Skoči na vsebino

Doma ali v restavraciji

ZNOVA

Recommended Posts

Ne znam si predstavljat, da bi bilo kuhanje moja vsakodnevna naloga. Tudi moj fant se na sreco s tem strinja, zato vecinoma jeva zunaj v restavraciji. Seveda so jedi, ki so boljse doma, zato ni problem, ko si kaj takega zazeliva, ampak to je 1x , najvec 2x na teden...
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 64
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Uh. Dobra tema. Blagor vama. Po eni strani pa blagor nama/meni, ker jem to, kar hocem in mi pase + nacin priprave, VEM, kaj jem.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ah Marsa.. Mislis, da jaz ne vem kaj jem? V dveh letih sva nasla "svoje" restavracije, kjer mi naredijo kar si sprdnem pa tudi, ce tega ni na jedilniku.. Ni lepsega kot se nekam usest, pocakat, klepetat, nekaj spit, pojest in it kamorkoli ti zapase, ali pa domov, kjer te caka cista kuhinja.. xDDx x;)x

.. ali pa domov, kjer te caka cista kuhinja..  xDDx  x;)x

Ja, saj. :xx!: xrolleyesx :o|o:

Packaraj.

A vseeno je fajn prckat.

jaz praviloma v restavraciji jem to, cesar doma ne pripravljam.

Spagete tako jem doma. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne vem kako naj to povem,ker mi bos morda ocitala, da sem nesramna..., ampak drugace ne morem.

V restavracijah lahko jes toliko razlicnih stvari, da je noro. Gres v morsko restavracijo, v restavracijo z domaco kuhinjo, v italijansko, v kitajsko,.. Nihce ni rekel, da greva tja na spagete - ceprav vcasih spageti s skampi prav pasejo. Rada si pac privosciva in jeva dobro oz najboljse.. To, da jeva zunaj NIKAKOR ne pomeni, da greva v Mc Donalds! x;)x x;)x

Zakaj ocitala, kje pa, Znova, a mislis, da sem taka tecka?! Si hecna. xDDx

Ful dobro temo si odprla in vsec mi je, ko imas poseben -svoj- stil...

Vcasih si morda res... bolj direktna ali celo za koga nesramna, vendar tule pa res ne vidim nikakrsne nesramnosti, nikakor in niti najmanj - kar domace! :palec:

Stekam... - povej vec... jaz imam malo izkusenj... pa tu imam, kot sem veckrat rekla, zelo nedovzetno venero v biku... ne maram novosti, razen ce jih sama ne pacam... xDDx x:Ix xrolleyesx

Picasso

Koliko časa pa se s fantom že tako prehranjujeta?

Sčasoma, ti bo vsaka jed istega okusa. Še kako si boš zaželela, da boš kaj sama spacala doma. Pa tud če bodo to sam jajca na oko.

Res je fajn, da prideš domov na počiščeno kuhinjo, ampak če maš pomivalca je kuhinja hitro čista.

Pa še tako je kot pravi Marsa: Vsaj vem kaj jem.

Moj fant ima tako službo, da hodi tud po kuhinjah, odkar je bil v kitajski, nama več nekako ne diši:)

Vsaka ti cast Marsa, da se ti da in, da imas voljo za kuhanje. Strinjam se - vsakemu tako, kot mu pase..

Morda pa sem jaz tako navajena iz mladosti, kajti s starsi smo tudi vecinoma jedli po restavracijah. Zaradi njih sem ze kot majhna vedela kako se je skoljke, skampe, kako se je s palckami v kitajski restavraciji,.. x:)x Se dobro, da sem potem spoznala svojega fanta s katerim enako razmisljava in ziviva in jeva tako, kot sem si vedno zelela..

Na zacetku sem bila tudi jaz zelo zbircna in nisem hotela probat novih stvari.. Ampak ko enkrat probas nekaj drugacnega in ugotovis, da je NJAM, se odpres in zacnes probavat tudi druge stvari, za katere ne bi nikoli rekla, da jih bom kdaj jedla.. Sploh pa je restavracija super, ko imas otroke in ti ni treba z eno roko mesat hrane, z drugo pa previjat dojencka.. x:Dx

Morda se tukaj ne strinjas z mano, ker se ti taki kraji ne zdijo primerni za otroke, ampak.. Kot sem ze prej napisala.. S casom si ustvaris nek krog mest, kamor zahajas, kjer poznas natakarje, poznas hrano,.., in nihce ti ne bo nic rekel, ce se bo otrok zacel jokat sredi restavracije, ampak ti bodo samo pomagali, mu prinesli sladoled, se z njim igrali... x:Dx

Je pa prednost kuhanja doma ta, da je to ceneje. Vem, da se zato nekateri odlocajo za prehranjevanje doma.. Ampak HVALA BOGU pri nama to ni problem.

x:)x

A je včasih dobro kam it,

da se potem zaveš,

da doma najboljše ješ!

xokx

Natancno tako! :palec:

Picasso

To da je ceneje doma  ne bi glih rekla.  Vsekakor pa ni pogreto, postano, prekuhano.....

Mene so pa že zelo zgodaj naučil jesti vampe, hvala bogu, še vedno jih mam rada!

Tako kot ti, govorijo ljudje, ki vecino svojega zivljenja prezivijo doma, skoraj nic ne potujejo, ne vidijo nic novega in jim je glavni cilj, da potico specejo boljse os sosede.

Pa oprosti za direktnost! x:)x

Rada kuham. Še posebej za vikend, si vzamem čas in naredim prava "bogata" kosila. Zajtrk in večerje si delamo na hitrico.

Mi pa paše, kakšna nedelja, ko rečemo: "Danes gremo pa ven na kosilo!" :palec:

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

haha, OVEN!!  :palec:

Tole bi se pa šel skoraj stavit, ampak sem raje počakal na odgovor, tole se pa čuti ZNOVA, če ne bi bil po soncu, bi bila pa z luno v ovnu, ali podznakom, tele osebe z ovnom zmeraj začutim, mogoče zato, ker imam venero tam, pa še kaj druga, ampak nobeden ne piše tako hitro in odreagira kot oven....lep večer ovenček, potem boš pa kmalu slavila RD x;)x :palec:

zelo, zelo redko jem zunaj... je bilo eno obdobje, ko sva s partnerjem velikokrat jedla zunaj, zaradi takega urnika dela in je Daša jedla pri moji mami.... ampak nekaj je... moja mama kuha nad! Res, to ne rečemo samo mi, domači, kar je logično, na mamino kuhinjo se nekak čutveno navežeš - to rečejo vsi, ki pri nas jejo... od nekdaj je ful rada povabila ljudi domov in pripravljala res slastne reči, domače in take (menda dela najboljše vampe, jaz jih ne maram, zato ne vem, ampak tako govorijo tisti, ki so jih poskusili.... meni nad so njene omake - recimo divjačinska... ooooh, najmzi, zraven pa kruhovi cmoki ali doma narejeni svaljki pečeni)... in ravno sva ugotavljali z Dašo, kako v našem bloku smrdi po hodniku, ko ljudje kuhajo, pri naši mami pa tako zadiši, ko stopiš v hišo, da te zvije od želje po tisti hrani... skratka od tu morda to, da rada kuham in jem doma.

ne kake eksotične reči, ko daš dve vejici rukole pa en rakov repek pa kaj vem, mocarelo, potem pa se hvališ, kaj da si kuhal nekaj extra x:o)x x:Dx ... no, skratka, želim reči... meni se ne zdi nič kaj hudo posebnega jesti tiste reči v restavraciji... grem, kadar nimam časa ali se mi pač zlušta, da bi bila frej... res pa je, da enormno uživam v čisto preprosti hrani, kot so zelenjavne juhe (pa zelenjavca z domačega vrta, kjer ima oče na broju vse 'listke in peceljčke' in jih spremlja od tedaj, ko jih poseje ali posadi), rižotke s taisto zelenjavco, ričet, repa, zelje... ma take reči, no... potem pa se za vikend spraviva kaj pacati in dodava še kaj, recimo sladico kakšno ali kaj takega. Mi pa vsake toliko čist sede, prav zapaše, da pa se afnava s kakšno špansko ali kitajsko ali mehiško ali magari z dunajskim šniclom, pico (ta mi kar pogosto sede zadnji čas, nimam pa med tednom časa pacat jo)... nečim, kar ne jeva doma

x:px

Jaz pa rada kuham in tudi jem doma.Pa tudi če se kuhinja popacka.

Jo pač pospraviš.Občasno gremo pa kam na večerjo ali samo na pizzo,za spremembo.

Ja,kuhinja se popacka.Ampak kje je moje mama in moje tašča? xrolleyesx Večerje?Z otroki in z možom v restauraciji? :vragec: Kje je pa moj psihični mir? :o|o: Raje spackam nekaj narihlo doma,pospravim otroke spat in moža pošljem v službo. x:Dx

Guest sanjalica

Doma.

In to z užitkom.

Skuham in pospravim. In pomagajo mi in mož in otroci. Bolj ustvarjalno, bolj domače in intimno kot sedeti v restavraciji in čakati na postrežbo.

Nekdo je zapisal, da imajo v restavracijah na koncu vse jedi enak okus..., se strinjam.

Imela priliko okušati hrano največjih kuharskih mojstrov v Sloveniji, jedla sem v najboljših restavracijah...ampak primerjati tisto hrano z domačo (celo ko hrano pripravijo moji otroci) ni primerjave...

Po kosilu, ko je trebušček poln, pomivalni stroj opravi svoje delo, jaz pa lahko za pol ure postavim telo v horizontalni položaj in uživam............

Pa še retaše boljše spečem kot soseda xDDx (in sem ponosna, ona pa v smehu jezna; čeprav sve že pekli, obe pri meni...popolnoma isto...in na koncu rezultat ni bil isti x^x ).

Kuhati moraš s xsrcx , če tega ne počneš, je verjetno bolje, da greš v lokale...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...