crna_puma 4. julij 2009 Prijavi Deli 4. julij 2009 Kar se mene tiče - navsezadnje sem varanje dojela kot darilo, ki mi je omogočilo, da sem lahko predelala bolečino, ki sem jo nosila v sebi že od veliko prej. Ampak pot do tega je vodila tudi preko besa in obsojanja. saj lahko malo bolj svoje misli fokusiraš in se jasneje izraziš, kaj natančno mi želiš povedati. to, da povdariš misli, katere sem sama napisala in jih sedaj predstavljaš kot tvoje dojemanje situacije mi še vedno nič ne pove o tvojem stališču, ki se nekako nijansa za nijanso spreminja. moje stališče sem ti podala v nekaj točkah ... in še vedno čakam na tvoje ... ker mi še vedno ni jasno, čemu mi repliciraš oz kaj mi sploh hočeš povedati?To, da gre za proces je itak bilo že zdavnaj napisano, da je prisotna bolečina prav tako, ter da je potreben prehod skoz bolečino in se je pri tem ne oklepati sem napisala že kr nekaj strani nazaj in da posledično pride do osvoboditve in darila je tud bilo jasno izrečeno. Da gre oseba skozi različne faze je itak da jasno ... tako da mi še vedno nisi dala odgovora, kaj v bistvu mi želiš povedati? ... me pa veseli, da si izkušnjo doživela kot darilo in da si predelala to kar pač si ... in razumem, da si prehajala preko različnih faz, tudi faz besa in obsojanja ... pa vendarle, so moji posti leteli na osebe, ki obsojajo, ne da bi sploh doživeli izkušnjo .. ker če bi jo, bi potem dojeli in razumeli kako nesmiselno je obsojati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 4. julij 2009 Prijavi Deli 4. julij 2009 saj lahko malo bolj svoje misli fokusiraš in se jasneje izraziš, kaj natančno mi želiš povedati. to, da povdariš misli, katere sem sama napisala in jih sedaj predstavljaš kot tvoje dojemanje situacije mi še vedno nič ne pove o tvojem stališču, ki se nekako nijansa za nijanso spreminja. moje stališče sem ti podala v nekaj točkah ... in še vedno čakam na tvoje ... ker mi še vedno ni jasno, čemu mi repliciraš oz kaj mi sploh hočeš povedati?To, da gre za proces je itak bilo že zdavnaj napisano, da je prisotna bolečina prav tako, ter da je potreben prehod skoz bolečino in se je pri tem ne oklepati sem napisala že kr nekaj strani nazaj in da posledično pride do osvoboditve in darila je tud bilo jasno izrečeno. Da gre oseba skozi različne faze je itak da jasno ... tako da mi še vedno nisi dala odgovora, kaj v bistvu mi želiš povedati? ... me pa veseli, da si izkušnjo doživela kot darilo in da si predelala to kar pač si ... in razumem, da si prehajala preko različnih faz, tudi faz besa in obsojanja ... pa vendarle, so moji posti leteli na osebe, ki obsojajo, ne da bi sploh doživeli izkušnjo .. ker če bi jo, bi potem dojeli in razumeli kako nesmiselno je obsojati. To, kar sem hotela povedati, sem že. Če hočeš izvedeti, pač preberi, a ne. Nekaj dognanj imava skupnih (in tega nisva pogruntali niti ti niti jaz, po podobni poti je šlo že na milijone ljudi in veliko zdravilcev in terapevtov pozna vodenje skozi te faze) v nečem se pa razlikujeva, in to sem napisala, bolj jasno ne znam, žal. Če ne boš iz mojega pisanja nič izvedela, pa nič, bo pa kdo drug. Tebi sem postavila par vprašanj, pa si ji jih iz tega ali onega razloga spregledala, no pa nič hudega. Prepiranje z ljudmi, ki obsojajo, je pa brezplodno početje, samo še krepiš njihovo obsojanje, če nisi opazila. Obsojanje je namreč obrambni mehanizem. Tu delujejo čisto drugi pristopi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 4. julij 2009 Prijavi Deli 4. julij 2009 To, kar sem hotela povedati, sem že. Če hočeš izvedeti, pač preberi, a ne. Nekaj dognanj imava skupnih (in tega nisva pogruntali niti ti niti jaz, po podobni poti je šlo že na milijone ljudi in veliko zdravilcev in terapevtov pozna vodenje skozi te faze) v nečem se pa razlikujeva, in to sem napisala, bolj jasno ne znam, žal. Če ne boš iz mojega pisanja nič izvedela, pa nič, bo pa kdo drug. Tebi sem postavila par vprašanj, pa si ji jih iz tega ali onega razloga spregledala, no pa nič hudega. bistvo je bilo napisano že kr nekaj postov nazaj, pa še kljub vsemu se nisi zjasnila, zakaj mi repliciraš in ne odgovarjaš na postavljena vprašanja, glede nato, da mi pač repliciraš. ponavljaš se v točkah, ki so skupne in ne razdelaš točke, kjer misliš, da so mnenja različna, kljub temu, da iz posta v post nekako ugotavljaš, da sem pisala o procesu s katerim se očitno strinjaš. Prepiranje z ljudmi, ki obsojajo, je pa brezplodno početje, samo še krepiš njihovo obsojanje, če nisi opazila. Obsojanje je namreč obrambni mehanizem. Tu delujejo čisto drugi pristopi. heh ... enostavno izražam svoje mnenje in svoje izkušnje ... če pa ti dojemaš to kot prepir, se pa sprašujem čemu se cel čas hočeš prepirati z menoj ... jaz se s stabo ne p.s. saj ti ni potrebno iti na stran 37,38 ali 39 idi le en post višje, kjer sem pisala o obsojanju. Tako da ti res ni potrebno mi pisati o tem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. julij 2009 Prijavi Deli 4. julij 2009 To pomeni samo to, da nekdo, ki zavzema neke moralistične pozicije do zadev, ki so tako globoko človeške, kot je na primer laž, pač nima neke dimenzionalne razsežnosti oziroma je ta zelo skrčena... v pikico al pa v premico. Ker gre za to, da stvari razumeš in največja ovira pri tem je predvsem mentalna načelnost, po možnosti taka, ki se je skotila iz strahu pred samim življenjem. In se mi pač zdi pod nivojem to neko obsojanje in zgražanje in ta duhovnomentalnočustvena visokostnost. Čeprav je tudi ta zelo človeška... vsak se v svojem življenju ubada s svojo problematiko in resničnega skupnega imenovalca med nami ni, razen tega da smo vsi tukaj. Sam pri sebi veš, mal prej al pa mal kasnej, kaj čist zares naredi laž. Veliko trpljenja. Sam nič več, kot obsojanje. Ni poanta v tem, da si za ali proti. Skušaš razumet in bit sočuten. Mogoče imam pa jaz en problem s tistimi, ki VEDO, kaj je prav in kaj narobe in to od nekdaj... Kdo tukaj nima dimenzionalne razsežnosti? Nekdo, ki ni sposoben ali noče videti, da se vsi ljudje ubadamo z ISTIMI problemi in smo neločljivo povezani, potem ne samo, da nima drugih dimenzionalnih razsežnosti, ampak je najmanj slep, da ne napišem skrajno nerazvit. To lastninjene problemov je le skrivalnica -- ubožček, ki želi ostati ubožček, ker so njegovi problemi vse, kar ima. Če ste že take duhovne frajerke in frajerji, zakaj se nihče od vas, ki zagovarjate varanje, ne upa odgovoriti na konkretna vprašanja, ki so bila postavljena v tej temi? Js se pa strinjam z Andrejo:) - če že, se mi zdi bolš o takih stvareh pogovorit..Seveda je bolje. Pa ne samo bolje -- nujno je! Ampak varanje je lažje. Ako su to samo bile laži,lažimo se bar još malo.Ako su to samo bile varke, varajmo se, varajmo! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. julij 2009 Prijavi Deli 4. julij 2009 Za ilustracijo, kako kaj varajo znani Evropejci:http://www.dnevnik.si/novice/estrada/1042277739http://www.dnevnik.si/novice/estrada/1042280790http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=38073[! na sliki je T********, NE B********* - ! v naslovu je napaka.]:http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=38091Mimogrede, B********* je dober gostitelj. Poskrbi za vse, ko gosti prijatelje, partnerje politične, poslovne ...Na Sardiniji sta soseda s Putinom, sta tut dobra prijatelja zasebno. ... http://www.zurnal24.si/Max-Mosley-vpleten-...gazin/vip/40774http://www.youtube.com/watch?v=zQf9MmRE5L4&fmt=18Mnenje prijatelja ... o ... :http://dnevnik.si/novice/neverjetno/1042281034 Tam, kjer je denar, je "zabava" dostikrat doma. Tut na SI sceni, drugod. ...Ženam se kupi kak avto, kos zlatnine, se gre na križarjenje na Karibe, Maldive, ... pa je v večini primerov mir v hiši. ... Tut v Rusiji ni nikol dolgčas, praujo keri. ... Vsak po svoje, nosi svoj "križ", tako tisti, ki vara. Kot varani. ... Po "natikanju rogov"/ varanju. NI nikoli več, kot je bilo. ... Partnerski, družinski odnosi se kvalitativno vsekakor spremenijo. ... Niso več tisti, kot so bili. ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 4. julij 2009 Prijavi Deli 4. julij 2009 Vsak po svoje, nosi svoj "križ", tako tisti, ki vara. Kot varani. ... Po "natikanju rogov"/ varanju. NI nikoli več, kot je bilo. ... Partnerski, družinski odnosi se kvalitativno vsekakor spremenijo. ... Niso več tisti, kot so bili. ...točno tako in vsa prerekanje in dokazovanja svojega prav imeti iz zgornjih dialogov je nesmilno...pismo, kar že nekaj časa prepričujete drug drugega.....pa sej mamo vsi prav, vsak zase...a ne razumete....varanje je zloraba zaupanja in iskrenosti, če je to podrto se nazaj ne postavi več, saj v isti obliki ne....zakaj pa pride do neiskrenosti in podrtja nekega odnosa j pa drug problem, za katerega odgovarjata oba udeleženca...varanje je posledica...a j to tko težko kapirat... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 5. julij 2009 Prijavi Deli 5. julij 2009 napisala sem le, da ne obsojam. In že to, da tega ne obsojam je sprožilo plaz ogorčenosti in ikvizicijsko delovanje. Zanimivo Zanimivo. Seveda ne obsojaš, ker to lahko počnemo z apostolsko gotovostjo samo mi, Sveti Oficij. Inkvizicijsko delovanje pa je že steklo. Ne misli, da pri nas na Univerzi v Cologni nismo ugotovili, kako ve, čarovnice, prikrajšate govedo za mleko. Ob inštrukcijah hudiča sedete na tla v kot z vedrom med nogami, zapičite nož v steno, pokličete familiarja (največrat v formi črne mačke) in mu poveste, kje je krava, ki jo hočete izmolsti. Nato hudič odtuji mlekoo iz vimen, ki zatem priteče iz noža v steni v vedro. Tako nas je podučil Blaženi Albert v svoji bukvi De Animali, kot je navedeno v Compendium Maleficarum! Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 5. julij 2009 Prijavi Deli 5. julij 2009 To pomeni samo to, da nekdo, ki zavzema neke moralistične pozicije do zadev, ki so tako globoko človeške, kot je na primer laž, pač nima neke dimenzionalne razsežnosti oziroma je ta zelo skrčena... v pikico al pa v premico. Ker gre za to, da stvari razumeš in največja ovira pri tem je predvsem mentalna načelnost, po možnosti taka, ki se je skotila iz strahu pred samim življenjem. In se mi pač zdi pod nivojem to neko obsojanje in zgražanje in ta duhovnomentalnočustvena visokostnost. Čeprav je tudi ta zelo človeška... vsak se v svojem življenju ubada s svojo problematiko in resničnega skupnega imenovalca med nami ni, razen tega da smo vsi tukaj. Sam pri sebi veš, mal prej al pa mal kasnej, kaj čist zares naredi laž. Veliko trpljenja. Sam nič več, kot obsojanje. Ni poanta v tem, da si za ali proti. Skušaš razumet in bit sočuten. Mogoče imam pa jaz en problem s tistimi, ki VEDO, kaj je prav in kaj narobe in to od nekdaj... Ljudje nimamo skupnega imenovalca? Včasih se mi zdi, da bi to lahko držalo, sploh če gledam novice :xx!: . Mogoče res ne obstaja prav in narobe, sigurno pa obstajajo posledice dejanj. Ob taki raznolikosti hominidov na tem planetu bi moral vsakdo najti nekoga ob katerem bi lahko doživel refleksijo lastnih prepričanj. Biti sočuten in skušati razumeti je precej plemenit cilj, pri varanju po mojem precej težko dosegljiv... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Čemu bi se rada izognila? No, če ugotoviš, da pri partnerju ne dobiš tistega, kar misliš, da rabiš, zakaj mu tega preprosto ne pojasniš, konec razmerja in dalje vsak svojo pot? Zakaj je treba človeku lagat in delovati zahrbtno? To je šele strahopetno dejanje! Saj se lahko tolažite in iščete opravičila kolikor hočete, ampak dokler si ne boste priznale, da ste zajebale sebe in sočloveka, vam ta izkušnja ne bo prinesla kaj dosti dobrega. To si upam trditi, ne da bi mi bilo treba skrivalnic laganja in varanja. Poleg tega, če je za vas varanje sprejemljivo in relativna zadeva, je možnost, da se ponovno zgodi toliko večja. Ampak vseeno ga opravičuješ in relativiziraš. Saj, nekako se moramo tolažit, namesto da bi odpravili vzroke.Kje TOČNO v svojih postih opravičujem (zagovarjam, relativiziram) varanje? To pomeni samo to, da nekdo, ki zavzema neke moralistične pozicije do zadev, ki so tako globoko človeške, kot je na primer laž, pač nima neke dimenzionalne razsežnosti oziroma je ta zelo skrčena... v pikico al pa v premico. Ker gre za to, da stvari razumeš in največja ovira pri tem je predvsem mentalna načelnost, po možnosti taka, ki se je skotila iz strahu pred samim življenjem. In se mi pač zdi pod nivojem to neko obsojanje in zgražanje in ta duhovnomentalnočustvena visokostnost. Čeprav je tudi ta zelo človeška... vsak se v svojem življenju ubada s svojo problematiko in resničnega skupnega imenovalca med nami ni, razen tega da smo vsi tukaj. Sam pri sebi veš, mal prej al pa mal kasnej, kaj čist zares naredi laž. Veliko trpljenja. Sam nič več, kot obsojanje. Ni poanta v tem, da si za ali proti. Skušaš razumet in bit sočuten. Mogoče imam pa jaz en problem s tistimi, ki VEDO, kaj je prav in kaj narobe in to od nekdaj... jp ....... moj vidik je vseeno malo bolj drugačen ... vsaka povezava s sočlovekom je sveta ... moj prejšnji partner mi ni bil čisto nič manj ali bolj svet kot bodoči ali sedanji ... ne glede ali je pri tem prišlo do otroka al ne in ne glede ali je prišlo do poroke. Prav tako nikjer nisem rekla, da je varanje super in da se to mora početi ... napisala sem le, da ne obsojam. In že to, da tega ne obsojam je sprožilo plaz ogorčenosti in ikvizicijsko delovanje. Zanimivo ... tisto, kar si pa prej pisala o eksistenčni krizi in strahu ženske... pa nekak ne sede ravno v ta čas ... razen, če gledaš na partnerstvo kot investicijo ... ampak so tud taki.... ...moje bom izpostavila kratko in jedrnato še enrkat:1. obsojanje varanja mi je nesmiselno2. če hočeš razumeti, dojeti potem je velika verjetnost, da moraš iti skozi tak proces3. če se lepiš na bolečino in sebe postavljaš v vlogo nekakšne žrtve, ter pri tem ne raziskuješ bolečine se bo spregledalo veliko veliko darilo osvoboditve. In če ostajaš le pri bolečini, in se ne pomakneš dalje, se bo varjanje vedno obsojalo. 4. in izkušnja je potrebna, da sploh dojameš ...ker teoretično kr nekaj pisat je nekaj čisto drugega, kot pa biti v situaciji in jo izkusiti na sebi. Zato sem povdarjala bistvo izkušnje kr nekaj krat to je moja poanta skozi celotno tole temo ... ...Torej, izpostavljala sem drug vidik ... vidik osvoboditve ... do katerega se pride, če se resnično gre skozi vse dimenzije strahu, in čemu bi potem takem dala večji povdarek na strahu, ko pa je osvoditev veliko darilo tovrstne izkušnje.se strinjam Kdo tukaj nima dimenzionalne razsežnosti? Nekdo, ki ni sposoben ali noče videti, da se vsi ljudje ubadamo z ISTIMI problemi in smo neločljivo povezani, potem ne samo, da nima drugih dimenzionalnih razsežnosti, ampak je najmanj slep, da ne napišem skrajno nerazvit. To lastninjene problemov je le skrivalnica -- ubožček, ki želi ostati ubožček, ker so njegovi problemi vse, kar ima. Če ste že take duhovne frajerke in frajerji, zakaj se nihče od vas, ki zagovarjate varanje, ne upa odgovoriti na konkretna vprašanja, ki so bila postavljena v tej temi? Seveda je bolje. Pa ne samo bolje -- nujno je! Ampak varanje je lažje.Alan, mi je žal, da si izkusil (pre)varanje (glede na tvoje srdito obsojanje in pingponganje preko ekrana). Škoda, da se nisi nič "naučil". Pa drugič točno tako in vsa prerekanje in dokazovanja svojega prav imeti iz zgornjih dialogov je nesmilno...pismo, kar že nekaj časa prepričujete drug drugega.....pa sej mamo vsi prav, vsak zase...a ne razumete....varanje je zloraba zaupanja in iskrenosti, če je to podrto se nazaj ne postavi več, saj v isti obliki ne....zakaj pa pride do neiskrenosti in podrtja nekega odnosa j pa drug problem, za katerega odgovarjata oba udeleženca...varanje je posledica...a j to tko težko kapirat... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Kje TOČNO v svojih postih opravičujem (zagovarjam, relativiziram) varanje?Recimo v teh dveh objavah:Se strinjam s črno pumo, kar se tiče varanja. Pa sem bila dolga leta Alanovega mnenja.Sicer pa, je razlagat nekomu, ki rdeče barve še v življenju ni videl, kako le-ta izgleda, neustrezno.BTW, ne podpiram/zagovarjam varanja (v fizičnem smislu-eh, kok primitivno se tole zdej bere). Ga razumem, odobravam pa ne. Ja, je boljše "izstopit" iz veze in it po svoji poti, sam roko na srce, kdo od nas je sposoben/zmožen tega v današnjem času/svetu? Redko kdo. Veliko lažje, udobneje je bit v neki "povprečni" vezi, katero okolica opisuje kot "urejen, ustrezen par" Andreja, iskrenosti v tej dimenziji ni. Razen sončnih vzhodov/zahodov, igre oblakov...Zato, ker to ni namen (sicer pa, kaj pa je?, ampak pustmo to zdej stat). Varanje se zmeraj zgodi, kjer TISTEGA, kar ne dobiš pri partnerju (čeprav si se o tem z njim/njo že n-miljavženkrat pogovarjal, "prosil", "prepričeval"), najdeš/odkriješ v nekom drugem (še posebej, če je takih lastnosti več in tip/bejba še "dobr" zgleda).Starejša kot sem, bolj ugotavljam, da neke/določene izkušnje so nam namenjene, pa če se je še tok trudimo izognit, preskočit. Je res tisto, kar je napisala črna puma: (vsaj z mojega kota)Predvsem vidim zagovarjanje in relativiziranje varanja (se pravi v najširšem smislu laganja in zahrbtnega delovanja proti osebi ali osebam, s katero naj bi si bili blizu) v tem, da z vaše strani ni jasne opredelitve do tega napačnega početja, kljub izjavam, da tega ne zagovarjate, ne podpirate. Na postavljena vprašanja ni nihče, ki tako relativizira in blaži varanje, odgovoril, temveč so bila gladko ignorirana. Seveda ni zakona, ki bi vam vsiljeval, da morate odgovoriti, in vam seveda ni treba, a mi to ignoriranje da misliti. Lahko je drugemu soliti pamet, da kako ga je strah, da bi izgubil partnerja, sami pa svojega strahu, zaradi katerega se je lahko zgodilo varanje, ne upate pogledati v obraz. A imate tak relativističen pristop tudi do vseh morilcev, pedofilov, mučiteljev živali? Da je namreč to početje relativno, da ga moramo sami izkusiti, preden se opredelimo do njega in povemo svoje mnenje (nekateri to razumete le kot sodbo)?Alan, mi je žal, da si izkusil (pre)varanje (glede na tvoje srdito obsojanje in pingponganje preko ekrana). Škoda, da se nisi nič "naučil". Pa drugič Jaz pingpongam? Da, bil sem prevaran in svojo lekcijo sem prejel. In za to sem zelo hvaležen, kajti odprlo mi je zelo globok vpogled v psihologijo odnosov. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Joj, Alan, napisala sem, da ga (varanje) razumem, ga pa ne odobravam. Škoda, da ni doumel ( kok bedn izraz - doumeti) poante izkušnje (ki ni samo bolečina, izdajstvo, rušitev "življenja" (v navednicah zato, ker si živel v iluziji), podrtje vseh upov (in ladij ). Nič hudega. Vsak se v življenju kej nauči - eni zlepa, drugi pa zgrda. Vprašaj se, ob ponovitvi situacije, koliko si ti SAM prispeval h varanju - no, če boš utegnil, če ne boš ostal sam pri prvi polovici lekcije. Sicer pa, bodi lepo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Joj, Alan, napisala sem, da ga (varanje) razumem, ga pa ne odobravam. Škoda, da ni doumel ( kok bedn izraz - doumeti) poante izkušnje (ki ni samo bolečina, izdajstvo, rušitev "življenja" (v navednicah zato, ker si živel v iluziji), podrtje vseh upov (in ladij ). Nič hudega. Vsak se v življenju kej nauči - eni zlepa, drugi pa zgrda. Vprašaj se, ob ponovitvi situacije, koliko si ti SAM prispeval h varanju - no, če boš utegnil, če ne boš ostal sam pri prvi polovici lekcije. Sicer pa, bodi lepo Kar nekaj si umišljaš in sploh ne bereš, kar pišem. Seveda sem živel v iluziji, ki je bila hvala bogu porušena. A naj bi zdaj zato relativiziral varanje, laži in zahrbtno delovanje? Jaz tudi razumem varanje, razumem, zakaj se zelo redki pari upajo pogovarjati o bistvenih skupnih stvareh, a zaradi tega ne pristajam na varanje in nikoli ne bom. Varanje je strahopetno dejanje in z njegovo relativizacijo in iskanjem opravičil, se samo povečuje možnost, da se bo ponovno zgodilo. In ni niti najmanj potrebno, da bi vsakdo moral varati, da bi to razumel. Taka izjava je najmanj bedasta. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 ne pristajam na varanje in nikoli ne bom. Varanje je strahopetno dejanje in z njegovo relativizacijo in iskanjem opravičil, se samo povečuje možnost, da se bo ponovno zgodilo. In ni niti najmanj potrebno, da bi vsakdo moral varati, da bi to razumel. Very good. Prava pozicija je vedno radikalna. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 radikalna pozicija...je najboljši začetek vojne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 radikalna pozicija...je najboljši začetek vojne Vsakršne reformacije in revolucije, spoštovani kolega. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Zanimivo. Seveda ne obsojaš, ker to lahko počnemo z apostolsko gotovostjo samo mi, Sveti Oficij. Inkvizicijsko delovanje pa je že steklo. Ne misli, da pri nas na Univerzi v Cologni nismo ugotovili, kako ve, čarovnice, prikrajšate govedo za mleko. Ob inštrukcijah hudiča sedete na tla v kot z vedrom med nogami, zapičite nož v steno, pokličete familiarja (največrat v formi črne mačke) in mu poveste, kje je krava, ki jo hočete izmolsti. Nato hudič odtuji mlekoo iz vimen, ki zatem priteče iz noža v steni v vedro. Tako nas je podučil Blaženi Albert v svoji bukvi De Animali, kot je navedeno v Compendium Maleficarum! važno, da ti dogaja x:Dx Varanje je strahopetno dejanje in z njegovo relativizacijo in iskanjem opravičil, se samo povečuje možnost, da se bo ponovno zgodilo. če si res doživel to kar praviš da naj bi ... a je potem takem vzrok tako gorečemu stališču strah, da se varanje ne ponovi? ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 to, da ljudje nimamo skupnega imenovalca... za je res mal huda. pol smo samo zombie1, zombie2, zombie3 in taku naprej. ne, ne... razlika. samo etika in njene praktične zapovedi so njegov dokaz. opa, pazi... ne govorim pa o naučeni morali. ker, če ne bi bilo skupnega imenovalca, potem bi bilo pa res že skoraj almost unbearable. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 vzporedni svetovi medčloveških odnosov so brezmejni kar pa še ne pomeni, da se nikoli ne srečajo. in ta srečanja so naš najmanjši skupni imenovalec. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 ljubezen je svobodna...vse ostalo je varanje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 in kaj je varanje...če si svoboden Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LastMinute 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Zame so tisti, ki varajo, zelo labilni ljudje, brez lastnega centra, brez volje, da tako lahko podležejo nekomu drugemu, ne da bi se prej pomenili in razčistili s partnerjem. Zlo dobr opis!! Izogibanje soočenju je problematično. Če bi hotli vzročno gledat imajo neki moški nagnjeni k varanju in bluzenju okrog zelo dominantne matere. Je pa čista groza kako se vzorci obnašanja nadaljujejo iz generacije v generacijo. Mal opazujem včasih.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 ko se nehaš bedarije spraševat...si mnogo bližje svobodi pol pa še opustiš željo po tem da bi preveč pameten bil...pa si še bližje če ti pa še takrat ne bo jasno...pol pa še enkrat vprašaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LastMinute 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 ... napisala sem le, da ne obsojam. Hm... eno vprašanje imam tu: kje se ti zdi da so razlike med ne obsojanjem/ razumevanjem ali poskušanjem razumevanja/ sprejemanjem ? Recimo pri varanju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 Zelo labilni ljudi, brez lastnega centra, brez volje, ki zlahka podležejo nekomu drugemu, ne da bi se prej pomenili s svojim partnerjem..... o kom mi to? A je to neka specialna... mogoče ogrožena vrsta?to so taki meni podobni...brez volje....centra...in grozno labilni ...je pa res da takih ni dosti...smo pač ogroženi od moralističnih specialcev...ki so nažalost v večini Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LastMinute 6. julij 2009 Prijavi Deli 6. julij 2009 (popravljeno) Zelo labilni ljudi, brez lastnega centra, brez volje, ki zlahka podležejo nekomu drugemu, ne da bi se prej pomenili s svojim partnerjem..... o kom mi to? A je to neka specialna... mogoče ogrožena vrsta? Good pointSej se zelo ogroženo počutijo nekteri taki samci, se mi zdi. Od kompleksa manjvrednosti do kompl. večvrednosti dokazano ni daleč.Je pa pol to neka ...zloba da to izživljajo na drugih... (mogoče preveč poskušam razumet, upam, da ne..) Zloba kot ... narcistična sebičnost (vsaj pri kroničnem varanju) Popravljeno 6. julij 2009 -> LastMinute Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.