zakaj se človek počuti slabo oz. negativno, ko ga partner prevara x?x čisto slučajno ne zato, ker partnerju privošči svobodo, najboljše v smislu njegovih želja, rasti, itd. bla bla bla, temveč prav zato, ker si tega partnerja lastnimo, ga imamo za svojo lastnino, s katero upravljamo in se mora podrejati naši volji. zato se počutimo sploh prevarane, ne trpimo mi, trpi naš ego... duh ne pozna lastnine.

xrainbowx

Tako je, ker gre za vrnitev v predojdipsko fazo (če smo se sploh kdaj prebili iz nje :inocent: x:Dx ). Tam sta pač bila dva, ki sta bila drug drugemu vse, ostali so bili pa neki vsiljivci, če so bili sploh zaznani. In to bi zdaj mi nekako rekonstruirali. Zato smo monogamni - ne po naravi, ampak po kulturi, kar drži enako močno. Zato so tudi vsa postmoderna skropucala, kot so ne vem kakšne odprte zveze pa poliandrične čarolije obsojene na propad.

Kar se pa duha tiče. x:px to the gods who live serenely. Ni lastnine.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Tako je, ker gre za vrnitev v predojdipsko fazo (če smo se sploh kdaj prebili iz nje :inocent: x:Dx ). Tam sta pač bila dva, ki sta bila drug drugemu vse, ostali so bili pa neki vsiljivci, če so bili sploh zaznani. In to bi zdaj mi nekako rekonstruirali. Zato smo monogamni - ne po naravi, ampak po kulturi, kar drži enako močno. Zato so tudi vsa postmoderna skropucala, kot so ne vem kakšne odprte zveze pa poliandrične čarolije obsojene na propad.

Kar se pa duha tiče. x:px to the gods who live serenely. Ni lastnine.

a se ti ne zdi...da je vse bolj simpl kot se ti zdi...varamo samo iz enega razloga...želje po svobodi telesa in duha..pol pa še tej lepi želji eno tako bedasto oznako gor napopamo...kot je varanje x:Dx

a se ti ne zdi...da je vse bolj simpl kot se ti zdi...varamo samo iz enega razloga...želje po svobodi telesa in duha..pol pa še tej lepi želji eno tako bedasto oznako gor napopamo...kot je varanje x:Dx

Ne zdi se mi, da je vse bolj simpl, kot se mi zdi xDDx Po mojem je prej obratno...nič ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled. Nimamo pojma, kaj je naša želja, še manj pa, kaj je svoboda.

Ne zdi se mi, da je vse bolj simpl, kot se mi zdi xDDx Po mojem je prej obratno...nič ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled. Nimamo pojma, kaj je naša želja, še manj pa, kaj je svoboda.

se ti ne zdi...da enostavnost je itak vedno enostavna (simpl)....samo naši prvi pogledi na njo se spreminjajo x:Dx

ja...samo se mi pa malo žalostno zdi....da v nas obstaja želja...bi mogoče temu že skoraj rekel težnja...po nenehnem in neskončnem osvobajanju duše in telesa...smo pa v sebi tako nesvobodni...da si še te težnje ne upamo priznat...tak da maš prav...kaj praviš...pojma nimamo x:Dx pol pa rabimo droge sex filozofijo...da si oči zakrijemo x:Dx

xDDx OK zdaj mi je smešno, ker je že nekaj časa nazaj, samo dokler se to ni zgodilo meni nisem vedela, da znam poletet x:o)x

To je bila taka sila in cela scena x:Dx Pač takrat sem tako odreagirala, pa saj pravijo, da dokler se ti resnično ne zgodi ne veš kako bi odreagiral v določeni situaciji. Zanimivo mi je tudi pri dveh različnih tipih, dva popolnoma različna odziva.

Kaj zdaj? Sem tistega pri katerem sem bolj burno odreagirala mela bolj rada in si ga bolj prisvajala ali sem ga mela bolestno rada? x:Dx

V glavnem z zgoraj napisanimi posti se strinjam. Razumem. Živeti pa tega ne znam / ne morem. To ni avtomatika. Lepo odreagiram po svoje ... Life Baby xsrcx

:palec:

Se pa strinjam z Nimbusom, da se dogovorimo, da si tega medsebojno ne počnemo! Ja golden rule: ne počni drugemu tega, kar ne želiš, da se zgodi tebi.

Raje končaj zvezo ... in potem skači okrog s 15 če ti že je!

:palec:

Se pa strinjam z Nimbusom, da se dogovorimo, da si tega medsebojno ne počnemo! Ja golden rule: ne počni drugemu tega, kar ne želiš, da se zgodi tebi.

Raje končaj zvezo ... in potem skači okrog s 15 če ti že je!

pravila so zelo flexi-bitna x:Ix

ja...samo se mi pa malo žalostno zdi....da v nas obstaja želja...bi mogoče temu že skoraj rekel težnja...po nenehnem in neskončnem osvobajanju duše in telesa...

najbolje je da takšni too much free ljudje nimajo resnih zvez, pa je vse rešeno x!x basta x!x

pravila so zelo flexi-bitna x:Ix

raje bodi tiho!!!! :xx!:

najbolje je da takšni too much free ljudje nimajo resnih zvez, pa je vse rešeno x!x basta x!x

raje bodi tiho!!!! :xx!:

resni ljudje v resno vezo...free ljudje v "free" vezo x:)x pa prosim ne mi govorit naj bom tiho...ker pol ravno obratno naredim x:Dx

Kaj zdaj? Sem tistega pri katerem sem bolj burno odreagirala mela bolj rada in si ga bolj prisvajala ali sem ga mela bolestno rada? x:Dx

kakorkoli že, pri ljubezni Aristotelov nauk o zlati sredini ne velja. Iluzorno je pričakovati, da bomo našli neko točko med neprištevnostjo zaljubljenosti in abstraktnimi normami. Ali si kot American psycho ali pa bo bolelo. Sem vedno za slednjo varianto. x^x

Mako: resni ljudje v resno vezo...free ljudje v "free" vezo x:)x pa prosim ne mi govorit naj bom tiho...ker pol ravno obratno naredim x:Dx

aha...edino da ne lažejo ti kao free ljudje vse povprek in si prilagajajo pravila kot jim paše!

Ne oziraje se na partnerja in da se ne zgovarjajo na slabe trenutke ... :xx!:

Free veza ne deluje na dolgi rok, se začnejo trenja, sicer pa zaradi mene se lahko greš tud svingerja ves čas, samo pol ne jokat, da bi pa meu!? samo eno in edino in šel z njo v "drive" sončnemu zahodu nasproti xrolleyesx

kakorkoli že, pri ljubezni Aristotelov nauk o zlati sredini ne velja.

velja velja....sam so extremi ki to sredino določajo...mal bolj nespregledljivi x:Dx

aha...edino da ne lažejo ti kao free ljudje vse povprek in si prilagajajo pravila kot jim paše!

Ne oziraje se na partnerja in da se ne zgovarjajo na slabe trenutke ... :xx!:

Free veza ne deluje na dolgi rok, se začnejo trenja, sicer pa zaradi mene se lahko greš tud svingerja ves čas, samo pol ne jokat, da bi pa meu!? samo eno in edino in šel z njo v "drive" sončnemu zahodu nasproti xrolleyesx

partnerstvo in ljubezen znajo zelo različni pojmi bit x:)x

velja velja....sam so extremi ki to sredino določajo...mal bolj nespregledljivi x:Dx

partnerstvo in ljubezen znajo zelo različni pojmi bit x:)x

ti boš že vedel...kako in kaj.

Ker free ljudje po duši znajo bit zvesti, ker so tako naštelani, da jim kaj takega tud na misel ne pride, ker vedo kaj s tem naredijo partnerju.

Tisti ki je varal, naj izkusi kako je bit prevaran, da si bo lažje taka dejanja izbil iz glave x!x

ti boš že vedel...kako in kaj.

Ker free ljudje po duši znajo bit zvesti, ker so tako naštelani, da jim kaj takega tud na misel ne pride, ker vedo kaj s tem naredijo partnerju.

Tisti ki je varal, naj izkusi kako je bit prevaran, da si bo lažje taka dejanja izbil iz glave x!x

bi rekel..samo kak je tonči rekel...pojma nimam x:Dx al pa mam

ej kok ene debate okol tega...

če pride do varanja zagotovo stara veza ne more več obstajati..lahko j kompromis, sam nekaj v sami vezi pa ne štima, ker dtugače sploh neb pršlo na misel varanje...

kdaj se pa to največkrat zgodi???

mladi se zatrapajo, gredo v partnerstvo, rodijo se otroci, gradi se hiška, ob tem se zatrapanost izgublja in ostane ljubezen al pa ne....otroci odrastejo, hiška j narejena in ni več aktivnosti, v izgradnji doma j blo premal debate, preveč dela in obveznosti, in ko nastane praznina nekaj manjka...če te luknje ne napolni ljubezen in zaupanje, veza propade, išče se nadomestke in to je potem to....največ parov gre narazen okol 40 leta, prav iz zgoraj omenjenega razloga, ker se partnerji niso trudili izgraditi tudi ljubezni...

tu se krivca ne da iskati, vedno sta kriva oba, na žalost, pa če to sprejmemo ali pa ne.....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Guest VilaSonca

meni je simpl.

prevarala sem tipa, ko niti najmanjšega namena nisem mela ostat z njim. in sm zbežala k drugemu ... sam ne zarad seksa. rabla sem pogovor, beg iz flata, karkol ... sam se je pol pač še seks zgodil. x:Dx

drugač pa jasno, če mam rada, da me rajca edino moj! ker me rajca komplet, vsaka stvar na njem, ker zame rajc ni sam telo in zapeljevanje. in tega se ne da zamenjat. in to (in še vse ostalo) je butasto zgubit zarad kogarkoli, ki te mogoče pritegne fizično, a ne čutiš nič do njega in se ne boš spomnil niti barve oči drug dan!!! in še seks bo kar nekaj.

se ti spremenijo prioritete ... si razčistiš, kaj je zate dober seks in kok ti je pomemben. včasih je bil bolj. zdaj mi je bolj pomembno, da ni tja v 3 dni. da je res lepo doživetje. ostalo pol itak samo po sebi pride. vedno sem najbolje se mela s tipom, s katerim sem bla dlje časa. x:)x

saj ljudje varajo zaradi "boljšega" seksa al kako že? a prosijo pol na kolenih za odpuščanje?

no ja, se zgodi tud najboljšim ... love is stronger then pride. mojemu bi odpustila ... ker ga mam pač rada. in ker vem, da tega ne bi nardil zato, da me prizadane. in kr vem, da bi mu blo hudo. če bi jaz njega, bi se pa ubila ... ker bi umazala nekaj tako dragocenega kot je zaupanje. nič ni vredno, da bi to uničila.

zarad boljšega seksa ne varajo ;) baje da zarad neumnosti in slabih trenutkov in jim je pol izredno žal, da so sploh spustil nekoga v flet in ne vedo kje so imel glavo...

Ja upam, da se ne zgodi "nobenemu" in da ne velja tisto... kar sam nekomu storiš (in se zelo grdo obnašaš obenem), da se zgodi vice versa...

Guest VilaSonca
saj je simpl. če maš rad, ti ne pade na pamet, da bi si zapravil največjo dragocenost - zaupanje in bližino. če tega niti ni, pa je tudi simpl, se hitro zgodi. samo pač nima smisla.

Koga in kaj se sploh vara? Ljudi, ideale, .... ne vem no, al pa samo sami sebe slepimo, da obstaja en varni pristan, kjer nikoli več ne bomo ranjeni. Varaš samega sebe s svojimi prepričanji in pričakovanji. In če nekdo ali nekaj karkoli obljublja, ti je bilo obljubljeno samo v tvoji lastni predstavi. In so ta varanja samo izkušnja več in nič več kot to.

http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c014.gif

Je pa res svinjsko, če "partnerju" govoriš nekaj, delaš pa drugače. To je zame varanje - laži. Če se gradi na medsebojni odkritosti in sprejemanju, to dejansko ne more biti zlagano, razen če je tak že naš pristop k temu. Je pa sigurno lažje biti v svojih zlatih škatlicah prepričanja-vzgoje in se obnašat, kot zapoveduje družba.

Sicer pa kje piše, da je pol dejansko kaka želja po še s kom drugim in predvsem zakaj.

Skoraj vsak najprej pomisli na seks. xrolleyesx Zakaj se omejevat s to tabu temo?

Tu je vse ostalo ne pa neka telovadba x:Ix

Stik...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...