nace 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 quote: teja pravi: 1. Kaj pomeni, če sanjaš mrtvo osebo, da je oživela. Primer moja tašča je umrla konec januarja. Enkrat sem sanjala, da je bila mrtva v bolnici že tri mesece in je (čudežno) oživela, bila na stopnji otroka in potrebovala pomoč. Umrla je za rakom. Z njo nisem imela kakšnih posebnih stikov. LE ko je bila že na koncu sem skrbela zanjo, kuhala, nosila iz trgovine in hodila v bolnišnico pretežno jaz. Z možem nista imela vsega razčiščeno in ima on sedaj še vedno ful težave, ker so prisotne druge energije (njen duh, ki se je ujel, mislim v tem svetu). Se dogajajo "nenavadne " stvari. Sem spet sanjala, da je bila že mrtva in se je "zbudila". KAj to pomeni?2.Spet sem sanjala, da so me okradli. Sem pa tatove in denar našla. Spet je šlo za neprevidnost. Tatove pa poznam. Kaj je to?Teja, midva sva o tem že, kajne.Morda čisto na kratko:Pogovarjati se ti splača z možem o tej ženski, ki je očitno živela mimo vaju - a čustva so bila močna.Včasih niso pokazali, da imaš nekoga rad, ampak "naj bi se samo po sebi videlo".Seveda, pravijo, psihiatri, se nič ne vidi - če ne poveš, drugi ne ve.Potem pa tekmujejo za isto energijo.Eden reče eno besedo, drugi pa zgradi na tej besedi ali stavku svojo trdnjavo zavračanja ali samosvoje poti. Ampak v sebi čutiš, da ima tisti človek dušo in v njem čutiš toplino.Torej - to se zdaj razčiščuje.Tvoj mož si bo priznal, da je bil na njo bolj navezan, kot si je doslej priznal.Včasih so priporočali, da vprašaš: Duša, kaj želiš?Ko so se dogajale nenavadne stvari, v katerih slutiš, da ima "prste vmes" duša umrlega.Ob tem vprašanju in sredi dogajanja v sebi čutiš nek odgovor. Verni ljudje dajo npr. za mašo. Kdo lahko začuti, da mu mora nekaj oprostiti. Ipd. Ti, ki si sanjala, da je oživela, pa si tukaj v pomoč.Tej duši, da se osvobodi - pa recimo, da gre potem enkrat v novo inkarnacijo ali v svoja nebesa ali kamorkoli. Neka energija ostane, saj ko živimo, vibriramo in to se nekam shrani (saj je na računalniškem disku podobno). To, da ti je oživela v sanjah, pomeni, da jo "prineseš" v pogovor do moža, potem pa bo nazaj odšla.In prav možno je, da je bila malo prevelika navezanost, ki pa je bila prikrita. V smislu: Mož reče ženi: pomij posodo. Ona reče: Ne bom. Ko boš ti rekel, že ne.Potem je ne pomije.Razlaga: ravna se - sledi njegovemu ukazu, četudi nasprotno, s kontriranjem. Zares "po svoje" dela takrat, ko niti ne nasprotuje niti ne uboga, ampak naredi, ko želi in če želi. Sama.Tako da "hladni odnosi" še ne izključujejo (pre)velike navezanosti. 2. Tudi o teh sanjah sva v chatu.Energijo daješ, potem pa ti je "žal" in se zapreš.Moj nasvet je: prostovoljno se odloči, da daješ in določi si, do katere meje.Potem pa tudi vzemi, prosi, kar želiš. Saj se zavedaš, da daješ in smeš tudi zahtevati.Poskusi torej na tako preprost način.Torej, namesto, da rečeš: oh, že spet so mi spili energijo.Si reči: zdaj sem na vrsti jaz: potrebujem to in to. Dobila bom na tak ali drugačen način.Saj veš: poskusiš z besedo. Če ne uspeš, človeka pelješ v situacijo, da se samo zgodi, da dobiš, kar želiš. Ali pa obiščeš drugega človeka, kjer lahko dobiš... Vedno se najde način. Ti le paziš, da so odnosi - po tvoji duši - čisti. Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 Marsa pravi: NACE - morda bi ti kar sama zastavila eno vprasanje, bolj tako splosno, recimo kot nekaksno iztocnico za jutrisnje Klepetanje.. Kaj pomeni, ce sanjas prostore, pa tudi predele mesta oz. kraje, okolja, pa se ti zdi, da si najbrz tam ze bil? In kaj pa pomeni, ce ponavljajoce sanjas prostore, ki so morda kdaj na tistem obmocju BILI?Veckrat sanjam ene in iste hise, ulice, preddverja... in je to nekako okoli Tromostovja... obstajajo celo podzemni hodniki - tam si imam jaz veckrat v sanjah nekako opraviti... Gre pa za to, da je zdaj (oz. v resnici) cisto drugace tam... a vedno nekako VEM, da je to tisti okolis - le da je morda kaksno stoletje ali vec prej?... Skratka - ogromnokrat sanjam poti, ulice, dovoze do his, preddverja, pa notranjosti, kletne prostore, pa sobane, ljudi, in razne celo avditorije,... Pa ponavljajo se nenehno te sanje in tudi gre velikokrat za iste prostore.... Najbolj konstantno ponavljajoci pa so ti okoli Tromostovja in tisti "izza" Smarne gore... veckrat sem sanjala nekako onstran Smarne gore, pa je bilo vse cisto drugace, a nekako cudno znano in blizu...Da se zgubim nekako, potem iscem v zelenju pot, pridem onstran, ful lepo in cisto drugace - cisto drug cas in prostor... Ampak Smarna gora je se vedno tu, za mano - le da je ONSTRAN vse drugace nekako, a domace, cisto pravo... kaj jaz vem... Ali ima vse skupaj to sploh kaksno zvezo? Marsa Joj, Marsa, na chatu si izvisela s svojim vprašanjem, tukajle tudi prideš na vrsto zadnja. Boš pa sedaj prva od spodaj gor... Marsa, sanjaš le o sebi.Podzemni hodniki so v tvoji podzavesti. Sanjaš v bistvu svoje možgane.In očitno je, da v vsakdanjem življenju ne moreš slediti samo volji in iščeš ovinke, bližnjice ipd.Saj je razumljivo.če bi hotela imeti ubogljive ljudi, bi jih morala zaposliti in jim dajati plačo. POtem bi bile sanje drugačne.Tako pa iščeš poti, ki tam nekje so, da hodiš po obvozih proti uresničitvi svoje zamisli in proti cilju. Jaz sanjam podzemne hodnike tedaj, kadar mi nekdo stoji na poti in mi "nekaj ne dovoli" ali pa se pretirano zanima, kam grem, zakaj in kaj bom tam... Še posebej je to moteče, ko deluješ po notranjih porivih - ko te nekaj žene, pa šele na koncu ugotoviš, kaj boš s tem pridobil-a, nekdo pa hoče vedeti, da veš vnaprej in mu daješ odgovore. Morda ti čisto malo manjka premišljene igre, ko drugim v logičnem zaporedju daješ navodila. Glede na to, da tisto: kakor stvari stečejo, ali kar čutim v sebi - nadvsem dobro obvladaš v delovanju.Morda boš postajala nekoliko bolj strateška. Strategija, do česa priti in s katerimi ljudmi.Da boš upoštevala tudi njihovo plat, to si že dovolj vadila, da je samoumevno. Lahko vidiš npr. Tromostovje ali Šmarno goro energijsko, lahko tudi energije in postavitve iz preteklosti. Vendar ni pomen v tem.Vedeti moraš, da sanje prikličejo fizične podobe zato, da izpeljejo svoje procese. Šmarna gora ti v tem primeru kaže zunanji, vidni svet,in tvoj notranji svet, ki je "tako drugačen, pa vendar resničen".Eno se potem zrcali v drugega in obratno. Prednja stran je tista, kar kažeš navzven, slika, v končnem izgledu, zadnja stran pa dogajanje v tvoji duši. Tam, verjemi, te nihče ne nadzira in ne vpliva, tam si čisto sama - z mislimi premikaš energije sem in tja, kolikor želiš. Ko jih postaviš na to stran, pa je slika na platnu, potem pa bo enim všeč, drugim pa ne.Ampak zadnji del ostaja, tam se le energije pretakajo.Tako čutimo prevajanje možganskih impulzov, ko se ene skupine celic naelektrijo, druge razeletrijo, energije teče...Proizvede misli in predstave, ki so osnova za to, kar bomo potem počeli, doživeli, ali razčiščevali s preteklostjo. Torej: manjka ti ravnih smeri, nekje moraš iti bolj premočrtno. Zdaj sem se domislil, da imajo tvoje sanje neko rdečo nit:iz mladostne konfuznosti te pripravljajo na to, da boš na nekem področju vse pomembnejša, nekje drugje pa bo ostalo tako, kot je bilo. Mislim, da se razumeva.Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 Hvala Nace!Praviš, da so te sanje seksualne, ali jih samo jaz hočem tako razumeti? Res, težave imam, ker v sebi ne znam postaviti mej med žensko in moško energijo. Čeprav zadnjega odsatvka pa ne razumem...Nace, zadnje dni izrazito nekaj sanjam in ko se zbudim, imam grozljiv občutek, ampak mi ni dano spomniti se sanj. Ponavadi me potem tišči v prsih.Zanimivo!lpCAt Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 Nace!Hvala za razlago, pa naj tole izkoristim se, da se ti zahvalim za tvojo interpretacijo sanj v torek v Klepetalnici.Hotela sem narediti malo rezimeja, pa sem preprosto bila prevec sesuta vceraj. Tele sanje, ki sem podala.... predvsem sem jih zato, ker se mi je zdelo, da imajo neko simboliko, pa da se bomo "imeli o cem pogovarjat", ce recimo ne bi bilo veliko udelezencev ali pa, ce se ravno tistega jutra svojih sanj ne bi spomnili. Sicer pa so to sanje, ki jih ze lep cas nisem sanjala - zanimalo me je samo tako, bolj splosno, ker je slo res tolikokrat za te (iste) prostore.Celo sem brskala nekaj po starih knjigah in razglednicah, da bi nasla fotke tega obmocja za kaksno stoletje nazaj.Zanimivo je npr. tudi (ne v sanjah), ko sem tam, ko smo ziveli za zeleznico, vedno rekla, da moram it cez "tisto gmajno" - ki je jasno tam ni - je petrol, zeleznica in hise...No, a zvedela sem enkrat potem, da je tam DEJANSKO BILA gmajna - ves tisti predel.... hmmm..Zato... Sem mislila, da blodim kje po preteklosti... morda tudi svoji... (ker se tudi spomnim tramvaja).. Seveda pa tvoja interpretacija v samem jedru drzi...Ravno zato sem podala to rdeco nit sanj - ker se mi je zdela taksna neka simbolika.... Hotela sem pravzaprav reci tudi to, da zadnje case opazam, da se mi sanjajo nekako samo "brezvezne" stvari - kot tisto, kaj sem imela obleceno, kot - nekje hodim (in kaj je to takega;) ipd. S tem mislim, da ugotavljam, da me npr. nikoli ne tlaci mora, ne sanjam stisk, ne bezim, ne custvujem mocno (kot je nekdo, ne spomnim se kdo, odprl temo Custvene sanje ali nekaj takega - tega se spomnim vcasih, kako sem prav cutila recimo zalost ali kaj takega, tudi ce je slo za brezvezne stvari).... Nekako samo SEM.... Nekako sem, opazujem, zraven dogajam... pravzaprav nic posebnega ne obcutim itd....Pravzaprav imam precej brezskrbne sanje.....Ko takole razmisljas, precej zves o sebi (in o drugih, seveda, sploh o stvareh)... Se ene zanimive sanje, ki so se tudi ponavljale, Nace (to sem sanjala, kaj pa vem, pred kaksnim desetletjem ali malo vec, zelo ponavljajoce):sedim na vrhu nase stolpnice, sredi centra LJ, na eni strani gledam dol in je vse tako kot je (ulica, parkirani avtomobili, hise nasproti etc...), a na drugi strani - bingljam z nogami v vodo, ki je tako globoka, da jaz kot da s pomola bingljam noge dol v vodo. Voda je -zanimivo - vedno bila "oblike" kot morje, razsezno, ogromne kolicine, a ne razburkana kot morje, tudi nic skal in takega, ampak barve kot nekako v bazenu... Zivoturkiznomodra... in cista - kot barvno steklo.To sem zelo velikokrat sanjala - nas blok in ful ene vode...Enkrat pa me je v enih od teh sanj na drugi strani oddaljeno z odmevom klical frend, Rak, ki ga dolgo nisem videla, in za katerega se je kasneje izkazalo, da je dolgo bil v neki psihiatricni ustanovi. A v sanjah me ni klical grozljivo ali recimo obupano...... samo nekako njegov glas je prisel do mene... Ko pa sem bila majhna, sem veckrat sanjala, kako ne morem zbezati in da me lovi kdo (enkrat sem v sanjah -jaz sama- celo nekoga zabodla z nozem, ker me je lovil in nisem mogla teci in potem je bil vse blizje in potem se je v moji roki nenadoma pojavil noz...)... Veckrat sem v teh sanjah imela na nogah tezke kotalke, da nisem mogla bezati in treba je bilo bezati po stopnicah..No, za te sanje pa se je kasneje -zal - izkazalo, da so bile slutnje majhne puncke - v zvezi z grdimi ljudmi, ki obstajajo, in za katere ji je bilo usojeno, da se bodo znasli na njeni poti... Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 quote: Cat pravi: Hvala Nace!Praviš, da so te sanje seksualne, ali jih samo jaz hočem tako razumeti? Res, težave imam, ker v sebi ne znam postaviti mej med žensko in moško energijo. Čeprav zadnjega odsatvka pa ne razumem...Nace, zadnje dni izrazito nekaj sanjam in ko se zbudim, imam grozljiv občutek, ampak mi ni dano spomniti se sanj. Ponavadi me potem tišči v prsih.Zanimivo!lpCAtZanimivo, Cat.No, jaz ne trdim, da so te sanje seksualne, temveč opisujejo izmenjavo energije. To, kar daješ ti ven. Prav hecno je, kako izločanje blata povezujemo z umazanijo. Evolucijsko smo z njim zaznamovali, kje je naš teritorij. Navadno je tako, da človeku lastno blato ne smrdi. Smo pa navajeni odzivov - uf, ****, fuj.Tako kot z vsemi stvarmi v življenju je tudi z izločki treba na nek način modro ravnati.Torej tvoje sanje opisujejo tisto, kar ti daješ v svet, svet, KI GA ZAZNAMUJEŠ S SVOJO ENERGIJO.V zadnjem odstavku o dveh minutah sem ti želel tole povedati:vzemi si dve minuti, predno poskočiš, predno odreagiraš.Potem boš delala tako, "kot da sama hočeš tisto," kar tako in tako moraš narediti.Domneval sem pač, da se vse preveč ravnaš po okolici, ko pa pokažeš "svojo barvo", se moraš s to isto okolico boriti.Potem rada odstopiš od svoje poti ali pa si je niti ne upaš predstavljati.In veš kaj:ima me, da bi ti napisal:ko se zbudiš, tiste sanje tik pred, ti govorijo o človeku, ki ti ne pusti biti taka, kot si v RESNICI.Tole je zdajle malce delikatno.Kajti zavestno tega "ne smeš vedeti".Glede na predstave o svetu in bližnjih. Ki so seveda sami angelčki.Ali morda starši in je ta podoba zasidrana v tebi. Lahko narediš tole:Vzemi si čas enkrat sredi dneva in "pojdi spat".Navadno se zbudimo najkasneje čez dve uri, lahko tudi čez tri ali štiri.No, tiste sanje SI BOŠ ZAPOMNILA.Pa ne me zdaj spraševati zakaj.Lahko, no, ampak potem bo spet dolgo pismo...))) Saj veš, da sem zelo zelo vesel odzivov, pa radovednosti ravno tako. )))) Torej:GRE ZA TVOJO VLOGO V SVETU, V KATEREM ŽIVIŠ.Lahko daš temu svetu še večji pečat, lahko pa si "skromna" in s tem umreš.Da si sposodim stavek iz neke knjige:Na nagrobniku je pisalo:umrl star 30 let, pokopan, ko je imel 70 let.Tako je to, Cat, lahko živiš del dneva svoje življenje, ali pa si le odsev življenja drugih (saj poznaš tisto: pometajo s tabo)Pa da ne boš zdaj huda. Nikar! To, kar pišem, je v primerjavi s tistim, kar zmoreš.Lahko je to več kot pri tvojih frendicah, hočem reči, da si že zdaj morda čisto samostojna - ampak lahko še več narediš za svojo pot in daš večji pečat ljudem, ki jih na poti tako ali drugače srečuješ. Kopalnico si očistila - zdaj je čas, da narediš kupček.Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 Joj, Marsa, tole pa res ni presenetljivo, kar opisuješ.Gre za zaznavanje iz druge dimenzije.Ampak ne pozabi:Sanje si priličejo simboliko, ki jim pomaga pospravljati po podstrešju. Jaz sem predvčerajšnjim bral eno pravljico o miški, ki je iskala prijatelja.Potem sem zaspal.Zjutraj se zbudim, doživljam svoje sanje in opazujem, kako se prelivajo: sanjal sem ljudi, osebe so se prelile v živali. Ena žival sem bil jaz, kajpak. Potem pa so se tudi te živali preoblikovale v junake iz pravljice in seveda, zadnja žival, ki sem jo še videl, je bila miška. Ampak vsebina sanj je bila enaka v vseh treh prehodih. Hočem reči, da je tvoja razlaga zanimiva, o tem nisem hotel pisati, ker tako in tako sama še predobro veš.Sam namen in pomen sanj, zakaj ta simbolika, pa je v tem skrito. Lahko bi sanjala o čemerkoli za iste procese, le vsebina dogajanja bi bila podobna.In tako ti povem, da tisti hodniki in poti označujejo tvoj življenjski stil.Kako pristopaš k stvarem. Pa seveda, vidiš dva svetova - kakšna riba pa bi bila, če ne bi bilo temu tako. Tisto iz otroštva si po mojem čutila preko staršev. Kajti "taki ljudje" so vedno bili in vedno bodo. Tele "brezvezne stvari" kot so obleka - pa niso - po mojem tako brezvezne.S stališča duše že morda, s starlišča imidža, vtisa in na tej podlagi POTI, PO KATERI NEKAJ DOBIŠ OD DRUGEGA ČLOVEKA - pa ne. Pojdi v banko prosit za kredit v dragem kostimu ali v kavbojkah. Pa boš videla, do katere vsote boš prišla in kako hitro ga boš uredila - pri istih dejavnikih premoženja, kredibilnosti, zaupanja itd. Veš, Marsa, takoj, ko imaš opravka z ljudmi, je obleka zelo pomembna. Za druge bolj kot za tistega, ki jo nosi - hočem reči za reakcije drugih ljudi. Lahko razmišljaš v tej smeri, kako se, če se, tvoj imidž navzven spreminja - medtem ko se očitno spreminjaš tudi sama oz. zoriš in hodiš skozi življenje.Torej, Marsa, kar si ti povedala, meni pač ni treba pisati )).Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 Ma, jasno Nace!!Prav si domneval! To so moji boji zdaj. Razumem!Res je, gre za mojo vlogo zdaj in trenutno je tako, kot si napisal, hehe, nisem prav nič jezna....Bom čimprej poskušala stestirati tvoj nasvet!Porkašpinčič, sej bom še spregledala, hehe http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifCAt Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. oktober 2002 Prijavi Deli 10. oktober 2002 Nace - hvala za se tale reply.Nisem hotela biti prepametna ali kaj (pa vse sama ze vedeti pa to)...Samo to je ta moja nekaksna "natancnost"... No, ko sem morda v zacetku bila ze povrsna... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_blush.gifSaj pravim - za tiste ponavljajoce sanje sem ze veckrat hotela te vprasat, pa je bilo vedno nekako mimo, pa se - kaj cem s temi starimi stosi, ko pa je ful novih sanj... No, potem pa sem pac podala to...Moje tiste razlage pa so tudi zato, da si vse skupaj lahko se bolje predstavljas - saj "operiras" samo s simboli - za interpretacijo sanj pa je fino vedeti tudi vsaj delce iz sprasevalcevega osebnega zivljenja... I n dogajanja v njem. Tako nekako. Izrednega pomena za interpreta (tako sanj kot astroloskih polozajev ipd..) pa je feedback, povratna informacija, ki jo dobi s strani sprasujocega oz. obravnavanega. (Tudi) zato potem vedno pokomentiram. "Cisto iskreno in brez obotavljanja",http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif, Nace, pa ti povem, da sem imela v zivljenju dosti opraviti s temi in onimi napovedovalci, divinisti, prerokovalci, astrologi, razlagalci sanj... itd itd itd.... In prav zares, vsaj kar se tice podrocja Sanj, taksnega znalca in taksnih interpretacij, kot jih ti tule "proizvajas", se nisem srecala in ne zasledila.Resno mislim.... Saj poznamo lahko to nekaksno simboliko, pa tudi intuicijo uporabimo, pa ze nekako prodremo v vse... - saj sem se sama kdaj razlozila kaksne sanje, tudi na liniji...A to, kar ti tule "izvajas", Nace.... To je RES ZLATA vredno.. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gif Da ne govorim o dusevnih uzitkih, ko se lahko sprehajamo in peljemo vsi po teh tvojih valovih interpretacij. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_cool.gif Kaksna sreca, da te imamo! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shy.gif Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 11. oktober 2002 Prijavi Deli 11. oktober 2002 Marsa, hvala za tvoj komentar in vse, kar je v njem napisano. Meni se zdi velika vrednost izmejati sporočila v nekakem dialogu in se mi zdi prenos zaključen šele, ko vlada nekako strinjanje, da je to to.Tvoje sanje izpred desetletja in tiste, ki se ponavljajo - malce si res namignila, da si jih zapisala kot izziv.Kljub temu pa menim, da ostanejo žive v spominu, dokler "imajo opaviti neko delo". Tudi ti, čeprav si zelo široka osebnost, si rada zatiskaš oči pred enimi platmi. Tudi jaz. Vendar jaz običajno ne pred istimi kot ti )) Torej - če se v nekem obdobju še posebno dobro spominjaš nekih sanje od nevemkdaj, lahko tudi simboliko uporabiš za tisti trenutek, ko se jih spomniš. MOrda bi le sanje, ki imajo praktično posledico, npr. sanjala si hišo, zdaj pa deset let živiš v njej - lahko imele asociativni pomen - pomisliš, kako je fajn v hiši in spomniš se tistih sanj... Take sanje, ki so na videz "brezvezne" ali kar tako - "nek film", pa ti govorijo vsakič, ko se jih živo spomniš.Da razmisliš, kaj pa ti lahko povedo v tem času. Ponavljajo se, dokler tistega ne razrešiš.Pogosto gre za kak dogodek iz otroštva, ki se ni odvijal v sodelovanju z otrokom, ampak nasproti njega. Pri tebi pa se mi zdi, da kljub vsemu, te sanje silijo, da sprejmeš vedno pomembnejšo in pomembnejšo vlogo. Doslej si imela tale pristop: nekaj se greš. Če ti uspe, toliko bolje.Zdaj pa - se mi zdi, da vključuješ elemente načrtovanja, predvidevanja, snovanja, strategije.V luči prejšnjega bi se ti to lahko zdelo kot "neiskreno" ali da ni "to to". Ampak tudi ta širina je za človeka pomembna (ko pride ven iz pubertete ) - brez nje bi bili še vedno v džungli, saj razumeš.In nekateri rabijo ljudi, da jih vsaj nekoliko vodijo.To pa potem imenujemo: moj vodnik.Na psihološkem, sanjskem, materialnem, izobraževalnem ali zgolj prijateljskem nivoju...Energija se izmenjuje, osebe pa rastejo skozi odnos in skozi samorazvoj, tudi ob tem. Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 11. oktober 2002 Prijavi Deli 11. oktober 2002 Res, kakšna sreča, da te imamo, Nace!!No, sicer še nisem izkoristila 'popoldanskega spanja', morda bo čez vikend čas za to, sem pa danes proti jutru vseeno nekaj malega posanjala. Sanjala sem nekega možakarja, ki mi je bil izjemno fizično in duševno privlačen (v bistvu je neki filmski igralec, ne preveč znan http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_blush.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_8ball.gif). Sem ga osvajala na precej nedolžen način, potem sem šla skozi vrata in sem ga gledala nazaj. Ko sem vrata že skoraj zaprla, jih sunkovito odpre in vstopi in se poljubiva (haha, kot iz filma, ne - načeloma takih filmov ne maram preveč http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shy.gif)Zaprla sem oči in hotela uživati in tudi sem za trenutek, potem se je omenjeni spremenil v nekakšnega faraona - imel je temno polt in črno obrobljene oči. Imel je gole črno poraščene prsi in bil je 'božanski' ampak zelo odmaknjen in strog, pravzaprav krut....Spomnim se samo še, da sem bila v pidžami, in da sem se spraševala, kako zgledam (no, ta zadnji stavek si znam razložiti sama...http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_dead.gif)Ekola...CAt Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 11. oktober 2002 Prijavi Deli 11. oktober 2002 No, poglej, delaš na svoji poti. POtem pa trzneš pred moško energijo - v nedelovanje.Žal, draga Cat, to takole ne gre. V življenju.Moški potem čuti neomejeno oblast nad tabo - in ti se spremniš v objekt, on pa v osebo, ki te izkorišča.Poglej:nikoli nihče nima nad tabo pravice do oblasti.RAZEN za omejen čas in PO DOGOVORU. Tukajle manjkajo besede. Štekaš? Vem, ti si v sebi misliš, kako naj bi s tabo ravnali. Ko temu ni tako, so "oni krivi". Vidiš, to ne gre tako. Ti se lahko prepustiš - saj drugače ne bi doživela popolnega orgazma.Ampak - to mora trajati v dogovorjenem okviru.Ko bo "igre konec", sem spet samostojna in svobodna kot prej.In spet prostovoljno stopim v odnos.Ali pa ne.Tako je to. Zdaj si odkrila eno od svojih bremz, strahov.Manjkaš ti kot dejavni sooblikovalec usod, kjer nastopaš, predvsem svoje usode. Če sem jaz s tabo v odnosu, in mi je dovoljeno vse, potem postajam vedno bolj "grd".Če pa vem, da imaš meje, sem znotraj tistih meja priden kot le kaj. Tudi pri projektih je tako. Nekaj boš začela delati.V nekem predvidenem okviru in času.To pa ne pomeni, da boš "noč in dan" v tistem notri in da se ti bodo "morali vsi podrejati v tem".Kar že teče dobro, pustiš, tisti projekt načrtuješ v razumnih mejah. Sicer te res lahko zgrabi GROZA - čemu vsemu bi se morala odpovedati in kakšne reakcije bi za sabo potegnila. Tekač na progi nima s sabo svojega dekleta, ne misli na seks tedaj, ne misli, kako bo jedel, spal, kako šel v službo, kakšno kariero bo imel...Ko je na cilju, se lahko odloči za kakršnekoli skrbi.Toda ko teče - ve vnaprej, da je to omejen čas do cilja in v tistem času misli le o tistem, kar mu koristi na progi oz. kar ga ne ovira. Nima nobenega namena REŠEVATI še kakih drugih stvari. Cat, včasih so rekli temu pristopu, ki si ga sanjali: naivna.Potem pa tisti, ki "niso bili naivni", niso nič zanimivega doživeli. Torej rešitev je:1. dogovori se z vsemi, s katerimi si v odnosu.Tudi tam, kjer so dogovori samoumevni, v zraku, jih lepo zlogoma ponovi - da dobiš, da, v takem odnosu sva, smo... Ali pa najdi, kaj je tisto, kar je za vse še sprejemljivo.2. omejen čas za neko aktivnost - dokler ni ura konca, drugo ni pomembno - ko pa to je - pa pojdi in naredi, kar ti veleva življenje - da ne boš ždela odslej pa samo še v svojem projektu. Tudi tega življenje ne mara. Rabimo druge, izmenjavo z njimi, odnos dajem daš itd.Lep pozdrav, Cat in sanjaj dalje.Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 11. oktober 2002 Prijavi Deli 11. oktober 2002 Torej, Cat, ko stopiš v nek projekt, si moraš na tej stopnji, kjer si, vnaprej določiti, do katere meje si pripravljena vložiti sama sebe, se pravi tvegati in nositi breme.Ko se približaš meji, se odočaš znova, ali bi zdržala še malo več, bolje pa je, da ves projekt na novo zastaviš, da ostaneš znotraj meja, ki se ti zdi še sprejemljiva (recimo ponos, čas, napor, druge stvari, ki "trpijo" do določene mere lahko, naprej pa ne, ipd.). Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 11. oktober 2002 Prijavi Deli 11. oktober 2002 Nace, si mi dal kar precej teme za razmišljanje. Se absolutno strinjam s tabo, da so to moje težave in bom poskušala narediti nekaj na to temo. Čeprav trenutno še ne vem kje začeti, ampak se bo sigurno sproti pokazalo, če bom o tem razmišljala.Torej vseh stvari se lotiti nekoliko bolj organizirano? Naučiti se sebe drugače ovrednotiti? Razmišljam, da s tem ko dam sebe v zameno, imam občutek da dam največ, čeprav sem potem jezna in nagajam. In se s tem ponižujem, to mi je zdaj jasno.Hm, sploh ne vem, česa naj se oprimem zdaj...Cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 Hoj, kako božansko je, da te zjutraj ne zbudi ura... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gifVem, da imam z mamo nesproščen odnos, vem da ne zna stati človeku ob strani, vsaj meni ni in vem, da želi kontrolirati in usmerjati moje življenje, morda nehote...Sanje pa so bile take: Prišla sem k njej in ji rekla, da me je dvakrat v življenju, pa res močno prizadela in sicer obakrat, ko sem rodila, se mi je odpovedala in gledala me je nerodno in je rekla, no najbrž sem te res močno prizadela... Se mi je zasmilila, ker je prvič pokazala svojo nemoč, tako da je bilo meni nerodno. Potem pa mi je še začela razlagat, da so bratu pač dejali nekaj denarja, ker da je skrbel za vse sorte stvari, avtomobile in tako naprej. Šele potem sem začela razmišljati, za kakšen denar naj bi šlo in koliko ga naj bi bilo, je omenila, da so bili stroški miljonski...Nace, prvi del sanj je nekako resničen, drugi del, okrog denarja, pa dejansko v budnem stanju ni bil nikoli realiziran, vsaj ne materialnem smislu.Lepo soboto!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_clown.gifCAt Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 Hoj, Marsa!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifSe spomniš, ko sem te 'srečala' v sanjah?No, imam eno vprašanje: Si slučajno 'skočila'v oddajo o Pankrtih?? http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifCat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 77quote: Cat pravi: Hoj, kako božansko je, da te zjutraj ne zbudi ura... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gifVem, da imam z mamo nesproščen odnos, vem da ne zna stati človeku ob strani, vsaj meni ni in vem, da želi kontrolirati in usmerjati moje življenje, morda nehote...Sanje pa so bile take: Prišla sem k njej in ji rekla, da me je dvakrat v življenju, pa res močno prizadela in sicer obakrat, ko sem rodila, se mi je odpovedala in gledala me je nerodno in je rekla, no najbrž sem te res močno prizadela... Se mi je zasmilila, ker je prvič pokazala svojo nemoč, tako da je bilo meni nerodno. Potem pa mi je še začela razlagat, da so bratu pač dejali nekaj denarja, ker da je skrbel za vse sorte stvari, avtomobile in tako naprej. Šele potem sem začela razmišljati, za kakšen denar naj bi šlo in koliko ga naj bi bilo, je omenila, da so bili stroški miljonski...Nace, prvi del sanj je nekako resničen, drugi del, okrog denarja, pa dejansko v budnem stanju ni bil nikoli realiziran, vsaj ne materialnem smislu.Lepo soboto!http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_clown.gifCAtVeš, Cat, mislim, da dobro napreduješ.Tole v sanjah je bilo - da tako rečem: izstavljanje računa.Tudi ti daješ.Ampak ne, nekateri nam dajejo vtis, kot da jim moramo biti hvaležni že nekako bianco menica.Že prav, super, če je to vzajemno. Tole dogajanje opisuje tudi tvoj notranji odnos:ene vrste aktivnosti "štejejo", druge vrste, ki pa jih je najbrž več, pa so preprosto "tvoja dolžnost".No, potem pa pride -v real lifu do situacije, ko si ne upaš imeti samozavesti za tisto, kar zares narediš.Kar pa "šteje" je pa dvakrat v pasti.Najprej zato, "ker se nekaj greš", da sploh poskusiš, izpelješ.In drugič: ker imaš v sebi občutek, da so nekateri nekaj več. In ti, ki si potemtakem na nek čuden način podrejena - naj bi zdaj nekaj pomenila. Tale past je huda.Da obdržiš svojo pozicijo, "da si dovolj nizko" nasproti tistim, ki imajo "neko držo", si preprosto ne upaš delati "odmevnih stvari", temveč raje ždiš. No, skozi sanje počasi vendarle spoznavaš, da gre ZA IGRO. Da ljudje preprosto igramo vlogo in pred drugim vzdržujemo neko sliko. Veš, nekoč sem se zelo začudil. Zgodilo se mi je prvič. Starejša gospa, babica neke znanke, ki sem jo dobro poznal, mi pravi:Veš njej sem govorila to in to. In ona je kar verjela. Še kot otrok. In še zdaj verjame. Čeprav - nisem prepričana, da sem imela prav. Nekaj sem pač morala povedati. Potem pa - ona je verjela, jaz pa sem ponavljala. Šlo je za stvari o življenjskem nazoru - ki imajo kar pomembno težo pri nekaterih odločitvah. Bil sem vesel:tisti "sveti obraz" in izraz na obrazu - sem končno videl v drugačni luči.Hvaležen sem tej ženski, ne vem več, kako sem jo spodbudil, da je priznala to igro. Izza njenega "resnega obraza" si ne bi upal - dotlej nikakor podvomiti, da VENDAR VE, KAR TAKO KATEGORIČNO ZAGOVARJA.Pa je le šlo za igro. Nekoč izmišljeno. Potem pa ponavljano. To je tipična slika staršev do otrok, ali pogosto enega zakonca nasproti drugemu, ki je bil nekaj časa "slep od zaljubljenosti". Kakorkoli, morda ti bo tale opis pomagal v tem, da boš - ko boš naletela na notranjo ZAVORO "ali smem" tipa:da si boš rekla:seveda. Morda bo oseba (npr. mati) ugovarjala - ampak saj ne more zares vedeti, da bi naj morala jaz drugače. Le kako naj ve. Skušala mi bo povedati nekaj praznih besed. Da bi ohranila svoj imidž.Pa kaj potem.Prazne besede me že ne bodo vodile skozi življenje. Ona naj misli svoje, jaz pa vem, zakaj se v to podajam, ali tvegam, ali preizkušam ali skušam nekaj pridobiti, doseči...Če mi ne uspe (povsem), bom analizirala, kje sem lahko naslednjič še boljša.V nekaj poskusih mi bo pač steklo. na lastnih izkušnjah se je čudovito učiti, veš, Cat.Začni - tam, kjer te je "še strah." Nekdo pa si je takole pomagal:če nekdo misli, da me "gor drži", naj me kar spusti...pa bomo videli, kako bo. Seveda, Cat, nikoli ni potem grozno. Ampak zelo lepo - občutek svobode te preplavi. (a pustiti moraš drugemu "naprej njegovo prepričanje o njegovi vlogi, ne se prerekati o vlogi sami, ker je to zapravljanje energije. Ko se - se vloga sama razblini, saj postane smešna... No, pa se nasmejva še midva naslednjim lepim sanjam. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_blush.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifNace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 <blockquote ><font size="1" face="Arial, Helvetica, Verdana" >quote:<hr height="1" noshade > intruder pravi: (:Intrudiram. Ta tema sicer ni astroloshka. Jaz pa zastopam astr@logijo, pa naj bi to bilo to: astral. Dokaj opskurnatema, vsi vejo in ve vejo nich o tem, v teoriji in praksi.Ja, namenoma lahko pridesh v stik! Za zachetek mogoche karAdler kot referenca, potem ap astralna projekcija ali pabreztelesno dozhivetje. Vaje so hodish se vstanesh in gresh.Saj tudi brez vaj rata, pa je vedno boljshe vaditi. SwamiBrahmajnanananda, Franz Bardon, vechinoma boljsha naj bi bila etichna indijska literatura, na Zahodu smo prevechkomercijalni in nekompetentni. Alora se vidva v sanajh!http://puck.dhs.org/2003/luna bo imel simulacije Merkurjain kentavrjev (zhe imam za 2003 vse pozicije za upload)pa en forumchek za sanje. Zaenkrat http://puck.dhs.org/venexianews:alt.dreams.castaneda news:alt.dreams.toltec news:alt.inner.circlenews:alt.dreams.lucid oprostite, ko se zalaufam, ...; saj bo v redu,torej, ce sem te prav razumel, me lahko obisces v sanjah?? free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomaz 13. oktober 2002 Prijavi Deli 13. oktober 2002 Ojjjlaa! Madona Freud se je vse življenje ubadal z njimi. Sigmund Freud ja z Dunaja.Aprila sem sanjal, da bom daleč potoval. Da bo vmes velika luža. Da bodo zapleti. Da me bodo uniformirani ljudje obdelovali. Ja, res sem letel v Ameriko. Zaradi mojih pesmi. Te so pristale med najboljšemi od 2000 pesnikov iz vseh petih kontinentov in 50 držav iz vsega sveta. Res sem imel zaplete. I-Ching mi je odsvetoval potovanje. Karte gdč.Lenormand, ki je Napoleonu dorekla ves film, že v mladosti, so pokazale lisico. Pa kljub temu sem poslal materi na Hvar razglednico iz Washingtona. Bratje so mi že nameravali postaviti spomenik. Na veleposlaništvu so nekaj skomigali z rameni. Z registracijo, ki je bila zanje drobiž, ni bilo nič. Organizator, še mlad gospodič je hitel po dvorani kot veter. Računalnik mi je doma ob registraciji obljubil nagrade po pošti. Organizator S.M. s katerim ne morem vzpostaviti povratne povezave po e-mailu, niti po telefonu me spet vabi v Hollywood! Kakor kakšnega filmeskega zvezdnika. Spet kaže, da sem med najboljšimi. Torej-on the top-pa se še kar nekaj zatika. Vietnamska pesnica mi je rekla: Usoda. Tam po Washingtonu sem se sprehajal kot ptiček na veji. Po ves dan. Zdaj pa slišim in gledam na TV, da se je nekomu utrgalo. Ljudi ubija kar na daleč. Dobro da sem tu pod Karavankami.Lep pozdrav vsem! Tomaž Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
RAKICA 13. oktober 2002 Prijavi Deli 13. oktober 2002 Nace, jaz pa dostikrat sanjam otroke, dojenčke oz. dojenčka-moj otrok.Vsa sem raznežena, ampak ponavadi ni zraven moža oz. očeta!Nikoli ne vidim obraza.Par dni nazaj pa sem sanjala vse naprej in nazaj: jaz z s kao mojo družino.En kp otrok( ne več dojenčki)okoli mene, smo nekje stali.Pa moj fant, kao oče in moj mož.Zraven pa je bila moja že pokojna mama in fant, ki ga ne bom nikoli pozabila-ena moja neizpolnjena ljubezen, za katero razplet se sploh ni normalno zgodil.Že zaplet je bil nenavaden, ampak tisti tapravi, brez obremenitev, spontan in angelski. Jaz si to razlagam takole: nikar se ne poroči s fantom in imej otroke, ker to ne bo dobro.Razčisti s tem nerazčiščenim, ker to je lahko zadeva, ki ima težo!In zraven me na to opozarja še moja mama.....Bi blo nekako tako..!??? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 13. oktober 2002 Prijavi Deli 13. oktober 2002 Hvala Nace!Pribljižno se je zdaj tudi meni začelo svitatikaj je tisto, kar me drži nazaj v življenju.Moram pa vse nekako predelati... Danes so bile sanje zelo raznolike in na trenutkezelo realne in prav nič simbolične, potem pa spet...V resnici mi gre izredno na živce neka študentka iz mojeslužbe. Nekako izstopa z videzom, čeprav je izrednosmešna. Pride v sobo in potem nekaj časa tiho buli in se malo smeje,potem pa z cvilečim glasom kaj prav boječe kaj vpraša.Izredno me nervira! No, njej sem danes v sanjah morala napisatien mejl in v resnici sem se trudila, da sem kolikor tolikoprijazno napisala, kaj bi rada, vendar sem z gnusomnapisala njeno ime. Groza!Potem sem bila z očetom na morju in sem srečala neko meniznano mlado družino, ki mi v resnici deluje, da so vsi izrednonezainteresirani. No, otroci so skakali naokrog po plaži,onadva (mož in žena se zato nista zmenila), dokler ni eden odotrok začel metati kamenčkov vame. Rekla sem naglas naj nehain potem se je njihova mamica le obrnila in vprašala, če me moti.Potem sva se pogovarjali in je povedala, da se je poročila samo zato,ker je bila pač noseča?!Potem smo se znašli v neki veliki sobi. Namesto očeta je bilz mano moj partner. Prišle so tri privlačne mladenke in jazsem hitro porinila nekega tujega moškega tja, da jih mojpartner ne bi videl. Grozno, ne!?Potem smo se časovno premaknili kar nekaj časa nazaj.Bili smo v stanovanju, kjer sem odraščala, mama, oče in cel kup ljudi.Midva s partnerjem sva tudi sedela za dolgo mizo.Šlo je za neke vrste tekmovanje. Spraševala sem partnerja,katere ljudi, predvsem ženske pozna. Odgovarjal mi je,prišlo je vedno več ljudi in skelnila sem, da grempo rezevrne stole, šla sem ven in prinesla dva velika roza kavča (?!)Ko sem vstopila je bilo stanovanje preurejeno,ljudje so se že porazgubili v druge sobe, kot da bi mi pobegnili.That's it.CAt Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 13. oktober 2002 Prijavi Deli 13. oktober 2002 Hvala vsem za poste.Tomaž - zakaj se sanje vrtijo tukajle?Reciva da zato, ker ti jih jaz, ki največ odgovarjam, lahko povežem TUDI Z ASTROLOŠKIMI SIMBOLI. Če boš s pravimi podatki vprašal, boš dobil odgovor v tej smeri... Je pa res, da bomo imeli teme kmalu za nov forum. Ampak zdaj še ni - pridno si nabirajmo poste, da bomo imeli primerno širino, če se bomo tako odločili...*****Cat, najprej odgovorim tebi, ker sva z nekaj posti v dialogu in je tako bolj logično. Saj je pravzaprav vseeno, kaj prej in kaj pozneje. Posebej, če odgovarjam bolj ali manj isti dan.--------CAT, torej:V sanjah izjemno dobro napreduješ.Ogleduješ si odnose do ljudi, ki so - z moje strani (tehtnica) prav tipično po "ovnovsko skrivenčeni" (pa brez zamere! - saj jih lahko kultiviraš. Zadnjič sem ti govoril o 2 minutah - ko lahko razmisliš o drugačnih mislih in drugih reakcijah, kot ti pridejo "prvi hip na pamet"). Veš kaj sem dobil občutek.Da si končno prestopila "v naš klub". To rečem tako v šali, pomeni pa, da veš, kaj se s tabo dogaja in ti je to veselje opazovati.Za razliko od tega, da si "proizvod okolja".Tudi dojenčki niso več, kar so bili.Hočejo sodelovati.če nečesa ne marajo, jim pač predlagamo kaj drugega, ali pa jim dopustimo, da izrazijo, kar želijo.Kaj šele odrasli ljudje, kakršna si ti!!! Tista študentka - saj sem vedel, da te ne bom razveselil, ampak: TAKA SI TI. PRAV GROZA TE JE, KO VIDIŠ, DA JE "ŠE ENA TAKA".Nikar mi takoj ne ugovarjaj.Premisli malo.Ne mislim, da ti ne znaš "povedati" in "biti vljudna" ali kaj takega.V odnosu do okolišnjih življenjskih stvari, okoliščin se obnašaš ravno na opisaani način.Potem se pa čudiš, zakaj vsa ta zmešnjava. Seveda, tega dela osebnsosti si NE PRIZNAŠ IN GA IZBRIŠEŠ IZ ZAVESTI PODOBNO KOT NEKATERE SANJE...Priznaj si, da je v okoliščinah, "kjer še nisi doma", prav primeren način odzivanja tak, da si "nerodna in smešna". Pa kaj - ko se boš bolj zavedla, kaj, kdo in s čim vpliva, da je dogajanje ali okolje, kakršno je, se ne boš zmrdovala in umikala, ampak boš, kar boš želela, obrnila na svoj mlin. Drugim pa pustila njihove "mline"... Drug prizor, z mlado družino. No, vidiš, saj prav pričakuješ, da morajo starši krotiti svoje otroke. Potemtakem mora tudi mama tebe nadzirati - in je TAKO PRAV, ker ti tako vidiš.Kaj če bi takole kdaj razmislila, da imajo tudi otroci svojo dušo in predvsem DA IMAŠ TI OTROŠKO DUŠO V SEBI IN DA JE NI TREBA NADZIRATI IN ZAVIRATI.Pa kaj potem, če kdaj kake kamenčke mečeš.Vrzi jih tako,da bo igra. Da jih soigralec lahko ujame in se s tabo igra.Torej - dano ti je bilo spoznati, da tista MATI NI VSEMOGOČNA, se pač pelje skozi lastne okoliščine podobno kot ti.Le da ti poslej spoštuješ življenje: najprej svojega, potem pa tudi tujega, ki se izraža skozi določeno osebnost nekega lastnika.Kaj čutiš, če se vživiš v vlogo, da bi se s tistim otroci igrala in ŠE TI METALA KAMEČKE?!Nezaslišano, kajne?!Ti si vendar...!!!No, s stališča duše smo vsi enaki in v sanjah tudi - gre le za to, da ti kot mati igraš še eno vlogo, ki jo otrokom ni treba. Ne gre za to, "kdo je starejši", temveč, kako lahko te vloge med seboj sobivajo. Prizor s tvojim možem.Kaj, če bi si priznala, da je on tak in tak in jasno in odkrito povedala, kaj, česa pred tabo ne sme, ker ti notranje to zavračaš (in ne iz kaprice, kot na to utegne pomisliti)?Držati ga v temi. Pa imamo: mačka miško, miš pšenico...SE PRAVI, ČE BI TI MATERI NE DOVOLILA, DA JE "NAD TABO", BI TEŽKO PRIPISALA SEBI, DA "SI LAHKO NAD PARTNERJEM".ZATO SI RAJE MATERI PODREJENA IN JI PUSTIŠ MUHE IN obideš jasne dogovore.ker nekje lahko ti igraš vlogo, da drugega držiš v temi - joj, kako je to lepo.Ampak kako NAPORNOOO!Ali ne bi te moči in energije porabila za kaj drugega?Za svoje telo, npr. za kopanje, sprehod, jogo, telovadbo, pisanje, karkoli.KAR LAHKO NEKDO SAM ZASE SKRBI, NAJ SKRBI.Ti poveš samo, kaj je zate še sprejemljivo in kaj ne več in "drugi naj natančno ve o tvojih zahtevah" in tudi posledicah (ne bi bila več z njim, bi se mu 'že maščevala', tihi teden, 'dobil bi v obraz', toliko in toliko časa bosta "samo prijatelja", dokler se ne odločiš kaj in kako - karkoli. Uči se poštenejše igre. Zadnji del, nek časovni stroj, no ja- Rada bi uskladila pričakovanja kot otrok o partnerstvu odraslih.Zdaj pa vidiš, da je to nekoliko drugače v resnici.Prideš v sanjah do zaključka, da partner ne more biti ves čas v mislih samo tvoj - kot bi ti želela. Tudi ti ne ves čas samo njegova, kot bi se ti zdelo prav.Zato najbolje, "da sta samo prijatelja" in imata vsak svoje razmerje - z nekom, kjer bo to možno.CAT - ZDAJ ČISTIŠ OTROŠKO PREDSTAVO IN PRIZNATI SI MORAŠ, DA TO PAČ NIIII MOŽNO!!! Si slišala?Ti lahko odločaš le o tistem delu, ki ga deli s teboj, preživi s teboj. Kdorkoli.Tudi delodajalec, navsezadnje. Ko gre za tvoje delo in tvoje plačo, se lahko pogovarjaš, ko gre za neke tretje stvari pa, "kot da jih ni". Torej: če kdaj dvomiš, da ti je partner zvest, ni pravi ukprep "spovednica", ampak kondomi in oblike zaščite.Ti bo že sam povedal, če je to res "nepotrebno".Upam, da razumeš.Če sumničiš, še nimaš oblasti nad drugim.Lahko pa imaš oblast nad samo in pravico imaš živeti tako, da v danih okoliščinah živiš trdno in v skladu s svojim prepričanjem -glede sebe.Soodločaš seveda o tem, kje so meje, ki si jih lahko nekdo v odnosu do tebe dopusti ali pa ne dopusti več.Lahko opozoriš "na tujo vest".Pa še vedno smo tam:povprašaš, da nekako izvohaš, potem pa ZAVESTNO IN TREZNO PREMISLIŠ.Saj tudi na cesti ne prepoveš prometa, če je bila nekoč nekje ena nesreča.Ampak samo nekoliko bolj pomisliš, kako se boš obnašala, ko boš "v odnosu s cesto". S tem si bolj varna, povsem brezskrba pa si lahko - ko si v meditaciji v kontaktu s svojo dušo: v tihem mestu v nas samih - smo najbolj varni in doma - zato se tja vračamo, če je le možno, ko imamo svojih pet minut, najbolje vsak dan. Sanjaj dalje!Malce druga vloga je tvoja "dekliška vloga" in vloga "ženske" in/ali "matere" in "hčerke" in... Nisi vedno in povsod enaka, zato jasno poglej, kako vsa tale igra teče in kakšen je sočlovek v neki odnosni vlogi s teboj...Čestitam, ko tako hitro napreduješ.Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. oktober 2002 Prijavi Deli 13. oktober 2002 Upsala... kako je res tole aktivno - ampak saj je logicno, kajne?Kje pa bos nasel "sanjace" drugje... Ja, Tomaz, saj smo tam malo visje zgoraj v temi razlozili, kako je s temi Sanjami in Forumi... Morda ga se odpremo. Zaenkrat pa se ne pustite motit in sanje izlivajte semle. Cat - JA - povsod me je dosti.. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_kisses.gif http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shy.gif http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomaz 13. oktober 2002 Prijavi Deli 13. oktober 2002 Ja, sanje naj bodo kar tu. Uuujjj, so že romani. Tomaž Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 14. oktober 2002 Prijavi Deli 14. oktober 2002 Ja, celi romani so tukaj in jaz razgaljam svojo dušo.Včasih mi je že neprijetno, pa vem da moram stvarirazrešiti, da ne gre več tako naprej.Nace, najprej hvala!To, da sem podobna tisti študentki, sem že pomislila.Oziroma sem se vprašala, sem ji podobna ali ima nekaj karbi sama rada imela? No, celo prišla sem do zaključka, da je onakljub precejšnji mladosti že zelo uspešna, medtem ko sama nisem prevečzadovoljna s službo. Tudi moj partner, ki je precej mlajši od mene (bolj njene starosti), sodeluje v tem podjetju in morda sem celo ljubosumna nanjo.Nekaj sem spoznala skozi današnje sanje. Zaspim zelo težko zadnje čase in tudi torkrat sem se celo noč premetavala, proti jutru pa sem zaspala.S partnrjem sva bila na potovanju. Bila sva v trgovini z uhani.Gledala sem uhane v podobi črne mačke (moj vodnik), on mi je kazal uhane nekega medvedka. (Partner je v resnici zelo razumevajoč in vedno se ukloni mojim željam, kar meni niti ni preveč všeč). Nisva nič vzela in sva šla ven. Bila je topla poletna noč. Prišla sva do treh mojih bivših sošolk (vse urejene damice) in zraven je bila še ena starejša gospa, s katero se nisva poznali. Začela je govorit o meni slabe stvari, pri čemer ni vedela, da sem to jaz. Jaz sem sprejela igro in sem jo spraševala, kako to ve, potem pa sem se ji predstavila z imenom. Ona je obnemela, jaz sem se zmagoslavno obrnila okrog in ko sem pogledala, mojega partnerja ni bilo več.(Nekako sem se sprejela). Nekdo mi je celo rekel, da je šel v zgornji bar, vendar sem bila preponosna (tako vedno odreagiram v življenju - kar matraj se zame!) in sem šla. Groza me je bilo sami hoditi po temi. Prišla sem do avta, ko sem ugotovila, da sem nahrbtnik pozabila v njegovem avtu. Našla sem rezervni ključ, vendar sem potem ugotovila, da bom rajši prespala v bližnjem hotelu. Bilo mi je grozno, ker njega ni bilo blizu. Zjutraj sem ugotovila, da sem v zanikrni sobi, z umazano prismojeno posodo, očitno je nekdo pustil vse umazano. Šla sem ven in zagledala sem njega, kako me išče. Začela sem ga gledati z prezirom (vse to tudi v resnici počnem) in rekla, da me zanima kaj mi ima povedati. Nasmehnil se je in rekel, ja res je, dovolj te imam. Šel je tja z 'mojo omiljeno študentko!!!!' in da so mu blazno všeč nove stvari, ki jih je pripravila za podjetje, da je to vse in da se ne more nič drugega zgoditi, kot mi je že stokrat povedal, da ima rad mene in se smejal naprej. Jaz sem seveda želela takoj končati z njim, to sem že tudi mu omenila, ko sem jasno in glasno zaslišala plosk z dlanmi. Odprla sem oči in po sobi, prisežem je švigala bela svetloba. Bilo me je groza in še enkrat groza!!Takoj sem pomislila, seveda končati moram z njim, tale negotovost me bo ubila,bolelo me je v prsih, komaj sem dihala,(ne in to ni iz filma, prisežem!), potem pa sem v budnem spanju razmišljala, da vedno tako naredim. Vedno zbežim iz odnosa, ker nikoli ni perfekten. Torej nekako tako gre v mojih odnosih: Ok, bom potrpela, še tole bom potrpela, no in še tole bom potrpela, ne povem kaj bi rada, ker dejansko sploh ne vem, potem pa pazim samo na to, da odnos končam prej, preden ga on konča. Bolno ne? Torej, moj zdajšnji partner mi zaenkrat ni dal niti enega povoda (sicer sva skupaj šele eno leto in pol), da bi morala biti ljubosumna, toda jaz imam v glavi vzorec, aha, zapustil me bo, tako kot vsi, torej mu ne morem zaupati, lahko pa poskrbim, da dobim 'zadoščenje' jaz in ga zapustim prva...Če razmišljam pravilno, moram torej zdaj ugotoviti, kako ukrotitiže skoraj nekoliko mazohistične težnje igranja žrtve...In še nekaj, na misel mi hodi moje nesoočanje z vlogo ženske, po videzu in obnašanju sem še vedno kot ena punčka. Kje se lotiti zdaj tega problema?Desperate Cat...http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_dead.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nace 15. oktober 2002 Prijavi Deli 15. oktober 2002 quote: tomaz pravi: Ojjjlaa! Madona Freud se je vse življenje ubadal z njimi. Sigmund Freud ja z Dunaja.Aprila sem sanjal, da bom daleč potoval. Da bo vmes velika luža. Da bodo zapleti. Da me bodo uniformirani ljudje obdelovali. Ja, res sem letel v Ameriko. Zaradi mojih pesmi. Te so pristale med najboljšemi od 2000 pesnikov iz vseh petih kontinentov in 50 držav iz vsega sveta. Res sem imel zaplete. I-Ching mi je odsvetoval potovanje. Karte gdč.Lenormand, ki je Napoleonu dorekla ves film, že v mladosti, so pokazale lisico. Pa kljub temu sem poslal materi na Hvar razglednico iz Washingtona. Bratje so mi že nameravali postaviti spomenik. Na veleposlaništvu so nekaj skomigali z rameni. Z registracijo, ki je bila zanje drobiž, ni bilo nič. Organizator, še mlad gospodič je hitel po dvorani kot veter. Računalnik mi je doma ob registraciji obljubil nagrade po pošti. Organizator S.M. s katerim ne morem vzpostaviti povratne povezave po e-mailu, niti po telefonu me spet vabi v Hollywood! Kakor kakšnega filmeskega zvezdnika. Spet kaže, da sem med najboljšimi. Torej-on the top-pa se še kar nekaj zatika. Vietnamska pesnica mi je rekla: Usoda. Tam po Washingtonu sem se sprehajal kot ptiček na veji. Po ves dan. Zdaj pa slišim in gledam na TV, da se je nekomu utrgalo. Ljudi ubija kar na daleč. Dobro da sem tu pod Karavankami.Lep pozdrav vsem! TomažTomaž, premalo vem o tebi, da bi ti lahko razložil simbole, ker preprosto ne vem, kaj ti pomenijo (tukaj moram pohvaliti Cat, ki namigne, kaj ji nek simbol ali stvar pomeni v resničnem življenju).Lahko ti pa opišem dogajanje:BEŽIŠ, TOMAŽ.Rad bi PRIKRIL.Ne vem, točno kaj. Zdi se mi pa takole:Imaš nežni del v sebi, ki si ga ne priznaš. Nekako ne zdržiš s tišino v sebi, iščeš zunanje dogajanje. Ki pa te pusti spet praznega.Z ljudmi ne stopaš v pristne kontakte, pravzaprav ne veš natančno, kaj to sploh je.Ne razumeš, da ko narediš »vse po pravilih« ali »se izkažeš«, ne doživiš pozitivnega feedbacka.Predvidevam, da so ženske še posebno trd oreh za tvoje dojemanje.Če povem drugače: sanjaš o tem, kako kot petelin stopiti na najvišji vrh gnoja. Pri tem pa pozabiš, da še vedno stojiš na gnoju, pa kikirikaš ali pa ne.Pa nikar ne obupaj.Sanje ti kažejo pot vzporednih svetov.Ko slišiš tujo besedo, jasno in razločno. Pa še ne veš njenega pomena. Si jo ponoviš. In slišiš v sebi, kako ti odzvanja.Tisto v tebi je nekoliko drugačno kot tisto, kar si slišal.Vadi v poslušanju. Takole se potem začne. Zunanje »postavljanje« ali biti »right«, bit v pravi drži, poziciji, ti pomaga in koristi predvsem tedaj, ko imaš dušo polno in bogato. Sicer te vedno znova nekako, kako naj rečem, prevara: v smislu »hudiča«, kot imenujejo v Bibliji neko področje osebnosti:vidiš lesk in blišč, stečeš proti tej nališpani blondinki, Potem pa se čudiš, zakaj nimaš izpolnjujočih občutkov. To si zdaj izmišljujem, ampak tipam, kam bi lahko tole peljalo.Toda »povprečna srčna punca« pa ti ne da občutka, da »tvoj ego nekaj velja«. Zato se boš obračal proti blišču in spoznaval, da je »prazen« vse dokler ne boš vedel, kaj iščeš. Ko pa začneš opazovati pesem v sebi, se pa zgodi tole:začne se ti odvijati film preteklosti. Potem se moraš soočati in »ponovno gledati« vse trenutke bolečine, nesprejetosti, zapuščenosti, ko ostaneš na cedilu ipd.Ampak je vredno, saj gre zate. Če se zaleti nekdo z avtom, - nekateri hočejo, da gre »direktno v stiskalnico«, nočejo nič več videti. Toda večini vendarle bolj ustreza, da si ogleda razbitine in načtuje, kako se poravna. Še posebno, ko je malce udarjen samo blatnik ali odbijač... Torej, začne se lahko – če želiš, nova epizoda tvojega življenja. Ki te bo nekoč lahko obvarovala menedžerskih in sorodnih bolezni, ki nastajajo zaradi prenaprezanja brez uravnovešenja po načinu: prisluhnem odzvanjanju. Če boli, bo sledil občutek osvoboditve.Čakam tvoje naslednje sanje.Nace Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts