Skoči na vsebino

Pica


Recommended Posts

70 dag moke          Sestavine za velik nizki pekač ki ga dobiš s pečico! x:Dx

1 kocko kvasa

1/2 dl mleka

1/2 čajne žličke sladkorja

približno 4 dl mlačne vode

sol po okusu

 

Mleko segrejemo, da je mlačno in v njem raztopimo sladkor,razdrobimo kvas in ga dodamo. Posodo pokrijemo, da začne kvas naraščati, nato ga dodamo moki in vodi in fino pregnetemo.Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem vsaj pol ure. Potem ga razvlečemo po naoljenem pekaču in obložimo s poljubnim nadevom, ter še enkrat vzhajamo. Če delaš na klasičen način potrebuješ še:1 kozarček pripravljene omake za pizzo,40 dag pizza šunke,25dag rezanih šampinjonov iz slanice,40 dag ribanega sira in nekaj oliv za povrhu. Velikokrat naredim tudi oblogo iz 6 vrst sira, spodaj pa je seveda omaka.

 

Pripravljen pladenj s pizzo damo v segreto pečico 250 oC in pečemo 15 minut. Če želimo na pizzi še jajce, ga dodamo minuto pred koncem, da lepo zakrkne, vendar je rumenjak še vedno tekoč!

Pa dober tek! x:px

Ej contesa, sm probala tvoj recept in je kull. :palec: Še mal prakse, pa bo superca. x8Dx

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
Tudi zame je Pomi za take zadeve zakon! x;)x  x;)x

Ruby72, tvoj pica - nora kombinacija, moram enkrat poskusit, še nisem niti videl na kakem jedilnem listu! :palec: x^x

Dodal bi še:

Po mojem je kar razlika med italijanskimi omakami, kupljene v SLO ali v IT, od istega proizvajalca! Zato Pomi kupujem izključno v IT. Valfrutta, kupljena pri nas, pa se mi zdi tudi zanič. :xx!: Da ne rečem, kako je moka Barilla tip 00 cenejša od slovenskih mok in tudi boljša od marsikatere.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ej contesa, sm probala tvoj recept in je kull.  :palec: Še mal prakse, pa bo superca.  x8Dx

Mašinca me veseli, da ti je všeč! :palec: x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 months later...
Ej, sam tole so male picike a ne? Kr koruza pa tale sir sta ogrooomna! x:px

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma ja!!! Mona... x:Dx x:Dx x:Dx

 

Je reku un ko ga je un ta drug uprašu ka ma to, ko je lubenico vn prvleku, pa je un tapru reku da je ribez.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kr koruza pa tale sir sta ogrooomna! x:px

x:Dx x:Dx x:Dx Pri nas na Primorskem raste taka velika koruza in sir! x:Dx x:o)x x;)x

potrjeno :D js sam primorske paradižnike čopam.... tle gor khm not v notranjskem majo vse take zadeve nekam boge....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 5 weeks later...

No... jaz pa bi rada izvedela neko dobro omako za pico. Spomnim se, da je moja teta omako kuhala in zelo dolgo pripravljala, vendar z njo nimam več nobenega stika. Moja mama pa na pico daje vedno samo kečap, kar se meni osebno zdi ogabno (sovražim ga). Zato bi rada vedela, če ima kdo od vas kakšo dobro idejo za omako (nočem je kupiti pripravljene, saj raje kuham).

 

 

 

xsmx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem vidla tole temo, jest pa totalni Pica navdušenec....tole spodaj je recept, ki sem ga napisala za moje kolege/kolegice, ki so potem ko so probali pico, hotli recept!

 

 

Pica od Apolonije

 

TESTO

 

Sestavine: 1 kg moke (valda bele, smo probal z ajdovo, pa je u iber zanič, haha)

1 digo kvas (suhi kvas, dobiš ga pri začimbah al pa pr pecilnem prašku)

sol (jest testa ne solim veliko, ampak ene dva ščepca bosta ok)

sladkor (pol čajne žličke – da vzpodbudi kvas)

olje (jest dam jušno žlico olivnega olja ker ima boljši okus)

vroča voda ( cc. 2,5 dcl vroče vode, potem pa dodaš še en mal če jo je premal, ko mesiš testo)

 

Kako pa to skup zmešaš: v večjo posodo streseš moko, mal manj ko eno kilo, ostalo potem po potrebi dodaš če se bo testo packalo, vsuješ noter digo kvas, sol in sladkor in olje. Najlaži je vse to miksat z mikserjem (pa ne za stepat smetano ampak z nastavkom za testo). Skratka vse tele zadeve zmešaš in dodajaš vročo vodo tako da nastaja testo. Testo mora bit gladko (kot dojenčkova ritka) ko so vse sestavine vmešane. Testo pustiš počivati v enem mirnem kotu tacajt k ribaš sir.

 

GOR NAPACKAN:

Sestavine : 20 dkg prešane šunke

pol kg jošta (pa ne z poprom al pa z manj maščobe)

1 velika konzerva pelatov al pa dve majhni – Valfruta je zakon

sol

Jošta naribaš na tadebel ribežn. Pelate - cele kose vzameš iz konzerve in jih v eni posodi zmiksaš in po okusu dodaš sol. Kar je tekočine iz konzerve jo dej nekam posebej, ker pride fajn na spečeno pico.

Šunka je pa šunka.

 

V protvanj namažeš malo olja, ne pretiravi ker če ne se olje zažge in je tut testo zažgano spodi in to ni kul.

Testo lahko ali razvaljaš in položiš v protvanj al pa ga na roke raztegneš po protvanju. Kok testa dat gor je odvisno od velikosti protvanja, to testo je za dva srednja protvanja.

 

Na testo namažeš zmiksane pelate, potem vzameš rezine šunke in jih natrgane (vzameš v roke in si mal nasilen do šunke, haha) razdeliš po testu, gor posuješ nariban sir, spet, ne pretiravat, ker če je preveč je nasitno.

Tako, zadeva zgelda na prvi poged kar kul a ne?

Tole zadevo pečeš v ogreti pečici (poglej kok je največja temperatura), cc 10 minut najprej pečeš od uspodi (če ma pečica to funkcijo) potem pa še z ventilatorjem cc 7 minut, pol pa pogledaš kako kej zgleda, sir ne sme bit zažgan, haha testo pa zlato rumeno (kukr pravjo kuharji).

 

DODATKI:

 

Česnova »omaka« - nasekljaš česen na drobno in dodaš mešanico olivnega in navadnega olja – z oljem ne pretiravi, tolko da je česen v olju in da glih ne plava v njem.

Kisla smetana – je kisla smetana – ljubljanske mlekarne, una od merkatorja je bljak.

Olive – itak

Kuruza – oddelek konzerv – koruzni vršički v slanici

Omaka od pelatov – tisto kar ti je prej ostalo od ocejenih pelatov

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:px x:Dx x:Dx

Ti, kolk kil josta, Apolonija? x:o)x x:Dx x:Dx x:px

 

.... seveda, zato tud pogledam ne v temo pica :o|o: ... ker nam ne dela pecica oz. si je ne upamo uporabljat. x:o)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
:vragec:

 

pizza?..................bljak

 

666 zlomkou...tralala

Brez vina je zanič, otroci pa pri nas vina ne pijejo :xx!:

Ni čudno, da je vse bolehno :C:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Apolonija super napisano!!!

drugač pa nisem ljubitelj pizze, no ja, kraško recimo

in najljubši dodatek: bučke

Hvala!

 

Drgač pa tut z rukolo ni slaba, mnjama... x:px

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

pizza?..................bljak

 

666 zlomkou...tralala

Jaz pa cist shizim na pico.

Najrajs imam margarito s kaprami in olivami in z blazno dozo origana.

Sicer pa maram jih se ful - ne maram da je gor prevec zelenjave, bodisi iz konzerve, al pa kaksne kiselkaste gobe, gob sploh ne maram na pici.

vsec so mi morski sadezi, a v redkih picerijah... tudi s kaksnim prsutom mi je kul, sam pol sewm ful zejna vedno, ne maram pa gor kaksnih klobas in podobnega.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...