ZNOVA 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Glede na dogajanja v Spaniji - Madrid, obstajajo moznosti, da se kaj takega zgodi tudi pri nas.. Seveda je moznost zelo majhna, a vendarle obstaja..A imate kaj strahu pred tem? Sama cez en teden potujem na sluzbeno potovanje v Madrid in kasneje v Barcelono.. Ni me strah, a vseeno malo razmisljam o tem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Ni panike. Če bo, pa bo. Panika, mislim. Ne vem, me ni strah. Če se bo vlada preveč špilala z nevarnimi pa je lahko šit. Ampak se ne obremenjujem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 14. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 14. marec 2004 Ja, saj vem.. Ponavadi je tako..Tudi ljudje v Madridu se niso obremenjevali, dokler se ni zgodilo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 14. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 14. marec 2004 tako zelo pa bo tezko udariti nazaj ...Terorizma ne bo nihce povsem unicil NIKOLI! :xx!: :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Drugače pa, če bomo takole cincali, se nam res zna zgoditi. Islamski skrajneži razumejo samo jezik nasilja, zato je treba enkrat udariti nazaj s tako silo, da enostavno ne bodo več sposobni izvesti terorističnega napada. menim,da se bosta sedaj tut € in Zda bolj zdužili v boj proti terorizemu; povezava ključnega pomena :o|o: Se pravi, da ne pohajat po svetu okrog 11 cifre v mesecu! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 11 bo zamenjala 13, kar se tiče nesreče očitno Mene ni nič strah, ker itak se lahko zgodi karkoli kadarkoli. Nimamo vpliva. Je pa grozno... Ampak pač, svet gre v to smer. Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Vlada je padla. Je bil to namen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Terorizem pravgotovo je zelo negativen pojav, vendar pa ni vzniknil kar samemu sebi v zabavo, ampak ima svoj vzrok. Sila ima v boju proti terorizmu zelo omejene možnosti uspeha, zlasti pa ne v obliki preventivne vojne, kakor je to storil Bush v Iraku. Potrebno je odstraniti vzroke, ki so ljudi pripravili do takih oblik boja za svoje pravice. Eden od vzrokov za terorizem je pravgotovo tudi globalizacija, ki čedalje večje skupine ljudi potiska na rob revščine. Posledice globalizacije počasi okušamo tudi v Sloveniji. Lep del tekstilne in usnjarske industrije se seli v dežele, kjer je delovna sila cenejša. Zadnji primer je Tobačna. Potem so generatorji nasilja primeri zatiranja posameznih etničnih skupin, Sharonova politika na okupiranih ozemljih, ki je povzročila začaran krog nasilja. Ko Palestinci ubijejo skupino nedolžnih Izraelcev, izraelska vojska v maščevalni akciji pobije skupino nedolžnih Palestincev, nato se zopet nekaj palestinskih samomorilcev razstreli in pobije nekaj nedolžnih Izraelcev. Zgodovina je dokazala, da sila rodi le silo. Večja ko je sila, večji bo odpor. Kot sem že omenil, ne sila, odpraviti je potrebno vzroke za terorizem. Silo pa je potrebno le previdno dozirati. Nekaj ljudi namreč je, ki jim teroristične akcije ugajajo zaradi terorizma samega, ne glede na vzroke. Pri takih pa brez uporabe sile seveda ne bo šlo. Glede možnosti terorističnih akcij v Sloveniji pa menim, da posamezniki v tem pogledu ne moremo storiti ničesar. Vsako zganjanje panike v tej smeri je trošenje energije v prazno. Sicer pa analitiki ocenjujejo, da je taka možnost v Sloveniji minimalna. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 , Bigm. Naj smo še tako zahodni ali prozahodni, pa moramo priznati, da izvažanje ameriških simbolov (Coca-Cola, jeans itd. itd.) v okolja, ki tega ne marajo, kljub vsemu ni darilo, kot to mislijo Američani, ampak vsiljevanje, uzurpacija. In če meni nekdo nekaj vsiljuje, se bom morda branil. Če drugega ne, mu bom prepovedal prihajati k meni domov. Če to ne bo šlo, se bova menila drugače. Če še to ne bo šlo, ga bom po gobcu. Ali pa na sodišče. Recimo. Ker pa Američan podkupi vlado, da lahko v določeni deželi počne, kar hoče, in pride, kadar hoče, bi moral tudi razumeti, da to komu nemara ne bo všeč. A tega ne razume. Ker pa je po njegovem mnenju svet najbolj idealen prav pri njemu in je torej tako in tako jasno, da je samo vprašanje časa, kdaj bo glupi preostali svet to dojel in privzel "American way of life", se pač ne ustavi in se vsiljuje vsemu svetu. Če/Ker pri tem še dobro zasluži, še toliko bolj. V principu zelo enostavno. Terorizem v Sloveniji? Zakaj le? A zato, ker smo bojda pomembni? Dajte no! Za Evropo smo (proporcionalno vzeto) enako veliki, kot je v Sloveniji velika Bela krajina, pa še na podobni poziciji smo. In Bela krajina je nedvomno ful pomembna za Slovenijo. (Oni dan je Presečnik denimo objavil, da bo tunel v Belo krajino napravljen leta 2014. Hm, če bo šlo to tako hitro kot naš velelebni cestni križ, potem to še ne bo tako kmalu. No ja, otroci me bodo peljali pogledat kako zgleda. Ke mi takrat ko ta tunel bo, niti izpita več noujo hotl podalšat ke m že tolk star. - Ma dajte no!) Terorizem v Sloveniji? A ga rabimo? Saj imamo državnega dovolj. A terorist - če že pride - bo sprožil, kar bo sprožil, pa če imamo to džamijo ali pa ne. Nič se ne bomo odkupili. Samo malo bolj silimo svoje vojake v Irak, pa bo kmalu hec. Recimo, da tam v čisti samoobrambi Slovenci pihnejo nekaj razdraženih Iračanov. Nobena džamija ne bo pomagala. Tako ti je to. Ampak vojaki bodo v Irak seveda šli, "saj je pomembno, da smo zraven". Anede, Rupsi? To me seveda spominja na eno odlično srbsko uzrečico (kakršne v Sloveniji nimamo, sočna in primerna pa je šepaše), ki se glasi takole: "Videla žaba kako se podkiva konj pa sad i ona diže nogu." Živela Slovenija - ob boku najboljšim! (Da ne govorimo o tem, da bomo MI red delali drugje, DRUGI (letala) pa pri nas. Da krepaš od politike!) Pa še to. Španci se nam seveda smilijo. Normalno. Še posebej zato, ker so nastradali čisto običajni ljudje, tako kot mi. Ki hodijo na šiht, skrbijo za otroke, navijajo za svoj klub, kuhajo in perejo. Tako kot mi. A zakaj Španci? Iz zgoraj povedanega je tudi to jasno. Aznar je edini stal ob boku Bushu in Blairu, ki sta lagala in goljufala, da bi imela vojno (s katero bi si zagotovila "nafto forever"). V tej vojni je šlo rakom žvižgat murje Iračanov - ki pa se DOBRO spomnijo prejšnje vojne in tega, kaj so Američani počeli takrat. "Čista" vojna, če se dobro spomnimo, a ne? In kdo je sedaj najbolj prestrašen? Angleži, jasno. A še komu ni jasno, zakaj?? *** Delanje reda v Iraku je kajpak čisto sprenevedanje. Zamislimo si, da se z ženo kregava in si mečeva krožnike v glavo. Okej, najina stvar. Ampak ko bo sosed stopil med naju, ga bom najprej jaz v jajca, ona pa mu bo spraskala oči. Potem bova pa naprej metala krožnike. "Ti boš pr men red delau...?!!" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iigor 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Noben konflikt ni v redu, če se misli reševat z ubijanjem. Ampak drugače pač ne znamo. Zmeraj bodo obstajali ljudje, ki bodo hoteli reševati stvari s silo. Eni se bodo pač vedno "bunili". Ampak takih ni dost. Problem pa je, ker se povečuje število tistih, ki so za cilj pripravljeni dati svoje življenje. To pomeni, da smatrajo, da nič več nimajo. Smatrajo, da smo jim (zahodnjaki) vse vzeli. Tukaj precej prispevata Izrael in ZDA, Evropa bolj malo. Evropa je bolj stara, zrela gospa, če pomislimo malo že dolgo časa ni naredila drugega, kot pošiljala svoje vojake v peace missions. Po mojem takih (kot pred kratkim) množičnih pobojev v Evropi ni za pričakovat. Tudi islamisti, ki načrtujejo take zadeve vodijo neko politiko. In ta politika predvideva določena zavezništva. V Sloveniji se nam po moje ni za bati bombnih napadov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 a ni naša aliana ravno v Madridu?se je kaj komu javila? Stankaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Stankaa poglej v Dnevnik ... Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Citat:"aliana Objavljeno: 11. Mar 2004 ob 14:10 Zasluzni clanObjave: 793Clan od: 9. Oct 02Ja, faak, idioti... Kdorkoli ze je, kamorkoli ze pase.. pobijat nedolzne ljudi, ki nimajo pojma zakaj, zarad kateregakoli razloga.. je meni nepojmljivo...Ful mojih sosolk je doma tam nekje blizu Atoche.. v bistvu sem tud zato sla na faks.. vprasat.. pravijo, da so vse OK.. Vsaj nekaj... Zjutraj gledala posnetke po TV... nocete vedet...Aliana --------------------******************************************************''Plasljivci mro po veckrat, predno umro;junak okusi smrt samo enkrat.Najvecje cudo, kar sem kdaj jih cul,se zdi mi to, da se ljudje boje,ko vidijo, da smrt, ta nujni konec,pac pride, kadar pride.''(Shakespeare)" O aliana, torej doživljaš to pretresljivo grozoto precej bliže...Hvala Tina, sem že iskala prej po dnevniku, a spregledala Stankaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 V Sloveniji ne bo nobene nevarnosti ko bo đamija stala.. Folk ko se pa rad okoli preganjamo... ma to je pa mal smotano no.. letala.. drgač pa VB; Poljska, Italija, no Španci so pa že kasirala, ah pa ZDA.Jst jih mrzim muslime... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Jst jih mrzim muslime...Pa (ti) to....kaj pomaga? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Ne, imam pa pač določeno mnenje ustvarjeno pr seb. Mislim, oni so v 21. stoletju tako zaplankani kot je bla krščanska vera in križarske vojne, pa kolk časa je že tega.. Zdej bi se ljudje mogli brigat za bolj pomembne teme.... to je pa samo kdo bo koga prevladal.. In koga se bo svet bolj bal. Pa nrdimo bariere oni gor ne, vsi ostali ne dol. Pa bo vsem lepo. Ne pa tele bombe in to. Vsak normalen človek je proti terorizmu in te države ki so svoje mnenje opredelile pa čeprav v kompaniji z onim bebcem Bushem, zdaj kr vsevprek nastradajo nedolžni.... A je to kak narod, ki bi ga lahko zagovarjali.. te islamske fundametaliste.. Islam, če bi bil zakaj bi popucali te svoje skrajneže pol pa se naj z ostalim svetom pogovarjajo zrelo. Tko pa kr neki hočejo, da jim z neba pade.. isto ko ta njihov muftić bosanski, se na našo ustavo sklicuje pa še zmeri bosanščino tolče.. Pr Trenjih.. a on pravoslavni je pa lahk v sicer slovenščini z naglasom govoril.... ampak je pa bla slovenščina...Dober boste rekli kake veze ima to s terorističnimi napadi?Ma, vse naenkrat mi na misel pride, ko tega potuhnjenca vidim na TV, tak kot je on, taki so tile rats.... In me jezi. Zakaj bojo tile vedno po svetu srali.. Tko kot Turki včasih.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Mushi, zelo zamotane zadeve zelo poenostavljaš in jih razlagaš s črno- belo optiko. V resnici pa so zastopane vse barve in vsi odtenki. Res misliš, da so za terorizem krivi le Arabci oziroma muslimani? Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iigor 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 ha, ha, dobra je tale Mushi. Kaj pa praviš na to, da krščanska vera uči, da smo vsi enaki pred bogom? Pol pa ti pride en bush-man, pa stresa bombe na nedolžne arabce, pa mal jih strada, pa mal jih uči živet po zahodnjaško, pa tko naprej? Dogovarjat se je treba, ne pa strelat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Ma ja, imata prav vidva.. Seveda, tale Bush, pravzaprav Amerika vedno, kdo ji daje pravico vtikanja povsod in vedno.. V drugi svetovni vojni so pa prav prišli.. Pa zdaj tako ne bo izvoljen več. On je pa fanatik v drugo smer. Oni so pa kot gnezdo sršenov... zdaj se jih ne bo dolgo dalo umirit al pa sploh nikoli. Deratizerja... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iigor 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Spet masš prav Mushi. ampak jest se zelo rad potikam po Aziji in toplih morjih. tam pa od vekomaj živijo musliji in nebi rad, da me kdo kr tko ukoka. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 15. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 15. marec 2004 Ne, imam pa pač določeno mnenje ustvarjeno pr seb. Mislim, oni so v 21. stoletju tako zaplankani kot je bla krščanska vera in križarske vojne, pa kolk časa je že tega.. Zdej bi se ljudje mogli brigat za bolj pomembne teme.... to je pa samo kdo bo koga prevladal.. In koga se bo svet bolj bal. Pa nrdimo bariere oni gor ne, vsi ostali ne dol. Pa bo vsem lepo. Ne pa tele bombe in to. Vsak normalen človek je proti terorizmu in te države ki so svoje mnenje opredelile pa čeprav v kompaniji z onim bebcem Bushem, zdaj kr vsevprek nastradajo nedolžni.... A je to kak narod, ki bi ga lahko zagovarjali.. te islamske fundametaliste.. Islam, če bi bil zakaj bi popucali te svoje skrajneže pol pa se naj z ostalim svetom pogovarjajo zrelo. Tko pa kr neki hočejo, da jim z neba pade.. isto ko ta njihov muftić bosanski, se na našo ustavo sklicuje pa še zmeri bosanščino tolče.. Pr Trenjih.. a on pravoslavni je pa lahk v sicer slovenščini z naglasom govoril.... ampak je pa bla slovenščina...Dober boste rekli kake veze ima to s terorističnimi napadi?Ma, vse naenkrat mi na misel pride, ko tega potuhnjenca vidim na TV, tak kot je on, taki so tile rats.... In me jezi. Zakaj bojo tile vedno po svetu srali.. Tko kot Turki včasih..Kako lahko sovrazis vse muslimane? Jaz tudi ne maram njihove vere in vsega povezanega z njimi, poznam pa enega muslimana, ki je najvecja faca, prijazen in dober clovek.. To je tako, kot da bi sovrazila vse Nemce, ker so pred toliko in toliko leti napadli Slovenijo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 to kar dela amerika je ene vrste DERATIZACIJAen mora gnile poganjke chloveshtva pucat najprej so lepo pri sebi doma pochistili z poganjki komunizma v petdesetih,sedaj pa chistijo lepo po svetu .... pa kaj se tolk razburjate....pa pejte vi pochet umazano delo :xx!: 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Oni so Čečenijo zravnali s tlemi, pa skoraj nimajo težav s teroristi.Kaj pa te.....pobit vse .....froce, ženske, starčke......šus v glavo....jeah......tako nas krščanski nazor tudi uči :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 15. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 15. marec 2004 Lucifer, a pa ti sploh ves kako in kdaj je Izrael nastal? Zakaj kar nekaj govoris? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Zdej sem se pa spomnila, na kaj me zmeraj spominja 11 september ... Leta 1998 me je na petek, 11 septembra povozil avto. Na pločniku, ko sem čakala kolegico, na poti v šolo. Kar precej huda nesreča. Tisti, ki so jo videli, so se čudili, da sem še živa. No, saj imam spominček za zmeraj od te nesreče... Pa dovolj o tem. Ampak je pa zanimivo vseeno. In to točno 11 september. Očitno je 11 moja nesrečna številka Sicer pa mislim da je brezveze za te teroristične napade kriviti katerokoli ljudstvo... Niso krivi samo muslimani, niti samo američani, vsak je dodal svoje. Drži pa to, da so se zmeraj prvi vtikavali belci v druge narode. Kdo je ustvarjal kolonije in pobijal domačine? belci v prvi vrsti. In iz tega pride seveda nasilje, vojne in pobijanje vsevprek. Itak je pa že prepozno. Na svetu nikoli ne bo miru. Je šlo že predaleč vse skupaj... Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.