Mašinca 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 70 dag moke Sestavine za velik nizki pekač ki ga dobiš s pečico! 1 kocko kvasa1/2 dl mleka1/2 čajne žličke sladkorjapribližno 4 dl mlačne vodesol po okusu Mleko segrejemo, da je mlačno in v njem raztopimo sladkor,razdrobimo kvas in ga dodamo. Posodo pokrijemo, da začne kvas naraščati, nato ga dodamo moki in vodi in fino pregnetemo.Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem vsaj pol ure. Potem ga razvlečemo po naoljenem pekaču in obložimo s poljubnim nadevom, ter še enkrat vzhajamo. Če delaš na klasičen način potrebuješ še:1 kozarček pripravljene omake za pizzo,40 dag pizza šunke,25dag rezanih šampinjonov iz slanice,40 dag ribanega sira in nekaj oliv za povrhu. Velikokrat naredim tudi oblogo iz 6 vrst sira, spodaj pa je seveda omaka. Pripravljen pladenj s pizzo damo v segreto pečico 250 oC in pečemo 15 minut. Če želimo na pizzi še jajce, ga dodamo minuto pred koncem, da lepo zakrkne, vendar je rumenjak še vedno tekoč!Pa dober tek! Ej contesa, sm probala tvoj recept in je kull. Še mal prakse, pa bo superca. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 Tudi zame je Pomi za take zadeve zakon! Ruby72, tvoj pica - nora kombinacija, moram enkrat poskusit, še nisem niti videl na kakem jedilnem listu! Dodal bi še:Po mojem je kar razlika med italijanskimi omakami, kupljene v SLO ali v IT, od istega proizvajalca! Zato Pomi kupujem izključno v IT. Valfrutta, kupljena pri nas, pa se mi zdi tudi zanič. :xx!: Da ne rečem, kako je moka Barilla tip 00 cenejša od slovenskih mok in tudi boljša od marsikatere. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 Ej contesa, sm probala tvoj recept in je kull. Še mal prakse, pa bo superca. Mašinca me veseli, da ti je všeč! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 mmmm, jo mam zdele v spominu, gledal ,učil se, kak je Tamaras ustvarjala Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ej, sam tole so male picike a ne? Kr koruza pa tale sir sta ogrooomna! Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Kr koruza pa tale sir sta ogrooomna! Pri nas na Primorskem raste taka velika koruza in sir! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ma ja!!! Mona... Je reku un ko ga je un ta drug uprašu ka ma to, ko je lubenico vn prvleku, pa je un tapru reku da je ribez. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 wau jz bi tud tako pico... tamara se lohk kdaj povabim?se mi zdej tle sline cedijo v službi... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Kr koruza pa tale sir sta ogrooomna! Pri nas na Primorskem raste taka velika koruza in sir! potrjeno js sam primorske paradižnike čopam.... tle gor khm not v notranjskem majo vse take zadeve nekam boge.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 tamara se lohk kdaj povabim?Ni blema! Kadarkoli! Piši, kliči, pa se bova vse zmenile. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 30. avgust 2004 Prijavi Deli 30. avgust 2004 JA FUL DOBR. ENKRAT SE BOMO PA RES ZMENLI... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
monka 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 No... jaz pa bi rada izvedela neko dobro omako za pico. Spomnim se, da je moja teta omako kuhala in zelo dolgo pripravljala, vendar z njo nimam več nobenega stika. Moja mama pa na pico daje vedno samo kečap, kar se meni osebno zdi ogabno (sovražim ga). Zato bi rada vedela, če ima kdo od vas kakšo dobro idejo za omako (nočem je kupiti pripravljene, saj raje kuham). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
snežinka 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 Potem pa je najbolje, da spasiraš par paradižnikov, jih malce posoliš....in to je to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 Sem vidla tole temo, jest pa totalni Pica navdušenec....tole spodaj je recept, ki sem ga napisala za moje kolege/kolegice, ki so potem ko so probali pico, hotli recept! Pica od Apolonije TESTO Sestavine: 1 kg moke (valda bele, smo probal z ajdovo, pa je u iber zanič, haha) 1 digo kvas (suhi kvas, dobiš ga pri začimbah al pa pr pecilnem prašku) sol (jest testa ne solim veliko, ampak ene dva ščepca bosta ok) sladkor (pol čajne žličke – da vzpodbudi kvas) olje (jest dam jušno žlico olivnega olja ker ima boljši okus) vroča voda ( cc. 2,5 dcl vroče vode, potem pa dodaš še en mal če jo je premal, ko mesiš testo) Kako pa to skup zmešaš: v večjo posodo streseš moko, mal manj ko eno kilo, ostalo potem po potrebi dodaš če se bo testo packalo, vsuješ noter digo kvas, sol in sladkor in olje. Najlaži je vse to miksat z mikserjem (pa ne za stepat smetano ampak z nastavkom za testo). Skratka vse tele zadeve zmešaš in dodajaš vročo vodo tako da nastaja testo. Testo mora bit gladko (kot dojenčkova ritka) ko so vse sestavine vmešane. Testo pustiš počivati v enem mirnem kotu tacajt k ribaš sir. GOR NAPACKAN:Sestavine : 20 dkg prešane šunke pol kg jošta (pa ne z poprom al pa z manj maščobe) 1 velika konzerva pelatov al pa dve majhni – Valfruta je zakon sol Jošta naribaš na tadebel ribežn. Pelate - cele kose vzameš iz konzerve in jih v eni posodi zmiksaš in po okusu dodaš sol. Kar je tekočine iz konzerve jo dej nekam posebej, ker pride fajn na spečeno pico. Šunka je pa šunka. V protvanj namažeš malo olja, ne pretiravi ker če ne se olje zažge in je tut testo zažgano spodi in to ni kul.Testo lahko ali razvaljaš in položiš v protvanj al pa ga na roke raztegneš po protvanju. Kok testa dat gor je odvisno od velikosti protvanja, to testo je za dva srednja protvanja. Na testo namažeš zmiksane pelate, potem vzameš rezine šunke in jih natrgane (vzameš v roke in si mal nasilen do šunke, haha) razdeliš po testu, gor posuješ nariban sir, spet, ne pretiravat, ker če je preveč je nasitno. Tako, zadeva zgelda na prvi poged kar kul a ne?Tole zadevo pečeš v ogreti pečici (poglej kok je največja temperatura), cc 10 minut najprej pečeš od uspodi (če ma pečica to funkcijo) potem pa še z ventilatorjem cc 7 minut, pol pa pogledaš kako kej zgleda, sir ne sme bit zažgan, haha testo pa zlato rumeno (kukr pravjo kuharji). DODATKI: Česnova »omaka« - nasekljaš česen na drobno in dodaš mešanico olivnega in navadnega olja – z oljem ne pretiravi, tolko da je česen v olju in da glih ne plava v njem.Kisla smetana – je kisla smetana – ljubljanske mlekarne, una od merkatorja je bljak.Olive – itakKuruza – oddelek konzerv – koruzni vršički v slaniciOmaka od pelatov – tisto kar ti je prej ostalo od ocejenih pelatov Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 Ti, kolk kil josta, Apolonija? .... seveda, zato tud pogledam ne v temo pica :o|o: ... ker nam ne dela pecica oz. si je ne upamo uporabljat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 Porkaš... pol kile jošta...POL!!!!! Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 pizza?..................bljak 666 zlomkou...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 Apolonija super napisano!!!drugač pa nisem ljubitelj pizze, no ja, kraško recimoin najljubši dodatek: bučke Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 pizza?..................bljak 666 zlomkou...tralalaBrez vina je zanič, otroci pa pri nas vina ne pijejo :xx!: Ni čudno, da je vse bolehno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 Apolonija super napisano!!!drugač pa nisem ljubitelj pizze, no ja, kraško recimoin najljubši dodatek: bučkeHvala! Drgač pa tut z rukolo ni slaba, mnjama... Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 če pa picopeku padejo gor še artičoke in kapre, tud ni greh...Apolonija odlično napisan recept Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. september 2004 Prijavi Deli 28. september 2004 pizza?..................bljak 666 zlomkou...tralalaJaz pa cist shizim na pico.Najrajs imam margarito s kaprami in olivami in z blazno dozo origana.Sicer pa maram jih se ful - ne maram da je gor prevec zelenjave, bodisi iz konzerve, al pa kaksne kiselkaste gobe, gob sploh ne maram na pici.vsec so mi morski sadezi, a v redkih picerijah... tudi s kaksnim prsutom mi je kul, sam pol sewm ful zejna vedno, ne maram pa gor kaksnih klobas in podobnega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.