tomazslo 7. julij 2009 Prijavi Deli 7. julij 2009 varanje-svoboda?Svoboda pomeni to;da si odgovorens sam zase in za svoja dejanja.da si sposoben ziveti brez karkšne pomoči drugega.Varanje pa je samo pobeg od sebe, posesivnos,neiskrenos. svoboda je, da se vklapljaš v okolico in tudi partnerstvo svobodno, brez bremen, v zaupanju, v veselju, ter z ljubeznijo, da daješ in sprejemaš v obojestransko zadovoljstvo, a pri tem ostaneš svoboden, pošten in odkrit.... Varanje je posledica in ni pobeg, v bistvu varanja sploh ni, ker v resnici takrat, k do varanja pride, skupne prave iskrene zveze več ni in je to največkrat le začetek konca neke partnerske zveze.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 7. julij 2009 Prijavi Deli 7. julij 2009 pod prvi odstavek bi komentirala- da me nisi razumela, človek bi moral vzgajati človeka tako da je čim bolj samostojen in to že takoj ko se otrok rodi. Ko se že tako radi poistovetite z živalmi, nisem še nikoli videla razvajene živali,ki bi jo živalska mati razvadila,in to ima svoj pomen.Preživetje.Koliko vaših otrok bi bilo sposobnih zdaj preživeti če bi prišlo do kakršne koli katastrofe, ali če bi vi nenadoma umrli? V tujini sem videla mnogo otrok pri štirih letih delati v tovarnah,rudnikih ..... Ne pravim da odobravam to, kajti to je iskoriščanje,človeških pravic,pravim pa tudi da mame,predvsem mame kršijo človekove pravice ko razvajajo in priklenjajo svoje otroke na sebe.Hotla sem povedati da so otroci pri štirih letih sposobni marsičesa in če bi jih mi pravilno razvijali bi bili pri 12 ali 13 letih že celostno bitje.potem bi šlo pa samo navzgor ko bi srečal sorodno dušo ne bi bilo nobenega problema, kajti človek bi si pomagal na drugačni ravni ne bi bilo izkoriščevalsko ampak deljenje energije.tukaj se z lahkoto ustvari sveta zveza kajti tukajpotem energija kroži in se lahko povežeš in skupaj zrasteš.tudi ženska ob porodu ali po porodu rabi pomoč seveda, samo ne take ki jo zdaj vse ženske zahtevajo,najraje bi vidle da vzamejo čudežno tableto in otrok bo tam in ves priden in ne vem kaj. Ljudje so postali leni glede vseh človeških stvari,po drugi strani pa se izčrpavajo na tehnologiji.pa ostanimo pri porodnicah ja rabiš pomoč a ko si samostojen kot osebek je to dvodnevna pomoč ali tro ne pa tukaj ko matere morajo pomagati tri leta,pa sa še hčerke pritožujejo da nič ne hodijo ven zdaj ko imajo otroka.se je vse ena katasrofa za njih.vbistvu imajo pa lenega duha.Moški pa tudi,niso nikakršna izjema.Ampak tukaj je v mamini moči ali naredi iz svojega otroka duhovno atleta ali duhovnega kripla.Pravim da mati in samo mati, razen če mama ni pijanka ali narkomanka in si ne more pomagati sama, mora poskrbeti za svojo varnost in za otrokovo, sej kaj se pol zgodi če ženska ni močna moški jo lahko terorizira in kasneje še otroke.Ženska dolžnost je da odide od takega moškega že zaradi otrok, ampak ne tukaj se ženske raje prilagajajo , na otroke pa pozabijo.Ženska ki da jo moški pretepa,mi ne pride do živega,kajti ona to sama dopušča. ali da je tiho ko ve da se znjenim otrokom kaj dogaja ampak ona noče vedeti.pol k je pa prepozno je pa itak nekdo drugi kriv.taka odgovorost, da si sposoben vsakemu reči NE, in to je tudi svoboda.pod drugim odstavkom, se strinjam s tabo, seveda lahko prideta spet skupaj,super je, da so ljudje pripravljeni narediti nekaj da zrastejo duhovno fizično in psihično da bi ohranili vez ali naredili novo vez.Drugače pa so umazane stvari,ki so storjene is samega zla.Če se človek umaže nevedoč je drugače kot če se umaže z zavestjo to je zlo in nič prav sveto. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 7. julij 2009 Prijavi Deli 7. julij 2009 ah, seveda da je ... sam vprašanje je, koga ste gledali, ko ste se s tem strinjali ...Nisem bil dovolj natančen. Skratka, če je nekdo tako ozek in primitiven, da mu je na prvem mestu denar, drugega v odnosu ne more biti. Ker če zgine denar, zgine najpomembnejše, torej vse. pod prvi odstavek bi komentirala- da me nisi razumela, človek bi moral vzgajati človeka tako da je čim bolj samostojen in to že takoj ko se otrok rodi. Ko se že tako radi poistovetite z živalmi, nisem še nikoli videla razvajene živali,ki bi jo živalska mati razvadila,in to ima svoj pomen.Preživetje.Koliko vaših otrok bi bilo sposobnih zdaj preživeti če bi prišlo do kakršne koli katastrofe, ali če bi vi nenadoma umrli? V tujini sem videla mnogo otrok pri štirih letih delati v tovarnah,rudnikih ..... Ne pravim da odobravam to, kajti to je iskoriščanje,človeških pravic,pravim pa tudi da mame,predvsem mame kršijo človekove pravice ko razvajajo in priklenjajo svoje otroke na sebe.Hotla sem povedati da so otroci pri štirih letih sposobni marsičesa in če bi jih mi pravilno razvijali bi bili pri 12 ali 13 letih že celostno bitje.potem bi šlo pa samo navzgor ko bi srečal sorodno dušo ne bi bilo nobenega problema, kajti človek bi si pomagal na drugačni ravni ne bi bilo izkoriščevalsko ampak deljenje energije.tukaj se z lahkoto ustvari sveta zveza kajti tukajpotem energija kroži in se lahko povežeš in skupaj zrasteš.tudi ženska ob porodu ali po porodu rabi pomoč seveda, samo ne take ki jo zdaj vse ženske zahtevajo,najraje bi vidle da vzamejo čudežno tableto in otrok bo tam in ves priden in ne vem kaj. Ljudje so postali leni glede vseh človeških stvari,po drugi strani pa se izčrpavajo na tehnologiji.pa ostanimo pri porodnicah ja rabiš pomoč a ko si samostojen kot osebek je to dvodnevna pomoč ali tro ne pa tukaj ko matere morajo pomagati tri leta,pa sa še hčerke pritožujejo da nič ne hodijo ven zdaj ko imajo otroka.se je vse ena katasrofa za njih.vbistvu imajo pa lenega duha.Moški pa tudi,niso nikakršna izjema.Ampak tukaj je v mamini moči ali naredi iz svojega otroka duhovno atleta ali duhovnega kripla.Pravim da mati in samo mati, razen če mama ni pijanka ali narkomanka in si ne more pomagati sama, mora poskrbeti za svojo varnost in za otrokovo, sej kaj se pol zgodi če ženska ni močna moški jo lahko terorizira in kasneje še otroke.Ženska dolžnost je da odide od takega moškega že zaradi otrok, ampak ne tukaj se ženske raje prilagajajo , na otroke pa pozabijo.Ženska ki da jo moški pretepa,mi ne pride do živega,kajti ona to sama dopušča. ali da je tiho ko ve da se znjenim otrokom kaj dogaja ampak ona noče vedeti.pol k je pa prepozno je pa itak nekdo drugi kriv.taka odgovorost, da si sposoben vsakemu reči NE, in to je tudi svoboda.pod drugim odstavkom, se strinjam s tabo, seveda lahko prideta spet skupaj,super je, da so ljudje pripravljeni narediti nekaj da zrastejo duhovno fizično in psihično da bi ohranili vez ali naredili novo vez.Drugače pa so umazane stvari,ki so storjene is samega zla.Če se človek umaže nevedoč je drugače kot če se umaže z zavestjo to je zlo in nič prav sveto.Priznanje za odličen odstavek. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 7. julij 2009 Prijavi Deli 7. julij 2009 Neverjetno. Enkrat na leto tudi mako pove kakšno pametno. Mako je mislil "ostalo je varanje" kot: ljubezen je SAMO svobodna, vse ostalo je varanje samega sebe v mozgu. vsaj mislim, da je to hotel povedat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 7. julij 2009 Prijavi Deli 7. julij 2009 Ko govorite o svobodi je tista svoboda, da si lahko izpolnjuješ svoje želje, kao, second level svoboda. Svoboda kot taka (kot bi reku Aristotel ) ali first level svoboda pa je, da si ne želiš želeti. Torej, ne gre se za svobodo zadovoljevanja naših želja, temveč za svobodo nad željami first of all. Vem, da je to v potrošniški družbi težko razumet. Poleg tega, da je neželja tudi neke vrste konzum in zadovoljstvo. Konzum negativa. v lotus folk... ...pa ne v avto, ampak meditirat. O nimbus - od kakih budistov bi požel glasne ovacije za tale post! Ženske znajo bit praktična bitja. ...Tole pa zelo drži, ja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. julij 2009 Prijavi Deli 7. julij 2009 Težko tole razumet današnjemu klasičnemu potrošniku. ... -)... Svoboda kot taka (kot bi reku Aristotel) ali first level svoboda je, da si ne želiš želeti. Torej ne gre se za svobodo zadovoljevanja naših želja, temveč za svobodo nad željami first of all. Vem, da je to v potrošniški družbi težko razumet. Poleg tega, da je neželja tudi neke vrste konzum in zadovoljstvo. Konzum negativa. ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 Nisem bil dovolj natančen. Skratka, če je nekdo tako ozek in primitiven, da mu je na prvem mestu denar, drugega v odnosu ne more biti. Ker če zgine denar, zgine najpomembnejše, torej vse. podobno privlači podobno ... ... in tako kot si prej komentiral, da si je ženska sama izbrala nasilnega partnerja ... potem takem ne gre nič drugače kot v odnosu, kjer je na prvem mestu denar. in če nimaš 'težav' z moškimi, ki zlorabljajo partnerko, čemu imaš težave, če je ženski pri partnerju pomemben denar in status ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 podobno privlači podobno ... ... in tako kot si prej komentiral, da si je ženska sama izbrala nasilnega partnerja ... potem takem ne gre nič drugače kot v odnosu, kjer je na prvem mestu denar.Seveda, za isto zadevo gre. in če nimaš 'težav' z moškimi, ki zlorabljajo partnerko, čemu imaš težave, če je ženski pri partnerju pomemben denar in status ?Ne, saj nimam teh težav. Samo komentiral sem. Prav tako bi lahko napisal, da pri odnosu, kjer si ženska izbere nasilnega partnerja ali kjer je moški v odnosu s psihično (ali tudi fizično) nasilno žensko, ne more biti drugega kot nasilje. Ali malo drugače: če je toliko nasilja, ta zelo prekrije vse drugo, da je praktično nezaznavno in nepomembno. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 mayita ..a imaš ti otroke... ? ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 pod prvi odstavek bi komentirala- da me nisi razumela, človek bi moral vzgajati človeka tako da je čim bolj samostojen in to že takoj ko se otrok rodi. Ko se že tako radi poistovetite z živalmi, nisem še nikoli videla razvajene živali,ki bi jo živalska mati razvadila,in to ima svoj pomen.Preživetje.Koliko vaših otrok bi bilo sposobnih zdaj preživeti če bi prišlo do kakršne koli katastrofe, ali če bi vi nenadoma umrli? V tujini sem videla mnogo otrok pri štirih letih delati v tovarnah,rudnikih ..... Ne pravim da odobravam to, kajti to je iskoriščanje,človeških pravic,pravim pa tudi da mame,predvsem mame kršijo človekove pravice ko razvajajo in priklenjajo svoje otroke na sebe.Hotla sem povedati da so otroci pri štirih letih sposobni marsičesa in če bi jih mi pravilno razvijali bi bili pri 12 ali 13 letih že celostno bitje.potem bi šlo pa samo navzgor ko bi srečal sorodno dušo ne bi bilo nobenega problema, kajti človek bi si pomagal na drugačni ravni ne bi bilo izkoriščevalsko ampak deljenje energije.tukaj se z lahkoto ustvari sveta zveza kajti tukajpotem energija kroži in se lahko povežeš in skupaj zrasteš.tudi ženska ob porodu ali po porodu rabi pomoč seveda, samo ne take ki jo zdaj vse ženske zahtevajo,najraje bi vidle da vzamejo čudežno tableto in otrok bo tam in ves priden in ne vem kaj. Ljudje so postali leni glede vseh človeških stvari,po drugi strani pa se izčrpavajo na tehnologiji.pa ostanimo pri porodnicah ja rabiš pomoč a ko si samostojen kot osebek je to dvodnevna pomoč ali tro ne pa tukaj ko matere morajo pomagati tri leta,pa sa še hčerke pritožujejo da nič ne hodijo ven zdaj ko imajo otroka.se je vse ena katasrofa za njih.vbistvu imajo pa lenega duha.Moški pa tudi,niso nikakršna izjema.Ampak tukaj je v mamini moči ali naredi iz svojega otroka duhovno atleta ali duhovnega kripla.Pravim da mati in samo mati, razen če mama ni pijanka ali narkomanka in si ne more pomagati sama, mora poskrbeti za svojo varnost in za otrokovo, sej kaj se pol zgodi če ženska ni močna moški jo lahko terorizira in kasneje še otroke.Ženska dolžnost je da odide od takega moškega že zaradi otrok, ampak ne tukaj se ženske raje prilagajajo , na otroke pa pozabijo.Ženska ki da jo moški pretepa,mi ne pride do živega,kajti ona to sama dopušča. ali da je tiho ko ve da se znjenim otrokom kaj dogaja ampak ona noče vedeti.pol k je pa prepozno je pa itak nekdo drugi kriv.taka odgovorost, da si sposoben vsakemu reči NE, in to je tudi svoboda.pod drugim odstavkom, se strinjam s tabo, seveda lahko prideta spet skupaj,super je, da so ljudje pripravljeni narediti nekaj da zrastejo duhovno fizično in psihično da bi ohranili vez ali naredili novo vez.Drugače pa so umazane stvari,ki so storjene is samega zla.Če se človek umaže nevedoč je drugače kot če se umaže z zavestjo to je zlo in nič prav sveto. Imaš point Mayita, načeloma bi se kar strinjala z večino napisanega. Ampak z načeli je ena težava, življenje jih namreč rado pomete - tako kot pravi tale (sem žal pozabila kdo): "Imel sem 5 načel, kako vzgojiti otroke. Zdaj imam 5 otrok in nobenega načela več." ... pravim pa tudi da mame, predvsem mame kršijo človekove pravice ko razvajajo in priklenjajo svoje otroke na sebe. Tule bi pa nekaj dodala. Ja, drži za primere nezrelih ali patoloških mater ob istočasni funkcionalni odsotnosti očeta. Na splošno pa sta za vzgojo otrok pomembna oba, oče in mati ENAKO, vsak mal po svoje - pa vendar. Mislim (tudi v nekaterih drugih tvojih postih), da mal pretiravaš z ženskami/mamami, tako supermočne pa spet nismo, no . Verjamem, da v osnovi v naravi obstaja neko dinamično ravnovesje, tako je tudi pri zdravem odnosu in razmerju moči ter odgovornosti pri vzgoji otrok med moškim in žensko. Ob dovolj močnem in prisotnem očetu, ki se zaveda svoje vloge, ponavadi ni bojazni, da bi otrok postal mamin razvajenko. Je pa seveda od ženske ogromno odvisno, če ostane z otrokom sama in jo doleti tudi vloga očeta - tu je pa njena zavest o tem, da otroka varuje in neguje in hkrati pripravlja na življenje ful pomembna, se strinjam. Ampak to je presneto težka naloga in ne obsojam nobene, ki je ni izpeljala brez napak. BTW: Se ti je kaj hudega zgodilo/dogajalo v zvezi z mamo, da mame nosijo tako težo v tvojih postih? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 QUOTE (Mayita)QUOTE (strelka007 @ 8. Jul 2009, 09:57) *mayita ..a imaš ti otroke... icon_smile_shy.gif ?ne lol, ja pol je verjetno lažje govorit.. si pa drgač zelo fajn to napisala, Mayita.. še celo ob porodu če je vse ok zgleda ni glih nujno, da ima ženska koga ob sebi - sem na enem hrvaškem forumu brala ful močno izkušnjo mame, ki je za svoj prvi porod imela ljudi ob sebi, svoj drugi porod pa opravila sama, v čisti intimi, in kako ji je v bistvu bilo ful boljše drugič ter zdaj zagovarja, da ima ženska mir in zasebnost, če se le da.. (če je seveda drugače vse ok, je pa seveda fajn da kdo to preveri)se pa strinjam tudi, da je oče zelo pomemben.. sam ni nujno da bo tud ata znal balansirat če mama preveč razvaja (ali obratno).. dobra vzgoja je pa res kar umetnost, tako kot pa tudi drugi odnosi nasploh.. zanimiva tema, ni kaj, in zelo zanimiva debata... Crna Puma, me veseli da ne podpiraš in zagovarjaš varanja, je pa zgledalo v nekaj postih, kot da ga..Meni se zdi, da določene stvari, če jih ne obsodiš direktno oz. pač da rečeš 'to ni v redu', v bistvu spade kot da jih podpiraš in zagovarjaš. Jaz recimo poskušam človeka razumet, DEJANJE samo pa pač rečt 'to se mi ne zdi v redu' - pa brez moraliziranja ali nekih visokoletečih teorij..Itak da so ponavadi neki vzroki na obeh straneh, še vedno pa je odvisno od ljudi, kaj bojo naredili.. recimo: divja privatizacija podjetij, tajkuni, ki za svoj dobiček na kant spravijo podjetje, nato čao, sami pa se okol vozijo z novim bendžotom.. Js jih razumem, zakaj so to nardili, ne zdi se mi pa PRAV.. & sicer pravijo, da ni dobr obsojat ljudi, sam no, če pa bi vsi bli samo ful zen in pravili, 'jaz to razumem', pol bojo vsi to še naprej delali.. a ne?pa včasih ljudje če zakapirajo posledice svojih dejanj tud dvakrat premislijo oz. spremenijo vedenje...vsaj nekateri... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 O nimbus - od kakih budistov bi požel glasne ovacije za tale post! ja, vkolkor so budisti uopče glasni Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 ne lol, ja pol je verjetno lažje govorit.. si pa drgač zelo fajn to napisala, Mayita.. še celo ob porodu če je vse ok zgleda ni glih nujno, da ima ženska koga ob sebi - sem na enem hrvaškem forumu brala ful močno izkušnjo mame, ki je za svoj prvi porod imela ljudi ob sebi, svoj drugi porod pa opravila sama, v čisti intimi, in kako ji je v bistvu bilo ful boljše drugič ter zdaj zagovarja, da ima ženska mir in zasebnost, če se le da.. (če je seveda drugače vse ok, je pa seveda fajn da kdo to preveri)se pa strinjam tudi, da je oče zelo pomemben.. jest mam tud to izkušnjo pri tretjem otroku - sama doma, brez babce in tud brez moža- moja najnaj izkušnja v življenju! Ampak resnici na ljubo - lahko bi šlo pa tud tko, da zdaj ne mene ne otroka ne bi blo tle - priporočam srednjo pot (mir + nekdo za vsak slučaj v bližini) . Ampak vseen, punce, ne se preveč hvalt, kaj vse zmormo same, dejmo no temle našim dedcem nekaj prostora v našmu lajfu - pa saj to ja rabjo! (nam pa tud dobr dene) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 U jebenti, tole je pa vroča tema. Sam mal preč pogledaš, že kuj par novih strani. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 U jebenti, tole je pa vroča tema. Sam mal preč pogledaš, že kuj par novih strani. zelo aktualna zgleda...za vse sodelujoče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 Crna Puma, me veseli da ne podpiraš in zagovarjaš varanja, je pa zgledalo v nekaj postih, kot da ga..Meni se zdi, da določene stvari, če jih ne obsodiš direktno oz. pač da rečeš 'to ni v redu', v bistvu spade kot da jih podpiraš in zagovarjaš. heh ... kaj je že bush izjavil ... če nisi z nami si proti nam ... ... ni vse črno belo ... in če nekaj ne obsojaš, ne pomeni da avtomatsko zagovarjaš. me je pa spomnila ta debata na eno znanko, ki se je vedno znova zapletala z poročenimi moškimi ... seveda so jo vse 'frendice' prej ko slej izločile iz svojga kroga in ko sem se pogovarjala z njimi, sem ugotovila, da jih je bilo strah, da se ona ne bi zapletla z njihovimi partnerji ( to seveda niso direktno priznale). To se mi je zdelo zanimivo z dveh vidikov:prvi vidik je ta, da očitno partnerju niso zaupale ... češ da je labilen in bo podlegel skušnjaviin drugi vidik mi je bil zanimiv za opazovat kako so reagirale na njeno sexualno vibracijo ... kjer so njeno lahkotno delovanje pomešano z naivnostjo in veliko dozo hedonizma, obsojale in zaničevale ... Delovale so mi kot zavistne in prestrašene ženske, ki se verjetno sploh ne vidijo, ker če bi se, potem ne bi čutile ogroženosti od drugih žensk. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 ja, vkolkor so budisti uopče glasni Ploskajo samo z eno roko. Izdajalce je Dante zaprl v najnižji krog pekla. Varanje je tudi podvrsta izdaje...Moram še enkrat pogledat to divino comedio. Gracian pravi, da so spremembe v karakterju od vseh sprememb najbolj odbijajoče. To se da navezati na varanje. zelo aktualna zgleda...za vse sodelujoče Smo ponesreči zadelo eno temo, ki res zrcali real life. Tudi to se dogaja. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 heh ... kaj je že bush izjavil ... če nisi z nami si proti nam ... ... ni vse črno belo ... in če nekaj ne obsojaš, ne pomeni da avtomatsko zagovarjaš.lol dobr je to vedet.. me je pa spomnila ta debata na eno znanko, ki se je vedno znova zapletala z poročenimi moškimi ... seveda so jo vse 'frendice' prej ko slej izločile iz svojga kroga in ko sem se pogovarjala z njimi, sem ugotovila, da jih je bilo strah, da se ona ne bi zapletla z njihovimi partnerji ( to seveda niso direktno priznale). To se mi je zdelo zanimivo z dveh vidikov:prvi vidik je ta, da očitno partnerju niso zaupale ... češ da je labilen in bo podlegel skušnjaviin drugi vidik mi je bil zanimiv za opazovat kako so reagirale na njeno sexualno vibracijo ... kjer so njeno lahkotno delovanje pomešano z naivnostjo in veliko dozo hedonizma, obsojale in zaničevale ... Delovale so mi kot zavistne in prestrašene ženske, ki se verjetno sploh ne vidijo, ker če bi se, potem ne bi čutile ogroženosti od drugih žensk.Hm, tud js poznam eno podobno bejbo, ona sicer ni specialist za poročene, pač pa totalno spremeni osebnost, ko so tipi blizu, pa četudi so ji, podomače rečeno 'nikakvi' (pa nočm nobenga užalt tule, so bli tud ful vredi tipi vmes, ampak hočem povedat, da ona to nasplošno, pri vseh, ne le tistih, ki so ji simpatični, pol pa jamra) - ampak ona kot da iz ene relativno normalne osebe rata neka spogledljiva koketa, ki opleta z lasmi in govori neumnosti in je vsa 'hi hi'.. saj mogoče je tako treba, kaj pa vem.. je pa tak, kot frendica lahk še tak dobro poznaš 'slabe plati' neke osebe, ampak nekdo nov pa lahko pade na 'cukrčke'... pol pa čez tri mesece ne ve, kaj ga je zadelo.. bejba pa tud iz drame v dramo, v bistvu uživa ko sama sebi (in ljudem okol sebe) dela probleme, člouk se naveliča to poslušat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 Imaš point Mayita, načeloma bi se kar strinjala z večino napisanega. Ampak z načeli je ena težava, življenje jih namreč rado pomete - tako kot pravi tale (sem žal pozabila kdo): "Imel sem 5 načel, kako vzgojiti otroke. Zdaj imam 5 otrok in nobenega načela več." Tule bi pa nekaj dodala. Ja, drži za primere nezrelih ali patoloških mater ob istočasni funkcionalni odsotnosti očeta. Na splošno pa sta za vzgojo otrok pomembna oba, oče in mati ENAKO, vsak mal po svoje - pa vendar. Mislim (tudi v nekaterih drugih tvojih postih), da mal pretiravaš z ženskami/mamami, tako supermočne pa spet nismo, no . Verjamem, da v osnovi v naravi obstaja neko dinamično ravnovesje, tako je tudi pri zdravem odnosu in razmerju moči ter odgovornosti pri vzgoji otrok med moškim in žensko. Ob dovolj močnem in prisotnem očetu, ki se zaveda svoje vloge, ponavadi ni bojazni, da bi otrok postal mamin razvajenko. Je pa seveda od ženske ogromno odvisno, če ostane z otrokom sama in jo doleti tudi vloga očeta - tu je pa njena zavest o tem, da otroka varuje in neguje in hkrati pripravlja na življenje ful pomembna, se strinjam. Ampak to je presneto težka naloga in ne obsojam nobene, ki je ni izpeljala brez napak. BTW: Se ti je kaj hudega zgodilo/dogajalo v zvezi z mamo, da mame nosijo tako težo v tvojih postih? se strinjam s tabo ta oseba je spoznala da ne more vzgajati otroka po načelih,kajti vsak otrok je svet zase,nenapisana knjiga ki se piše vsako sekundo otrokovega zivljenja.Torej svojega otroka opazuješ od vzadaj, vedno hodiš za njim,da lahko vidiš ali je skrenil s svoje poti in mu potem samo pokažeš pravo pot,ne pelješ ga tja,kajti drugače se bo drugič na poti nazaj izgubil. Ne hodiš pred njim,kajti potlej vidiš samo naprej svojo pot, on pa vidi tvojo senco in predostikrat se zgodi da se začne skrivati v tvoji senci.Tudi moški so potrebni v družini seveda, ampak otrokova vez z materjo je drugačna.Mati je sposobna začutiti na daljše razdalje ali je vse vredu z otrokom ali če se mu kaj pripeti. Te vezi otrok in oče nimata.Otrok pride iz maminega telesa,devet mesecev raste z njo.Vsak otrok je fino da ima oba starša,nikoli nisem rekla da ne, ampak tukaj govorimo o varanju in iz tega dostikrat sledi da samo en partner skrbi za otroka in to največkrat ženska,ki je tako jezna na svojega expartnerja da mu preprečuje videti otroke,vlačijo jih po sodiščih in marsikaj.Drugače pa ni govora samo o materah samohranilkah, tudi matere z partnerjem znajo biti posesivne in teh primerov je veliko, moškemu se ob taki ženski ne da niti povzdigniti glasu kajti potlej se bo vsula najn cela ploha histerije.tudi tukaj otroci zelo trpijo.Jaz vidim to ko mladi prihajajo k meni, na posvetovanje iz kart,čez kakšne muke hodijo,ko vbistvu hodijo po stopinjah oziroma drvijo ujeti v starševske sanje. Glede otrok,res da nimam lastnih sem pa že vzgojila svojo mlajšo sestro.Glede mamic, sva pa sestro izkusile več vrst materinskih vzgoj,tako da vem iz lastnih izkušen dosti.jaz osebno mislim da je v nas ženskah odvisno ali bomo vzpostavile ravnovesje med moškim in žensko, kajti zdaj se vsi obnašamo kot sovražniki. Cele knjižnice so napisane o tem kako se moški razlikuje od ženske , da so moški iz drugega planeta,kaj pravijo iz marsa ženske pa iz venere.vsi vici ,vsi filmi so najbolj smešni ko mož zbada ženo ali obratno, včasih se mi zdi vse zelo otročje,zastašujoče pa je koliko imamo ločitev v zadnjih časih,ali enopartnerske družine.Kot da bi pozabili, da brez enega ni drugega. brez moškega ženska ne more obstajati,in brez ženske moški ne.nobenega ravnovesja otrokom se pa že vse zdi normalno.koliko otrok hodi k psihijatrom?Najstnice že zdaj zavajajo fante z svojim povečanim oprsjem,fantje pa z materjalnimi stvarmi, in kam vse to vodi, v eno veliko VARANJE Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 eskimi imajo fajn navado...ponudijo ti ženo za dobrodošlico Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 Ko pa itak nimajo obiskov... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 Smo ponesreči zadelo eno temo, ki res zrcali real life. Tudi to se dogaja. jps...in še lepše odseva globino naše iluzije Ko pa itak nimajo obiskov... no...pol pa jih lahko še mi razumemo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 8. julij 2009 Prijavi Deli 8. julij 2009 Hm, tud js poznam eno podobno bejbo, ona sicer ni specialist za poročene, pač pa totalno spremeni osebnost, ko so tipi blizu, pa četudi so ji, podomače rečeno 'nikakvi' ... nima veze s temo, ampak zanimiva iztočnica:namreč, kr nekaj krat sem naletela na ženske, čemur ti praviš, spremenijo osebnost in mi nikoli ni bilo jasno čemu takšna želja po ugajanju, potrditvi ... pa niso bile polikane barbike, ampak pač punce, ki so se v prisotnosti moškega spremenile (ne samo glas in način telesnega govora), ampak celo način mišljenja ... če je še minuto prej zagovarjala, da ji rdeča barva smrdi bo ob prisotnosti čisto navadnega povrečnega moškega, ki se bo pravkar vključil v debato in povedal, da mu je rdeča dišeča ... bo ona v sekundi 'pozabila' in se absolutno z njim strinjala ter izjavila, kako je rdeča najlepša dišava na svetu. In vsakič tako, kadar se pojavi katerikoli moški v bližini. ... da raje ne omenjam kroga super dobrih frendic in kaj se zgodi, ko se v tem krogu pojavi vizualno privlačen moški ... heh ... komedija ... Jih majo in to vedno več odkar se led intenzivno topi ... lol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 9. julij 2009 Prijavi Deli 9. julij 2009 Hm, kaj pa pol pravite na to: frendica frendici 'spelje' tipa, ki je bil prvi všeč prvi frendici - je to varanje ali ne? he he se zgodilo enkrat moji znanki, bla ful besna.. pa pol niso več ble 'd'best' frendice... al pa ena druga je začela hodit s ful dobrim kolegom od njenega takratnega - se spogledovala ko sta še hodla s prejšnjim - pol pa se čudila, da njen novi tip nima kolegov...?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 9. julij 2009 Prijavi Deli 9. julij 2009 hmm.. zanimiva mnenja ja, sej to se ni men zgodilo.. pač povedla situacije, kakršne sm js slišala.. sej lahk da zdej že oni ma (druge?) kolege.. ne vem, mogoč tud odvisno od ljudi, kakšni so, pa način, na katerega se vse skupaj spelje...mogoče tud odvisno od starosti, ko se je vse skupaj zgodilo.. vem pa tud za en primer, ko sta dva para prej hodla (vsi prjatli), pol pa začela hodit 'križem' in nism ziher če se niso pol vsi skupaj poročili na isti dan, al če sta bla unadva za priče al kako, al pa sam bla na poroki.. (pa še ful katoliška poroka bla ) ..al neki takega.. vsaj en nov par je nastal na tak način, in vsi so ostali dobri frendi.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.