Iknee 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Zakonci svetovalci, ki od tega živijo, se ne bodo strinjali zaradi tega, kar si ti javnosti porinila kot vzrok .Ampak se ne bodo strinjali, ker ti pišeš o zakoncih, ki se ne razvijajo, ki samo REAGIRAJO.Mogoče nisem bila dovolj jasna - hotela sem poudariti dinamiko in raznolikost razmerij -in sem vsekakor spada tudi razvoj, opisala sem tudi odnos, kjer je bil razvoj zelo očiten. Vem pa nekaj - vsako bitje ima svoj način in svoj tempo razvoja, z vsemi zastoji vred. To je dobro upoštevati, nič ne moreš izsiliti, sploh pa ne od zunaj, z nasveti - zato sem napisala, da so odnosi pač takšni, karšni so - s tem pa nisem mislila, da bodo taki ostali za vse večne čase, ampak to, da imajo svojo dinamiko razvoja (ali zastoja, reagiranja, nereagiranja) in zato soditi, kako bi se moral nek odnos razvijati ne prinaša kake posebne koristi. Osnove dela zakonskih svetovalcev pa kar poznam, in se v marsičem ne strinjam s tem - ampak mogoče ne bi ravno tukaj o tem. (btw - Kako veš, da nisem študirala psihologije? A si mogoče profesor na psihologiji, da me lahko ocenjuješ? ) In zakaj tisti zakonci tako reagirajo, - ker ocenjujejo razum tako kot ti; kjer pa ni uma, ni razuma, tudi ne more biti razumevanja… Razum ima omejeno vlogo in moč. Ljudje so v nekaterih situacijah sposobni reagirati ali delovati razumno šele takrat, ko so njihove čustvene rane zaceljene in podzavestne vsebine kolikor toliko ozaveščene in predelane in nič prej. Energija potlačenih čustev je namreč bistveno močnejša od razumske kontrole. Zato je pozivanje k razumu je večinoma brezplodno, delati je treba na globinah svoje psihe, če hočeš kaj pri sebi zares spremeniti, tu pa je razum s svojimi obrambnimi mehanizmi prej ovira. In ravno čustva in podzavest igrajo pri izbiri partnerja in odnosu, ki sledi, največjo vlogo, ki je razum ne more skompenzirati. Druga stvar v zvezi z omejenostjo razuma pa je to, da razum ne more zaobjeti vse kompleksnosti odnosa, prepričana sem, da tu igrajo srce, intuicija, tisti tihi a močni glas globoko v nas, ki nima veze z razumom, pomembnejšo vlogo od razuma. Nič ni PAČ tako. VSE JE PAČ TAKO. Šele ko stvari ponižno in skromno sprejmemo take kot so, lahko vidimo svoe mesto v tem in se spremenimo (česa ali koga drugega kot sebe itak ne moremo - kvečjemu posredno - tako, da najprej spremenimo sebe) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Jaz pa mislim, da itak vsi konstantno reagiramo. Dokler živimo. In to ni treba biti tretirano tako slabšalno.. V bistvu zmeraj na nekaj reagiramo/odreagiramo, kar zaznavamo, čutimo, doživljamo, vidimo, mislimo, četud mislimo da ne. Mnogoplastno je to. Tudi nereagiranje je namreč reagiranje. Torej delovanje. Edino kar smo lahko je, da smo bolj zavestni. Kar je pa iknee opisala je prej nedelovanje kot pa reagiranje. Kar si pa domišljamo morda, da smo sami kreatorji in ne reagiramo, ali pa nasprotno, da je usoda, na katero nimamo vpliva, pa je pravzaprav nepomembno in razlika neznatna. Početi moramo, kar nas veseli. Torej da je svoboda naša edina odgovornost. Zaključek takšen, ker je in fact neznan in mističen. Glede časa pa sem enkrat takole razmišljala, če ljubiš eno osebo, za katero veš, da je seveda imela intimne zveze v preteklosti, ali morda eno, vsaj tolikšno kot je s teboj sedaj in kakšna je pravzaprav razlika, če to zares sprejmeš, ali jih ima tudi v prihodnosti, če si že to dejstvo sprejel da je bil z drugimi. Kaj če je največja prevara v bistvu, da je s teboj (bolj kot s seboj)? In da si dovoliš vso to ljubezen je že big deal.Mayan, kaj je sedaj slabše: brez (raz)uma ali reagiranje. Jaz nisem nič oslabševal. Moje pripombe so bile namenjene zgolj zavedanju. Biti bolj zavestni pomeni -> Se zavedati misli in dejanj. Reagirati pomeni-> Da se tega ne zavedamo in ravnamo iz podzavesti, vedno podobno, kot smo to navajeni iz podobnih situacij. V temu je razlika in ne interpretiraj nekaj drugega. Reagiranje zato ne more biti optimalno, ker dve situaciji nista nikoli povsem enaki.….Imaš prav, večplastno; in prav tu se razlikuje reagiranje od na novo premišljenega. Kdo pravi, da nimamo vpliva na usodo? In da naj počnemo tisto kar nas veseli, - če bi jaz počel tisto kar me veseli, potem ne bi plačeval elektrike in bi živel še vedno v temi… halellujaČlovek ki tako reagira ne more biti svoboden. Sorry, drugega odstavka sploh nisem razumel, verjetno ker nisem bral predhodnih postov. Morda lahko drugače napišeš, kaj si hotela povedati glede časa. Oh ja, gospod profesor, pa še s pasom po nagi ritki, prosim A vseeno bi bilo potrebno, da bi tudi vi dodali "jaz menim, da vi z vašo zatrjevalno obliko škodite... itd."To, da se s tem škodi, je zgolj vaše mnenje... prakticirate to, kar pridigate, tudi sami ? XYZ, jaz nisem profesor, ampak sem doctor carrots in za razliko od tebe: jaz vidim, kdaj se kako vpliva na druge…. In JA, jaz prakticiram to, kar sem se naučil in to ne glede na to, ali so to moje ali tuje izkušnje. Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Oh ja, gospod profesor, pa še s pasom po nagi ritki, prosim A vseeno bi bilo potrebno, da bi tudi vi dodali "jaz menim, da vi z vašo zatrjevalno obliko škodite... itd."To, da se s tem škodi, je zgolj vaše mnenje... prakticirate to, kar pridigate, tudi sami ? ... zanimivo, da si konstruktivno in z neamaterskim znanjem podkrepljeno mnenje dojel kot pridigo ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Ženska je homo oeconomicus samo, če je grda ku nazarenska smrt. Femina oeconomicus pa rab trdga in velicga + gnezdo, s tem da je gnezdo sekundarnega pomena. Torej če bo prva predpostavka zadovoljena potem varanja ne bo. to, da je gnezdo na drugem mestu nam gre verjetno kar precej na roke pol. sicer vem, da ne padajo na lepe učke, ampak vseeno no... moraš dati nekaj upanja tudi onim z majhnim in mehkim. in da padajo samo zaradi seksa. ne vem, ne vem. mislim, da se zgodi še hujše. ženska se zaljubi. in pol se ne gre za varanje po stari zavezi (zaveza postave) temveč za varanje po novi zavezi (zaveza duha). Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 in za razliko od tebe: jaz vidim, kdaj se kako vpliva na druge…. Rofl, pravilno bi bilo reči "jaz sem mnenja, da vidim, kdaj in kako se vpliva na druge". Naj te opomnim, da je vsako t.i. razumevanje VEDNO zgolj verovanje.A verjamem, da to tebi "ne sme" biti jasno, saj bi moral temu primerno marsikaj spremeniti, domnevno celo, kar se služenja cekinčkov tiče, hehe ... zanimivo, da si konstruktivno in z neamaterskim znanjem podkrepljeno mnenje dojel kot pridigo ... Me veseli, da je to tako zanimivo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Rofl, pravilno bi bilo reči "jaz sem mnenja, da vidim, kdaj in kako se vpliva na druge". Naj te opomnim, da je vsako t.i. razumevanje VEDNO zgolj verovanje.A verjamem, da to tebi "ne sme" biti jasno, saj bi moral temu primerno marsikaj spremeniti, domnevno celo, kar se služenja cekinčkov tiče, hehe xyz... tebe bojo kmal nagnali iz te teme, ker si preveč filozofski. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Mogoče nisem bila dovolj jasna - hotela sem poudariti dinamiko in raznolikost razmerij -in sem vsekakor spada tudi razvoj, opisala sem tudi odnos, kjer je bil razvoj zelo očiten. Vem pa nekaj - vsako bitje ima svoj način in svoj tempo razvoja, z vsemi zastoji vred. To je dobro upoštevati, nič ne moreš izsiliti, sploh pa ne od zunaj, z nasveti - zato sem napisala, da so odnosi pač takšni, karšni so - s tem pa nisem mislila, da bodo taki ostali za vse večne čase, ampak to, da imajo svojo dinamiko razvoja (ali zastoja, reagiranja, nereagiranja) in zato soditi, kako bi se moral nek odnos razvijati ne prinaša kake posebne koristi. Osnove dela zakonskih svetovalcev pa kar poznam, in se v marsičem ne strinjam s tem - ampak mogoče ne bi ravno tukaj o tem. (btw - Kako veš, da nisem študirala psihologije? A si mogoče profesor na psihologiji, da me lahko ocenjuješ? )Ja kljub temu še vedno, ko berem, dobim občutek, da „sprejmeš tako kot pač je“ (se strinjaš) in to tudi z vsemi destruktivnimi zadevami. To okrepiš še s tem, da "ne prinaša koristi", če bi se naj na nekem odnosu „delalo“. Kakšna prognoza.Jaz vem, da nisi študirala psihologije pa me ne izzivaj, ker ti ne bom povedal zakaj vem Razum ima omejeno vlogo in moč. Ljudje so v nekaterih situacijah sposobni reagirati ali delovati razumno šele takrat, ko so njihove čustvene rane zaceljene in podzavestne vsebine kolikor toliko ozaveščene in predelane in nič prej. Energija potlačenih čustev je namreč bistveno močnejša od razumske kontrole. Zato je pozivanje k razumu je večinoma brezplodno, delati je treba na globinah svoje psihe, če hočeš kaj pri sebi zares spremeniti, tu pa je razum s svojimi obrambnimi mehanizmi prej ovira. In ravno čustva in podzavest igrajo pri izbiri partnerja in odnosu, ki sledi, največjo vlogo, ki je razum ne more skompenzirati. Druga stvar v zvezi z omejenostjo razuma pa je to, da razum ne more zaobjeti vse kompleksnosti odnosa, prepričana sem, da tu igrajo srce, intuicija, tisti tihi a močni glas globoko v nas, ki nima veze z razumom, pomembnejšo vlogo od razuma.Čudovito. Sedaj pa poglej, kaj si napisala. „Treba je delati na globinah svoje psihe“. Seveda, ampak z razumom. Ker kaj ti nuca, če si eno situacijo rešila v podzavesti s *trikom*, to delajo šarlatani, ki nočejo naučiti lačnega, da si sam ulovi ribe. Dajo mu za jest, da bi ja vedno znova prišel. To vodi v odvisnost ali pa ga izkoriščajo finančno.Obrambni mehanizmi niso ravno zadeva razuma. Obramabni mehanizmi so v praksi nezavedni, le da jih je psihologija z razlago napravila razumljive (da jih nekateri lahko spoznamo). Vsa čustva so tudi bila nekoč oblikovana, takrat ko smo bili prvič konfortirani z neko situacijo. Kako smo jo interpretirali, tako smo oblikovali čustva. Pa če so še tako globoko zakopana. Seveda igrajo vlogo pri izbiri, hvalabogu; vendar ali ni poroka ena čudovita pogodba, da se bosta ta dva skupaj razvijala, ker želita en drugemu vse najboljše, ker se imata rada. Drgač pa: je mišica, ki pumpa kri; ja, samo njega slišim v meni, kako tika taka, včasih bolj glasno, včasih bolj tiho… to, da je gnezdo na drugem mestu nam gre verjetno kar precej na roke pol. sicer vem, da ne padajo na lepe učke, ampak vseeno no... moraš dati nekaj upanja tudi onim z majhnim in mehkim. in da padajo samo zaradi seksa. ne vem, ne vem. mislim, da se zgodi še hujše. ženska se zaljubi. in pol se ne gre za varanje po stari zavezi (zaveza postave) temveč za varanje po novi zavezi (zaveza duha). Kje pa si to ulovil s staro in novo zavezo varanja? Razloži mi Včeraj je bila na Avstiji ena Ružica, ki išče partnerja, mlajšega od sebe in močnejšega….tako je krohotala, ko je rekla, da so stari „kaput“ in da ona rabi močnega xyz... tebe bojo kmal nagnali iz te teme, ker si preveč filozofski. Mogoče pa najde, kdor išče. Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 xyz... tebe bojo kmal nagnali iz te teme, ker si preveč filozofski. Ja, saj vem... enkrat me je Objemček že, sicer resda nežno, nahrulil Filozofija je pač ena taka pizdarija... prepoštena in premalo avtoritativna, da bi lahko z njo molzel hipnotizirane kupce, hehe. Na ok, bom pa še jaz vrgel svojih par centov v prašička...ej folk, kaj pa če ga baba nekomu pofafa, a je to potem tud varanje ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Me veseli, da je to tako zanimivo. je je ... saj se v odtenkih razkriva to kar se na vsak način prekriva ... ajme, pa še rima se Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 je je ... saj se v odtenkih razkriva to kar se na vsak način prekriva ... ajme, pa še rima se In kje bi bilo najti motivacijo tvojemu, recimo temu, zalezovanju ? Hočem reči, konkretna ravno nisi, niti konstruktivna... predvidevam, da je tvoja nejasnost zgolj naključna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Kje pa si to ulovil s staro in novo zavezo varanja? Razloži mi stara zaveza je židovska zaveza. njihove postave se tičejo predvsem mesa in ne duha. in zato vidiš žideke ko ob sobotah hodjo po hofi tolko korakov naprej potem v desno tri mišje korake, se dvakrat priklont, mal k zidu pojokcat in buhobvari, da te vidjo delat. te pri priči prbijejo na križ. v pondeljek pa že lahko hendlaš z oderuškimi obrestmi, se obnašaš arogantno kot samo oni znajo in nasploh živiš v iluziji, da ti to vse naklonja bog zato, ker si bil priden v izvrševanju božjih postav. te so padle mojzesu na glavo v pamtiveku in so ble verjetno koristne za tisti čas, za danes so pa ideologija a la grande.no, pol pa pride krist in pravi, da ni greh če počneš grešne stvari, temveč, da je še večji greh če te na to napeljujeo misli. ker, nekako se zdi, da so misli (čeprav ne izvirajo nujno od nas - problem svobode) tiste, ki se realizirajo kasneje v dejanju. no, od tu potem tisto, da če te zavaja levo oko, ga izrezi itd bla bla bla. torej, če te ženska vara tako, da se daje dol z drugim, v sebi in v mislih si pa ti njen prvi in edini, in počne tisto zaradi nekih zunanjih okoliščin, to niti ni varanje. če pa je v drugega zaljubljena, te pa vara po duhu , in seveda te bo potem varala tudi v mesu. ampak to nema veze. mi iščemo vzroke.no, naslednja stopnja je pa metafizično varanje. ampak o tem kdaj drugič. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 In kje bi bilo najti motivacijo tvojemu, recimo temu, zalezovanju ? Hočem reči, konkretna ravno nisi, niti konstruktivna... predvidevam, da je tvoja nejasnost zgolj naključna lol ... napačno predvidevanje ... igrivost je odgovor me pa veseli, da so vitezi in drugačni kvazi zaščitniki še vedno v obstoju ... pa magari na forumu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Ja, saj vem... enkrat me je Objemček že, sicer resda nežno, nahrulil Filozofija je pač ena taka pizdarija... prepoštena in premalo avtoritativna, da bi lahko z njo molzel hipnotizirane kupce, hehe. Na ok, bom pa še jaz vrgel svojih par centov v prašička...ej folk, kaj pa če ga baba nekomu pofafa, a je to potem tud varanje ? ja, filozofija je res taka jeba. ampak vseeno, dajmo se potrudit. torej... odvisno od tega ali ga fa*a od srca. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Hm... kot že verjetno v tej temi n-krat omenjeno, bi se dali najti vzrok v definiranju problematike...se pravi, ne iskati vzroke varanju, temveč analizirati sam koncept, ki nek proces definira kot "varanje". lol ... napačno predvidevanje ... igrivost je odgovor me pa veseli, da so vitezi in drugačni kvazi zaščitniki še vedno v obstoju ... pa magari na forumu Ja, saj, igrivost kot odgovor nejasnosti, ok. Me veseli, da nas vse nekaj veseliin, da sem si pridobil osebno zalezovalko. Se pravi, da je moje učestvovanje v tej temi vsaj navidezno osmišljeno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 stara zaveza je židovska zaveza. njihove postave se tičejo predvsem mesa in ne duha. in zato vidiš žideke ko ob sobotah hodjo po hofi tolko korakov naprej potem v desno tri mišje korake, se dvakrat priklont, mal k zidu pojokcat in buhobvari, da te vidjo delat. te pri priči prbijejo na križ. v pondeljek pa že lahko hendlaš z oderuškimi obrestmi, se obnašaš arogantno kot samo oni znajo in nasploh živiš v iluziji, da ti to vse naklonja bog zato, ker si bil priden v izvrševanju božjih postav. te so padle mojzesu na glavo v pamtiveku in so ble verjetno koristne za tisti čas, za danes so pa ideologija a la grande.no, pol pa pride krist in pravi, da ni greh če počneš grešne stvari, temveč, da je še večji greh če te na to napeljujeo misli. ker, nekako se zdi, da so misli (čeprav ne izvirajo nujno od nas - problem svobode) tiste, ki se realizirajo kasneje v dejanju. no, od tu potem tisto, da če te zavaja levo oko, ga izrezi itd bla bla bla. torej, če te ženska vara tako, da se daje dol z drugim, v sebi in v mislih si pa ti njen prvi in edini, in počne tisto zaradi nekih zunanjih okoliščin, to niti ni varanje. če pa je v drugega zaljubljena, te pa vara po duhu , in seveda te bo potem varala tudi v mesu. ampak to nema veze. mi iščemo vzroke.no, naslednja stopnja je pa metafizično varanje. ampak o tem kdaj drugič. hehe .... komaj čakam opis naslednje stopnje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 torej... odvisno od tega ali ga fa*a od srca. To je modro vprašanje, ki se dotika mističnih globin ljubezni v vseh njenih aspektih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 stara zaveza je židovska zaveza. njihove postave se tičejo predvsem mesa in ne duha. in zato vidiš žideke ko ob sobotah hodjo po hofi tolko korakov naprej potem v desno tri mišje korake, se dvakrat priklont, mal k zidu pojokcat in buhobvari, da te vidjo delat. te pri priči prbijejo na križ. v pondeljek pa že lahko hendlaš z oderuškimi obrestmi, se obnašaš arogantno kot samo oni znajo in nasploh živiš v iluziji, da ti to vse naklonja bog zato, ker si bil priden v izvrševanju božjih postav. te so padle mojzesu na glavo v pamtiveku in so ble verjetno koristne za tisti čas, za danes so pa ideologija a la grande.no, pol pa pride krist in pravi, da ni greh če počneš grešne stvari, temveč, da je še večji greh če te na to napeljujeo misli. ker, nekako se zdi, da so misli (čeprav ne izvirajo nujno od nas - problem svobode) tiste, ki se realizirajo kasneje v dejanju. no, od tu potem tisto, da če te zavaja levo oko, ga izrezi itd bla bla bla. torej, če te ženska vara tako, da se daje dol z drugim, v sebi in v mislih si pa ti njen prvi in edini, in počne tisto zaradi nekih zunanjih okoliščin, to niti ni varanje. če pa je v drugega zaljubljena, te pa vara po duhu , in seveda te bo potem varala tudi v mesu. ampak to nema veze. mi iščemo vzroke.no, naslednja stopnja je pa metafizično varanje. ampak o tem kdaj drugič. Fajn povzetek Eee, Nimbus, kaj je pa zate prevara /al pa o kterem fragmentu življenja že laufa debata/, mislm, tvoj pogled, tvoje mnenje, konckonc, mrbit tud tvoja občutja? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Ja, saj, igrivost kot odgovor nejasnosti, ok. Me veseli, da nas vse nekaj veseliin, da sem si pridobil osebno zalezovalko. Se pravi, da je moje učestvovanje v tej temi vsaj navidezno osmišljeno. glede nato, da sem uporabila izraz pri iknee, ki mi je na vsak način hotela obrazložiti to kar sem že itak napisala ... in glede nato, da sedaj sam uporabljaš enak izraz je potem res vprašanje kdo lahko sedaj koga imenuje zalezovalec ... ...pa vendar mi s tovrstnimi posti ne deluješ zalezovalsko ... temveč le moško zaščitniški do nekoga, ki ti je očitno všeč ... iiii hehe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Fajn povzetek Eee, Nimbus, kaj je pa zate prevara /al pa o kterem fragmentu življenja že laufa debata/, mislm, tvoj pogled, tvoje mnenje, konckonc, mrbit tud tvoja občutja? ojoj, težko vprašanje. varanje razumem kot neizpolnjevanje dogovorjenega s tem, da se pogodba obnavlja iz dneva v dan. torej, če te ma rada danes, ni nujno da te bo imela čez eno leto. vse lepo in prav. samo naj pravi čas pove in gre. v bistvu razumem varanje v pravem pomenu besede same. varajo nas same oči, ker nam lahko predstavijo svet le v določenem svetlobnem spektru, določene ločljivosti itd. torej, iskren odnos. ni tu posredi samo seks. tudi če ti govori o nekih stvareh, ti resno vzameš in integriraš v svojo predstavo tega človeka, v bistvu ti pa nabija tja v tri krasne. je pa res, da ne obsojam varanja, ker vem da človek ni popoln. popolni bomo ko se bomo rodili kot bogovi. tko nekak no... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 glede nato, da sem uporabila izraz pri iknee, ki mi je na vsak način hotela obrazložiti to kar sem že itak napisala ... in glede nato, da sedaj sam uporabljaš enak izraz je potem res vprašanje kdo lahko sedaj koga imenuje zalezovalec ... ...pa vendar mi s tovrstnimi posti ne deluješ zalezovalsko ... temveč le moško zaščitniški do nekoga, ki ti je očitno všeč ... iiii hehe No ja, jaz se zgolj čudim pogosto opaženi dvojni morali pri nas ljudeh na splošno,a predvsem, kar se zadnjih strani v tej temi tiče, postom Maria in tebe...očitati nekomu nekaj, a obenem to početi sam. Ti, npr., citiraš moje besede, jih zgolj navidezno komentiraš, a se obenem izogibaš njihovemu sporočilu...prav to, kar v zgornjem citatu očitaš Iknee...meni je popolnoma vseeno, kako se oseba A ali oseba B imenuje in ali je za to osebo nek perverznež,ki se izdaja za sočno mladenko, ali kdo drug...vsi ti nicki služijo zgolj kot primerki, po katerih je možno zaslediti kondicioniranost človeških vedenjskih vzorcev.V tem duhu sem ti seveda hvaležen. ojoj, težko vprašanje. varanje razumem kot neizpolnjevanje dogovorjenega s tem, da se pogodba obnavlja iz dneva v dan. torej, če te ma rada danes, ni nujno da te bo imela čez eno leto. vse lepo in prav. samo naj pravi čas pove in gre. v bistvu razumem varanje v pravem pomenu besede same. varajo nas same oči, ker nam lahko predstavijo svet le v določenem svetlobnem spektru, določene ločljivosti itd. torej, iskren odnos. ni tu posredi samo seks. tudi če ti govori o nekih stvareh, ti resno vzameš in integriraš v svojo predstavo tega človeka, v bistvu ti pa nabija tja v tri krasne. je pa res, da ne obsojam varanja, ker vem da človek ni popoln. popolni bomo ko se bomo rodili kot bogovi. tko nekak no... Hm... zanimivo...jaz se predvsem nagibam k mnenju, da lahko vara človek zgolj samega sebe, s tem, da je navezan na to, v kar verjame. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 ja, sej vara človek samega sebe. zato sem omenil oči, ki so po svoje omejene in nam ne dajo uvida v bistvo realnosti. ampak po drugi strani kreirajo naše dojemanje sveta. ta svet pojavov je za nas edini resnični svet. in ta oseba, ki ji rečemo partner, je naša edina poznana ljubezen. od tu dogovor (ker nimamo uvida v absolutno) "prosim bodi iskren/a". ko bomo bili pa bogovi, bomo meli pa orgije pa svinganje pa šta očeš... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 ta svet pojavov je za nas edini resnični svetkakor za koga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 ja, sej vara človek samega sebe. zato sem omenil oči, ki so po svoje omejene in nam ne dajo uvida v bistvo realnosti. ampak po drugi strani kreirajo naše dojemanje sveta. ta svet pojavov je za nas edini resnični svet. in ta oseba, ki ji rečemo partner, je naša edina poznana ljubezen. od tu dogovor (ker nimamo uvida v absolutno) "prosim bodi iskren/a". ko bomo bili pa bogovi, bomo meli pa orgije pa svinganje pa šta očeš... ok, mogoče nisem prodrl v globine simbolike, katere si se poslužil Ja... svingarije al' pa tudi ne... življenje v votlini ali astralni sex z drevjem... da se le ne bomo več poistovečali z vlogo žrtve,vlogo prevaranega... smrk smrk. kakor za koga za tebe ne, zato pa si na temu forumu vedno neviden Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 kakor za koga a veš, da sem hotu v oklepaj napisat da pišem v svojem imenu, pa sem si mislu... eh, sej ne bojo kompliciral. torej... ja, verjetno maš prav. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 17. julij 2009 Prijavi Deli 17. julij 2009 Hm... zanimivo...jaz se predvsem nagibam k mnenju, da lahko vara človek zgolj samega sebe, s tem, da je navezan na to, v kar verjame.brez navezanosti in posesivnosti...tud varanja ni se pa da to dvoje lepo zapakirat....v "kao" ljubezen do partnerja za tebe ne, zato pa si na temu forumu vedno nevidensaj veš...nič...al pa vse...po želji a veš, da sem hotu v oklepaj napisat da pišem v svojem imenu, pa sem si mislu... eh, sej ne bojo kompliciral. torej... ja, verjetno maš prav. verjetno tud nimam...kakor za koga...sto ljudi....sto pogledov...na iluzijo...in resnico pač Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.