borism 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Saj ni samo zate nesrečna enajstica, kar malo poglej kako se razumejo ljudje na številkah(stanujoči), ki so izpeljanke iz številke enajst....56, 65, 47, 74, 38, 83... ko sem to primerjal po svojem lokalu, pri poznanih ljudeh, me je kar zmrazilo in minilo. Ne počnem več tega, zelo švoh vibracije povzroča ta numera, ni rečen res, da nima kaj skupnega z naslovom teme. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 15. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 15. marec 2004 Saj ni samo zate nesrečna enajstica, kar malo poglej kako se razumejo ljudje na številkah(stanujoči), ki so izpeljanke iz številke enajst....56, 65, 47, 74, 38, 83... ko sem to primerjal po svojem lokalu, pri poznanih ljudeh, me je kar zmrazilo in minilo. Ne počnem več tega, zelo švoh vibracije povzroča ta numera, ni rečen res, da nima kaj skupnega z naslovom teme. zanimivo ... Kako ti je pa to padlo na pamet? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 zanimivo ... Kako ti je pa to padlo na pamet? Malo raziskujem, pa se da marsikaj ugotoviti, žal so to bolj žalostne statistike v povezavi s temi ciframi, no so pa 19, 23, 36 boljše, saj se teh bolj držim....lp x Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 a ste vidl, koga ma vash bivshi predsednik (moj ni, k ga nkol nism volu) v gosteh :xx!: :xx!: :xx!: 666 zlomkou....bemu neuvrshchene Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Najprej so muslimani napadli Španijo, jo imeli kar nekaj časa okupirano, dokler se ni Francija odločila osvoboditi je. Potem so pregnali muslimane nazaj. Posledica vsega tega so bile križarske vojne, ki so nastale z namenom osvoboditve svete dežele izpod islama, ki so se pač izrodile v karkoli so se že. Potem so bili na našem ozemlju turški vpadi...Da te malce popravim. Ne Francija ampak Franki. Oni so samo zaustavili prodor muslimanov v Evropo, niso jih pregnali. Pregnali so jih Španci in Portugalci z rekonkvisto. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 che je njim ratal, pa ni vrag, de neb tut nam 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Lucifer, zelo zanimivo tvoje gledanje na selitev proizvodnje v dežele, kjer je poceni delovna sila. Samo eno napako ima. Ti gledaš le eno stran kovanca. Kaj pa druga? Poglej npr. Tobačno Ljubljana. Delavci so osvobojeni dela in plač. Tudi proračun R Slovenije je osvobojen davkov, ki jih je prej plačevala Tobačna. Zamisli se nad tem, kako se veselijo selitve proizvodnje delavci Alpine v Črnrm vrhu in Gorenji vasi. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Malce me je spet zmotilo tole o Palestini. Palestina ni problem samo Izraela, Judov in Palestincev.S tem se je ukvarjal skoraj cel svet in s tem krojil sebi primerno politiko ne pa ljudem živečim na tem področju. Arabski nacionalizem se je začel nekako z prvo svetovno vojno...ampak to je čisto druga tema....To da je tam bil Izrael oz. Judeja nekaj stoletij nazaj je čisto res in po tej logiki, bi lahko Američani prišli v UK in zahtevali zemljo zase saj v bistvu od tu izhajajo njeni predniki, prav tako Avstralija, ki vemo kako je bila poseljena in pa kako so ravnali z prvotnimi prebivalci...ok..to spet druga zgodba. V bistvu je bila nezmožnost Evrope rešiti problem z nacizmom in Judi v vzhodni Evropi kjer so se naselili, ker so bili nezmožni jih rešiti je bila najboljša rešitev v tem primeru selitev Judov v njihovo davno zapuščeno deželo. Da bi jih kao rešili, organizirajo nekaj večjih selitev preko morja a glej. glej...ladje so čudežno potopljene izgubljene v viharjih...Takrat so Američani in Velika Britanija nadzirali Mediteransko morje.Veliko vlogo tu sta igrale Velika Britanija in pa USA. Prav tako pa ostale arabske dežele Egipt, Sirija, Jordanija, Irak itd..., da ne pozabim še Rusije v tem času, prav tako močan vpliv.V bistvu so bile tu predvsem ekonomske težnje in tudi odrezati Egipt od ostalih Arabskih držav. Če bi se po drugi svetovni vojni malce bolj potrudili in se držali nekih kompromisov in dogovorov, bi se lahko izognili črnim scenarijem, ki smo jim priča danes.Takratna Arabska liga pod vodstvom Egipta, ki je imel podporo močnejših držav in pa združenih narodov je naredila nekaj napak.Vprašanje kot že rečeno ekonomskega porekla, dostop do morja itd... Nastradali so predvsem navadni ljudje eni in drugi, ki so ostali brez svojih domov in brez ljubljenjih, scenarij je približno bil podoben, kot smo ga še nedolgo tega lahko opazovali na Hrvaškem in Bosni. Zato lahkotno obsojanje Palestincev in pa Izraelcev ni čisto na mestu, ker globoko spodaj štrene meša mednarodna scena s svojimi interesi. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Se strinjam da popuščanje muslimanom ne bo odpravilo terorizma, ampak Rusi pa Čečenija je tudi neverending story.. sej kr naprej neke bombe podtikajo tudi tam. Meni gre na živce zakaj za boga ne pustijo teh držav oz. delov držav da se odcepijo, če se želijo, če je večina na tistem ozemlju ZA, naj gre zase... Določene države same s svojo politiko povzročajo sranje... Tko Rusija s Čečenijo, Velika Britanija z Irsko, Španci z Baski.. Bedarija. Svetovna.Tole z islamom je pa globalni problem, oni so v glavo udarjeni. Pa če jih kdo dreza al ne. Če jih pustijo pr mir si kopičijo jedrsko orožje pa ostalo, za sveto vojno, če ne, se razstreljujejo po svetu kjer je čimveč žrtev, da jih bodo device v nebesih z razširjenimi nogami pričakale. Vera je poleg interesa denarja najhujši in najbolj okruten način slepitve naroda, in v teh časih, ki jih živimo zdaj, bi mogel ves svet dati več na vrednote kot so ljubezen, zdravje, skrb za ohranitev okolja, rešitve v zvezi s tem, pa se vsepovsod še vedno in se bo vedno šlo za te verne riti in podpiranje bedarij v zvezi s tem... Kaj imajo/mo ljudje od vere? In smo imeli? Samo gorje! In narod gre za svojimi leaderji kot ene usrane ovce, brez razmišljanja na svojo srečo in blaginjo, sploh muslimsi so skrajnost v teh časih, nobena država, noben nacionalni voditelj, ni vreden da grejo ljudje ckrnit zanj, da nrdijo harakiri... ha... budale..Jst sem proti širitvi vseh ver, ker to ljudi naredi za hijene. Neko neumno kvasenje nekaj kaj je blo.. vse vere imajo tako isto izhodišče in istega boga, eni bolj drugi manj gredo v skrajnosti. Globalizacija prinaša samo sranje, ker očitno je, da se različni narodi različnih religij, običajev dobro razumejo samo, kadar gredo drugim na dopust. Kadar živijo skupaj pa se VEDNO gre za en interes kdo bo koga podjarmil in ga v podrejen položaj postavil. Če se obrnem na Slovenijo -> Mi nimamo jajc, niti nacionalnega ponosa, da bi se zase postavili, in ko bo prišlo do globalizacije.. bomo eni govoril angleško, pa nemško, pa bosansko..In zadnji Slovenec bo rekel leta 2050 NEMA NAS VIŠE! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 16. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 16. marec 2004 a ste vidl, koga ma vash bivshi predsednik (moj ni, k ga nkol nism volu) v gosteh :xx!: :xx!: :xx!: 666 zlomkou....bemu neuvrshcheneA si za zensko volu? hihi :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 BIVŠI!....je reku.......zdej je pa volil za Drnovška ......valjda, ne Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 BIVŠI!....je reku.......zdej je pa volil za Drnovška ......valjda, ne deb zasauca volu...pa to isto k prekmurc :xx!: 666 zlomkou...je "glasval" (zanalashch tale beseda....ker ona VOLILO bi prec insinuacija padla ) za barbaro Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Še dober......da 666 zlomkov nima...........666 glasov Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 to mate pa res srecho 666 zlomkou....pa sam en glas Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Včasih..ko preberem luciferjeve besede... :xx!: ...pomislim...pa saj to ne more biti res.. :xx!: :xx!: Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 [V bistvu so bile tu predvsem ekonomske težnje in tudi odrezati Egipt od ostalih Arabskih držav. To so spet teorije zarot, ki nimajo veze z realnim stanjem. Ekonomsko bi se tako Ameriki kot Evropi bistveno bolj splačalo imeti dobre odnose z Arabci kot pa podpirati sam obstoj Izraela. Teorije so takšne in drugačne in itaq si nam že povedal da imaš edino ti prav. Se pa ne strinjam s teboj tu in sicer iz sledečega. ( o tej problematiki vem kar nekaj, pa ne bi o suhoparila tukaj) Ko so Združeni narodi in Britanci risali novo podobo tega predela so ZN narisali Nequeb Judom, in le redki Judje so živeli na tem področju, nekaj jih je živelo v okolici Beershabe. Zgodovinsko je bilo to od vekomaj Arabsko območje. **Posoja** tega območja Judom je bila v duhu širjenja imperializma. Judje so si želeli iz geostrateških in ekonomskih razlogov dostop do Aqabskega zaliva. (nedolgo tega našli sledi katoliške cerkve grajene nekje v 3 stol. v Aqabi). Potem se Arabci niso strinjali z tem in se niso mogli domeniti. Mednarodna cona Jeruzalema je bila znotraj Arabske cone, nepovezana z ostalim ozemljem. Ostale Arabske dežele so bile nekako potegnjene v ta spopad, ki je bil v bistvu zakuhan približno, kot sem že prej opisala. Domnevam, da v tistem času nisem bil tam, prav tako kot ne jaz in se opiraš na pisano gradivo.Btw sem pa pred kratkim naletela na zanimivo knjigo, ki opisuje pot krščanstva in načrtno iztrebljanje približno 8 mil. Indijancev....mislim, da je avtor slovenski, pozabila.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Adijo pubeci in dekline...... Morm it sproščat energijo na basket, ker če ne še kakega Luciferja na gobec Mick celo grozi s fizičnim nazsiljem... A to, da sm te kušnu, pa nisi opazu? ..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Včasih..ko preberem luciferjeve besede... :xx!: ...pomislim...pa saj to ne more biti res.. :xx!: :xx!: Astra dej se raj s teorijo kuhanja ukvarji (recepti)...k praksa bl shepa 666 :xx!: Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Lahko je moralizirati, dokler ne čutite posledic svojega moraliziranja. Dejstvo je, da popuščanje muslimanom ne bo odpravilo terorizma, ampak jih bo še podžgalo, ker to pomeni, da bodo začeli zmagovati in bodo ugotovili, da se terorizem splača. To, kar se gre Amerika, ko se trudi, da bi jih čim manj pobila, ni nič drugega kot drezanje. Za vzor si je treba vzeti Ruse. Oni so Čečenijo zravnali s tlemi, pa skoraj nimajo težav s teroristi. Pa Kitajci so tudi nekaj takega naredili z muslimani. Vsi radi obtožujete Ameriko, da vsiljuje ljudem nekaj (coca colo npr...). A slučajno koga sili piti coca colo? A slučajno koga sili jesti v McDonaldsu? Nikogar. Ironija je celo v tem, da gre McDonaldsu v Ameriki zadnje čase dokaj slabo, drugje po svetu pa še vedno zelo dobro. To, da pa pri nas Mufti ne zna slovensko, pa pomeni, da nas Slovencev ČISTO NIČ NE SPOŠTUJE. Še največja bedarija pa je to, da se obtožuje podjetja, ki selijo proizvodnjo tja, kjer je poceni delovna sila. Tisti dokazujete, da o ekonomiji pojma nimate. Običajno so pa v teh podjetjih plače višje od povprečja v državi, pa življenjski stroški so tudi nižji, tako, da tamkajšnji ljudje kar dobro živijo. Hm, tale post sem prebral pa desetkrat, da sem ga butel razumel. Predvsem, da sem razumel, da je mogoče, da se nek tip, ki se nedvomno ima za hudega intelektualca, spiše kaj takega. To mi ni šlo, ostalo je bilo OK. S ščepcem astrologije v neastrološki temi bi rekli, da je Lucifer nekaj povezanega s Škorpijonom ali Plutonom, kar pomeni skrajni ekscerpt ideje in akcije: učinkovitost čez vse! Torej kar največ učinka na čim manjšem prostoru. In res, Luciferju je uspelo v enem samem postu našteti toliko nesmislov, napačnih pogledov, dezinformacij in budalosti, da je to težko verjeti. Kar pa je logična posledica pravila, ki pravi: Če hočeš videti, potem tudi vidiš! Kajti že to, da Rusi "skoraj nimajo težav s teroristi", je preprosto smešno in enostransko, kaj šele tahuda smešnica okoli muslimanov na Kitajskem, ko pa je znano dejstvo, da je na Kitajskem muslimanov več kot v večini od muslimanskih držav po svetu. (Dovolj daleč, da ne vemo in ne vidimo, če ne želimo videti, kajne? Kajti če bi videli, potem ne bi imeli argumenta PROTI, kar pa je tako sladko. - Biti proti, seveda.) Uspelo ti je torej, Lucifer, na glavo postaviti kar nekaj stvari. Čestitam! In pazi, pazi, RES od mene še nikoli v življenju nihče ni ZAHTEVAL, da pijem Coca-Colo! Prav res ne!! (Saj se da to narediti drugače, kajne?) Verjetno si čisto fejst fant, Lucifer, ne glede na to, da že običajno provociraš (še malo drugače kot pobratim ti, aakhut, predvsem pa BOLJ škodoželjno in destruktivno; aakhut je poln ironije, ti pa ne), ampak v TEM postu je samo ena stvar, ki ni neslana, in to je tvoja ikonca. Lepo se imej! In bogato se razpiši zdaj. Vrstico po vrstico - kot ponavadi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Pa še to. Španci se nam seveda smilijo. Normalno. Še posebej zato, ker so nastradali čisto običajni ljudje, tako kot mi. Ki hodijo na šiht, skrbijo za otroke, navijajo za svoj klub, kuhajo in perejo. Tako kot mi. A zakaj Španci? Iz zgoraj povedanega je tudi to jasno. Aznar je edini stal ob boku Bushu in Blairu, ki sta lagala in goljufala, da bi imela vojno (s katero bi si zagotovila "nafto forever"). V tej vojni je šlo rakom žvižgat murje Iračanov - ki pa se DOBRO spomnijo prejšnje vojne in tega, kaj so Američani počeli takrat. "Čista" vojna, če se dobro spomnimo, a ne? In kdo je sedaj najbolj prestrašen? Angleži, jasno. A še komu ni jasno, zakaj?? ***Bern, Bigm.. Ja, tole so v zadnjih dneh dojeli tudi spanci, vecinoma.. Drugi so pa se vedno strasno preseneceni nad rezultatom volitev.. kao - ja pa saj Aznar je bil the best.. Smo ravno vceraj imeli 'uro politike' tlele na faksu, nam je ena profesorica razlagala kako je blo v bistu ful v redu, ker je Spanija ekonomsko ful napredovala v tem casu, ceprav so sle vse druge evropske drzave dol.. da je za notranjo politiko bil super.. hja, na zunaj se je pa pac mal zmotil.. :xx!: :xx!: Ne mores verjet.... Aliana Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 Obtoževanje Američanov je tukaj popolnoma zgrešeno. To je tudi taktika teroristov. Izgovarjajo se na Ameriko, da bi naš civilizirani svet med sabo skregali, kajti v takem okolju jim gre bistveno lažje.Kaj bi po tvojem mnenju morali naresti Mi kot navadni državljani x!x Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 17. marec 2004 Prijavi Deli 17. marec 2004 tisti,ki jim podarjajo˝orožje, s katerimi tut trgujejo in s tem držijo tudi državni tihi kontakt, tiste je treba najprej dobit, ostalo je le interna in ali zunanja motnja´ za dosego političnih.... ciljev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 Bla bla bla... Ene flike zemlje v velikosti Slovenije jim ne privoščiš. Sram te je lahko. Arabci imajo toliko zemlje... Zemlja pri meji in meso pri kosti je najboljše, pravi en slovenski pregovor.A mene sram? Česa? Ker sem napisala tisto kar se je RES zgodilo. Podtikaš mi neke teorije zarot itd...In sram naj me bo??? Česa? Si se prelevil v obsojevalca? Tudi obsojanje kaže na to da imamo čustva, seveda ne ravno prav naravnana..... Ja, pa me je res sram ja....hmmmmm, ker ne privoščim ene flike zemlje...Jim daj pa svojo, če si tak altruist.Nikjer nisem zapisala, da jim ne privoščim, še kako jim privoščim in želim obema stranema mirno rešitev, da gredo tudi oni spat v miru in ne čakajo, kdo bo potrkal na vrata čez noč in jih odpeljal v neznano, jih pobil ali zadržal v taborišču za nekaj let. Palestinskim in Izraelskim materam, želim, da bi lahko v miru opazovale svoje otroke, ko odraščajo in se z njimi veselijo naslednjega dne. Ne pa, da jih ne spustijo na igrišče, ker lahko pade bomba.Srečala sem matere in otroke, razseljene po svetu, Palestince in Izraelce, ki imajo eno samo skupno željo, da se nasilje neha in da se vrnejo nazaj domov.In ker jim želim to, me je lahko sram. Prav zares! Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 Cosma, podpišem! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 18. marec 2004 Prijavi Deli 18. marec 2004 ...In kje si zanikal mojo trditev, kaj so Kitajci naredili z muslimani, ki so se upali nekaj upirati? Ne laži, da je na Kitajskem več muslimanov, kot v večini muslimanskih držav. Saj Kitajcev je res veliko, ampak tudi muslimanov je veliko.... Ljudje gledamo tudi TV, potopisne oddaje in podobno. Včasih samo tako mimogrede, tako kot jaz, ampak kaj pa vseeno ostane. Ne vem, ali je že mesec dni od tega, ko je bila na TV oddaja PRAV o muslimanih na Kitajskem. Niso bili samo omenjeni, oddaja je bila prav o njih. Cifer se ne spomnim, ker mi niso bile pomembne in mi še zdaj niso. Če bi jih vedel, bi ti postregel z njimi, tako pa se bo treba zanesti kar na tistega, ki je oddajo lansiral (tudi TV ima seveda odgovornega urednika). Lepo je bilo povedano, da si imeli muslimani na Kitajskem hude težave in da so nekako le preživeli, niso pa niti izkoreninjeni ne izbrisani ne iztrebljeni ali kakor bi se že temu v tvojem žargonu lahko reklo. Ravno nasprotno jih je zelo veliko (tudi Kitajska sam je velika, tako da je to relativno). Imajo svoje pravice, svoje časopise, celo jezik in vero seveda tudi. Tako TV. Zanika te torej ta oddaja in ne jaz. Jaz sem jo pač samo gledal. Kar je od tebe manj lepo, je enostranskost. Kitajska kao "urejuje problem muslijev" (to je moja parafraza tvojega izvajanja, ker se mi ne da iti gledat toliko nazaj; ker ni citat, se ne žri preveč). Kao muslimani so tudi njim napoto ali kaj?! Ali pa recimo "poglejte, saj tudi Kitajci ne marajo muslimanov!"Taista Kitajska je čisto enako neprijetna tudi do vseh drugih, ki SO muslimani ali pa NISO muslimani. In tisti trenutek, ko poveličuješ kitajski osnos do muslimanov, ki je v resnici čisto marginalen, sam najbolje dokazuješ svojo pristranskost. Kajti zanikaš kitajski odnos do Tibetancev, ki je trn v peti celemu svetu, kajti TISTO je šele nekaj!, prav tako kitajski odnos do vseh sosedov (kitajski horoskop (države) je recimo citiram v učbeniku o mundani/svetovni astrologi kot tipičen primer "zelo agresivnega soseda") in ti sosedi praviloma NISO muslimani, pa jih nimajo Kitajci nič raje, da ne govorimo seveda o odnosu do bratov Kitajcev na Tajvanu. Ki tudi niso muslimani. Eto, vidiš. Hvala za lepo strukturiran odgovor. Živijo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.