Skoči na vsebino

Varanje

marjo

Recommended Posts

to so taki meni podobni...brez volje....centra...in grozno labilni x:Dx ...je pa res da takih ni dosti...smo pač ogroženi od moralističnih specialcev...ki so nažalost v večini x:Dx

ma ne...sem malo grdo napisal to...mam voljo....mam center...vendar vseeno rad malo labilne stvari počenjam x:Dx še najmanj pa se ogrožen počutim x:Dx od ozko mislečih

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,1k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ma ne...sem malo grdo napisal to...mam voljo....mam center...vendar vseeno rad malo labilne stvari počenjam x:Dx še najmanj pa se ogrožen počutim x:Dx od ozko mislečih

ravno ugotavljam da sem zelo ozko misleč...saj sem se vedno od samega sebe ogrožen počutil x:Dx

kaj je svoboda, če se je treba odločit?
izbira...! med prisilno odlocitvijo in svobodno odlocitvijo... in kterokol zberes... si prostovoljno pahnjena v izbiro... svobode... x:Dx

sploh pa se ni treba odlocit... lahk svobodno cakas... da te odlocitev izbere... in prostovoljno pahne v svobodno odlocitev... izbire... x:Dx

zacaran krog... ma ja... revscine xrolleyesx

ko se nehaš bedarije spraševat...si mnogo bližje svobodi x:Dx pol pa še opustiš željo po tem da bi preveč pameten bil...pa si še bližje x:Dx če ti pa še takrat ne bo jasno...pol pa še enkrat vprašaj x:Dx
spet... zacaran krog... revscine... :o|o:

ravno ugotavljam da sem zelo ozko misleč...saj sem se vedno od samega sebe ogrožen počutil x:Dx
pa res :O: in pol se sam sebe citira... :inocent: x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Svoboda/svobodna izbira, odgovornost, krivda, obsojanje/sprejemanje - pa mamo diskusijo za dolg ...

Se sprašujem, a smo res tako svobodni, kot se nam zdi, ko s svojega pedestala gledamo druge in si mislimo, da bi se morali odločit drugač, kot so se. Na osnovi česa se pravzaprav odločamo večino časa - a res na osnovi svobodne izbire? - In kaj nam določa polje, znotraj katerega (mislimo da) lahko izbiramo? A je možno, da je individualizem ena precej iluzorna zadeva in smo v resnici vpeti v mreže odnosov in energij iz vseh časov in prostorov in v bistvu ravnamo na osnovi teh mrež, ne pa na osnovi svobodne izbire? Občutek, da svobodno izbiramo, imamo takrat, kadar svojo zaznavo okolja zelo skrčimo na svoj ozek ego. In smo prepričani v svobodno izbiro in zato smo prepričani, da je imel svobodno izbiro tudi tisti, ki je ravnal v okviru tega našega pogleda destruktivno - in ga zato lahko obsodimo. Da ne bo nesporazuma: NE trdim, da sploh nimamo možnosti izbire, mislim pa, da je polje svobode ožje in drugačno, kot si pogosto mislimo. Zato je tako pomembno videti čimbolj celo sliko brez vnaprejšnje sodbe - ker tu se odpira polje zdravljenja in spreminjanja.Nikomur nočem vsiljevat nobenih prepričanj in ne poznam dokončnih odgovorov na tale vprašanja, kje pa xrolleyesx , sam mal za razmislt :inocent: x:)x

In še zanimivost: so ljudstva, ki v svojem jeziku nimajo besede za pojem svoboda.

NE trdim, da sploh nimamo možnosti izbire, mislim pa, da je polje svobode ožje in drugačno, kot si pogosto mislimo.

Lahko delamo, kot hočemo, ne moremo pa hoteti, kot bi želeli.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

In še zanimivost: so ljudstva, ki v svojem jeziku nimajo besede za pojem svoboda.
fino... :palec: x:Dx zgleda, ne rabjo pojmov oznacevat z besedami... ki... omejujejo...

tebe ni...pa morem sebe x:Dx
se dobr, jl... da je clovk sam seb... najjaca "igracka"... x:Dx

Lahko delamo, kot hočemo, ne moremo pa hoteti, kot bi želeli.
si zihr?

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

varanje-svoboda?

Svoboda pomeni to;da si odgovorens sam zase in za svoja dejanja.da si sposoben ziveti brez karkšne pomoči drugega.

Varanje pa je samo pobeg od sebe, posesivnos,neiskrenos.

Prvo kot prvo, ko pride enkrat do varanja, to pomeni da partnerja nista imela svete povezave,kajti če bi povezava bila se to nikoli ne bi moglo izgubiti.sveto nikoli ne more biti spet umazano, nikoli.Torej, ljudje v zadnjih časih živijo v MAYI v svetu ki se jim zdi resničen,čeprav ni.Vsi ti mediji na potihem vcepljajo kako mora ženska misliti in kako mora moški misliti. Velikim korupcijam pa pač ne gre za harmonijo,ljubezen in mir ampak samo za delovno silo in potratno silo.

Ženske bi se morale zavedati da so moški fizično močnejši čustveno pa šibkejši. Ženske pa glih obratno, čeprav se zdi da je glih obratno.Ko ženska joka izraža čustva (seveda če joka iskreno),ko vpije, ko se smeje ko govori,ženska govori s čustvi.Torej ženska je čustveno bolj stabilna kot moški.Moški pa se zelo redkokdaj pogovarjajo o čustvih, ne znajo jih izražati,zato ne jokajo. torej ko pa izražajo čustva jih izražajo veliko bolj iskreno in goreče kot ženske.Zakaj to govorim, kajti jaz mislim da bi se morale ženske vzeti v roke,postati spet močnein iskrene, pa ne s pomočjo moškega ampak same.Ko bodo ženske spet močne in iskrene bodo lahko vzgojile sinove,pravim vzgojile in ne izoblikovale po svoji podobi in jih imele ob sebi do smrtne postelje,kajti tukaj se začnejo vse težave. ta mali fantek je priklenjen na mamo in v njenih očeh bo vedno mali fantek in tako ne more zrasti v velikega fanta in potlej v moža. ne zna izražat čustev kajti ko fant zraste ne bo govoril o svojih čustvih svoji mami, sploh pa sexsualnih občutij in tako moški ostanejo ujeti v velikem telesu z dušo malega fantka. Ženske pa so v majhnem drobnem telescu in dušo pošasti,čeprav se ne zavedamo tega(niso vsi taki da me ne boste zdaj napadli ,ampak po večinoma)

zdaj se spuščamo v zveze na podlagi pričakovanj in razvajanj,iluzij in sanj.Koliko ljudem se je zgodilo da je prvo poznalo svojega partnerja recimo leto dni ali dve ali celo šest mesecev, preden je šlo v posteljo z njim.Prvo kot prvo ko se greš igrice za odrasle moraš biti res odrasel v svoji glavi in srcu.Mi pa zdaj pričakujemo da bo vse probleme rešil naš partner on pa pričakuje isto, saj zato sta se pa ˝našla˝. Happy anding kot ga najraje kažejo v Holiwoodu.In to ni res, človek mora biti sam sebi zadosti če želi imeti zdrav odnos z drugim kajti slej al prej bi prišlo do izkoriščanja.Zavedati se moramo da naš partner izraža čustva,kot jih je on sposoben izražati in zato ne pomeni da vas ima kaj manj rad/a.

pa še en rek;Če me ljubiš me pusti oditi po moji poti. Sliši se kruto ampak ,ko nekoga ljubiš brez sebičnosti,posesivnosti ga boš rade volje pustil da gre svojo pot,ki ga bolj osrečuje,

Ko dojameš nesbično ljubezen in ko si iskren do sebe. Pod to mislim, da ko nekdo nekoga prevara in ko pride to trenutka resnice sprejmi resnico in ne iluzijo.potem boš svoboden in varanja zate ne bo obstajalo x;)x

če si res doživel to kar praviš da naj bi ... a je potem takem vzrok tako gorečemu stališču strah, da se varanje ne ponovi? ...

Res sem doživel, kar sem napisal, brez "naj bi". Mojemu gorečemu stališču ni vzrok strah, temveč tako menim o varanju, ker (ponavljam, kdo ve, kateri krat) je varanje laganje in zahrbtno delovanje iz strahu in iz nespoštovanja sočloveka. Takih dejanj pa ne morem ne podpirati ne pristajati na njih. Jih pa razumem in sprejemam, da obstajajo.

ljubezen je svobodna...vse ostalo je varanje x:Dx

Neverjetno. Enkrat na leto tudi mako pove kakšno pametno. :palec:

Possible—but highly unlikely.

Ja, kaj bo ženska kaka bolj šibka povedala svojemu partnerju ... -

muchotu fizično, psihično agresivnemu, ki ji že zdaj kako vzgojno podeli okoli ušes. ...

Oz. jo psihološko "obdela". ...

Vsaka 4. ženska je izpostavljena rednemu/ občasnemu fizičnemu, psihičnemu nasilju

med štirimi stenami. Oz. si partnerja utrujata neprestano. ...

Nima pa ženska kam iti. ... [cekin/ mesečno bolj ubogo, najemnine visoke, ...].

Naredi potiho svoje, iz motivov, interesov njej znanih. ...

_________

Glih par dni nazaj eno videl v akciji v gozdu bližnjem. ...

Se je ženska malo sproščala. ... Ločila se ziher ne bo. ...

[družinsko podjetje, ki dober nese. .../ ni pa nič na njeno ime/ se je priženila/

gara za to firmo cele dneve/ je materialistka totalna/ partner jo finančno kontrolira b.p. - ima

vse pod kontrolo. ...].

Možak njen pa tut rad obdela še kak drug vrtiček. ...

Ja, kaj bo ženska kaka bolj šibka povedala svojemu partnerju ... -

muchotu fizično, psihično agresivnemu, ki ji že zdaj kako vzgojno podeli okoli ušes. ...

Oz. jo psihološko "obdela". ...

Sama si ga je izbrala. x:)x

Glih par dni nazaj eno videl v akciji v gozdu bližnjem. ...

Se je ženska malo sproščala. ... Ločila se ziher ne bo. ...

[družinsko podjetje, ki dober nese. ...].

Možak njen pa tut rad obdela še kak drug vrtiček. ...

To je že praktično družbeno sprejemljivo in vsakič znova potrjeno. Ni čudno, da so naši odnosi v kurcu. :xx!:

Važno, da se laže in ohranja maske.

Dons je v večini tako: prvo dnar, namišljena varnost, socialni status. ...

Pol pa drugo. ... -)

Nakupovanje ima pri veliko Britankah na primer, po nekaterih anketah,

prednost pred marsičem. ...

Poštenga Lujzija, po možnosti s podpovprečnim "jurčkom"/ "zajebancija.com",

naivnega redko kera mara. -)

Na kmetijo bi danes recimo šla/ se priženila le redkokatera. ...

Redkokermu/ keri se še da tam garat. Če obstajajo/ so še druge možnosti. ...

Naravna selekcija za več možnosti bodočega zaroda. ...

Kar se materialne - profesionalne kariere, ... zaroda planiranega/ že živečega tiče, ... -)

Prednost imajo uspešni. ... Tako, kot v naravi. Močnejši & prodorni samci

so v prednosti. ...

Sicer pa, kaj naj druzga naredi kera, ki je z alkoholikom, psihično seronjo.

aseksualcem, ... Nima pa kam trenutno it. Ker ne služi dovolj, oz. so tu še otroc, ...

Materialno pa trenutno bolj bogo stoji. ... Doma zadovoljitve zadovoljujoče ni,

treba pol poskrbet zanjo, kje drugje. ... Ženske znajo bit praktična bitja. ...

V kolker kakih perspektiv izhoda iz situacije/ njene ureditve ni na obzorju. ...

Neverjetno. Enkrat na leto tudi mako pove kakšno pametno. :palec:

iii...hvala...pa tolk se trudim butast bit...da mi včasih čist po nesreči spodleti...za razliko od drugih...ki se trudijo pametni bit x:Dx

Važno, da se laže in ohranja maske.

maske so prozorne...lastni strahovi nam zameglijo obraze x:Dx

Ni čudno, da so naši odnosi v kurcu. :xx!:

sam si si izbral x:Dx

...si sposoben ziveti brez karkšne pomoči drugega.

Ljudje smo socialna bitja in preživetveno odvisni drug od drugega. Otroci potrebujejo podporo (v najširšem smislu) staršev (vsaj njih), odrasli pa potrebujemo drug drugega v smislu sodelovanja, kamor je vključena tudi medsebojna pomoč, ne verjamem, da kdo na dolgi rok lahko živi brez tega, ne verjamem, da obstaja človek, ki ni v odrasli dobi imel vsaj enega obdobja, ko ni bil sposoben živeti brez pomoči drugega. Ženska, na primer, vsaj takoj po porodu potrebuje pomoč nekoga, če bi bila odvisna popolnoma sama od sebe, v mnogih primerih sploh ne bi preživela, prav tako stari ljudje. Kakšno zvezo ima to s svobodo??

Prvo kot prvo, ko pride enkrat do varanja, to pomeni da partnerja nista imela svete povezave,kajti če bi povezava bila se to nikoli ne bi moglo izgubiti.sveto nikoli ne more biti spet umazano, nikoli.

Lahko da je za vedno konec, ni pa nujno, te povezave so lahko zelo globoke, lahko se ranijo in spet zacelijo, in par zaživi na višji ravni zavedanja in ljubezni. Oba, tisti, ki je varal in prevarani lahko ozavestita kaj je privedlo do varanja, to je za enega in drugega in za njun odnos težka, a zelo zdravilna izkušnja. Sploh pa - kaj pa je to za ena reč - umazanija?? Če pomislim na vsakdanje življenje - in odnos je vsakdanje življenje - človek se vsak dan znova umaže in znova umije - a je zato karkoli kaj manj sveto??

Dons je v večini tako: prvo dnar, namišljena varnost, socialni status. ...

Pol pa drugo. ... -)

Prav danes smo se o tem pogovarjali s prijatelji -- in se strinjali, da drugega po denarju, namišljeni varnosti in socialnem statusu preprosto ni.

Ko se um osvobodi iluzije namišljenega statusa, namišljene varnosti. ...

Živi lažje. Bolj sproščeno, z več uvida. Je bolj razigran/ odklopljen. ... -)

Denar/ posel, ... je pa itak sveta vladar. ... Vse se dogaja v zvezi z njim. ...

[politična demagogija, vojna uničevanja, povojne obnove/ investiranja,

prilaščanje naravnih bogastev na "n - možnih" načinov, ...].

Danes nekdo, ki nima denarja, v očeh okolice ne velja nič. ...

Nekdo, ki si ga je pridobil/ ga ima, ga služi [ne glede na način ...], ...

v okolju velja več. ...

Prav danes smo se o tem pogovarjali s prijatelji -- in se strinjali, da drugega po denarju, namišljeni varnosti in socialnem statusu preprosto ni.

ah, seveda da je ... sam vprašanje je, koga ste gledali, ko ste se s tem strinjali ...

Ko govorite o svobodi je tista svoboda, da si lahko izpolnjuješ svoje želje, kao, second level svoboda. Svoboda kot taka (kot bi reku Aristotel x:px ) ali first level svoboda pa je, da si ne želiš želeti. x:Dx Torej, ne gre se za svobodo zadovoljevanja naših želja, temveč za svobodo nad željami first of all. Vem, da je to v potrošniški družbi težko razumet. Poleg tega, da je neželja tudi neke vrste konzum in zadovoljstvo. Konzum negativa. x:o)x

v lotus folk...

.

.

.

pa ne v avto, ampak meditirat. x:px

x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ljudje smo socialna bitja in preživetveno odvisni drug od drugega. Otroci potrebujejo podporo (v najširšem smislu) staršev (vsaj njih), odrasli pa potrebujemo drug drugega v smislu sodelovanja, kamor je vključena tudi medsebojna pomoč, ne verjamem, da kdo na dolgi rok lahko živi brez tega, ne verjamem, da obstaja človek, ki ni v odrasli dobi imel vsaj enega obdobja, ko ni bil sposoben živeti brez pomoči drugega. Ženska, na primer, vsaj takoj po porodu potrebuje pomoč nekoga, če bi bila odvisna popolnoma sama od sebe, v mnogih primerih sploh ne bi preživela, prav tako stari ljudje. Kakšno zvezo ima to s svobodo??

Lahko da je za vedno konec, ni pa nujno, te povezave so lahko zelo globoke, lahko se ranijo in spet zacelijo, in par zaživi na višji ravni zavedanja in ljubezni. Oba, tisti, ki je varal in prevarani lahko ozavestita kaj je privedlo do varanja, to je za enega in drugega in za njun odnos težka, a zelo zdravilna izkušnja. Sploh pa - kaj pa je to za ena reč - umazanija?? Če pomislim na vsakdanje življenje - in odnos je vsakdanje življenje - človek se vsak dan znova umaže in znova umije - a je zato karkoli kaj manj sveto??

pod prvi odstavek bi komentirala- da me nisi razumela, človek bi moral vzgajati človeka tako da je čim bolj samostojen in to že takoj ko se otrok rodi. Ko se že tako radi poistovetite z živalmi, nisem še nikoli videla razvajene živali,ki bi jo živalska mati razvadila,in to ima svoj pomen.Preživetje.Koliko vaših otrok bi bilo sposobnih zdaj preživeti če bi prišlo do kakršne koli katastrofe, ali če bi vi nenadoma umrli? V tujini sem videla mnogo otrok pri štirih letih delati v tovarnah,rudnikih ..... Ne pravim da odobravam to, kajti to je iskoriščanje,človeških pravic,pravim pa tudi da mame,predvsem mame kršijo človekove pravice ko razvajajo in priklenjajo svoje otroke na sebe.Hotla sem povedati da so otroci pri štirih letih sposobni marsičesa in če bi jih mi pravilno razvijali bi bili pri 12 ali 13 letih že celostno bitje.potem bi šlo pa samo navzgor ko bi srečal sorodno dušo ne bi bilo nobenega problema, kajti človek bi si pomagal na drugačni ravni ne bi bilo izkoriščevalsko ampak deljenje energije.tukaj se z lahkoto ustvari sveta zveza kajti tukajpotem energija kroži in se lahko povežeš in skupaj zrasteš.

tudi ženska ob porodu ali po porodu rabi pomoč seveda, samo ne take ki jo zdaj vse ženske zahtevajo,najraje bi vidle da vzamejo čudežno tableto in otrok bo tam in ves priden in ne vem kaj. Ljudje so postali leni glede vseh človeških stvari,po drugi strani pa se izčrpavajo na tehnologiji.pa ostanimo pri porodnicah ja rabiš pomoč a ko si samostojen kot osebek je to dvodnevna pomoč ali tro ne pa tukaj ko matere morajo pomagati tri leta,pa sa še hčerke pritožujejo da nič ne hodijo ven zdaj ko imajo otroka.se je vse ena katasrofa za njih.vbistvu imajo pa lenega duha.Moški pa tudi,niso nikakršna izjema.Ampak tukaj je v mamini moči ali naredi iz svojega otroka duhovno atleta ali duhovnega kripla.Pravim da mati in samo mati, razen če mama ni pijanka ali narkomanka in si ne more pomagati sama, mora poskrbeti za svojo varnost in za otrokovo, sej kaj se pol zgodi če ženska ni močna moški jo lahko terorizira in kasneje še otroke.Ženska dolžnost je da odide od takega moškega že zaradi otrok, ampak ne tukaj se ženske raje prilagajajo , na otroke pa pozabijo.Ženska ki da jo moški pretepa,mi ne pride do živega,kajti ona to sama dopušča. ali da je tiho ko ve da se znjenim otrokom kaj dogaja ampak ona noče vedeti.pol k je pa prepozno je pa itak nekdo drugi kriv.

taka odgovorost, da si sposoben vsakemu reči NE, in to je tudi svoboda.

pod drugim odstavkom, se strinjam s tabo, seveda lahko prideta spet skupaj,super je, da so ljudje pripravljeni narediti nekaj da zrastejo duhovno fizično in psihično da bi ohranili vez ali naredili novo vez.

Drugače pa so umazane stvari,ki so storjene is samega zla.Če se človek umaže nevedoč je drugače kot če se umaže z zavestjo to je zlo in nič prav sveto.

ah, seveda da je ... sam vprašanje je, koga ste gledali, ko ste se s tem strinjali ...

Tu se moram strinjati s tabo, saj najdemo tudi štiriperesne detelje.

Da se dopolnim: Po mojem si veliko ljudi misli, da si v življenju želi na prvem mestu ljubezni, miru, poštenosti, zdravih odnosov itd..., ampak v praksi so pa kot ropar, ki si je rekel: Če bi le lahko ukradel toliko, da bi lahko živel kot pošten človek. Pa gredo na namišljen status in namišljeno varnost. Je pa seveda še velika množica, ki misli, da se sreča res nahaj v jedru teh namišljenih statusov, ki so, kot vsaka škart roba, pozlačeni, v renici pa je tam samo tanka plast barve in votla notranjost. Vsi imajo oči, kaj drugega pa že ne.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...