Skoči na vsebino

Sade sati

StarGazer

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Komentarji 537
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Čudno, ker sem bila PREPRIČANA, da sem prav ZDAJ tam nekje ... :o|o:

x:Dx Ja, tudi jaz.....ampak glede na to, da imam natalno luno v ovnu, sem ravno prišla iz tega obdobja (če sem prav računala). x:)x

Če gledam nazaj, je bilo zelo pretresljivo ravno na začetku, ena huda birokratska napaka na moj račun, upor doma, osamosvojitev, občutek totalne osamljenosti, a kljub temu brezkompromisna kljubovalnost svetu in zaupanje vase. Pogled vase, totalno sesutje ega, izkušnja blazne samodiscipline...

...skratka, preživela in počutim se krasno, izoblikovano! Uživajte!

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo
Deli na socialnih omrežjih

• 1 month later...

Spostovana!

Kot veste, Sade Sati traja 7 let in pol; 3 krat po 2 leti in pol. Obatajata dve soli, kako izracunati Sade Sati. Vsi izracuni so narejeni po indijskem sistemu, in upostevajo ayanamsho, to je zamik v stopinjah od zahodnega horoscopa. Ta se veca ves cas. Leta 2000 je bila priblizno 24 stopinj, leta 1980 pa nekaj minut manj. Za izracun Sade Satija te minute niso tako pomembne kot pri drugih izracunih. Npr. vas Mesec sedi na 25 stopinj Raka v indijskem horoskopu. V zahodnem je verjetno na priblizno 19 stopinj Leva.

1) Sade sati se pricne, ko Saturn stopi v 0 stopinj znamenja, ki je eno znamenje pred mesecevim do izstopa iz znamrnja, ki je eno za mesecem. V vasem primeru od 0 stopinj dvojcka do 30 stopinj leva.

Konkretno: prva faza 0 dvojcka do 30 dvojcka : Julij 2002 do Maj 2005.

Druga faza: 0 raka do 30 raka: Maj 2005 do Julij 2007

Tretja faza: Julij 2007 do September 2009.

2) Nekateri jyotishi stejejo faze po prehodu Saturna skozi stopinjo Meseca. V vasem primeru se zgurnji datumi zamaknejo za priblizno leto dni kasneje.

In se to: vecina ljudi gre skozi Sade Sati dvakrat v zivljenji, bolj dolgozivi pa trikrat, vsakih 28 do 29 let.

Upam, da sem odgovorila na vase vprasanje.

Lep pozdrav, Tibby

hm...pa ja ne misliš resno....saj res ni glih neki za uživat....hm, po moje bom dočakala še tretjega....sam to je štala....pred smrtjo bit v sade satiju je res kažin. bljak...

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

x;)x ma glavo gor punce....sej drugače sploh ne bi znale užiti takrat, ko nam je lepo, če ne bi skusile nasprotnega.....Kdor je zmeraj sit, se ne razveseli nobene kuharske umetnine....

Šele ,ko zadosti hudega doživiš, znaš ceniti to, kar je lepo w:Iw

Kar nas ne ubije, nas okrepi...

Kar se ne pokvari, se oplemeniti....

...stati inu obstati..... :2src:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

lia, čist res...sam je že tako, da smo nagnjeni k cviljenju, pi* in podobnemu nestrinjanju, kadar nam ni fajn.. x:Dx x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

• 1 month later...
<{POST_SNAPBACK}>Še nekaj mesecev, pa se mi začne... :sori:  xrolleyesx  :V:

Ruby72, mogoče sploh ne veš, da si ASC vodnar in da si od septembra 1999 v "rahujevi dasi ", torej to traja 18 let, tja do leta januarja 2015, si pa imela manj prijetna obdobja v lunini dasi tam od jan. 1980 pa do jan. 1990.

Vse to lahko razbereš iz indijske astrlogije, lepo nedeljo, B. x;)x

Poglej naslov teme Ruby72 x:Dx x;)x

Vse planete zamakni nazaj za 23 stopinj in imaš vpogled v indijske položaje, tukaj te jaz vidim kot sončno tehtnico in luninega leva, to je pa tudi pri indijcih najmočnejši položaj, mislim na mesec :eek: x:)x .....sedaj pa lahko odstraniš prvega in zadnjega smeška iz tvoje predzadnje objave xDDx , vidim še zmeraj boljše kot slišim x^x x:Dx , lp x;)x

Borism sem si izračunala in moja luna se nahaja nižje od ajanamše, torej se premakne eno znamenje nazaj - to mi je jasno. Vendar Saturn vstopi v znak Raka v Sideralnem zodiaku 25.05.2005 in ga zapusti tam v 7. mesecu leta 2007, torej?

povej prosim po kmečko, hvala x;)x xsrcx

Po kmečko x:Dx x:o)x , tranzitni saturn je v isti hiši kot je bil mesec ob rojstvu, to je tvoja tretja hiša in ven oddide v zadnjem tednu letošnjega maja in vstopi v tvojo naslednjo hišo (4) in ostane v njej do začetka novembra leta 2006, do konca maja torej zdrži, mislim, da kasneje nastopi lažje obdobje zate......trenutno se ti dogajajo...slabo zdravje, despresije, prekinitev zvez, zamude, ovire, itd.....obdobje ko je bil saturn v eni hiši pred to hišo, ko je notri natalni mesec so itak bolj občutili tvoji bližnji sorodniki in okolica, sedaj si ti na tapeti, potem pa pa v ospredju tvoj naslednik in rezultati tvojega dela, tolk, dost po kmečko x:Dx x:o)x x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Ojla!

V knjigi Veličastni Saturn piše malo drugače!!! Takole:

"Najprej se pozanimajte, v katerem znamenju se je nahajala Luna v trenutku vašega rojstva, in sicer v SIDERALNEM ZODIAKU....Če določate položaj Lune v sideralnem zodiaku, najprej določite njen položaj v tropskem....Ko odkrijete položaj svoje Lune v tropskem zodiaku, ga spremenite v sideralnega. To napravite tako, da od položaja Lune ODVZAMETE AJANAMŠO.

Leto      ajanamša

-------------------------

...

....

....

1940      23 01'

1950      23 10'

1960      23 18'

1970      23 26'

1980      23 35'

1990      23 43'

2000      23 51'

Primer: Rojen leta 1967 izračuna razliko med ajanamšama iz 1960 in 1970. Razlika znaša 26-18=18. To je desetletno obdobje, tako znaša ajanamša za eno leto 0,8.Sedaj pomnoži število let po 1960 z letno ajanamšo: 0,8x7=5,6. Dobljeni rezultat prišteješ ajanamši iz 1960. Ajanamša za 1967 torej znaša 23 24'.

Pravilo pravi, da se vaša Luna v sideralnem zodiaku nahaja v istem znamenju kot v tropskem, če je stopinja, na kateri se nahaja Luna, višja od ajanamše. Če pa je stopinja nižja, se vaša Luna premakne za eno znamenje.... Ko enkrat veste, v katerem znamenju se nahaja vaša Luna, boste natančno vedeli, kdaj vstopate v sade sati - sedem let in pol Saturnovega tranzita čez položaj vaše Lune. SAde sati se prične, ko Saturn vstopi v znamenje, ki se nahaja neposredno PRED znamenjem, v katerem se nahaja vaša Luna v trenutku vašega rojstva.

znak                Saturnov vstop

------------------------------------

Oven              17.04.1998

Bik                  06.06.2000

Dvojčka          07.04.2003

Rak                25.05.2005

Lev                  16.07.2007

Devica            10.09.2009

Tehtnica          05.08.2012

Škorpijon        02.11.2014

Strelec            26.10.2017

Kozorog          24.01.2020

Vodnar            17.01.2023

Ribi                  29.03.2025

A.P.Kezele: Veličastni Saturn, str. 122-125

Lep pozdrav, B. x;)x

Hmmm, že ko smo se prvič pogovarjali, mi tole z datumi ni štimalo.

Ker ,če spravim mojo natalno luno na 09 Ribe dejansko v Vodnarja...

se je meni Sade Sati začel oktobra 91(kozorog) in končal aprila 98, ampak v resnici je bilo pa drugače....

ker, če ne upoštevam ajanamše mi pride bolj prav -od decembra 93 (vodnar),ko se ni bilo kaj posebnega, v ribjem obdobju, je začelo sekat proti koncu 97, začetek 98, v Ovnu april 98 do junija 2000 pa čista kulminicija -beri huda bolezen ta male, ko je padla v komo, nato dve smrti v najožjem družinskem krogu :V: , rojstvo otroka, za katerega smo mislili, da bo umrl, jo je pa potem odnesel "le" kot otrok s posebnimi potrebami.... :V:

Po vsem tem sem si zaželela samo še umreti. Ampak kar te ne ubije, te samo jača, je res pol, da sem danes jaz ena taka power woman...

Pa če si prav izračunam, bom imela to srečo, in sade sati doživela 4X -prvič je bilo koj po rojstvu, tole je blo drugič, se pa že veselim let 2023 in 2053??? xDDx x8Dx

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...