Skoči na vsebino

Astročvek

stankaa

Recommended Posts

ja, točno...6 in 12 sta v treh.....tole z dolgočasjem je pa tako...dolgočasje celo lahko je, vendar ga oseba težko prenaša...stalno mora bit nek muving...znotraj ali zunaj... x:)x :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 438
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pri meni je takšna 9.hiša. Velika kar čez raka, leva in devico. Sicer pa popolnoma prazna.

Vladar jupiter pa v 12.hiši škorpijona.

Hmm...kaj torej kaže tale hiška? Da se imam še možnost v lajfu kaj naučiti?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Lep pozdrav vsem!

Rada bi le preverila eno zadevo.

Že pred letom in pol sem si tukaj na luninem netu naredila izračun horoskopa. Zdaj pa mi je ena stvar padla v oči.

In sicer:

asc. imam na 22,4 stopinje strelca

sonce pa na 21,36 stopinj strelca.

Po tej logiki bi sonce naj bilo v 12. hiši ker je pred ascendentom.

A v izračunu piše da je v 1. hiši.

Kaj je zdaj res? Možno da je v izračunu napaka ali kako si naj to razlagam?

Sicer je vsekakor bolje če je v 1.hiši ker je to boljši položaj, a vseeno dvomim da je tako.

Pri meni je takšna 9.hiša. Velika kar čez raka, leva in devico. Sicer pa popolnoma prazna.

Vladar jupiter pa v 12.hiši škorpijona.

Hmm...kaj torej kaže tale hiška? Da se imam še možnost v lajfu kaj naučiti?

Po moje izredno velika 9 hiša - hiša filozofije, religije "višje znanosti", duhovnost, vse to ti je izredno pomembno, vse to pa se zaradi vladarja jupitra prijetno odvija v skriti podzavesti - 12 hiši. Uspešno razvijaš vse to, ker jupiter širi tvoje obzorje.

Jaz ga imam v 12. hiši, kar klapa...ti pa potem kar pišeš, bi ga tudi lahko imela, sicer pa preveri za potrditev še na tem linku......

izračun ob vnosu podatkov

Lp, B. x;)x

Hvala za povezavo.

Preverila sem in mi je prav tako sonce vrglo v 1. hišo. Z opombo da je sonce tako čisto na koncu 12. hiše da se interpretira v 1. hiši.

Zdaj po kakšni logiki pa je temu tako pa ne vem..

Ker ne vem, kam bi to misel vtaknila, bom kar sem.

Imela sem zanimivo debato, katere bistvo je to, da smo astrologi kot vozniki avtomobilov, da je pravi "veleum" bil samo tisti, ki je to začel (ki je avto izumil). In da smo pravzaprav na primitivni ravni, ker nič novega ne pogruntamo in kako v bistvu pomagamo s tem (in kako škodimo). O tem bi se dalo še debatirat cel dan...

Citat iz strani www.hatmara-merkava.com:

"RAZLIKA MED DUHOVNIM UČENJEM IN ALTERNATIVO

V večini držav zahodne poloble, posebej pa pri nas, duhovna učenja enačijo alternativo z raznimi alternativnimi tehnikami. Slabo duhovno predznanje prebivalcev, podprto s še slabšim znanjem novinarjev, je pripeljalo do tega, da je zmešnjava še večja. Pišejo se knjige, časopisi, organizirajo tečaji, organizirajo kongresi, formirajo univerze, ezofesti, predavanja, izvajanja raznih tehnik in še pa še, vendar se pri tem ne razlikuje, kaj je duhovno delo in kaj izvajanje alternativnih tehnik.

Najlažje bomo razumeli, če za primer vzamemo eno od alternativnih tehnik. Lahko vzamemo: astrologijo, ji džing, tarot, rune, fižol, bioenergijo, kristaloterapijo, aerosomo, barvno terapijo, prerokovanje, magijo, feng šui, radiostezijo in podobno.

Določimo kdo je duhovni učitelj in kdo alternativec.

Duhovni učitelj

Za primer astrologije je duhovni učitelj tisti, ki je napisal pravila, podal zakonitosti za astrološka dognanja. On je dal v roke orodje, kako na osnovi položaja planetov in osebnih podatkov izračunamo potrebne podatke.

Alternativec – (astrolog)

Astrolog je tisti, ki na osnovi astroloških zakonov duhovnega učitelja izračunava potrebne astrološke podatke. Astrolog v principu nima nič z duhovnostjo. On je lahko vajenec ali mojster tega posla in ga zelo lahko zamenjamo z navadnim strojem, kot je računalnik.

Ravno tako lahko definiramo ostale tehnike, kdo je duhovni učitelj (genij in avtor zakonitosti) in kdo alternativni izvajalec.

Večina alternativnih izvajalcev (vajenec ali mojster) se deklarira kot duhovni posvečenec. Lahko jih prepoznamo po izjavah: »to znanje sem nasledil od sorodnikov«, »bil sem v Indiji in tam so me posvetili«, »jaz to vem vendar drugim tega ne bom povedal«, »jaz vidim vodnika, imam posebno tehniko za to«, »če ne upoštevaš medicine, te ozdravim v mesecu dni«, »jaz sem našel pozitivna mesta v naravi, označil sem jih z tablami za zdravljenje«, »veš, meni dela to, to in še dosti tega, vidim angele«, »napravil sem fantastično zaščito«, »izdelal sem posebno nihalo, zaščitno mrežo, piramido, blazino in«… Podobnih izjav je nešteto!

Večina jih nosi okoli vratu razne verižice, talismane, emajlije, kose dreves, kamne, vrečke in prstane, posebne obleke, oznake. Vse skupaj izgleda na revno imitacijo predreligijskega časa.

V principu z ukvarjanjem z alternativnim metodami človek duhovno ne raste. Logično je, da so alternativci iz neznanja prepričani, da če uporabljajo tarot karte, kristale, dišave, zvok, kovance, barve itd., da je to božanski princip in da se oni ukvarjajo z duhovnostjo.

Če Bog potrebuje te pripomočke ni Bog. To pomeni, da so alternativci pri nas iz Boga napravili invalida, ki so mu potrebna ta neumna pomagala."

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Potem je tisto na sredini od treh znamenj vrinjeno,

Pri vrinjenih znamenjih moraš,vedno, najti kanal preko katerega se energija hiše(planetov) lahko manifestira.

Poznaš kakšno dobro knjigo na to temo, ali si obiskala kako zanimivo predavanje na to temo.

Jaz imam v peti hiši vrinjeno znamenje, in v njem pet planetov in med drugim tudi vladarja tega znamenja in edini planet iz te zbirke, ki dejansko funkcionira in se lahko kolikor toliko izraša je Uran (kot talent, kar 5.hiša predstavlja). Predvidevam, da ima Uran to moč, ker je v trigonu z asc (na 1°orbisa) in v trigonu z MC na 2°orbisa. Ti koti so res zelo konkretne točke, in zadeve kotov je težko skriti. Kaj ti misliš?

Ves čas v otroštvu sem imela močno potrebo po kreativnem izražanju (Venera v tehtnici v 5. hiši kot vladarica vrinjenega znamenja), pisala sem pesmi in knjige , toda ugotovila sem, da nimam posebnega talenta in da to hrepenenje ne morem realizirati v tem življenju. Morala sem opustiti to željo. Mislim, da tudi to paše v simboliko vrinjenega znamenja, da nečesa kar je v tebi, ne moreš konkretno izraziti, vsaj ne na enostaven in prilagojen način. Seveda, pa Venera ni le vladarica vrinjenega znamenja je vladarica tudi 12. hiše in je v trigonu z Luno, ki je v 12. hiši in je v sekstilu z Neptunom in v konjunkcij s Plutonom in jasno je, da je povezana z zelo neotipljivimi in nekonkretnimi energijami (razen Plutona, ki ji da otiplivost) ima izrazito močno Neptunovo noto. To lahko pomeni, da talente nosim v sebi, iz prejšnjih življenj ( zaradi povezanosti Neptuna in 12. hiše in vrinjenega znamenja), toda izraziti pa jih ne morem v tem telesu in v teh življenjskih pogojih, v katere sem dana, da jih odživim, tu in zdaj.

Zahvaljujem se za odgovor in vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Pri vrinjenih znamenjih je tako,da če je v znamenju,tudi,planet je planet na nek način ograjen in človek porabi kar nekaj člasa,da se ga nauči koristiti. Kaj vem sama sem si vrinjene planete predstavljala nekako tako,da ...ker je okoli njih nekakšen,nevidni,zid se moramo sami potruditi,da njegove energije pridejo na dan.Če znak ni vrinjen potem za to poskrbi, on sam.

Če je vrinjeno Sonce....se oseba potegne vase.Postane introvertirana;

Luna :naglašeni so občutki utesnjenosti;

Merkur: procesi razmišljanja so drugačni kot bi bili sicer;

Venera: svojstven način iskanja ljubezni ;

Mars:izrazita moč,ki pa lahko ,ravno zato ,postane destruktivna;

Jupiter:naravni ,prirojen entuzijazem ...katerega zna oseba zadušiti ;

Saturn:občutljivost na težave drugih...nekako povlečemo se vase;

Uran:težko se izražamo ....

Neptun: človek s takim Neptunom,tudi če se mu nudi prilika,ne mara postati'vodja' nadrejeni kakšne skupine ....če le more ,se temu izogne v velikem loku;

Pluton:Življenska motivacija se razlikuje od motivacije drugih ljudi...svojstven človek

Kanale za izražanje planetov iščemo na način hiše.

(Andrijić)

Knjige ,ki bi natančneje opisala vrinjena znamenja,ki so po mojem mnenju izredno zanimiva,saj se interpretacija karte,precej spremeni,ne poznam. Žal.

Lep pozdrav

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Neptun: človek s takim Neptunom,tudi če se mu nudi prilika,ne mara postati'vodja' nadrejeni kakšne skupine ....če le more ,se temu izogne v velikem loku;

Pluton:Življenska motivacija se razlikuje od motivacije drugih ljudi...svojstven človek

x:o)x :palec:

> Pri vrinjenih znamenjih je tako,da če je v znamenju,tudi,planet je planet na nek način ograjen in človek porabi kar nekaj člasa,da se ga nauči koristiti. Kaj vem sama sem si vrinjene planete predstavljala nekako tako,da ...ker je okoli njih nekakšen,nevidni,zid se moramo sami potruditi,da njegove energije pridejo na dan.Če znak ni vrinjen potem za to poskrbi, on sam.

hj, a se to da nekak na drug način povedat tut?

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Vsa čast Andrijićevi, ki je odlična astrologinja, ampak nekaj je vseeno treba reči tu.

Opis za vrinjenega Neptuna se čisto poklaplja z opisom, ki za Neptuna velja, kadar je v fokusu T-kvadrata (?!), opisa za Venero in Merkurja pa natančno z opisoma, ki veljata za neaspektiranost teh dveh planetov (?!).

Tako March&McEvers kot Aubierjeva o planetih v vrinjenih znamenjih govorijo drugače.

:eek:

Vsa čast Andrijićevi, ki je odlična astrologinja, ampak nekaj je vseeno treba reči tu.

Opis za vrinjenega Neptuna se čisto poklaplja z opisom, ki za Neptuna velja, kadar je v fokusu T-kvadrata (?!), opisa za Venero in Merkurja pa natančno z opisoma, ki veljata za neaspektiranost teh dveh planetov (?!).

Tako March&McEvers kot Aubierjeva o planetih v vrinjenih znamenjih govorijo drugače.

Bern, ali kdor koli, mi lahko napišete naslov in avtorja knjige, ki vsaj kako stran posveti tudi vrinjenem znamenju.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Pri vrinjenih znamenjih je tako,da če je v znamenju,tudi,planet je planet na nek način ograjen in človek porabi kar nekaj člasa,da se ga nauči koristiti. Kaj vem sama sem si vrinjene planete predstavljala nekako tako,da ...ker je okoli njih nekakšen,nevidni,zid se moramo sami potruditi,da njegove energije pridejo na dan.Če znak ni vrinjen potem za to poskrbi, on sam.

Kanale za izražanje planetov iščemo na  način hiše.

(Andrijić)

Knjige ,ki bi natančneje opisala vrinjena znamenja,ki so po mojem mnenju izredno zanimiva,saj se interpretacija karte,precej spremeni,ne poznam. Žal.

Lep pozdrav

Hvala za razlago.

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

in s tem želiš zanikati oz.ovreči interpretacijo Andrijićeve :eek:

Jo bom kontaktirala, da se prepričam o prepričanem.

Kot si zapisal...vsa čast ji in odličen astrolog je.O to sem se lahko,sama,prepričala.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Nisem ravno rekel, da bi jo bilo treba ovreči, pač pa sem rekel, da podaja nekatere razlage, ki jih drugi avtorji (precej družno) pripisujejo čisto drugim položajem teh istih planetov, kar se mi osebno zdi zelo zanimivo. Da ne bo le bluzenje, sem celo napisal, kateri avtorji so to. Ni to v redu? Nikjer nisem rekel, da nima prav.

In jasno je, da če boš vprašala NJO, kakšen bo odgovor. Saj je že zdaj jasno, kaj je napisala. In da bo sama rekla, da imajo one avtorice prav, ona pa ne? Tega nihče ne bi rekel.

(Sploh pa ni štos v tem, kdo ima prav. Nič ni absolutno.)

Pozdravljeni! Zanima me, ce mi kdo zna odgovoriti, kaksen clovek je nekdo, če bi imel glavno znamenje, podznak, luno in morda se kaksen planet vse v znamenju leva? Ali je to res tako pozitivno. ce imas vse v enem znaku....? lep pozdrav in hvala za odgvor! gregor

Malo sem šel brskat še naprej.

Po dostopni literaturi je o tem še največ napisal Imširagić ("Točak sudbine II") - kar nekaj strani in celo tri ali štiri različne, a dopolnjujoče si razlage tega pojava.

Sicer pa še March&McEvers (2. knjiga), ostali pa le kaka notica.

Pri Andrijićevi je kake pol strani (v Slovarju), osnovna razlaga, kaj vrinjena znamenja pomenijo, pa je zelo podobna tistima od Imširagića in M&McE, čeprav pa za zgoraj napisane opise po planetih še vedno velja, da so zanimivi. Preverjeno po M&McE. Andrijićeva jih verjetno podaja v neki drugi knjigi, ki pa je jaz nimam.

x:)x

To literaturo sem predelala, vendar še veno nimam pravega občutka. Občutek imam, da mi nekaj v tem pogleu manjka.

Kaj pa tvoje iskušnje Bern?

Vse dobro,

Mihela

dnevni horoskop

Pozdravljeni! Zanima me, ce mi kdo zna odgovoriti, kaksen clovek je nekdo, če bi imel glavno znamenje, podznak, luno in morda se kaksen  planet vse v znamenju leva? Ali je to res tako pozitivno. ce imas vse v enem znaku....? lep pozdrav in hvala za odgvor! gregor

Če imaš vse troje (Sonce, Luno in ASC) v Levu, je bistvenega pomena, da sta Sonce in Luna v prvi ali v dvanajsti hiši ali pa sta vsaksebi. Tu je kar nekaj kombinacij.

Na kratko, če sta oba slučajno v prvi, je ta oseba polna sebe ko fructa sok, tako da jo je težko prenešati (samo po dlaki navzdol, samo po dlaki navzdol...), če pa sta v dvanajsti, gre pa za "leva brez zob" (ta oseba se bolj skriva kot kaj drugega, pa depre pa še kaj).

Če sta Sonce in Luna vsaksebi, je pa še več razlag.

Pozdravljeni! Zanima me, ce mi kdo zna odgovoriti, kaksen clovek je nekdo, če bi imel glavno znamenje, podznak, luno in morda se kaksen  planet vse v znamenju leva? Ali je to res tako pozitivno. ce imas vse v enem znaku....? lep pozdrav in hvala za odgvor! gregor

Če imaš vse troje (Sonce, Luno in ASC) v Levu, je bistvenega pomena, da sta Sonce in Luna v prvi ali v dvanajsti hiši ali pa sta vsaksebi. Tu je kar nekaj kombinacij.

Na kratko, če sta oba slučajno v prvi, je ta oseba polna sebe ko fructa sok, tako da jo je težko prenešati (samo po dlaki navzdol, samo po dlaki navzdol...), če pa sta v dvanajsti, gre pa za "leva brez zob" (ta oseba se bolj skriva kot kaj drugega, pa depre pa še kaj).

Če sta Sonce in Luna vsaksebi, je pa še več razlag.

Zdravo!

ja zanimiva razlaga, ne vem sicer zakaj je tako, kot pravis, ker sem bolj amater; samo ta oseba ima res sonce v prvi hisi, luno v 12, merkur v 12, venera pa v 1, jupiter pa spet v dvanajsti.....in vse to v levu....kako oseba naj bi to bila....in zakaj se vse dogaja v teh dveh hisah, a se drugih prakticno in teoreticno ne more? Se mi zdi, da bi tudi lahko to bila malce problematicna oseba? A je to mozno?

Jaz naprimer imam sonve v ovnu v 10 hisi, luno v devici v 4 hisi merkur ribah v 10 hisi in venero v ovnu v 11 hisi! In kaksen sem jaz?

Lepo vas pozdravljem!

gregor x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...