nosorog 9. avgust 2006 Prijavi Deli 9. avgust 2006 js pa ne maram lubenic sam zato k se mi tok ogabno riga po njih pa kumare so isti drek :xx!: ja ja, vem da kumare niso sadje Če misliš, da je riganje po lubenicah in kumarah ogabno, pojma nimaš. Recept za ogabno riganje: - pripraviš si skledo zelene solate, nanjo narežeš vsaj pet velikih strokov česna, pol pa na to spiješ ene par perov. :xx!: :xx!: :xx!: lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. avgust 2006 Prijavi Deli 9. avgust 2006 za prdenje so nonine vložene čebulice... edina shrana ki se je vztrajno izogibam. ti pošljem en kozarec če zraven vzameš še mojo mamo... ma se zaje...vam. nekaj me je pičilo, pa trpim. Ni glih ustrezna tema, a če smo že pr tem - jst pa soje ne smem jest. Če jo, majo moji prdci vonj kot bi britof zaoral. :xx!: :xx!: :xx!: lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 10. avgust 2006 Prijavi Deli 10. avgust 2006 Obožujem hruške, pa maline, češnje tiste ta prve, ko jih z drevesa utrgaš...Lubenice nimam rada ...so pa za žejo dobre ...pa za čiščenjeJabolka tud ne obužujem preveč...hm pa bi jih morala Rada ima borovnice, pa jagode...Najraje pa ananas.... Marelice tudi....sem pa imela zadnjič no že kar precej nazaj eno alergijo..še nikoli doslej ....fleki taki srbeči...no potem pa izvem, da je bilo to zato ker so jih špricali ne vem s kakšnim že škropivom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 11. avgust 2006 Prijavi Deli 11. avgust 2006 Če misliš, da je riganje po lubenicah in kumarah ogabno, pojma nimaš. Recept za ogabno riganje: - pripraviš si skledo zelene solate, nanjo narežeš vsaj pet velikih strokov česna, pol pa na to spiješ ene par perov. :xx!: :xx!: :xx!: lalala vidiš kok so različni pogledi na ogabno solata brez česna ni solata pir na vrh pa itak obvezno pa nism nkol mela tažav kakih.....mene sam lubenica ubije Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 11. avgust 2006 Prijavi Deli 11. avgust 2006 Recept za najboljše jagode: vrtne jagode potreseš s kupljeno mešanico za štrudl (cimet + sladkor + kajvemkajše) in dobijo okus po gozdnih. MORATE PROBAT!! Drugače pa mi je blazno fino še granatno jabolko, ampak kaj, ko ni sezona. Enkrat sem tako fino zrelega dobila, da sem ga prerezala, pa je ves sok po steni špricnil. Na novo pobarvani. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. avgust 2006 Prijavi Deli 11. avgust 2006 vidiš kok so različni pogledi na ogabno solata brez česna ni solata pir na vrh pa itak obvezno pa nism nkol mela tažav kakih.....mene sam lubenica ubije To, da solata brez česna ni solata, čist drži. Sam če piješ čes per in pol rigneš, je smradina čist objektivna. Za večerjo pogosto jem zeleno solato in pol včassih pride folk na tarok in per. Če takrat rignem, me vsi gledajo izpod čela in se komaj zadržujejo, da mi ne omenjajo mame. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rdecelasa 11. avgust 2006 Prijavi Deli 11. avgust 2006 Sadje vseeeeee! Vedno zjutraj oz. dopoldne, to vrsto zajtrka prakticiram že caa. 8 let, ko mi je po raznih kosmičih in mleku zjutraj bilo slabo in sem bila še bolj brez energije kot načeloma zjutraj sem. Ampak sadje plus pol litra zelenega čaja .... drug zajtrk zame ne obstaja. Potem popoldne, zvečer pa paše bolj konkretna hrana. Tisti, ki mislite, da sadje ni za vas oz. vam ne paše....poskusite z njim na prazen želodec. Nikakor ne kot desert po obroku, to je največja napaka, ki jo delajo ljudje, jaz se boljše počutim, če po obroku ( konkretnem kosilu) pojem kako oreng slaščico kot pa da bi pojedla melono ali lubenico. Sicer pa...poslušajte svoje telo. In ziher boste zadeli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 slivova marmelada :- 1 kg sliv,- 1/2 do 3/4 kg sladkorja,- vrečica želina razkoščičeno sadje pomešamo z želinom in žlico sladkorja. vse skupaj zavremo in postopoma dodajamo ostali sladkor.....kuhamo tako dolgo, da še enkrat zavre, med kuhanjem ves čas z žlico pobiramo peno, ki se tvori pri kuhanju marmelade. namesto navadnega sladkorja lahak uporabiš želirni sladkor in lepo slediš navodilom Če kdo želi (in mu ni predolgo) me sme klicati kralj ringlojeve marmelade. Naredu takšno, da sem najresneje razmišljal o tem, da bi začel sam sebe vikat. Hvala za recept, Klarus (uporabil sem želirni sladkor). Glavna štorija: Pred časom sem spraševal po receptu za slivovo marmelado, ker sem na koncu parcele videl dve polni drevesi "sliv". Vahtal sem, da bodo začele postajati modre, pa niso in niso hotele. Pol sem šel pa zadevo od blizu pogledat, sem pa videl, da gre za ringlo in da je vse skupaj že zrelo (prejšnja leta sta bili ti dve drevesi vedno prazni). lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 (popravljeno) Slivova marmelada II. razkoščičene slive zvecer zmešaš s sladkorjem ( na 1 kg sadja približno 0,6 kg sladkorja) in pustiš v posodi.naslednji večer daš mešanico na zmeren ogenj in vsake toliko premešaš, tako ene pol urenaslednji večer segreješ, zliješ v kozarce ter zaprešJAz sem jo letos delala prvič, ker mi je ostalo nekaj podarjenih sliv, pa mi jih je bilo škoda da bi zgnile. Marmelada je fantastična. K slivam ni potrebno dodajati želirnega sredstva, ker vsebuje dovolj pektina in se zgosti sama od sebe. pektin=topna prehranska vlaknina, ki se nahaja v različnih vrstah sadja in zelenjave Pektin v sadju znižuje raven holesterola in upočasni prebavo, kar ugodno vpliva na zmeren porast krvnega sladkorja ter podaljšuje občutek sitosti Popravljeno 20. avgust 2006 -> flygirl Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 Slivova marmelada II. razkoščičene slive zvecer zmešaš s sladkorjem ( na 1 kg sadja približno 0,6 kg sladkorja) in pustiš v posodi.naslednji večer daš mešanico na zmeren ogenj in vsake toliko premešaš, tako ene pol urenaslednji večer segreješ, zliješ v kozarce ter zaprešJAz sem jo letos delala prvič, ker mi je ostalo nekaj podarjenih sliv, pa mi jih je bilo škoda da bi zgnile. Marmelada je fantastična. K slivam ni potrebno dodajati želirnega sredstva, ker vsebuje dovolj pektina in se zgosti sama od sebe. pektin=topna prehranska vlaknina, ki se nahaja v različnih vrstah sadja in zelenjave Pektin v sadju znižuje raven holesterola in upočasni prebavo, kar ugodno vpliva na zmeren porast krvnega sladkorja ter podaljšuje občutek sitosti Hvala za pouk o pektinu. Te smem klicati "kraljica slivovih marmelad?" lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dadika 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 Če kdo želi (in mu ni predolgo) me sme klicati kralj ringlojeve marmelade. Naredu takšno, da sem najresneje razmišljal o tem, da bi začel sam sebe vikat. Hvala za recept, Klarus (uporabil sem želirni sladkor). Glavna štorija: Pred časom sem spraševal po receptu za slivovo marmelado, ker sem na koncu parcele videl dve polni drevesi "sliv". Vahtal sem, da bodo začele postajati modre, pa niso in niso hotele. Pol sem šel pa zadevo od blizu pogledat, sem pa videl, da gre za ringlo in da je vse skupaj že zrelo (prejšnja leta sta bili ti dve drevesi vedno prazni). lalala Pozdravljen kralj ringlojeve marmelade ....jo pridem poskusit... Citiraj LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 (popravljeno) Hvala za pouk o pektinu. Te smem klicati "kraljica slivovih marmelad?" lalalaU r wellcome Popravljeno 20. avgust 2006 -> flygirl Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 Pozdravljen kralj ringlojeve marmelade ....jo pridem poskusit... Glede na to, da sva midva oba prod brzini cepljena, bo to morda kakšna marmelada, ki jo bom delal v naslednjih letih. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dadika 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 Glede na to, da sva midva oba prod brzini cepljena, bo to morda kakšna marmelada, ki jo bom delal v naslednjih letih. Hmmm...proti brzini ravno menda ne...samo zment se je treba... p.s.....ko prideš ribe lovit ,marmelado s sabo prineseš... Citiraj LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 O ti je ratal nosorog pol! men tud ne nardi dobr soja, sploh ne shizim zlo na stroccnice.lubenice letos grama nisem pojedla, sem pa ene dve meloni, dokler se mi niso zagrauzale, k se mi hitr. jaz tud ne jem sadja po obroku, vendar pa tud ne slascic. sadje jem 'vmes', bolj skor nekak 'za zhejo' oz. za osvezitev.Letos sem nenormalno breskev in nektarin pojedla, to mi je eden boljsih okusov sadja. pa ananas zlo maram, sam ga dost redko jem.ja, banane pa mam velikrat doma (sam mi velikrat zal pol tud zgnijejo ).... jaz tud ne shizim na prevec vodenkasto sadje zlo, tud na kivi ne zlo, pojem 2 na let. al pa se to ne. Jabolka kar maram, ce so dobra, jih pojem velik, tud po 2 al clo vec dnevno, ce pa niso, pa mi zgnijejo, potem ko enga obgrickam. ne maram da so kashasti al pa sicer sochni, vendar pa brez okusa. vsec mi je sorta breaburn recimo al pa taksna jabolka, ki so bolj kisla kot sladka. Hruske tud maram, sam ne mehkih, trde viljamovke. tud breskve sam trde, cesnje pa sam rdece. grozdje belo, v tekoci obliki pa sam crnega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 O ti je ratal nosorog pol! Sledi še nadaljevanje. Jo bom še eno rundo skuhu, sam tokrat k ringloju primešal robide, k jih je kle tok, da bi me v nekaj letih robidovje preraslo, če ga ne bi sprot vsako leto ven metal. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 dbest, fajn ideja, si pa cist not padu! sem vidla prej - ringloji da so bli v koncni fazi. saj to je tud dbest in bo robidovje glih fajn priokus najbrz dalo. ja, carji, moram rect.. upam da si objavil tud pri marmeladah. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 dbest, fajn ideja, si pa cist not padu! Kle ukol mene raste tolk stvari, pa tolk časa mam, da je čist logičn, da razne stvari trpam v kozarce ali jih sušim. upam da si objavil tud pri marmeladah. Nisem. Recept je itak Klarusov, kako bo pa tole ratal, bomo pa še vide. Morm počakat še par dni, da dozorijo novi ringloji - ta zrele sem že potolkel. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 Letos mam dve slivi tolk polhni, da se psu grauža. A bi biu ker tolk prjazn, pa napisal recept za slivovo marmelado in kompot? S črvi vred jih zmečeš v sod in ko zadeva dobro prevre, si skuhaš mekano al pa tvrdo rakijo, marmnrlado pa kupiš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 S črvi vred jih zmečeš v sod in ko zadeva dobro prevre, si skuhaš mekano al pa tvrdo rakijo, marmnrlado pa kupiš Žganih pijač ne pijem, dobro marmelado, takšno, kjer so zraven tudi olupki sadja, pa danes strašno težko kupiš. Glede na to, da šnopc uporabljam le za izdelavo švedske grenčice, marmelado pa zadne cajte kar dost tamanim, je bolj enostavno šnopc kupit, marmelado pa naredit. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 ........ Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. avgust 2006 Prijavi Deli 21. avgust 2006 ni šnopC, ampak je šnopS. lolek Pri nas rečemo šnopc. cepec Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 22. avgust 2006 Prijavi Deli 22. avgust 2006 Pri nas rečemo šnopc. cepec pr nas tudi Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Binch 22. avgust 2006 Prijavi Deli 22. avgust 2006 pr nas tut Citiraj I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 22. avgust 2006 Prijavi Deli 22. avgust 2006 pr nas tudi Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.