_marjetica 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 ..velik ljudi je , ki bi vsakomur lahko vse rekli...sami pa so občutlivi na "malenkosti"... .. .ljudi sprejmi takšne kot so, ne poskušaj jih spreminjati....ker se ne bodo spremenili.. .raje poišči med "maso teh osebkov" na zemlji...tiste sorodne duše.. . ostale pa ignoriraj ...... in ne počni ljudem stvari, pri katerih postaneš sam občutljiv, oz. nočeš da bi drugi počeli tebi... samozavest in izkušnje so tiste , ki "delajo čudeže" pri odzivanju na okolico... vsi se motimo- pomembno je da se iz napak tudi kaj naučimo..."učimo se na lastnih mapakah"moj nasvet, kaj pa vem....sicer nisem sktokovnjakinja na tem področju....a vseeno Lep pozdrav Marjetica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 Sindrom središča sveta...enkrat nam je en učitelj v Angliji dal za reševati neke teste, kjer je bilo treba risati pisati ipd.in v enem je bilo treba dopolnjevati slikice v kvadratkih ki jih je bilo ene 6 na enem listu. npr v kvadratku je pika ti pa doriši kar želiš, dopolni sliko. vsak izmed teh kvadratkov je razkril nekaj o nas... npr tisti s piko- kako sami sebe doživljamo. jaz sem narisala oko- pika pa je bila zenica x!x moja cimra (ovnica) pa je narisala tarčo, puščica pa je bila zapičena natanko v središče, ki ga je predstavljala predhodna pika.kakšna razlika v doživljanju sebe. x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 wow gospodična je že pokonc chatchat? hja nevem kaj ma to s preobčutljivostjo, ampak mislim da obstajata le en svet, to je moj svet, zdaj pa naj mi kdo drgač dokaže Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Zakaj torej nekateri jemljejo stvari preveč resno oz.preveč osebno in imajo občutek, da so središče sveta Kaj lahko človeka spremeni(zunanji dejavnik) ali kaj človek lahko pri sebi spremeni, da postane manj občutljiv oz.(bolje rečeno) normalno občutljiv? jaz preobcutljivost (recimo ko nekdo vedno obraca vse nase) razumem kot samopomembnost!!kajti, ce se oseba zaveda, da (kot je tjazy napisal ), da se oni pravzaprav ukvarja s seboj,zakaj torej obracati nekaj nase (razen, ce imamo prav tak konflikt tudi v sebi in nas zato potegne v isti stos);obracati nekaj nase pomeni morda, sebe izpostavljati.primer recimo, da ti prijatelj ali partner rece da si tak in tak. Hm, jaz sindrom središča sveta jemljem tako, da vse kar se dogaja okoli nas, take splošne pogovore razumemo tako, da nam nekdo skuša po ovinkih kaj na nas pokazati. Npr. z nekom se pogovarjaš in rečeš, da ti niso všeč egoistični ljudje... Ti o tem govoriš na splošno, sogovornik pa začne takoj po sebi brskati, kaj mu želiš s tem povedati. jasno je, da te razume, da je on egoist in začne brskati po situacijah, kje naj bi se to izražalo in se zagovarjati. Bi prej rekla, da ne gre za samopomembnost ampak za zelo slabo samopodobo. Mogoče je ta človek odraščal v družini, ko nikoli ničesar ni naredil prav, ali pa so ga s kom primerjali in je bil vedno ta slabši. Mislim,da se to lahko odpravi s tem, da pač gradiš svojo samozavest. Jaz npr. nobenega komentarja ne jemljem osebno, četudi je tako izražen. sledim sebi in svojim željam, tako se meni zdi prav, kaj si pa drugi mislijo o tem, je pa njihov problem. Se ne zagovarjam ali utemeljujem pretirano kaj in kako. Če pogovor nanese se že pogovarjam in razlagam stališča, da si pač izmenjaš misli, ne pa da bi se branila . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 24. oktober 2004 Prijavi Deli 24. oktober 2004 Jaz sem že bil te dni preobčutljiv, ko mi je Mars obremenil Luno, zoprn občutek :xx!: , menda je mimo, če kaj vem . Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. oktober 2004 Prijavi Deli 24. oktober 2004 Jaz bi rekla,da preobčutljivo reagiramo na nerazrešene zadeve v sebi - na takšne zadeve reagiramo, kot da je mišljeno osebno. Ja, preobcutljivost je obcutek ki izhaja iz drugacnih misli (iz strahu, obcutka krivde ipd...). vsekakor iz nerazresenih zadev v sebi Ali pa praznega akumulatorja, ki ti venomer signaliziraBATERIJA BO VSAK ČAS PRAZNA x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.